GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La „înălțime” în Brașov - Pensiunea Stejeriș
Semnificația titlului este dublă: într-unul din weekendurile trecute am călătorit pentru un city-break la Brașov și ne-am cazat pe înălțimile dealului de lângă cartierul Prund-Șchei într-o pensiune pe care o consider „la înălțime”. Și de ce nu, am găsit un oraș „la înălțime” – din punct de vedere turistic. Deși se anunța un weekend rece, cu ploi abundente (la mijloc de lună iulie), am hotărât valorificarea unui premiu săptămânal AFA în orașul de sub Tâmpa.
După ce am stabilit locul pe care vroiam să îl vizităm, am pornit la investigații în privința unității de cazare ce avea să ne găzduiască două nopți. Alegerea e „simplă”, trebuie să îndeplinească „doar” câteva condiții: să fie vorba despre o unitate de cazare despre care nu există scris un review pe AmFostAcolo, prețul să se situeze în jurul valorii de 300 lei, să fie poziționată cât mai aproape de Centrul Vechi al orașului, să includă și mic dejun dacă e posibil. După cercetări amănunțite printre multele pensiuni și hoteluri din Brașov (unele cu scoruri fabuloase) am descoperit o pensiune care întrunea cea mai mare parte din condițiile expuse mai sus – Pensiunea Stejeriș, clasificată cu trei margarete.
Acces și poziționare. Pentru a evita aglomerația de pe DN 1 din zona stațiunilor de munte prahovene din după-amiaza zilei de vineri (aglomerație prefigurată deja de „dopuri” în zona Ikea-Otopeni și centura Ploieștiului), am cotit dreapta spre Blejoi și am mers pe DN 1A prin Vălenii de Munte și Săcele. După Văleni traficul a fost aproape inexistent, o adevărată plăcere să conduci, la care adaug și frumusețea peisajelor naturale.
Adresa exactă a pensiunii este str. Stejerișului nr. 15, accesul putându-se efectua pe Calea Poienii sau pe îngusta și abrupta stradă a Cibinului, pe lângă Maternitate. Pensiunea are câteva locuri de parcare amenajate la circa 20 m distanță de clădire, în fața unei construcții neterminate și abandonate de ani de zile – există o săgeată indicatoare pe un stâlp către parcare.
Pensiunea Stejeriș este situată la o altitudine de 699 m, diferența de nivel pe care o parcurgeam pe str. Cibinului până în apropierea Bisericii Negre fiind de 98 m pe o distanță de aproape 1 km. Parcurgerea la pas a acestei distanțe, pe o stradă abruptă, asfaltată, a fost o provocare în fiecare zi – peisajul a alungat însă oboseala acumulată la urcare.
Aspect general - exterior. Datorită poziționării pe deal unitatea de cazare oferă o priveliște drăguță spre oraș și Tâmpa, plus bonus un răsărit de soare superb. Construcția corpului de clădire a ținut cont de particularitățile terenului, accesul spre diferite zone efectuându-se pe scări. Există două corpuri de clădire aproape identice, unul în care locuiesc proprietarii, altul destinat cazării și restaurantului. În fața clădirilor cu aspect plăcut de cabană de munte trandafirii îmbracă gardul de fier, iar o troiță de lemn veghează întreaga curte. În spatele pensiunii se poate ajunge și prin exterior, coborând câteva trepte, dar și prin incinta restaurantului. O terasă generoasă oferă o priveliște minunată către Muntele Tâmpa (beneficiază de încălzitoare și folii rulabile de protecție). O serie de trepte facilitează accesul către grădina de 2000 mp unde găsim trandafiri, crini, conifere, frăguțe, meri și peri. În spatele grădinii se află un foișor de lemn, nefuncțional acum. Tot în curte se află un grătar zidit, înconjurat de verdeață.
