ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.07.2015
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: bucuresti
ÎNSCRIS: 05.07.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2015
DURATA: 5 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 16

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 26 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Perla Bucovinei, perla din Tara fagilor

TIPĂREȘTE

Mi-am dorit demult sa vizitez salba de manastiri din nordul Moldovei. Pelerinaje in aceste locuri incarcate de istorie si traditie crestina se fac in numar mare, insa mie mi se par destul de obositoare.

Am ales, asadar, sa ramanem in frumoasa Bucovina mai multe zile, sa o putem strabate la pas, fara graba, sa admiram in tihna mirificile locuri de aici, mai ales ca, neavand masina, calatoria cu trenul din Bucuresti dureaza in medie 8-9 ore...

Mi-a fost cam greu sa aleg destinatia exacta, mai cu seama ca nu stiam multe lucruri despre Bucovina. Am cautat cate ceva pe net, am gasit cateva locatii in punctele de atractie cheie: Sucevita, Moldovita, Gura Humorului, Voronet. Inca nu imi era destul de clar ce sa aleg intre acestea ultimele doua. Pana la urma mi-au fost de ajutor informatiile de pe acest seit. Am ales Voronet, pentru ca am ales Perla Bucovinei! Am descoperit aici multe cuvinte frumoase la adresa acestei pensiuni, am gasit si o agentie care sa imi ofere voucherul dorit, cu rezervare si pret accesibil, zic eu.

Drumul pana in Voronet nu e chiar atat de obositor pe cat mi-am imaginat eu: din Bucuresti Nord, la cuseta, pana in Gura Humorului, calatorind noaptea, de la 21:30 pana la orele 5:20 dimineata (am avut parte de un somn profund); apoi, din Gura Humorului ne-a adus repede un taxi, care, pana la pensiune ne-a luat 15 lei.

Stiam ca vom ajunge in zorii zilei, asa ca nu am ezitat sa sunam cu o zi inainte la pensiune, ca sa stim daca putem fi primiti la acele ceasuri matinale. Personalul a fost foarte ospitalier din prima pana in ultima clipa a vacantei noastre. Am fost cazati chiar de cum am sosit. Ni s-au aratat doua camere, la alegere. Ne-am oprit la camera mai spatioasa, (cu numarul 16), de la primul etaj, noi avand rezervata o camera tripla. Bucatarul s-a oferit sa ne pregateasca deja micul dejun, dar, fiind mult prea devreme, am servit o cafea, respectiv un ceai si o ciocolata calda.

Camera are un balcon foarte spatios, cu o masa si doua scaune mari din lemn. Privelistea este deosebita: dealurile (obcine) impadurite stau incremenite direct in fata ta, parca ar fi pictate de o mana de maestru. In jos, coboara lin drumul catre manastire. Lateral se afla terasa rustica, din lemn, acoperita, impodobita cu flori, cu mese ornate cu stergare rosii, cu motive nationale.

Interiorul camerei este un amestec de rustic si modern: fotoliu extensibil din piele, scaune, masuta, noptiere, sifonier din lemn masiv brun, covor pe mijloc, moale si pufos... baia cocheta si spatioasa. Curatenia impecabila! Prosoapele albe imaculate ni s-au schimbat la fiecare doua zile, ca si lenjeria. Patul-matrimonial, cu saltea relaxanta, din care, oricat de obosit ai fi adormit, te trezeai dimineata ca nou!

Despre bucate nu am decat cuvinte de lauda. Noi am avut rezervat prin agentie micul dejun. Aveam de ales dintre 5 variante de mic dejun (in valoare de 20 de lei). Diferenta dintre ele nu este mare: varianta 1 cuprindea oua ochiuri pe pat de sunca de casa, cu rosii, castraveti, unt (din comert), dulceata de casa (de afine sau capsune), o cafea sau ceai (puteam inlocui cu ciocolata calda cu lapte); varianta 4 cuprindea in loc de ochiuri, omleta cu sunca si cascaval; varianta 2 cuprindea cabanosi si telemea in loc de oua; varianta 3 era pentru vegetarieni, cu salata de vinete si fructe etc. Intr-una din dimineti am fost intampinati cu lapte batut de casa, servit in ulcele din lut si cozonac de casa de doua tipuri. A fost grozav!

