GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Pietrele Doamnei din Pojorâta - o variantă foarte bună de cazare
În weekendul trecut am ajuns într-o zonă foarte frumoasă, pe care nu o mai vizitasem până acum – este vorba despre localitatea Pojorâta, aflată pe plaiurile bucovinene. Sejurul nostru a fost unul planificat cu vreo trei săptămâni înainte pe baza unui premiu AFA obținut în acest an – este vorba despre un weekend gratuit la pensiunea Pietrele Doamnei (motiv pentru care mulțumesc tuturor celor care îmi citesc și îmi apreciază articolele de pe site). Așadar, câteva cuvinte despre stabilirea perioadei în care am beneficiat de acest premiu: am luat legătura telefonic cu administratorul pensiunii și am stabilit de comun acord cu vreo 20 de zile înainte perioada în care vom ajunge acolo. Cu o săptămână înainte, am fost sunat pentru a confirma rezervarea. Așa că după un drum de vreo șapte ore, atât prin soare, cât și pe o ploaie de nu mai vedeam decât la câțiva metri în fața mașinii, am ajuns la Pojorâta. Când am intrat în Pojorâta s-a oprit și ploaia, deci se conturau deja perspectivele meteo ale unui sejur reușit.
Am găsit ușor pensiunea, este situată la marginea drumului ce străbate localitatea urcând spre vârful Rarău (drumul județean 175B, cunoscut și sub denumirea de Transrarău). Din acest punct de vedere, pensiunea beneficiază de o poziție foarte bună pentru cei care vor să urce pe munte.
Am ajuns la poarta pensiunii în jurul orei 16.00 și când am intrat în curte, am rămas plăcut surprinși de dimensiunile generoase ale acestui spațiu. La intrare se află o zonă delimitată în care pot fi parcate opt-nouă mașini, ceea ce am făcut și noi, profitând de faptul deocamdată se mai aflau acolo doar alte două mașini (către seară parcarea s-a umplut, la fel ca pensiunea).
În afara spațiului verde generos, în curte se găsesc mai multe facilități care compun un spațiu de joacă pe care juniorul nostru l-a îndrăgit imediat. Puștiul a avut la dispoziție două tobogane de dimensiuni diferite, leagăn, trambulină în care a tot țopăit în fiecare zi, coș de baschet sau teren de fotbal. Ce să vă mai spun, cât timp am petrecut în curte nu am avut grija copilului, care s-a și împrietenit cu alți copii cazați aici în același timp cu noi. A, era să uit, ar mai fi ceva de adăugat: atunci când condițiile meteo permit, în apropierea uneia dintre vilele din curte este amplasată o mică piscină în care doritorii se pot bălăci în voie (din discuțiile cu cele două doamne care formează personalul pensiunii, piscina nu era încă instalată întrucât în zonă a plouat aproape zilnic și nu a fost prea cald până acum). Tot în curte, într-un țarc din apropierea locurilor de parcare, se află cățelul curții –Moți- un animal pașnic și simpatic.
Într-un alt colț din curte există o zonă pentru grătar; sunt amplasate acolo două mese și canapele de lemn, iar spațiul este acoperit, așa că poate fi folosit și atunci când plouă.
În această curte există două vile separate care pun la dispoziția turiștilor 11 camere. Noi ne-am cazat în cea de-a doua vilă, în care se află 5 camere, toate aflate la etajul unu (la primul nivel se află restaurantul cu circuit închis al acestei pensiuni). Accesul către spațiile de locuit din vila unde am fost cazați noi se face pe o scară exterioară aflată în partea stângă a clădirii. La capătul scării există o ușă care permite accesul într-un hol lung în forma literei L, din care se intră, pe rând, în cele cinci camere ale vilei. Noi am fost conduși către camera din capătul holului (camera 11), încăpere care avea să devină reședința noastră pentru următoarele două zile.
