GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Str. Izvor Giumalău 607, localitatea Pojorâta, județul Suceava
Vine vara / Bine-mi pare … dar eu unde plec în vacanță? Bucovina. Și mai exact …
Pojorâta. De unde vine denumirea? De la straja efectuată de străjerii pojorâteni pe Drumul de Nord al Moldovei, care unea Suceava cu Bistrița din Ardeal. Locul cel mai potrivit pentru amplasarea străjerilor pentru paza acestui drum era defileul Cheile Pojorâtei.
Pensiunea Pietrele Doamnei. Caut un găsesc date despre această cazare și citesc Locația minunată, spațiul exterior generos.
Trebuie să menționez că am vorbit cu proprietarul pe e-mail unde mi-a confirmat rezervarea pentru o cameră dublă superioară cu mic dejun inclus pentru 2 adulți și un copil. În perioada aleasă de mine mai avea o singură cameră. Dacă doream pat suplimentar se achită separat. Și la aceste tarife se aplică discountul de pe voucherul AFA, în cazul meu. Prețurile afișate pe site-ul pensiunii sunt reale.
Drumul de la Câmpulung până la Pojorâta presărat cu numeroase opriri (Șinca Veche, Vatra Dornei), așa încât am ajuns destul de târziu la pensiune și cu toate că era vară am ajuns pe întuneric. Drumul European E58 de la Vatra Dornei și din centrul localității Pojorâta se urmărește indicatorul Rarău-Chiril. Intrăm și găsim un loc între mașinile parcate deja. Doar dulăul ne-a tras două lătraturi de bun venit. Am înaintat prin imensa curte și am văzut două corpuri de locuit, la parterul uneia din ele un restaurant. Întreb un turist de gazdă și mă îndrumă către bucătărie. Doamna care ne aștepta, ne și duce către scara exterioară aflată în partea stângă a clădirii, prin holul lung ajungem la camera 9. Cameră cu balcon propriu.
Camera foarte curată, cu pat matrimonial, două veioze la pat atât de necesare noaptea, două canapele și o măsuță, dulap încăpător, Tv cu ecran plat, baia super utilată și modernă (cu uscător de păr) și articole de toaletă gratuite, accesul la internet gratuit și draperii groase (vor fi foarte utile dimineața când vrei să te mai întinzi un pic și să nu vină soarele pe tine). Există și încălzire în pardoseală (pentru cei care ajung în sezonul rece aici). Pe balcon două scaune și priză! Și desigur un frigider /congelator pe hol în cazul în care ai nevoie (și îl vei utiliza măcar pentru apă).
Aveam să descoperim ce înseamnă cameră cu balcon propriu abia dimineață când am ieșit să vedem cum arată soarele în Bucovina. Și ne-am trezit în superbul peisaj de la poalele Rarăului. Liniște și verde. Fiecare balcon avea „mica gradină” cu mușcate.
Ce ni s-a părut nouă seara curtea mare (când căram bagajele), dar acum la lumina zilei părea enormă. Cu foișor cu grătar, cu teren de fotbal, baschet, volei și spațiu de joaca pentru copii (tobogane, trambulină, leagăn) și piscină. Un loc excelent pentru familii cu copii.
Și, într-adevăr, adaug faptul că pensiunea era ocupată la capacitate maximă. Cu o parte din ei ne-am întâlnit pe la obiectivele turistice din zonă, o parte au rămas la pensiune pentru că vremea a fost, în perioada în care am fost noi, extrem de călduroasă.
Restaurant
Micul dejun se servește între 8.00-11.00. În fața terasei este construită o mică fântână artificială. Aici găsești și mese unde poți să continui micul dejun sau să stai seara la o bere. Suntem îndrumați către restaurant. Capacitate 40 persoane. În fiecare dimineață ai parte de produse proaspete: ouă fierte sau omletă, iaurt, brânză, roșii și castraveți, salam și crenvurști. În cazul în care se termina ceva de pe masă și mai doreai te adresai doamnei de la bucătărie. Lapte, ceai, cafea. Și cereale. Și miere, și dulceața. Și vesela galbenă.
Pentru cei care rămâneau peste zi în pensiune se putea servi masa de prânz sau pentru cină puteai comanda până în ora 20.00. Recunosc că am încercat și noi în una din seri și a fost o încântare tochitura moldovenească cu castraveți murați.
Plata cazării am făcut-o în ziua plecării, cash, doamnei care are grijă de acest loc.
***
Fiind amplasată pe drumul Transrarăului (cel de-al treilea traseu montan spectaculos din România, la concurență cu Transfăgărăşanul şi Transalpina), este ușor de ajuns de la pensiune la diversele atracții ale zonei (Vf. Rarău și Pietrele Doamnei, Mânăstirile din Bucovina, Vatra Dornei etc).
Să aveți vacanțe plăcute și gazde ospitaliere!
Trimis de fredutza in 11.05.18 10:55:05
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în POJORÂTA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fredutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.50972820 N, 25.47004070 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
De ținut minte si de luat in calcul in cazul unui tur. Multumim pentru lectura!
@fredutza: Mult soare, liniște și lumină degajă articolul tău!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2018 Pietrele Doamnei — scris în 10.11.18 de igi din BUZăU. - nu recomandă
- Aug.2018 Pensiunea Pietrele Doamnei, Pojorata (pe Transrarau) — scris în 16.08.18 de raducondurache din SFANTU GHEORGHE - RECOMANDĂ
- Oct.2016 Excelent! — scris în 22.10.16 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Cazarea aici, o aventura, tragerea la raspundere a proprietarului, adevarata incercare... — scris în 30.07.16 de lluci din IAşI
- Jul.2016 Pensiunea Pietrele Doamnei (Pojorata) - Ospitalitate si peisaje nemaivazute — scris în 17.07.16 de 1234 Dana din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Pensiunea Pietrele Doamnei din Pojorâta - o variantă foarte bună de cazare — scris în 02.07.16 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Poate mai incercati si in alta parte! — scris în 22.08.15 de ionut76 din IASI - nu recomandă