GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Rossvillas - o variantă bună de cazare
De ceva vreme tot butonam în căutarea unei locații care să ne convingă pentru prima escapadă din acest an. Numai că nu eram foarte hotărâți: atunci când ne-am decis asupra zonei nu ne-au plăcut locațiile, iar când am găsit ceva pe placul nostru nu am găsit camere libere ori vremea s-a dovedit capricioasă. Dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, iar ocazia de a sparge gheața în acest an s-a ivit pe neașteptate: am fost invitați de către cineva drag nouă să participăm la o petrecere aniversară în stațiunea Lepșa. Fiind bucuroși că plecăm în sfârșit de acasă, nici nu am întrebat inițial despre locația aleasă... am aflat abia cu o zi înainte faptul că locul ales pentru distracție se numește Pensiunea Rossvillas din Lepșa. Acolo urma să stăm pentru o noapte, așa că am intrat rapid pe AFA să cercetez dar... nimic, era o pensiune fără impresii publicate până în prezent. Și mai bine, mi-am zis, abia voi putea prezenta comunității o locație nouă (bună sau rea, cum o fi ea).
Pensiunea Rossvillas este amplasată pe partea stângă a DN 2D, drumul ce străbate localitatea Lepșa, pe direcția Focșani-Târgu Secuiesc. Pensiunea este clasificată la trei margarete și se află la aproximativ 150 de metri înainte de indicatorul care te anunță că ai ieșit din Lepșa. Deși ploaia ne-a spus încă de pe drum că nu ne va lăsa în pace, noi eram porniți pe distracție; imediat ce am ajuns, am parcat și am intrat pentru inspectarea locației.
Pensiunea este o construcție cu parter și două etaje. La parter se află un living de aproximativ 90 de metri pătrați, două bucătării utilate pentru turiști, o cameră de serviciu pentru administrator, un hol micuț unde se află recepția și casa scării, două camere pentru turiști și o toaletă. La etajul unu se află alte șase camere pentru cazarea turiștilor, iar la ultimul nivel sunt ultimele două camere. Deci pensiunea are în total 10 camere pentru cazare. Având în vedere că am ajuns printre primii, am ales una dintre camerele de la etajul unu fără a sta prea mult pe gânduri.
Camera dublă în care ne-am cazat nu avea dimensiuni foarte mari, însă nouă ne-a plăcut. Oricum, nu ne-a interesat decât să aibă un pat confortabil pentru cele câteva ore de odihnă necesare înainte de a pleca a doua zi spre casă. Atât pereții camerei, cât și tavanul acesteia sunt îmbrăcate cu lambriu de lemn, ceea ce creează o atmosferă rustică. Pe unul dintre pereți am văzut un frumos tablou sculptat în lemn reprezentând un bărbat așezat pe un butoi cu vin, obiectul venind parcă în completarea atmosferei de cabană de munte a locației. Patul matrimonial a fost confortabil, iar acest lucru l-am sesizat de la venire... așadar spre dimineață când ne-am retras în cameră ne-am putut odihni corespunzător. Lângă pat nu mai rămânea foarte mult loc, acolo fiind amplasate doar două noptiere micuțe, bune pentru ținut telefoanele sau alte mărunțișuri. Mi-a plăcut un lucru la acest noptiere: pe lângă faptul că pe ele se află câte o veioză funcționabilă, lângă fiecare este o priză dublă de unde se pot lesne alimenta telefoane, laptopuri ori tablete. În cameră am mai avut două taburete, un dulap destul de încăpător, un televizor LCD, dar și o oglindă micuță prinsă pe perete. Legat de televizorul din camera noastră, am observat că acesta nu avea telecomandă; proprietarul s-a scuzat pentru lipsa acesteia, spunând că ea s-a stricat și că nu a reușit să găsească încă una potrivită pentru televizorul respectiv. Pe noi nu ne-a deranjat acest aspect deoarece nu am deschis televizorul decât puțin a doua zi dimineața, însă în alte condiții ar putea constitui o bilă neagră.
Pe jos în cameră, dar și pe hol este parchet laminat, mai potrivit decât gresia pentru o astfel de locație la munte. Căldură am avut din belșug în întreaga locație, pensiunea dispunând de o centrală proprie cu încălzire prin calorifere.
Baia acestei camere este, de fapt, un compromis, după cum veți vedea. Pentru ca fiecare cameră să beneficieze de propria sa baie, o lojă alipită de această cameră a fost transformată în grup sanitar. Adică am ieșit direct din cameră într-un balcon de o lungime apreciabilă, aici fiind instalat într-un capăt dușul, iar în celălalt capăt vasul de toaletă, chiuveta, oglinda și coșul de gunoi. În partea unde se află toaleta spațiul este îngust și este zidit, astfel că aici există doar o fereastră mică pentru aerisire. Restul spațiului, deci și zona dușului, este vizibil din exterior prin geamurile mari ale lojei, însă spațiul se poate închide cu ajutorul unei jaluzele verticale. Ceea ce am făcut și noi atunci când am folosit dușul. Oricum, priveliștea care se deschide din baie/lojă spre munții din vecinătate te face să vrei să petreci mai mult timp în această încăpere!