Camera dublă în care ne-am cazat este o încăpere mare; se intră pentru început într-un hol spațios al acestei camere, apoi încăperea continuă cu zona în care este amplasat patul. De fapt au fost două paturi lipite (cu lenjerie curată și saltele OK) dar nu rămânea spațiu între ele, așa că cel mic a dormit bine. Să încercăm să facem și un inventar al mobilierului din încăpere: un fotoliu-balansoar, o măsuță cu blatul de sticlă, două fotolii mici, două noptiere aflate la capul patului cu două veioze funcționabile, dar și un dulap aflat pe peretele de lângă baie. În dulap am avut un foehn funcționabil, iar pe acest dulap am găsit o a treia pernă pe care am folosit-o pentru cel mic; tot pe dulap exista o tăviță metalică din cele utilizate pentru servirea în pat a micului dejun; eu am folosit acest suport, dar nu pentru micul dejun, ci ca suport pentru laptop :).
Pe jos este parchet laminat, iar încălzirea încăperilor se realizează prin pardoseală. Pe peretele opus patului este instalat un televizor LCD cu diagonală medie, suficientă pentru această încăpere. Pentru că dimineața am încercat să nu ne trezim așa repede după cum suntem obișnuiți când mergem la muncă (cam pe la ora 07.00), am tras draperiile de la cele două ferestre ale camerei și am reușit să dormim un pic mai mult.
Să intrăm puțin și în baie! Spațiul este destul de generos și cuprinde următoarele dotări: chiuveta cu oglindă, cada tip jacuzzi, vasul de toaletă și coșul de gunoi. Am avut la dispoziție prosoape albe mari și mici, hârtie igienică, săpun lichid într-un suport de lângă chiuvetă, câteva pliculețe cu gel de duș și șampon. Pe peretele opus există un suport pentru prosoape.
Din cameră se poate ieși pe balcon. Această cameră este poziționată oarecum în lateral, așa că balconul camerei în care ne-am cazat noi este delimitat de balcoanele celorlalte încăperi ale vilei. Balconul a fost spațiul din interiorul vilei pe care l-am utilizat cel mai mult în afara timpului petrecut în pat la somn. Am ieșit în balcon atât în cele două dimineți petrecute aici, cât și seara, după ce copilul adormea, obosit fiind de programul încărcat de peste zi. Am avut la dispoziție două scaune și, pentru a putea folosi laptopul acolo, am scos în balcon și măsuța din încăpere.
Și pentru că tot am amintit că am folosit laptopul ba în cameră (instalat pe suportul pentru micul dejun), ba pe balcon, trebuie spus că în cameră există vreo patru prize + una în balcon.
Deoarece am terminat prezentarea camerei, vreau să mai spun că am mai avut ocazia să arunc o privire într-o încăpere învecinată: camera era puțin mai mică decât a noastră, cu același tip de mobilier; în baie era instalată cabină de duș, nu cadă așa cum am avut noi.
Să trecem și pe la restaurantul cu circuit închis al pensiunii! Aflat la parterul vilei în care ne-am cazat noi, restaurantul are mai multe mese, vreo patruzeci de locuri din ceea ce am văzut. Întrucât sejurul nostru a însemnat cazare+mic dejun, am mâncat aici în cele două dimineți petrecute la pensiunea Pietrele Doamnei. Micul dejun a fost bufet suedez și trebuie să spun că erau suficiente produse, astfel încât nimeni să nu se ridice flămând de la masă: kaiser feliat, mușchi afumat, cașcaval, brânză, măsline, roșii, castraveți feliați, zacuscă, gem, unt, miere, cereale, lapte fierbinte, cafea și bineînțeles, pâine feliată. La toate acestea s-au adăugat în prima zi omletă și crenvuști, iar a doua zi am avut la dispoziție ouă ochiuri și cabanos. Am observat că produsele erau completate atunci când se terminau. În ceea ce privește ora la care am servit micul dejun, noi am coborât de fiecare dată aproape de 09.00. În restaurant am ascultat muzică în fundal.
În afară, restaurantul se continuă cu o terasă exterioară, un alt loc unde poți servi masa dacă dorești acest lucru. În ceea ce privește celelalte mese de peste zi, noi am fost mai mult plecați și nu am servit alte mese la pensiune, însă am văzut sâmbătă seara câteva porții de mâncare pentru alți turiști și trebuie să spun că arătau bine. Lângă terasă este amenajată o mică fântână arteziană, apreciată mai ales de cei mici.
