GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Rafinament si Confort la 5 margarete - Pensiunea Padina Ursului
O zi de aprilie, o zi in care norii se fugareau desupra crestelor Muntilor Bucegi, iar soarele, abia, abia isi facea loc sa trimita cateva raze spre noi, in Fundata. Iata-ne asadar in localitatea aflata la cea mai mare inaltime din Romania, acest loc pitoresc aflat in zona in care Muntii Piatra Craiului saluta Bucegii, peste zari. In Fundata, am decis sa ramanem peste noapte la Pensiunea Padina Ursului, o pensiune clasificata la 5 margarete. Analizand sejurul nostru, putem spune ca am luat decizia cea buna, serviciile, conditiile, facilitatile si imprejurimile echivaland cu cele 5 margarete ale Pensiunii.
In ceea ce priveste accesul auto pana aici, drumul este asfaltat, urmarind indicatorul spre Fundatica, indicator ce apare pe raza localitatii Fundata, din drumul dinspre Campulung spre Brasov, sau invers. De la acest indicator mai avem de mers aproximativ 4 km, drum ingust, cateva serpentine, asfaltat. Peisajul este unul foarte frumos cu pensiuni rispite pe dealuri, pe fundalul crestelor Bucegilor. Chiar daca din punct de vedere turistic zona Fundata – Fundatica s-a dezvoltat foarte mult, inca mai vedem taranii la camp, trudind pamantul, avand grija de animale si ducandu-si cotidianul cu aceeasi dibacie ca si pana astazi. Din acest drum, pe stanga noastra va aparea o poarta maramureseana, de lemn masiv, semn ca am ajuns la Padina Ursulului. Parcarea este imediat in fata corpurilor ce formeaza intreg complexul. Ne-a placut foarte mult curatenia exterioara si faptul ca totul era pus la punct, nimic lasat la voia intamplarii. Cat despre interior acesta ne-a impresionat intr-un mod foarte placut, toate decoratiunile fiind alese perfect, in ideea unei amenajari placute ochiului. Dupa cateva trepte de lemn, pe care le-am urcat de la intrare, gasim si receptia Pensiunii Padina Ursului. Am fost primiti cu ospitalitate, proprietarii asigurandu-ne ca vom avea un sejur minunat si ca oricand stau la dispozitia noastra cu orice fel de informatie, legata atat de pensiune cat si de posibililitatile de agrement sau plimbari prin zona.
Am luat cartela de la receptie si urcam spre camera noastra. Asa cum spuneam, inclusiv drumul spre camere si holurile sunt decorate in aceeasi nota a bunului gust si-al rafinamentului, ca doar trebuia sa reiasa din fiecare detaliu clasificarea de 5 stele.
Camera, foarte luminoasa, unde lumina de afara se armoniza perfect cu nuanta galbena-portocalie a camerei. Ideea de caramida pe perte ni s-a parut una foarte reusita, dand o nota apare designului incaperii. Iarasi, de laudat este si mobilierul, pictat manual cu modele inflorate. Asternuturi curate, perdele curate, noptiere, spoturi luminoase, LCD, baie cu aerisire, dus, apa calda, feoen, prosop…un mic balconas cu o vedere incantatoare, sunt detalii pe care le-am enumerate si care ne-au oferit relaxarea si confortul necesar. Cat despre peisaj va trebui sa mai insist deoarece puteai sa stai ore-n sir in aceasta camera si sa privesti spre casele rasfirate dincolo de care Bucegii strajuiau intreg tinutul. Se distingeau foarte usor Varful Omu, zona Obarsia Ialomitei, Varful Scara, Valea glaciara Gaura si chiar puteam schita imaginare trasee spre Cabana Omu, Platoul Bucegilor si Cabana Padina si Schitul Ialomicioara. Daca am porni la pas, de exemplu, spre Cabana Padina, din dreptul Pensiunii Padina Ursului am face cam 6 ore, traseu marcat.
Revenind la detaliile din camera, caldura si apa calda am avut non-stop, deci, fara a intampina probleme.
Restaurantul Pensiunii Padina Ursului, respecta si el cu brio, clasificarea de 5 margarete. Semineul arzand usor, decoratiunile de pe pereti, acvariul din perete, mesele de lemn si scaunele cu flori pictate ne-au placut foarte mult. Am servit o ciorbica de legume cu afumatura excelenta, cu smantana si ardei iute si o tigaie fierbine si condimentata cu pastrama de oaie si carnati vanatoresti cu garnitura de mamaliga. N-am avut decat cuvinte de lauda pentru ce am ales, pentru ce ni s-a servit si pentru atmosfera pe care am regasit-o si in incinta restaurantului. Ca si in camera si in restaurant datorita geamurilor mari puteam admira frumosul peisaj din jur. Iar acesta este un mare atu al intregii amenajari de aici.
Pe langa acestea, Pensiunea dispune de o piscina interioara, sauna, mese de billiard, jocuri gen table, rummy, puse la dispozitia turistilor, posibilitate de a calari in spatiul special amenajat, locuri de joaca pentru cei mici si multe alte facilitati de petrecere a timpului liber pe care le regasim in apropierea complexului.
Dupa asa o masa copioasa am pornit la plimbare prin Satul Fundatica, descoperindu-i ulitele, descoperindu-I viata simpla, aerul curat de munte si peisajele unice. De la Padina Ursului pana in centrul Satului Fundatica am facut, pe jos, aprox 15-20min. Plimbarea aceasta merita facuta si mai ales savurata. Ajunsi in centrul satului putem vizita si cele 2 Manastiri.
Per total, un sejur reusit, conditii excelente, peisaje pe masura conditiilor iar la vara vom reveni cu siguranta in aceste locuri si vom porni spre inaltimile Bucegilor.
Trimis de private_rayen in 14.04.12 18:26:48
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (private_rayen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.43714020 N, 25.29691010 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
MARFA! Daca nu m-ai fi cucerit pe deplin cu materialul, de la P17 incolo m-ai convins definitiv sa incerc locatia. Si cum zici ca drumul e asfalt bun... Dar spune-mi, fara rezervare ai sanse la cazare intr-un moment oarecare... asa, cand ti se face de duca?
Un superbonus pe deplin meritat, deși cu ceva întărziere!
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmaster26: nu cred ca asta e pensiunea! poarta maramureseana{intrarea in pensiune} este mult mai departe
L.E. din ce am mai cautat pe net ,se pare ca acelasi patron detine doua pens.cu acelasi nume una numindu-se complex iar alta pensiune ........
@neagugaby: în acest moment coordonale GPS setate sunt fix în poartă goo.gl/maps/rerQZLTHxC52.
Pesemne te-au derutat un pic marcajele pe GMaps.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2012 O Iarna de vis! — scris în 27.12.12 de Badea andrei din BUCURESTI
- Jan.2012 Bun pentru ce cautam — scris în 18.03.12 de cimino din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2011 Nu mergeti! — scris în 18.08.11 de pep1976 din BRASOV - nu recomandă
- Jul.2011 Doar pentru peisaj — scris în 25.07.11 de istike din BUCURESTI - nu recomandă
- May.2011 Dezamagire totala!!! pacat de pensiune... — scris în 25.07.11 de emiki13 din CLUJ-NAPOCA - nu recomandă
- May.2011 Dezamagitor! — scris în 30.05.11 de laura07* din GIURGIU - nu recomandă
- May.2011 Conditii de nici 2 Margarete!!! — scris în 15.05.11 de george_1982 din BUCURESTI - nu recomandă