GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Zile de neuitat în mijlocul naturii
Fără nicio exagerare, de câţiva ani tot încerc să ajung la pensiunea Retezat din Râu de Mori, am luat masa acolo prin 2013, când eram cazaţi la altă pensiune din zonă, iar pe unul din angajaţi, după ce am mâncat, l-a împins păcatul să-mi prezinte pensiunea, şi ce am văzut mi-a plăcut, iar de-atunci nu mi-a mai tăcut gura, că vreau acolo şi numai acolo, am sunat de câteva ori dar nu aveau camere libere, până în luna martie a acestui an, când n-am mai ratat rezervarea, solicitarea mea fiind de 4 nopţi, pentru luna mai.
La noi ca la nimeni, am plecat la munte duminică, o zi când de regulă oamenii se întorc de la munte, dar pentru noi nu a contat acest aspect, doar eram în concediu, şi după un traseu destul de solicitant, cu scurte opriri în Târgu Jiu, la Mănăstirea Lainici şi în Petroşani, am ajuns în Sântămărie-Orlea, iar de-aici, din DE 79 am virat la stânga, intrând pe DJ 686, către Râu de Mori, pe un drum din dale de beton, cam 18 km., se circulă în condiţii acceptabile. Odată intraţi în comuna Râu de Mori, am intrat în satul Clopotiva, pe un drum asfaltat dar cu gropi mici şi dese, ce-ţi macină nervii, am mers încă 4 km., ajungând la pensiunea Retezat, destul de vizibilă din stradă.
Atenţie, a nu se confunda cu cabana Retezat, din Râu de Mori, sau cu pensiunea Retezat din Câmpu lui Neag.
Angajaţii ne-au primit foarte frumos, ne-am luat în primire camera nr. 7, am lăsat bagajele şi am ieşit să vedem ce şi cum, pe o vreme splendidă.
Pensiunea este amplasată într-un loc de vis, în mijlocul naturii, la o altitudine de 750 de metri, la intrarea în Parcul Naţional Retezat. Parcarea cu 8 locuri, recepţia şi restaurantul cu 100 de locuri sunt la nivelul străzii, iar camerele sunt amplasate mai jos, noi am stat la nivelul -2. Tot la acest nivel împătimiţii de efort au la dispoziţie o sală de fitness, unde pot transpira din plin.
Toate camerele, 10 la număr, sunt pe partea din spate a pensiunii, cu vedere către curte şi Râul Mare, au balcon cu măsuţă şi 2 scaune, unde dimineaţa poţi savura cafeaua şi admira superbele peisaje.
În partea dreaptă a restaurantului este amenajat un spaţiu destinat activităţilor de teambuilding, suficient pentru 20 de persoane, la nevoie existând şi posibilitatea de extindere a acestuia. Din restaurant se poate ieşi pe terasă, cu vedere către râu.
Curtea pensiunii este foarte frumos amenajată, cu foişor şi grătar, spaţiu de joacă pentru copii, băncuţe, multă verdeaţă, seara este minunat să asculţi ciripitul păsărelelor sau să stai pe podeţul construit peste Râul Mare, să asculţi cum apele curg năvalnic... doar tu cu gândurile tale, nimic mai mult!
Camera în care am stat s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, curată, cu pat mare, saltea confortabilă, măsuţă şi 2 scaune, tv lcd cu diagonală mare, răcitor, suficiente spaţii de depozitare. Baia, de asemenea curată, prevăzută cu cadă, prosoape moi şi curate, săpunele, şampon şi gel de duş.
Sunt probleme în ceea ce priveşte semnalul la reţelele de telefonie mobilă, la pensiune doar abonaţii Orange pot spune că sunt fericiţi, pentru ceilalţi, semnal... ioc! Ca să poţi vorbi în altă reţea trebuie să cobori câţiva kilometri. Nici cu semnalul wi-fi lucrurile nu stau mai bine, în cameră nu există aşa ceva, doar în zona recepţiei şi a restaurantului pot spune că e mulţumitor.