Am răsfoit și noi puțin meniul restaurantului și pentru o cât mai bună informare a cititorilor acestui site voi enumera câteva prețuri (rezonabile, spunem noi): ceafă de porc la grătar cu cartofi scrijele – 17 lei; șnițel de porc cu cartofi țărănești – 17 lei; păstrăv cu cartofi natur și lămâie – 18 lei; salată premium – 5 lei; bulz bucovinean – 18 lei; piept de pui la grătar cu cartofi țărănești – 17 lei; câteva feluri de ciorbă – toate la 10 lei sau papanași cu smântână și dulceață – 9 lei. Nici berea nu costa prea mult, raportat la prețurile de restaurant: 4 lei pentru Silva sau Ciuc la 0,5 litri și 5 lei pentru Silva Dark sau Heineken. Mai sunt câteva produse în meniu, am fotografii cu acestea și le voi atașa prezentului articol.
Impresiile noastre despre pensiunea Pietrele Doamnei trebuie să cuprindă și câteva cuvinte referitoare la personalul unității: așa cum am precizat la început, am avut o colaborare telefonică bună cu administratorul, omul cu care nu am avut ocazia să ne vedem. Cele două doamne care au fost prezente aproape în permanență în pensiune sunt amabile și încearcă să rezolve doleanțele turiștilor; și spun acest lucru din ceea ce am observat în relațiile cu alții, pentru că noi am întrebat doar dacă putem încălzi ceva la bucătărie pentru cel mic, primind un răspuns afirmativ.
În ceea ce privește cealaltă clădire cu spații de locuit, nu am intrat, însă am aflat că, pe lângă cele șase camere există acolo living, dar și o bucătărioară la dispoziția turiștilor.
Trăim vremuri moderne, așa că internetul wireless trebuie amintit și el: am avut conexiune bună atât în cameră, dar și pe balcon sau pe terasa exterioară a restaurantului.
La capitolul distracție și relaxare au contribuit mult facilitățile din curte; atât cât am stat la pensiune, am putut să savurăm în liniște un pahar de bere, în timp ce juniorul zburda în apropiere, alături de alți câțiva prieteni pe care și i-a făcut repede dintre ceilalți copii cazați alături de părinții lor la pensiune.
Și tot la acest capitol voi menționa zona absolut superbă (vă veți convinge că nu exagerez din fotografiile pe care le voi atașa) care oferă posibilitatea unor drumeții pe munte, mai lungi sau mai scurte în funcție de condiția fizică a fiecăruia. Cine nu vrea să urce pe munte se poate deplasa cu mașina pentru a vizita lăcașele de cult din zonă sau poate merge la Câmpulung Moldovenesc unde există câteva muzee interesante (am vizitat unele dintre obiectivele din apropiere și voi încerca să le prezint cât mai curând posibil).
În final, vreau să mai precizez că am așteptat câteva zile până să scriu acest articol; am vrut ca impresiile noastre să se așeze și m-am tot gândit la niște puncte negative din acest sejur, însă nu există unele relevante (din punctul nostru de vedere). Ca o recomandare, aș putea sugera ca pentru camerele pensiunii să fie achiziționate frigidere micuțe, utile la păstrarea unor produse pentru copii.
În încheiere, vă recomandăm cazarea la pensiunea Pietrele Doamnei din Pojorâta! Este o locație de cazare așa cum ne-am dori să găsim cât mai multe, indiferent că mergem la munte ori la mare! Pentru cei care doresc informații suplimentare, pot consulta site-ul pensiunii.
Vă dorim tuturor o vară perfectă!
Trimis de Floryn81 in 02.07.16 18:07:03
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în POJORÂTA.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.50972820 N, 25.47004070 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Crazy_Mouse: Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)
Mulțumesc.
@webmasterX - Poziționarea pensiunii este bună.
@Crazy_Mouse - O pensiune drăguță situată într-o zonă frumoasă, așa cum sunt multe zone în România. Se observă în fotografii natura care înconjoară locul de cazare, ceea ce reprezintă un plus semnificativ.
Aștept cu interes articolele despre obiectivele vizitate (cele despre Bucovina din anii trecuți au fost super). Îmi este dor de o minivacanță în zona Bucovinei.
