GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Clipe de răsfăţ pe plaiurile Gorjului
Marele scriitor irlandez Oscar Wilde spunea cam aşa: „Cel mai bun mijloc de a scăpa de o tentaţie este de a obţine satisfacerea ei”. Legat de spusele sale, pentru mine chiar a fost o tentaţie să petrec clipe frumoase la pensiunea Tobo, din Baia de Fier.
Cum Sărbătorile Pascale ne-au găsit la locurile de muncă, am zis că există viaţă şi după aceea, hotărând de comun acord cu soţioara mea că trebuie să plecăm undeva la munte, fie şi pentru o noapte, serviciul nelăsându-ne răgazul de a sta mai mult. Şi uite-aşa m-am oprit la pensiunea Tobo, din Baia de Fier, o zonă turistică frumoasă din judeţul Gorj, cu multe obiective de vizitat.
Cunoşteam pensiunea Tobo din anii anteriori, prin 2010-2011 am stat în Baia de Fier la o altă pensiune destul de cunoscută, iar de Tobo îmi amintesc faptul că era o clădire unde predomina culoarea verde, foarte mult verde, cel puţin la exterior. Căutând pe saituri, am observat o schimbare în ceea ce priveşte pensiunea, arăta total diferit faţă de ceea ce ştiam eu, se observa o schimbare majoră. Rezervarea s-a făcut repede, simplu, fără prea multe discuţii, la telefon administratorul lăsând impresia că ştie ce are de făcut.
După circa trei ore şi ceva de mers, trecând de comuna Polovragi, am virat la dreapta din DN 67, intrând pe DC 675 C, spre Baia de Fier, din centrul localităţii până la pensiune parcurgând cam 1400-1500 m. Pensiunea este amplasată pe partea dreaptă în sensul de deplasare către Peştera Muierilor, clădirea este impunătoare, este imposibil să nu-ţi ,,sară'' în ochi, atrage atenţia prin culorile deschise şi terasa din faţă. Lângă pensiune, pe partea stângă, este un pod peste râul Galbenu, care permite accesul spre alte pensiuni din apropiere. Prima impresie? Negativă! Ajungând la pensiune, am constatat că toate porţile sunt închise, fiind necesară o convorbire cu administratorul, care nu se afla acolo, acesta la rândul său sunând angajaţii, într-un târziu fiindu-mi deschisă una din cele trei porţi. Ulterior, am aflat că angajatul de la centrala termică închisese porţile, neştiind că trebuie să mai vină cineva. După ce am lăsat bagajul în apartament, am trecut la „cercetarea la faţa locului”. La exterior, pensiunea dispune de terasă, spaţiu de joacă pentru copii, teren de minifotbal, filigorii etc. Turiştii pot fi cazaţi în şapte camere duble matrimoniale, un apartament cu două camere, unde am stat noi, şi o suită. Mi-a plăcut mult livingul, frumos gândit şi conceput, cu şemineu, cu bibliotecă pentru amatorii de literatură, un spaţiu care creează o stare de intimitate, de linişte. Lângă terasă, orientată spre stradă, este cafeneaua, unde pe parcursul şederii noastre ne-a fost servită o excelentă cafea J. M. În partea stângă este amplasat restaurantul, accesul la acesta fiind posibil atât din interior cât şi din exteriorul pensiunii. La subsol au şi sală de fitness, însă n-am văzut-o, relaţia mea cu fitness-ul fiind una destul de şubredă, suntem precum şinele de cale ferată :). Condiţiile de cazare nu pot fi puse la îndoială, curăţenia domneşte peste tot. Apartamentul în care am stat oferă spaţiu suficient pentru trei persoane, în camera cu pat matrimonial fiind montat televizor lcd cu diagonală mare. Amatorii de internet nu au probleme cu semnalul wireless, full în toată pensiunea. Baia apartamentului este spaţioasă, dotată cu tot ce îi este necesar turistului. Mi-a plăcut patul matrimonial, imens! Noaptea îmi căutam nevasta prin el şi n-o găseam :), deşi n-ar fi deloc rău să cauţi şi altceva, ca de exemplu... o amantă =)). Glumesc, desigur, aşa se întâmplă când eşti singur, stai şi scrii prostii, doar nu vreţi să mi-o iau pe ceafă de la nevastă!
