GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Fără cusur, pensiunea turistică Europa
Alegerea hotelului
Nu ştiu alţii ce pretenţii au alţii, dar la trierea ofertelor noi ţinem seama de următoarele:
- camera să aibă baie proprie alăturată, nu pe sală
- să fie dotată cu un minifrigider. Pentru noi care mâncăm bine la prânz, seara mulţumindu-ne cu un iaurt, o brânză de vaci, o felie de şuncă, un suc- apă - bere, este foarte important să le poţi ţine la rece. Cred că hotelierii care-şi fac socoteala că în lipsa frigiderului te duci să mănânci la restaurantul lor, îşi fac o socoteală greşită. Când eşti pe drum şi mănânci de prânz la ore neregulate, de regulă târzii, nu poţi servi cina la două-trei ore distanţă Şi chiar dacă nu mănânci în cameră dacă eşti dezordonat sau nu ai cei şapte ani de acasă poţi lăsa camera vraişte. Asta ţine de bunul simţ al turistului.
- să aibă Wi Fi ca să nu te simţi izolat de ştiri dar mai ales de buletinul meteo care oricum, de pe orice sait l-ai lua, te minte în faţă.
- să aibă parcare proprie ca să nu fii obligat să goleşti maşina dacă stai doar o noapte-două.
- camera să fie la parter sau etaj inferior.
- să aibă TV pe cablu ca să poţi urmări şi altceva înafară de TV1 şi de posturile locale.
- să ofere mic dejun, ca să scapi de o grijă şi să pleci la drum pus la cale, ţinând seama că ştii când pleci dar nu şi când ajungi.
- să aibă comentarii cu o notă medie de peste 8 în care să se facă referire şi la curăţenie.
- să aibă aer condiţionat şi acesta să nu fie de mobilă.
- să aibă un preţ rezonabil (deşi am trecut-o la urmă, aceasta, curăţenia cât şi AC sunt unele din primele condiţii).
O cazare buclucaşă
În vederea croazierei pe care intenţionam s-o facem la Cazane, am reţinut din timp o cameră pentru două nopţi în Dobeta Severin la pensiunea turistică Europa. Ne-au plăcut condiţiile, pozele şi impresiile turiştilor. Am subliniat dorinţa mea de a fi cazaţi la etajul 1, s-a luat notă, am fost încântaţi că în cameră e un frigider şi aer condiţionat. Numai că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Pe măsură ce ne apropiam de data respectivă, temperatura creştea şi creştea în special în Banat, aşa că am anunţat pensiunea că renunţăm. Ne-am reprogramat pentru săptămâna următoare. Pe la mijlocul ei, au început ploile. Ce să faci pe Dunăre pe ploaie? Am anunţat că renunţăm. Următoarea săptămână am aşteptat să văd cum va fi vremea - da, se anunţa din nou caniculă dar gata! mergem, că aşa ajungem la Crăciun. Am revenit cu două zile înainte de plecare. Sorry! Mai aveau liberă o cameră doar la etajul 3. Ce să fac? Unde să caut în prag de WE în plin sezon şi la un preţ absolut convenabil (150 lei/ noapte inclusiv mic dejun)? Am acceptat etajul 3 rugând-o pe doamna Rodica, patroana pensiunii, să ne schimbe camera dacă se eliberează una la un etaj inferior. Chiar în ziua în care eram pe drum spre Drobeta, dna Rodica ne-a anunţat că s-a eliberat o cameră micuţă, de doar 16 mp, cu acelaş confort la et 1. Vrei calule ovăz?
Localizarea pensiunii
Se găseşte pe Bdul Tudor Vladimirescu nr. 66, cu coordonate GPS N44.6318, E 22.6521. Nimic nu e mai plăcut decât ca drumul să te ducă şnur la locaţie, indiferent că ai sau nu GPS. Nimic nu e mai neplăcut decât să auzi ˝reconfigurare traseu. Când aveţi posibilitatea întoarceţi şi mergeţi... (aici nu mai auzi nimic)˝. Am nimerit din prima, ca orbul în Brăila şi la indicaţia domnului Nelu, patronul pensiunii, am parcat sub fereastra recepţiei. ˝La noapte sunt la recepţie şi mai arunc un ochi pe fereastră˝ dar simţindu-se neconvingător ˝Este şi maşina mea acolo˝. În curtea pensiunii nu mai era loc fiind parcate câteva maşini. Dintr-o privire am observat că alături era o firmă ˝restaurant Europa˝ din care deduceam că aparţine tot pensiunii. Se putea intra din stradă la terasă sau coborî din pensiune. În corpul pensiunii era şi restaurantul unde ni s-a servit micul dejun. În faţa recepţiei, scara era luminată natural datorită peretelui de sticlă al faţadei. Treptele, câte opt la număr pe tronson, păreau prietenoase.