@Crazy_Mouse - Ne-am propus ca anul acesta să ajungem în Bucovina, unde nu am mai fost de vreo 10 - 12 ani. Și cum am un premiu AFA la această pensiune sigur îi vom călca pragul, review-urile foarte bune, despre această locație, având un rol determinant în alegerea nostră, dar și pentru faptul că Pojorâta (implicit și pensiunea Pietrele Doamnei) este situată într-o zonă de unde poți ajunge ușor la diverse obiective de vizitat.
Drumuri bune și excursii frumoase!
Ma bucur ca ati avut parte sa cunoasteti o pensiune ce v-a fost pe plac. Si noi stim cateva locuri de recomandat in Bucovina, vezi impresii. Sunt tinuturi superbe.
Mi-ai deschis pofta de o drumetie pe Rarau, la Pietrele Doamnei. vezi impresii
@Dan&Ema - Am lecturat impresiile la care ai făcut trimitere în ecoul tău; Casa Vero arată foarte bine, iar în ceea ce privește drumeția la Pietrele Doamnei, noi am fost acolo în urmă cu o săptămână, așa că va urma și articolul în curând și atunci chiar că îți voi stârni pofta de drumeție! Ne-au plăcut și Pietrele Doamnei, dar și vârful Piatra Șoimului deoarece se pot face drumeții accesibile și copilul a mers cu plăcere pe munte, fără să obosească prea tare.
@Mitica49 - Pensiunea Pietrele Doamnei este o locație frumoasă (așa cum am spus în articolul meu) și eu cred că vă veți simți bine dacă o veți alege ca locație de cazare. Dacă veți sta în curte, în balcon sau pe teresa exterioară veți avea parte de o priveliște grozavă, nu mai zic de frumusețea naturii dacă alegeți să urcați pe Rarău sau măcar să străbateți o parte din acest drum.
Să vizitați și Câmpulung Moldovenesc (orășelul este la vreo 10 kilometri de Pojorâta) - este o localitate frumoasă și sunt câteva obiective interesante acolo. În viitoarele mele articole voi încerca să le prezint. Vă doresc vacanțe frumoase!
@tata123 - Aș putea spune că zona seamănă oarecum cu Moieciu de Sus (noi am fost acolo în urmă cu vreo doi ani), însă parcă ne-a plăcut mai mult la Pojorâta. Valea este ceva mai aerisită decât la Moieciu și nu sunt atâtea vile îngrămădite una în cealaltă. Multe din casele de la Pojorâta au curți mari. Plus că drumul prin localitate este mult mai bun, la Moieciu am dat prin niște gropi de nu mai știam dacă ieșim cu mașina întreagă.
Oricum ar fi, ambele zone merită vizitate!
Vin și articolele, chiar zilele viitoare voi posta 2-3! Oricum, dacă mai stau atât de mult în fața laptopului, risc să iau bătaie de la soție!
Foarte frumos/ frumoase (articolul, pozele, ecourile), adica totul si ce imi place enorm de mult este sa vad ca aceste locuri sunt foarte apreciate atat de tine care ai fost acolo cat si de ceilalti useri care au avut ecouri aici.
Pare atat de relaxant incat cred ca iti auzi si gandurile. Felicitari, votat cu mare placere.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2018 Pietrele Doamnei — scris în 10.11.18 de igi din BUZăU. - nu recomandă
- Aug.2018 Pensiunea Pietrele Doamnei, Pojorata (pe Transrarau) — scris în 16.08.18 de raducondurache din SFANTU GHEORGHE - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Liniște și verde — scris în 11.05.18 de fredutza din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2016 Excelent! — scris în 22.10.16 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Cazarea aici, o aventura, tragerea la raspundere a proprietarului, adevarata incercare... — scris în 30.07.16 de lluci din IAşI
- Jul.2016 Pensiunea Pietrele Doamnei (Pojorata) - Ospitalitate si peisaje nemaivazute — scris în 17.07.16 de 1234 Dana din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Poate mai incercati si in alta parte! — scris în 22.08.15 de ionut76 din IASI - nu recomandă