ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.10.2017
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Targu-Jiu
    ÎNSCRIS: 08.07.14
    STATUS: SENATOR
    DATE SEJUR
    SEP-2017
    DURATA: 2 nopți
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    60.00%
    Către satisfăcător
    CAZARE [camere etc]:
    70.00%
    Satisfăcător
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    37.50%
    Mai degraba nemulțumit
    CADRUL NATURAL:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    70.50%

    AUTORUL NU ar recomanda
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    la PMM* = 15 EUR
    *PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

    TIMP CITIRE: 6 MIN

    Pensiunea ”Piatra Mândruțului” Scărișoara cu bune și rele

    TIPĂREȘTE

    În luna septembrie am petrecut un weekend în Apuseni, stabilindu-ne cartierul general la Pensiunea ”Piatra Mândruțului” din satul Scărișoara, la baza ... Pietrei Mândruțului, cea care a dat numele pensiunii.

    Pensiunea este poziționată chiar lângă șosea fiind foarte ușor de identificat, iar prin fața acesteia trece Arieșul Mare.

    Rezervarea am făcut-o la începutul lunii iunie pe Booking.com, neavând nevoie de card. Întrucât această pensiune nu avea impresii pe AFA, le-am consultat pe cele de pe site-ul menționat anterior; acestea și nota de 8,8 contribuind la luarea deciziei de rezerva aici. Între timp, de la data rezervării până la data sejurului nota crescuse la 8,9.

    Odată ajunși la pensiune am fost întâmpinați de proprietara acesteia, doamna Paicu, care ne-a rugat cu cafea, dar din cauza orei înaintate am refuzat-o politicos, însă am acceptat să servim un pahar de sirop de merișoare (f. bun). Încă de la primul contact gazda a încercat să ne facă să ne simțim cât mai bine.

    Trebuie să semnalez și un aspect mai puțin plăcut referitor la gazda noastră. Este adevărat că pensiunea este situată într-o zonă rurală și au păsări și animale în curte, dar nu mi se pare normal să-ți întâmpini oaspeții cu hainele murdare. De altfel, pe toată durata șederii noastre aici, gazda a fost în aceeași notă vestimentară.

    Pensiunea

    Pensiunea este destul de bine poziționată față de obiectivele de interes din zonă și ușor de găsit, fiind situată pe partea dreaptă a drumului în sensul de mers spre Arieșeni.

    Corpul principal de clădire este o construcție relativ nouă, legată la câteva camere mai vechi în care locuiesc gazdele. Pensiunea a fost introdusă în circuitul turistic în anul 2014, are trei etaje și mansardă, unde sunt dispuse opt camere.

    Camera

    Noi am avut repartizată o cameră dublă, cea cu nr. 1, iar prietenii noștri, camera învecinată, cea cu nr. 2, acestea fiind situate la parter. Structural camerele sunt identice, mobilierul se aseamănă, singura diferență este dată de modul de amplasare a televizorului. Dotările camerei nu sunt spectaculoase, dar cuprind minimul necesar care îi este necesar unui turist: pat dublu cu saltea foarte bună, două noptiere și o veioză (!), dulap cu suficiente umerașe, televizor așezat pe o masă, măsuță cu două scăunele, oglindă și un fotoliu. În cealaltă cameră televizorul este suspendat pe perete.

    Întrucât este situată într-o zonă în care lemnul se găsește din abundență, cu ușurință se poate fi remarcat faptul că majoritatea pieselor de mobilier sunt confecționate din lemn de brad.

    Lenjeria și prosoapele nu au fost de cea mai bună calitate, dar au fost curate.

    Camera nu este dotată cu aparat de aer condiționat, nu știu cum e vara, dar când am fost noi nu era nevoie de așa ceva. În schimb seara și dimineața era răcoare și pensiunea a fost încălzită pe toată durata șederii noastre aici.

    Frigider nu am avut în cameră, dar pe holul comun al celor două camere de la parter este amplasat unul mare pe care l-am folosit în comun.

    Baia a fost suficient de spațioasă și curată. Aceasta a fost amenajată cu chiuvetă cu dulăpior, etajeră și oglindă, cabină de duș și vas de toaletă. Toate instalațiile sanitare au funcționat foarte bine, iar gazdele au pus la dispoziție hârtie igienică și săpun lichid.

    Semnalul wi-fi a fost bun atât în cameră cât și în sala cu mese, acestea fiind spațiile din care m-am conectat la internet. Atenție! Semnalul în rețeaua Vodafone este destul de slab, iar în unele zone lipsește cu desăvârșire. Exemplu: camera nr. 2, de unde nu te puteai conecta nici la internet.

    Sala cu mese/bucătăria

    Pensiunea pune la dispoziția turiștilor o bucătărie utilată și o sală de mese. O altă nemulțumire a mea este legată de acest spațiu. Nu ai cum să nu observi un păianjen care prinsese în plasă o muscă, petele de pe gresie și buretele de vase tare ”obosit”. E adevărat, în dimineața următoare acea pânză de păianjen dispăruse.

