ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.05.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 06.01.17
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 4 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 25 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 4 MIN

Liniște și verde

TIPĂREȘTE

Str. Izvor Giumalău 607, localitatea Pojorâta, județul Suceava

Vine vara / Bine-mi pare … dar eu unde plec în vacanță? Bucovina. Și mai exact …

Pojorâta. De unde vine denumirea? De la straja efectuată de străjerii pojorâteni pe Drumul de Nord al Moldovei, care unea Suceava cu Bistrița din Ardeal. Locul cel mai potrivit pentru amplasarea străjerilor pentru paza acestui drum era defileul Cheile Pojorâtei.

Pensiunea Pietrele Doamnei. Caut un găsesc date despre această cazare și citesc Locația minunată, spațiul exterior generos.

Trebuie să menționez că am vorbit cu proprietarul pe e-mail unde mi-a confirmat rezervarea pentru o cameră dublă superioară cu mic dejun inclus pentru 2 adulți și un copil. În perioada aleasă de mine mai avea o singură cameră. Dacă doream pat suplimentar se achită separat. Și la aceste tarife se aplică discountul de pe voucherul AFA, în cazul meu. Prețurile afișate pe site-ul pensiunii sunt reale.

Drumul de la Câmpulung până la Pojorâta presărat cu numeroase opriri (Șinca Veche, Vatra Dornei), așa încât am ajuns destul de târziu la pensiune și cu toate că era vară am ajuns pe întuneric. Drumul European E58 de la Vatra Dornei și din centrul localității Pojorâta se urmărește indicatorul Rarău-Chiril. Intrăm și găsim un loc între mașinile parcate deja. Doar dulăul ne-a tras două lătraturi de bun venit. Am înaintat prin imensa curte și am văzut două corpuri de locuit, la parterul uneia din ele un restaurant. Întreb un turist de gazdă și mă îndrumă către bucătărie. Doamna care ne aștepta, ne și duce către scara exterioară aflată în partea stângă a clădirii, prin holul lung ajungem la camera 9. Cameră cu balcon propriu.

Camera foarte curată, cu pat matrimonial, două veioze la pat atât de necesare noaptea, două canapele și o măsuță, dulap încăpător, Tv cu ecran plat, baia super utilată și modernă (cu uscător de păr) și articole de toaletă gratuite, accesul la internet gratuit și draperii groase (vor fi foarte utile dimineața când vrei să te mai întinzi un pic și să nu vină soarele pe tine). Există și încălzire în pardoseală (pentru cei care ajung în sezonul rece aici). Pe balcon două scaune și priză! Și desigur un frigider /congelator pe hol în cazul în care ai nevoie (și îl vei utiliza măcar pentru apă).

Aveam să descoperim ce înseamnă cameră cu balcon propriu abia dimineață când am ieșit să vedem cum arată soarele în Bucovina. Și ne-am trezit în superbul peisaj de la poalele Rarăului. Liniște și verde. Fiecare balcon avea „mica gradină” cu mușcate.

Ce ni s-a părut nouă seara curtea mare (când căram bagajele), dar acum la lumina zilei părea enormă. Cu foișor cu grătar, cu teren de fotbal, baschet, volei și spațiu de joaca pentru copii (tobogane, trambulină, leagăn) și piscină. Un loc excelent pentru familii cu copii.

Și, într-adevăr, adaug faptul că pensiunea era ocupată la capacitate maximă. Cu o parte din ei ne-am întâlnit pe la obiectivele turistice din zonă, o parte au rămas la pensiune pentru că vremea a fost, în perioada în care am fost noi, extrem de călduroasă.

Restaurant

Micul dejun se servește între 8.00-11.00. În fața terasei este construită o mică fântână artificială. Aici găsești și mese unde poți să continui micul dejun sau să stai seara la o bere. Suntem îndrumați către restaurant. Capacitate 40 persoane. În fiecare dimineață ai parte de produse proaspete: ouă fierte sau omletă, iaurt, brânză, roșii și castraveți, salam și crenvurști. În cazul în care se termina ceva de pe masă și mai doreai te adresai doamnei de la bucătărie. Lapte, ceai, cafea. Și cereale. Și miere, și dulceața. Și vesela galbenă.

Pentru cei care rămâneau peste zi în pensiune se putea servi masa de prânz sau pentru cină puteai comanda până în ora 20.00. Recunosc că am încercat și noi în una din seri și a fost o încântare tochitura moldovenească cu castraveți murați.

Plata cazării am făcut-o în ziua plecării, cash, doamnei care are grijă de acest loc.

***

Fiind amplasată pe drumul Transrarăului (cel de-al treilea traseu montan spectaculos din România, la concurență cu Transfăgărăşanul şi Transalpina), este ușor de ajuns de la pensiune la diversele atracții ale zonei (Vf. Rarău și Pietrele Doamnei, Mânăstirile din Bucovina, Vatra Dornei etc).

Să aveți vacanțe plăcute și gazde ospitaliere!


[fb]
---
Trimis de fredutza in 11.05.18 10:55:05
Validat / Publicat: 11.05.18 12:39:14
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în POJORÂTA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1477 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fredutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Asa arată soarele în Bucovina dimineata de pe balconul meu
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23600 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 25.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    2 ecouri scrise, până acum

    iulian68
    [11.05.18 13:42:23]
    »

    De ținut minte si de luat in calcul in cazul unui tur. Multumim pentru lectura!

    Zoazore
    [12.05.18 10:25:21]
    »

    @fredutza: Mult soare, liniște și lumină degajă articolul tău!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    iulian68, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Pietrele Doamnei:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070005178451538 sec
    ecranul dvs: 1 x 1