În schimb, nu au fost probleme cu mesele, în cazare am avut inclus micul dejun, pe care puteai să-l alegi din 3 variante. Noi le-am încercat pe toate, nu este un mic dejun ca în alte locuri, gen Mărginimea Sibiului, dar nici nu te poţi plânge, un mix de produse locale cu cele din market. Pentru prânz sunt pregătite câteva feluri de ciorbă, iar la felul de bază se pune accentul pe preparatele la grătar din peşte, pui sau porc. Mâncarea este bine gătită, se vede că au un bucătar cu experienţă, am fost mulţumiţi de calitatea ciorbelor, a păstrăvului prăjit cu mujdei şi mămăliguţă sau a cârnaţilor virşli, specialitatea zonei.
Personalul, în mare parte acelaşi înca de la deschiderea pensiunii, din anul 2009, a fost mai mult decât amabil, ne-au permis să folosim telefonul de serviciu pentru a vorbi cu cei de-acasă, s-au comportat cu noi de parcă ne aflam la această locaţie pentru a nu ştiu câta oară, sunt oameni cu experienţă, în 10 ani ai timp să înveţi şi să te perfecţionezi într-un domeniu atât de pretenţios cum e cel al turismului.
În partea stângă a pensiunii, privind din stradă, se află o vilă cu 4 camere, living, foişor şi grătar, aparţinând tot proprietarului pensiunii, care poate fi închiriată grupurilor.
Nu am venit aici doar ca să stăm în pensiune, am colindat prin zonă cât a fost cald şi bine, sper să am timp să scriu câte ceva despre obiectivele vizitate şi despre păţaniile noastre în alt review.
Am avut parte de patru zile minunate, într-o zonă mirifică a ţării noastre, am fost cazaţi la o pensiune de calitate, am fost mulţumiţi pe deplin de condiţiile găsite acolo, nu-mi rămâne decât să vă invit să-i treceţi pragul când veţi avea ocazia!
Vacanţe frumoase vă doresc!
Trimis de Safta Radu in 17.05.19 15:26:17
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL RETEZAT-GODEANU.
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.43298570 N, 22.78271700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Pensiunea Retezat [Clopotiva], MASIVUL RETEZAT-GODEANU" (deja existentă pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Dan&Ema: Foarte fain! Și mie mi-a fost dor de Retezat, am revenit aici după 6 ani!
@Safta Radu: Ce minunăție de pensiune! Ce minunăție de priveliște!
De fapt, nu știu de ce mă mir, cunoscându-te...
Să vă fie de bine, să recidivați cât de curând!
@Safta Radu: Frumos articol, dintr-o faina zona!
Zona Retezatului alaturi de zona Apusenilor sunt locurile noastre " de suflet" .
Acest lucru facandu-ne sa ne cazam numai in Rau de Mori de vreo 5 ori in ultimii 10 ani, si de vreo 2 ori in apropiere, in Rausor. Sau in Carnic.
Pacat ca drumul de acces este destul de deteriorat, de ani buni.
Nu mai discutam de drumul de acces spre baraj si spre Poiana Pelegii.
S-a redeschis cumva drumul spre Poiana Pelegii? Deja este al doilea an de cand drumul este inchis, iar autoritatile locale si centrale arata propria indolenta si nepricepere in a administra resursele tarii.
Chiar că zile de neuitat. Am fost și eu aici o săptămînă în vara lui 2010 și îmi amintesc cu plăcere de zilele alea, ba chiar cu invidie, că a fost una dintre cele mai frumoase vacanțe, cu o cazare bună, aer curat, multe locuri minunate de văzut și fără nici un minus, nicio „țeapă”, nicio „gafă”.
Mă bucur să văd că pensiunea arată încă ca la deschidere, și curtea a fost amenajată apetisant, chiar eram curios de treaba asta, cînd am fost eu nu făcuseră încă aproape nimic.
Cum e cu semnalul la telefon mobil? În 2010 nu prea era deloc.