Referitor la păpică, am mâncat doar la restaurantul pensiunii, iar aici nu am ce să comentez, mâncare proaspătă, gustoasă, servire ireproşabilă. Preţ de câteva minute am discutat şi cu administratorul, domnul D., care locuieşte în Bucureşti, domnia sa spunându-mi că începând cu anul 2011, pensiunea a intrat într-un amplu proces de modernizare, care a durat până în 2015, când a fost redată circuitului turistic.
Distanţa de la pensiune până la Peştera Muierilor este de aproximativ 700 m, drumul este bun, asfaltat, iar la ieşirea din peşteră, după vizitarea acesteia, unde credeţi că vă aflaţi? Chiar în dreptul pensiunii Tobo! Nu aveţi de făcut altceva decât să coborâţi, să traversaţi podul peste râul Galbenu şi aţi ajuns la pensiune.
Concluzia după această scurtă şedere la pensiunea Tobo? Aici veţi găsi condiţii foarte bune de cazare şi masă, specifice unei pensiuni de patru margarete, veţi descoperi o ambianţă plăcută şi relaxantă, iar cu petrecerea timpului nu cred că ar fi o problemă, numeroasele obiective din zonă, respectiv peşteri, chei, mănăstiri, cule boiereşti, vă așteaptă să le vizitaţi.
Vacanţe frumoase tuturor!
Trimis de Safta Radu in 06.05.16 12:45:17
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în POLOVRAGI / NOVACI.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.18664760 N, 23.75711410 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmasterX - Coordonatele sunt setate corect. Mulţumesc.
@Safta Radu - Am votat cu placere un articol despre locuri dragi, unde am fost in mai multe ocazii si de care ma leaga multe amintiri placute. Ultima dintre ele dateaza de la sfarsitul lunii august 2010, cand intr-un tur de forta pe valea Oltului, Paltinis, Alba Iulia, Apuseni, Scarisoara, Deva, Hunedoara, Petrosani, Transalpina, am ajuns la ultima cazare in Baia de Fier, cu intentia de a vizita pestera Muierilor in acea zi de luni. Cazarea am avut-o vis-a- vis de pensiunea dvs., la Casa Iancului, ocupand noi (babacii) o camera la etajul unu, iar cei tineri (baiatul cel mic si sotia lui) o camera la mansarda.
A fost alegerea lor, pentru ca aceasta camera avea o fereastra prin care se vedea cerul si li s-a parut mai romantic. Dar romantismul camerei avea sa fie deranjat de o ploaie de vara sanatoasa, cu grindina, (pe care aveam sa o regasim a doua zi in curtea manastirii Polovragi, in strat de 5-6 cm) care, pe langa zgomotul ghetii pe tabla, a mai condus si la intreruperea curentului. Deci va imaginati ce romantica a fost acea noapte!
Pentru ca in acea seara nu mai puteam vizita pestera am amanat pentru a doua zi de dimineata vizita, dar nu am putut alunga soriceii din burta, asa ca am cautat un loc unde sa mancam. La recomandarea proprietarei pensiunii, am mers la pensiunea Andreea, unde am avut parte de un adevarat ospat, iar dupa cina de joaca cu prietenii permanenti ai mei (doi catei pechinezi si niste rude mai mari ale lor). Calitatea si pretul foarte convenabil ne-au determinat ca a doua zi de diminineata, la prima ora sa ne prezentam pentru micul dejun, la fel de consistent si ieftin.
A doua zi, la iesirea din pestera, inchipuiti-va surprinderea copiilor cand au vazut ca am iesit in fata pensiunii. Eu care stiam ca acolo iesim nu am spus nimic, pentru a nu le strica surpriza.
Dar de ajuns cu povestirile!
Numai bine si calatorii placute!
@liviu49 - La pensiunea unde aţi avut parte de un adevărat ospăţ am stat şi eu, în 2010 şi 2011, dar nu am dorit să-i dau numele pentru a nu fi urecheat de către webmaster (ne-am bucura dacă...). Cunosc destul de bine zona, am vizitat cam tot ce se putea vizita pe-acolo. Legat de ploaie, în anul 2011 am fost la bâlciul anual din comuna Polovragi, care are loc de Sf. Ilie, bâlci mare, lume multă, mâncăruri tradiţionale etc. Imediat după ce am mâncat noi câte ceva, a început o ploaie cum rar mi-a fost dat să văd. S-a ales praful de tot, şi de cei cu mâncăruri, şi de cei care vindeau haine, de absolut tot! Vântul a trântit tot la pământ. Am reuşit să ies cu maşina din zona târgului, dar am oprit pe o străduţă din apropiere, că nu mai vedem pe unde merg, atât de deasă era ploaia! Am rămas pe loc circa 45 de minute, în cele din urmă reuşind să ajung la pensiune. Amintiri...