Camera. Pătrundem în pensiune într-o mică sală care joacă rolul de recepție, cu piese interesante de decor. O sonerie facilitează legătura cu proprietarii unității de cazare. Am primit camera 3 situată în apropierea recepției, la parter (un fel de etajul 1 față de restaurant) – încăperea are dimensiuni apreciabile, mochetă pe jos și mobilier de calitate din lemn. Un pat dublu matrimonial acoperit cu lenjerie albă, pilotă de vară și câte două perne de persoană ocupă o latură a camerei. Noptierele laterale găzduiesc câte o veioză funcțională. Un șifonier masiv, încăpător, oferă spațiu suficient de depozitare; în interior sunt umerașe. Pe peretele opus patului se află un birou cu oglindă, un fotoliu plușat, o noptieră-suport pentru un lcd de dimensiuni mari. Pe birou sunt două pahare, iar în sertarele biroului găsim perie pentru încălțăminte, perie pentru haine, încălțător, trusă de cusut. Perdele și draperii te protejează de razele soarelui de dimineață. Camera nu are aer condiționat, dar nici nu am simțit nevoia acestuia nopțile fiind destul de răcoroase, chiar reci. Baia este spațioasă, fiind dotată cu duș zidit separat într-o nișă. Am găsit 6 prosoape albe, două pahare sigilate, dozatoare de săpun și gel de duș, hârtie igienică (nu am găsit feon în baie – nu că ar fi fost nevoie). Baia are fereastră de aerisire direct afară. Camera nu are balcon, în schimb beneficiază de o mică terasă comună cu camera 2 și cu legătură (scări) spre grădină și restaurant. Pe terasă se află două mese cu câte două scaune fiecare. Priveliștea, atât din cameră, cât și de pe terasă, e minunată: spre cartierul Griviței (cred), dar și spre Muntele Tâmpa.
Mic dejun. Prețul plătit pentru cazare include și micul dejun care ne este servit într-o sală drăguț decorată. Am fost întrebați la ce oră vrem să mâncăm micul dejun, iar dimineața găseam masa aranjată. Deși pentru unii poate părea frugal, micul dejun a fost suficient, sățios și gustos. Am beneficiat de produse de calitate (brânză, cârnați de căprioară), suc proaspăt de portocale, cafea după dorințele proprii, pâine proaspătă și prăjită, dulceață de casă delicioasă. Această masă ne asigura energia necesară pornirii pe drumul abrupt către Centrul Vechi. Cafeaua o savuram pe terasa deschisă de deasupra grădinii urmărind telecabina roșie care urcă pe Tâmpa, zgribuliți de cele 11-12 grade ale dimineții.
Concluzii. Citybreak-ul petrecut la Brașov, cu baza la Pensiunea Stejeriș, a reprezentat o experiență plăcută și, mai ales, antrenantă și haioasă prin prisma „escaladării” străzii Cibinului către locul de cazare (pe GoogleMaps încă puteți vedea străduța pietruită – avea mai mult farmec, acum e asfaltată). Nu am vrut să dăm 10 lei la un taxi tocmai datorită farmecului peisajului și stării de voie bună indusă de urcuș. Nota 10 o acord proprietarilor: oameni culți, pregătiți, amabili. Am fost întrebați încă de la sosire dacă avem vreo preferință la micul dejun (vegetarian, alergii), ne-au fost recomandate obiective turistice, dar și evenimente culturale aflate în desfășurare în Brașov și împrejurimi în acea perioadă. Limba engleză îi ajută pe cei doi soți să comunice cu străinii care se cazează în pensiune – în acel weekend o familie de turci era cazată la Stejeriș.
Recomand cu căldură cazarea la această pensiune, mai ales celor care doresc să facă și mișcare. Poziționarea Pensiunii Stejeriș oferă o panoramă drăguță asupra unor puncte ale orașului Brașov, dar și liniștea necesară unui somn odihnitor.
Trimis de tata123 🔱 in 24.07.17 11:55:48
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.64430870 N, 25.57859660 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bună recomandarea
Mutat în rubrica "Pensiunea Stejeriș, BRAȘOV" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: Mulțumesc, poziționarea este ok.
Arată f. f. bine pensiunea!!!
Îmi plac şi pozele. Felicitări pentru că aţi ales un loc aşa de frumos!
Vă doresc vacanţe frumoase şi vreme buuuuună!
@doinafil: Mulțumesc frumos. Ne-a plăcut și nouă cazarea situată „la înălțime” din mai multe puncte de vedere. Brașovul este un oraș frumos, ofertant din punct de vedere turistic, în centru sunt diverse evenimente în fiecare weekend de vară. Plus că ascensiunea zilnică către pensiune a fost prilej de mișcare și voie bună.
Zile frumoase și excursii reușite!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2018 Si in mijlocul naturii si in oras — scris în 19.10.18 de rodica1016 din BUCURESTI - RECOMANDĂ