@crismis: Într-adevăr, este foarte frumos, totul este verde, nu auzi decât păsărelele şi susurul apei! Chiar uiţi de tot şi de toate...
Mulţumesc pentru vizită şi vot.
@Testosu : Prin Apuseni am ajuns şi eu de vreo 4 ori în 7 ani, îmi place acolo aşa cum îmi place şi în Retezat. Starea drumurilor parcă din an în an este mai proastă, păcat de frumuseţea locurilor, nu se mişcă un deget pentru a se remedia situaţia cât de cât. Spre Poiana Pelegii nu am ajuns, de fapt nu am ajuns nici măcar la baraj, nefiind un indicator sau ceva care să ne îndrume către acesta, am mers pe alt drum, şi am avut şi necazuri cu maşina.
Mulţumesc pentru vizită şi vot.
@abancor: Ai dreptate când te referi la pensiune per total, totul a decurs conform aşteptărilor, personal calificat, mâncare bună, cazare bună, un loc unde chiar te simţi bine. Pensiunea arată super, iar în curtea amenajată cu gust am stat în fiecare seară, te atrage ca un magnet.
La telefonia mobilă, cum am zis şi în review, nu este semnal decât în reţeaua Orange, în rest nimic! Ne rezolvam toate problemele legate de telefon în cursul zilei, când eram plecaţi, iar seara, când ajungeam la pensiune, era linişte totală, telefoanele erau simple obiecte de decor.
Mulţumesc pentru vizită şi vot.
@Safta Radu: Eu nici nu ma mai mir de frumusetea de cazare! Doar am asteptat cu nerabdare s-o vad!
Si ce mai vad e ca iar, ca de obicei, totul a fost OK! A, ca n-ati avut semnal? Abia v-ati odihnit neuronii!
Si ce peisaje frumoase! Poate ca-i mai bine ca drumurile nu-s tocmai OK, abia raman peisajele alea mai curate, mai neatinse de " civilizatie" .
”sper să am timp să scriu câte ceva despre obiectivele vizitate şi despre păţaniile noastre în alt review.
si eu sper! Si stiu ca le vei scrie! Le astept!
@Zoazore: Ai şi tu dreptate în privinţa semnalului la telefonia mobilă, dar nu mai suntem în secolul trecut, pur şi simplu nu se poate fără telefon, fără mijloacele moderne de comunicare. Ţinând cont şi de faptul că Octav era singur acasă, nu prea ne-a picat bine lipsa semnalului.
Ai dreptate şi în ceea ce priveşte starea drumurilor, că nu-s tocmai ok, dar, vezi tu, aici e problema, mulţi nu riscă să-şi distrugă maşinile pe care au dat bani grei ca să vină într-o zonă cu drumuri proaste, iar cei care au de pierdut sunt hotelierii şi proprietarii de pensiuni din aceste zone.
Mulţumesc de vizită şi vot.
Drumul spre baraj e simplu, e șoseaua principală, singura, de pe valea Rîului Mare, șoseaua pe care e și pensiunea. Nu ai unde să faci stînga sau dreapta. Mergi pînă te trezești pe baraj.
În excursii în zone ca asta e bine de avut o hartă, ca să știi ce să faci și pe unde să mergi.
@Safta Radu: offf, ce amintiri am din zonă, de acu mai bine de 30 de ani. Ș i ce s-a mai schimbat! Felicitări pentru articol si pentru alegerea cazării!
@robert: Şi eu am amintiri din zonă, tot din tinereţe! Aşa este, s-au schimbat multe, dar zona tot nu este promovată aşa cum ar trebui.
Mulţumesc pentru aprecieri şi pentru vot.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2021 Alegerea optimă pentru drumeții în Parcul Retezat — scris în 16.05.21 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Excelent / Relaxant — scris în 17.09.19 de Gerula. din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Comoara ascunsa — scris în 18.08.15 de dalv din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2010 Conditii excelente de cazare in mijlocul naturii, la 2 pasi de Parcul National Retezat — scris în 09.08.12 de abancor din BUCUREşTI - RECOMANDĂ