ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.05.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Buzău
ÎNSCRIS: 16.02.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

1 Mai cu zapada

TIPĂREȘTE

Avand in vedere ca nu suntem fanii nebuniei/isteriei legate de petrecerea zilei de 1 Mai la mare, ne-am decis sa facem o iesire la munte intr-o zona a tarii foarte putin promovata in trecut si care, de-abia in ultimii cativa ani a inceput sa fie mai cunoscuta. Este vorba de zona Muntilor Harghitei si a Tinutului Secuiesc care, in afara de arhicunoscutele Balvanyoss, Sf. Ana si Baile Tusnad, nu prea se stie cat de frumoasa este si ce poate oferi turistilor. Astfel, daca in iarna am fost la Harghita-Bai si am fost placut impresionati de calitatea serviciilor si a locatiei, acum ne-am decis sa mergem la Harghita-Madaras.

Ca sa ajungeti aici trebuie sa treceti de Miercurea Ciuc si se urmeaza drumul spre Harghita-Bai, se merge in continuare spre Homorod Bai, Zetea si Sub Cetate. De aici se urmareste indicatorul spre Harghita-Madaras, un drum forestier de 10 km lungime.

Primul lucru care vreau sa-l mentionez: chiar daca este drum forestier, el este asfaltat in marea lui majoritate, cu o portiune de vreo 3-4 km neasfaltat dar pietruit. Daca acest drum in conditii de vara nu creaza probleme deosebite, chiar si celor care au masina cu garda joasa, iarna cred ca este un drum care poate fi problematic. De-alfel, pe site-ul pensiunii este mentionat explicit ca iarna sunt obligatorii lanturile antiderapante. Si eu cred ca este nevoie de acest lucru deoarece se ajunge la aproape 1800 de metri inaltime. Oricum, daca prindeti timp frumos, o sa va bucurati de un drum relaxant prin padure, insotit doar de cantecul pasarelelor.

Al doilea lucru pe care vreau sa il precizez: nu setati GPS-ul pe localitatea Madaras, nu are nici o legatura cu Harghita-Madaras, nu veti face decat sa ocoliti cam cu 40-50 km, asa cum am facut noi. De fapt, Hargita-Madaras nici nu este vazuta de GPS, care are hartile la zi.

Cand ajungeti la destinatie, o sa vedeti ca sunt cateva pensiuni/case de vacanta, Pensiunea Petho fiind cea care este situata izolat de celelalte, fiind amplasata cel mai sus. Trebuie sa mentionez din capul locului ca Harghita-Madaras este la inceputul-inceputului in ceea ce priveste capatarea numelui de statiune. De fapt, aici nu poti face altceva decat sa schiezi iarna si vara sa te relaxezi si, eventual sa faci o drumetie prin imprejurimi. Altceva nu este absolut nimic de facut, neexistand alte posibilitati de relaxare.

Pensiunea dispune de o parcare mare, unde se poate lasa masina fara probleme. Este dispusa pe un nivel, la parter fiind sala de mese si sauna cu jacuzzi, iar la etaj sunt camerele.

Camera este mare, noi am avut un pat mare matrimonial, cu baie cu cabina de dus, televizor, nimic deosebit. La televizor se prind cateva posturi tv, unul-doua in romana. Camera nu dispune de balcon, existand la etaj o terasa cu scaune unde se poate sta si asculta "sunetul linistii". Caldura este la un nivel decent, nu exagerata cum am intalnit cand am fost cazati la Harghita-Bai, unde creea disconfort termic, si este abolut necesara chiar si in luna mai. Cat am stat noi, noaptea era spre zero grade, iar ziua nu depasea 5-6 si cu multa ceata, nu vedeai la mai mult de 10 metri, optimist vorbind.

Cazarea include micul dejun, acesta fiind comandat dimineata din mai multe feluri de omleta, platou cu salam si branza, salata sau, pentru cei care vor sa tina la silueta, un meniu fitnes. Micul dejun este insotit de o cana mare cu ceai, unt si dulceata. Cafeaua nu este inclusa in pret si se poate comanda separat (5 lei) si, din cate am inteles de la sotie, ea fiind un fan al acestei bauturi, este foarte buna.

Pranzul si cina se comanda din meniu, mancarea este, in general, buna, preturile un pic cam mari (sa nu uitam izolarea zonei si dificultatile legate de aprovizionare), portiile sunt foarte mari. Comenzile la restaurant se iau pana la ora 21.00, iar el se inchide la ora 22.00. La parter mai exista o alta terasa unde se poate sta, tot aici fiind si sauna cu jacuzzi, pe care noi nu le-am incercat (sauna este deschisa de la ora 19.00).

Zona, asa cum am mentionat, este foarte izolata, noi facand cateva plimbari de jur-imprejur. La data la care am fost am avut surpriza sa gasim portiuni mari cu zapada (cam 20-30 cm grosime), aici cred ca sezonul rece tine din octombrie si pana in aprilie, chiar inceput de mai.

Astfel, cred ca Harghita-Madaras poate fi luata in calcul pentru o iesire la aer curat sau schi, in functie de preferinte, zona avand un potential mare de dezvoltare, urmeaza doar sa vedem daca il va si fructifica si se va dezvolta armonios si nu haotic asa cum, din pacate, am vazut in multe alte locatii vizitate.


[fb]
---
Trimis de cristisch2003 in 14.05.17 09:54:56
Validat / Publicat: 14.05.17 10:25:00
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MĂDĂRAȘ [HR].

VIZUALIZĂRI: 1668 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristisch2003); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13950 PMA (din 16 voturi)

ECOURI la acest review

2 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[14.05.17 10:24:31]
»

Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

cristisch2003AUTOR REVIEW
[14.05.17 12:56:49]
»

@webmasterX: Sincer, nu garantez, mi se pare ciudat ca exista pe harta un drum care se continua, eu nu am mai vazut alt drum, acolo se infunda.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cristisch2003
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Petho / Petho Panzio:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050734043121338 sec
    ecranul dvs: 1 x 1