BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Eu asociez excursiile de-un week-end mereu cu încărcatul bagajelor, drum de 3-4 ore, ajuns obosit, plecat odihnit, ajuns acasă după 3-4 ore iar obosit.
Ei, de data asta n-am făcut așa, ne-am propus să petrecem un week-end mai aproape de casă, am ales o pensiune în comuna Acâș, la 45 de minute de Satu Mare, la noi in județ. Pensiunea, ca multe altele din Acâș și din zonă stau pe un filon de aur lichid spun eu: apa termală, de aici atracția turistică.
La Tibil sunt doua corpuri de clădire, unul mai vechi, apoi altul ceva mai nou construit, un bazin mare cu apa termală în exterior și încă unul mai mic, acoperit. În clădirea mai veche este și restaurant la parter, accesul la camere se face prin partea din spate.
Apa fiind termală – termală (știți la ce mă refer… am mai văzut locații cu apa termală leșinată, mai degrabă rece), e un loc pentru toate anotimpurile, noi am fost la început de martie când era frig afară și ne-am simțit bine atât in piscina acoperită cât și în cea de afară. Temperatura piscinei interioare mai poate fi reglată, trebuie găsit doar consens între participanți, apoi se poate transmite doleanța personalului casei. Afară a fost plăcut, deși în unele momente trebuia sa stai lângă țeava pe unde venea apa fierbinte dar în schimb puteai să te bucuri de un cer înstelat de toată frumusețea. Mă declar mulțumit de apă și de temperatura ei, știți doar ca mi e îmi place ca apa termală sa fie caldă-caldă. Cam ca în Zorba: ce faci? ... muncesc! atunci muncește zdravăn… dar tu? ... mănânc!... atunci mănâncă zdravăn... ce fac? stau in apa termală… păi atunci stai în apă termală zdravăna… mă rog, ați înțeles idea ????.
Cred că și vara e bine, e o zona verde pe lângă bazinul mare, nu prea știu cum rezolvă cu umbra, dar precis exista vreo soluție. Cel mai fain lucru: nu stă nimeni sa monitorizeze până când stai în apă, așa că noi am stat pana seara târziu și ne-am simțit tare bine, deși cu mari sacrificii: a trebuit să golim beri reci cu o frecventa destul de mare ca să rezistam la căldură.
Restaurantul are o bucătărie destul de faină, deși cumva neașteptat, practic gătesc pentru cât sa fie: 10-15 camere, iar din exterior nu tare am văzut să vină oameni. O ceafă tradițională e 35 de lei cu tot cu cartofi pai, o bere 8-10 lei, o ciorbă 18 lei. Un mic dejun 10-20 de lei, depinde de ce alegi. Mie-mi place de exemplu în deplasare să mă delectez de dimineață cu slănină și ceapă: pentru care am plătit 7 lei și pentru ochiuri 10 lei: minunat.
Am plătit pe o cameră cu pat suplimentar pentru o noapte 300 de lei, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Și de apreciat: patul suplimentar a fost solid, de regulă ne cam prăbușeam cu ele prin alte locuri. Nu-i totul lapte și miere, de exemplu ușa de la baie de tip acordeon n-a fost tare apreciată. Sau câteva mozaicuri pușcate la piscina din exterior. Dar per total impresia cu are am rămas a fost una bună.
Ce poți face aici? În primul rând băi termale, mâncare și somnic. Poți face și câteva plimbări pe jos, noi am fost până la biserica reformată din Acâș, chiar merită, e monumant istoric din secolul al XIII-lea, am sunat la numărul de la poartă și parohul a venit sa ne explice istoria locului. Ne-am mai plimbat și pe malul Crasnei.
Programul restaurantului e până la 8 seara, destul de puțin, însă cei ce se ocupa de loc au fost de treabă și au fost flexibili când i-am rugat sa ne lase sa rămânem mai mult. Din a acest punct de vedere personalul a fost ok. De asemenea, și comunicarea dinainte, de când am rezervat camerele și am plătit avansul a fost in regulă.
În cameră am citit pe undeva ca aerul condiționat costă 25 de lei în plus, nu pot să vă spun cum e vara pe aici dar probabil că e nevoie de climatizare. O altă chestie: checkout-ul se face la ora 10, cam devreme, n-am mai văzut nicăieri asemenea oră, însă cu plata a 50 de lei în plus se poate sta până la 13.00. De altfel, camera a fost mare, curată, are și un frigider mic în dotare
Una peste alta vă recomand locul, pe lângă cura de ape termale poți găsi aici odihnă și să te încarci cu energie. Merită, apa termală de aici e de mare viitor zic eu, pensiuni de acest fel vor fi din ce în ce mai multe pe viitor. Și de ce nu, poate chiar niște resorturi din alea cu de toate, ca la vecinii noștri care au avut mai multă viziune decât noi.
Trimis de Trank in 17.11.23 15:13:51
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Trank); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.54739550 N, 22.77332740 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă și această recomandare
Mutat în rubrica "Pensiunea Tibil [Acâș], [ALTE LOCURI]" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmasterX: E ok, multumesc mult!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)