    La cererea turiștilor, gazdele pot oferi micul dejun și cina. Noi am optat pentru această variantă, însă nu am făcut cea mai bună alegere. În continuare voi detalia puțin acest aspect și voi începe cu părțile pozitive. Spuneam anterior că proprietarii au găini, o vacă și stupi. Așadar, marea parte a alimentelor servite la micul dejun sunt produse în propria gospodărie. Pe de altă parte degeaba ai ingrediente de calitate dacă tu nu ești un bun bucătar. În prima dimineață la micul dejun am primit omletă (în una dintre ele căzuse un bulgăre de sare!), trei bucățele de cârnați de la garniță, roșii, castraveți, unt, miere, lapte și cafea. O omletă era foarte sărată, cârnații nu ne-au plăcut, iar laptele era rece, fapt ce ne-a făcut să renunțăm la micul dejun în dimineața următoare. Ne-am procurat produsele alimentare și băuturile răcoritoare de la magazinele din localitățile Gârda de Sus și Arieșeni.

     

    Curtea pensiunii este spațioasă și frumos amenajată, cu multă verdeață, flori și câțiva pomi fructiferi. Acest tablou este completat de două leagăne unde oaspeții se pot relaxa.

    În curte sunt amplasate și două foișoare. Cel de la intrarea pe proprietate este amenajat pentru petrecerea timpului liber. Pe lângă cele două mese cu scaunele aferente, mai găsim aici o masă de tenis, un joc de fotbal și o cutie de șah/table. Celălalt foișor este destinat preparării și servirii mesei, aici fiind construit și un cuptor cu grătar.

    Parcarea autoturismelor se face în curtea pensiunii unde cred că încap lejer 7-8 mașini.

    Gazdele

    Noi am interacționat doar cu partea feminină, doamna Paicu. Nu poți să nu remarci atitudinea prietenoasă a acesteia, dumneaei ne-a oferit toate informațiile solicitate despre obiectivele turistice din zonă, dăruindu-ne și o mică hartă.

    Posibilități de recreere

    La pensiune turiștii au multiple posibilități de relaxare: în foișorul din stânga există o masă de tenis și un joc de fotbal masă. De asemenea, puteți să vă relaxați citind o carte în unul din cele două leagăne sau puteți juca șah/table.

    În zonă puteți vizita multe obective turistice, pe care le voi enumera mai jos:

    - Cheile Ordâncușei;

    - Peștera Poarta lui Ionele;

    - Peștera Ghețarul de la Scărișoara;

    - Peștera Ghețarul de la Vârtop;

    - Peștera Coiba mare și Coiba Mică;

    - Izbucul Tăuzului;

    - Groapa Ruginoasă;

    - Cascada Vârciorog;

    - Cheile Mândruțului.

    Trebuie avut în vedere faptul că aceste obiective nu pot fi vizitate într-un weekend, mai degrabă este nevoie de trei sau chiar patru zile, depinde de ritmul fiecăruia.

     

    Nu pot să fac recomandarea de a veni sau nu aici, din cele scrise de mine puteți alege singuri.

    Trebuie ținut cont și de faptul pensiunea are potențial turistic, că neajunsurile semnalate de mine țin doar de modul de administrare a pensiunii și pot fi remediate într-un timp scurt, dacă cei care administrează unitatea de cazare realizează acest lucru.

    În final vă doresc să aveți parte de drumuri bune și călătorii frumoase!


    [fb]
    ---
    Trimis de costy69* in 09.10.17 09:29:00
    Validat / Publicat: 09.10.17 11:03:18
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GÂRDA DE SUS [AB].

    VIZUALIZĂRI: 1346 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (costy69*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Pensiunea ”Piatra Mândruțului” din satul Scărișoara
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44900 PMA (din 33 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 15.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    5 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [09.10.17 10:55:08]
    »

    Mutat în rubrica "Pensiunea Piatra Mândruțului [Scărișoara], GÂRDA DE SUS [AB]" (nou-creată pe sait)

    --

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    costy69*AUTOR REVIEW
    [09.10.17 11:40:38]
    »

    @webmasterX: E ok poziționată.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    mishu
    [09.10.17 13:30:02]
    »

    @costy69: Nu pot sa nu remarc notele modeste acordate pentru servicii si cazare ca sa nu spun de cele mici de tot pentru masa si probabil ca toate acestea te-au facut sa nu recomanzi pensiunea.

    Asa cum spuneai chiar tu

    pensiunea are potențial turistic, că neajunsurile semnalate de mine țin doar de modul de administrare a pensiunii și pot fi remediate într-un timp scurt, dacă cei care administrează unitatea de cazare realizează acest lucru

    poate se trezesc la realitate si tin cont intradevar de observatii.

    Felicitari, votat cu mare placere.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster
    [09.10.17 15:07:08]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    costy69*AUTOR REVIEW
    [09.10.17 15:13:45]
    »

    @mishu: Mulțumesc pentru vizită, vot și ecou!

    Am încercat să scot în evidență atât părțile pozitive, cât și pe cele negative. Așa cum spuneai, sper că administratorii pensiunii vor citi și vor ține cont de aceste observații, pentru că neajunsurile pot fi remediate repede. În fond, e spre binele lor.

    Numai bine!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    costy69*, mishu

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.038175106048584 sec
    ecranul dvs: 1 x 1