Desi erau si alte locuri unde se putea manca, (am testat o masa la Popasul Domnesc de vis-a-vis), noi am ramas fideli pensiunii "noastre", Perla Bucovinei, si am servit si celelalte mese tot aici: bucate alese, gustoase si foaaaarte mari, traditionale (tochitura bucovineana, bulz bucovinean, pastrama de berbecut cu branza de burduf si mamaliguta ca la Bucovina, sarmalute, papanasi cu smantana si dulceata de afine, de casa, clatite cu branza de vaci si stafide la cuptor etc.)

A scris cineva inaintea mea ceva despre bucatarie cu minus. Ce sa spun? Discutand cu un alt proprietar de la o pensiune vecina, din Gura Humorului, am aflat cu tristete ca toti sunt obligati sa folosesca in restaurantele pentru turisti produse din supermarketuri si nu din gospodariile proprii, neavand autorizatie. Amenzile sunt usturatoare, asa ca, mai ales hotelurile mari, dar si pensiunile, pun pe mese oua din comert, carnati si mezeluri din supermarketuri, smantana din fabrica etc (de aceea nu ne-am mai dus la masa la Popasul Domnesc, caci acolo nu exista cam nimic traditional!) La Pensiunea Perla Bucovinei, in schimb, smanatana era de casa, dulceata de casa, carnatii de casa! Am cautat sa cunoastem Bucovina prin bucatele ei si la Perla am descoperit-o cu adevarat!

Dincolo de cazare si masa, declar cu mana pe inima ca am descoperit in acest colt de tara niste oameni adevarati, calzi, apropiati noua, oamenilor de rand, oameni deschisi, primitori, cum rar mai intalnesti! Domnisoara Mihaela Buzila ne-a tinut loc de ghid, de prieten, de sfatuitor: ne-a ajutat cu rezervarea biletelor la autocar pentru intoarcere, ne-a ajutat cu excursiile organizate din Gura Humorului, cu rezervarea taxiului catre Suceava etc.

Nu in ultimul rand vreau sa adaug ca in Voronet, ca si in toata Bucovina, gasiti targuri de produse traditionale mestesugaresti, cu obiecte din ceramica, lemn, prelucrate manual, de o frumusete rara, la preturi atat de mici! Exista in Marginea un atelier de ceramica neagra, in care se produc vaze, farfurii, obiecte din lut si din lemn, la preturi mici de tot: o vaza neagra, pictata manual, incepe de la 5 lei, cele de marime medie sunt 20-25 de lei, iar cele foarte mari, 40 de lei! In Bucuresti, ajung pe la 100 de lei bucata!!! Tot aici este si un restaurant care serveste produse traditionale in vasele acelea, de lut, la preturi iarasi, extrem de mici! Si, bineinteles, magazinul de desfacere! Este o asociatie familiala, care distribuie in toata tara. Felicitari acestor maini harnice si dibace!

Am sa incarc si cateva poze, care sa va convinga si sa va determine sa ajungeti aici neaparat intr-o buna zi, daca nu ati facut-o pana acum!


[fb]
---
Trimis de aishor in 19.07.15 18:42:34
Validat / Publicat: 19.07.15 20:25:03
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VORONEȚ. A mai fost în/la: Paltinis, Moeciu de Jos, Sinaia, Busteni, Ardeal etc
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2807 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (aishor); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Manastirea Sucevita, manastirea verde-crud
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9900 PMA (din 11 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 26.10 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    4 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [19.07.15 20:28:41]
    »

    @aishor: Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA/. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

    Mulțumesc.

    Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [19.07.15 20:42:55]
    »

    O recomandare excelentă pentru o vizită într-o zonă deosebită! Am fost și noi în Bucovina anul trecut în luna august și am ales să ne cazăm tot în Voroneț, dar la Vila Doina. Având auto propriu, nouă ne-a fost mai simplu să ne mișcăm în zonă, așa că nu am dorit să luăm masa unde ne-am cazat, deoarece am mâncat prin locurile unde ne prindeau orele prânzului.

    Pentru o viitoare vizită pe meleagurile bucovinene am reținut locația pe care ați prezentat-o. Vacanțe plăcute în continuare!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    aishorAUTOR REVIEW
    [19.07.15 20:52:01]
    »

    @webmaster - e ok!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Adriana_B
    [28.07.15 17:16:47]
    »

    Cozonacul acela face victime printre bucuresteni, puteati lua ceva si pentru pofticiosi dar avand in vedere ca ati fost si la chilia lui Daniil Sihastrul, va iertam!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Adriana_B, aishor
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Perla Bucovinei:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.1154820919037 sec
    ecranul dvs: 1 x 1