Camera
Proprietarul ne-a condus la etajul 1 într-o cameră pe care o numeşte ˝single˝ deşi avea un pat dublu matrimonial. Suprafaţa ei este de minimum 15-16 mp, suficientă pentru două persoane care vin doar să doarmă. Preţul a fost de 130 lei/noapte inclusiv micul dejun, faţă de 150 lei/ noapte la camera dublă matrimonială reţinută anterior. Mai există şi o suită de 32 mp care costă 190 lei/ noapte dar avea în plus o canapea pe care se putea dormi. În cameră se intra printr-un mic vestibul cu uşi spre coridor, baie şi dormitor. Camera era mobilată cu bun gust şi dotată cu tot ce trebuie. Pe pat era o cuvertură de pluş de culoare caldă, asortată cu mobila, mocheta, perdeaua de voal şi draperiile. O oglindă mare era amplasată la intrarea în cameră şi alta deasupra biroului. Biroul avea două sertare şi sub el un taburet pluşat. Pe birou era aşezat un TV plasmă racordat la cablu. Doamne, cât am urât anul trecut televizoarele mici spânzurate aproape de plafon de care am avut parte la multe pensiuni. Frigiderul era destul de încăpător şi nota bene! l-am găsit în priză. Mai era o poliţă pentru pus geamantane, dulap în două uşi, cuier de perete, noptieră, aplică în dreptul ei. Nuanţele mobilierului erau bej şi un maron –roşcat deschis. Totul foarte curat. Mai voiam ceva? Nu.
Baia
Ca şi camera, baia era elegantă. Plăcile mari de gresie erau asortate la culoare cu faianţa, cabina de duş avea pereţi de sticlă în dungi, cuveta încăpătoare, cosmetice, set de prosoape curate, apă caldă non-stop, ventilator.
Micul dejun
L-am servit în restaurant, în ambele zile foarte devreme. Am fost serviţi cu o omletă zdravănă, telemea, kaizer, şuncă, roşie, ardei gras, cafea cu lapte şi îndulcitor sau zahăr. Suficient şi bun.
Cireaşa de pe tort, restaurantul.
La întoarcerea din croaziera pe Dunăre ne-am oprit la terasa pensiunii intrând direct din stradă. La ora aceea, după cinci după amiaza erau câteva mese ocupate de bărbaţi la un pahar de vorbă. Ni s-a luat comanda repede şi pentru prima oară în această miniexcursie am fost şi repede serviţi. Soţul a comandat o ciorbă de perişoare şi o ceafă cu cartofi prăjiţi şi salată de varză. Eu am mâncat cea mai bună saramură de crap cu mămăliguţă din viaţa mea. Sare cât trebuia, usturoi aşişderea şi o aromă de plante care-i dădea savoarea. Ne-a costat cu totul în jur de 75 lei şi am mâncat bine şi pe săturate. Am fotografiat câteva pagini din meniu ca să vedeţi nivelul preţurilor.
Ce minusuri aş găsi la pensiunea turistică Europa? Niciuna, în asentiment cu cele 56 de păreri exprimate pe sait. Am avut noroc şi cu cazarea de la Vila Victoria din Râmnicu Vâlcea şi cu pensiunea turistică Europa din Drobeta Turnu Severin. Cu dragă inimă le acord calificativul excelent.
Trimis de Michi in 14.09.15 20:38:34
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 44.63211320 N, 22.65345380 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mulţam fain.
Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.
Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.
@webmasterX - Mulţumesc WEB dar la mine nu se deschide harta interactivă sau nu ştiu eu cum.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2015 Sa vina primavara la Pensiunea Europa! — scris în 16.10.15 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