Bucătăria oferă suficiente facilități pentru o autogospodărire corespunzătoare. Există veselă pentru aproximativ 20 de persoane, tuci pentru mămăligă, tigăi, cuptor cu microunde sau chiuvetă și aragaz. De fapt sunt două bucătării aflate la parterul pensiunii, însă noi am folosit-o pe cea mai spațioasă din apropierea intrării. În bucătărie se află o combină frigorifică, dar și un colțar unde poți savura o cafea cu privirea la brăduții plantați lângă gardul pensiunii. Tot în bucătărie este și un televizor amplasat pe combina frigorifică. În holul de la parter aflat între cele două bucătării și living se mai află o altă combină frigorifică, ambele putând fi utilizate de cei cazați aici.
Livingul este poate punctul forte al locației. Spațiul este suficient pentru 30-40 de persoane astfel încât să mai rămână și ceva loc pentru dansat. Într-un colț este amenajat un bar unde se găsește o stație legată la boxe care a asigurat, alături de laptopul nostru, o sonorizare bună pentru petrecere. Tot în această zonă a livingului se află o chiuvetă și un dulap cu pahare. Pe peretele din spate este fixat un televizor LCD de mari dimensiuni, astfel că poți urmări vreo emisiune favorită dacă te-ai săturat eventual de ascultat muzică. Noi am petrecut în acest spațiu clipe excelente, astfel că locația este ideală pentru mici petreceri. Am avut și suficientă căldură, deoarece de jur-împrejur sunt montate mai multe calorifere. Pentru vară am observat două aparate de aer condiționat care ar face probabil față... dacă nu, se poate deschide ușa spre curtea interioară a locației.
Accesul la internet – foarte bun. Există două routere, unul la parter, iar celălalt la etajul unu, altfel că ne-am conectat wireless atât în living sau bucătărie, cât și în cameră.
Parcarea autoturismelor se face pe iarbă, pe un teren aflat în partea dreaptă lângă pensiune. Fiind oarecum abrupt, se iese puțin mai greu în stradă, însă nu am atins cu mașina de jos.
Foișorul pensiunii este amplasat pe un alt teren aflat în partea stângă a pensiunii. Foișorul este foarte spațios și probabil că îl foloseam și noi mai mult dacă vremea ar fi permis acest lucru. Dar nu a fost să fie, în ziua câns am ajuns aici a plouat până seara târziu, iar peste noapte s-a răcit simțitor, astfel că a doua zi întreaga zonă se îmbrăcase într-o mantie subțire de nea. Oricum, peisajul argintiu de a doua zi a compensat faptul că nu am putut lua masa afară. Foișorul dispune de grătar zidit, cu plită și cu chiuvetă aflată lângă el. Tot aici sunt mai multe mese, astfel că se poate servi masa dacă afară este frumos. Foișorul este izolat din două părți, astfel că la grătar nu se creează curent.
Pe bucata mare de teren unde este construit acest foișor se mai află și un spațiu de joacă pentru cei mici. Aici s-ar mai putea aduce niște îmbunătățiri, deocamdată există un tobogan destul de solid și două leagăne. Pe terenul rămas deocamdată liber se poate juca fotbal, spațiu fiind suficient.
Curtea din fața pensiunii este mică, între clădire și gardul de la stradă fiind câțiva metri. Aici sunt plantați brăduți și alți arbuști, care asigură o oarecare intimitate a locației dinspre stradă. Bine, brăduții nu pot ascunde zgomotul făcut de mașinile aflate în tranzit, însă cât am stat noi aici, acesta nu a fost un factor foarte deranjant. Poate și pentru că noi am făcut mai mult zgomot decât mașinile aflate în trecere!
Distracție și relaxare - la acest capitol contribuie atât facilitățile pensiunii, cât și frumusețea naturală a zonei. Poate chiar și atitudinea proprietarului, un bărbat tânăr și destul de discret. Pentru a admira frumusețea zonei, noi am făcut o scurtă plimbare seara sub umbrelă, dar și a doua zi, când am vizitat și cele două-trei obiective din apropiere. Despre acestea voi scrie însă separat...
Ajuns la final de review mai adaug doar faptul că nu am cerut relații referitoare la prețul unei camere, întrucât noi am fost invitați aici și nu am plătit cazarea. Din cele câteva mici discuții cu proprietarul, am înțeles totuși că prețurile sunt negociabile în funcție de perioadă, de numărul de camere închiriate sau de zilele de ședere aici (mai multe sau mai puține). Datele de contact ale locației se găsesc pe câteva site-uri de profil. Având în vedere cele relatate mai sus, recomand cazarea în această locație . Fotografiile atașate de mine acestui review vor completa cele prezentate mai sus...
Trimis de Floryn81 in 21.04.15 15:21:27
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în LEPȘA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.95187000 N, 26.55720500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Crazy_Mouse - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmasterX - Da, aceasta este poziționarea pensiunii.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2021 Neplăcut — scris în 04.10.21 de ux122695 din BRăILA - nu recomandă
- Apr.2018 Teapa — scris în 10.05.18 de Dragos.M din CONSTANTA