Vă mulţumesc pentru urări şi pentru vot. Toate cele bune!
Foarte frumos articolul, suna ca o reclama si avand in vedere autorul nu o iau decat ca pe ceva bun. Ca mai apoi articolul sa fie intregit de niste poze minunate, primele frumoase iar ultimele super apetisante, astfel incat aproape (99%) ca m-am hotarat.
Voi merge si eu acolo, si uite asa am ajuns si la ecouri si apare @liviu49 cu inca o oferta asa incat sunt in dubiu, insa sunt convinsa ca indiferent de ce voi alege nu voi regreta.
Felicitari, votat cu mare placere.
@liviu49 - Apropo de camerele mansardate cu cu acel geam mai mult decat romantic prin care tinerii se bucura de vederea cerului instelat iar copiii de faptul ca se vede cerul mi-aduc aminte de o cazare de care s-a bucurat baiatul meu cel mare la Azuga.
Avea 12 ani si erau un grup de 8 copii (el era cel mai mare) care urmau sa danseze la o nunta in Sinaia si pentru ca nu au mai putut fi cazati la Hotel International (nu mai erau locuri) au fost cazati in Azuga la o pensiune de 4* (si cu antrenorii).
A doua zi dupa nunta plecau mai departe in tabara (de antrenament), noi parintii am fost doar sa-i ducem mai departe. Cand am intrat in camera am gasit pijamaua colegului uda (colegul de camera avea 11 ani) si i-am intrebat ce s-a intamplat.
El avea patul fix sub fereastra si aceasta nefiind inchisa bine, seara a venit o ploaie puternica insotita de grindina si in momentul in care fereastra a cedat totul s-a scurs pe el si apoi dupa ce au inchis geamul (bine de data asta) au dormit amandoi intr-un singur pat.
Binenteles insa ca a post prilej de amuzament (si pentru noi normal) si s-au distrat ceva vreme pe aceasta patanie.
@mishu - Patania de care povestiti este trasa la indigo cu cea a noastra din iunie 2004, in hotelul din Pozarevac unde am fost cazati la intoarcerea din Austria. Am ocupat un apartament, care se desfasura pe doua nivele. La primul nivel era o sufragerie, bucatarie, baie si un dormitor, iar la nivelul superior, un dormitor si o baie. Dormitorul de sus avea un pat dublu si un pat simplu, de o persoana, ar fi fost ideal pentru nepot si parintii lui. Pentru ca il stiam pe nepot mare amator de plimbari pe scara, am optat sa ocupam noi, bunicii, acest dormitor. Patul cel mic era sub fereastra de mansarda, pentru ca la mansarda era, iar aceasta fereastra am lasat-o deschisa, pentru a fi mai aerisita camera. Intamplarea a facut ca peste noapte sa inceapa o ploaie, sanatoasa de vara, iar patul de sub fereastra sa fie martorul acestei ploi. Bine ca ne-am trezit si am inchis fereastra la timp.
Numai bine si calatorii placute!
P. S. Personal voi aprecia, cu puncte evident, toate intamplarile de genul acesta, care sunt sarea si piperul multor concedii si excursii.
@mishu - Am ţinut morţiş să merg la Tobo, tocmai pentru că nu mai era ceea ce ştiam eu. Pensiunea e schimbată 100%. Totul a fost regândit, s-a pus accent pe calitate, iar lucrările de modernizare au durat ceva timp. Mergeţi acolo cu toată încrederea, nu veţi fi dezamăgită. Mulţumesc pentru aprecieri şi pentru vot.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2018 O data e suficient — scris în 29.01.18 de Alesia2891 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2016 O alegere reusita! — scris în 23.01.17 de theosandu din BRADULET-ARGES - RECOMANDĂ
- Oct.2016 Ca la prieteni — scris în 03.11.16 de ancutza26 din OTOPENI [IF] - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Fix ce trebuie — scris în 31.07.16 de Ilinca023 din BUCURESTI - RECOMANDĂ