ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.02.2022
DE Yoda
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 09.06.15
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2021
DURATA: 5 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Super vacanta la aer curat

TIPĂREȘTE

În vara anului 2021, la început de august, fiind noi sătui de statul în casă din 2020 şi sătui de îndurat canicula care nu te prea lăsa nici acum să bântui departe de aerul condiţionat, am hotărât să ne retragem strategic undeva mai la munte şi mai la răcoare. După ce am cugetat puţin, am hotărât să mergem la Voineasa, la o pensiune unde mai fusesem cu câţiva ani în urmă şi unde ne plăcuse foarte tare.

Am plecat din Bucureşti pe la ora 11:00, am ieşit pe A1, apoi Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Călimăneşti, Cozia, Brezoi, Valea lui Stan, Păscoaia, Malaia şi în sfârşit, Voineasa. Drumul bun, dar destul de aglomerat până la Călimăneşti. După ce am ieşit de pe E81 şi am luat-o spre Brezoi, a fost şi foarte liber, deşi nu este chiar nemaipomenit de bun. Cu cât mergeam mai mult pe Valea Lotrului, cu atât era mai răcoare şi aerul mai curat. Pe la ora 14:40 am oprit pe marginea drumului şi am savurat câte un sandviş, bucurându-ne de aerul curat şi de liniştea perfectă. Pe urmă ne-am continuat drumul, şi pe la 15:40 am ajuns la destinaţie. Înainte de a ajunge la pensiune, am oprit în centru la un supermarket Anabella şi am făcut aprovizionarea cu de-ale gurii.

Pensiunea este amplasată în Voineasa, pe strada I. Gh. Duca nr. 142. Asta înseamnă pe şoseaua principală care trece prin Voineasa, la 50 metri mai sus de hotelul Zan. Pensiunea are două etaje şi mansardă şi dispune de şase camere duble şi un apartament, de o sală de mese cu 32 locuri şi de o bucătărie utilată cu tot ce trebuie, aflată la dispoziţia clienţilor. În curtea din spate este un foişor mare, un grătar, leagăn, loc de joacă pentru copii şi nişte şezlonguri. Prin fundul curţii din spate curge Lotrul. În curtea din faţă este parcarea. Proprietarii locuiesc în clădirea de alături, a cărei curte este comună cu a pensiunii.

Seara nu a fost foarte frig, dar dimineaţa cam tremurai dacă nu te îmbrăcai corespunzător. Nici în timpul zilei nu a fost prea cald, în general cred că maximele nu au depăşit 24-25 grade. Tocmai ce ne doream când am plecat de la Bucureşti, de la 37 de grade.

Într-o seară am avut parte de o furtună năprasnică. Într-o jumătate de oră cerul s-a acoperit de nori, s-a întunecat, a început să bată vântul şi a început vijelia, cu o ploaie puternică şi cu grindină. Bine că grindina nu a fost mare, dar a bătut atât de tare vântul că a doborât ghivece mari de flori de pe verandă, iar eu mă aşteptam să văd că pleacă din loc vreun acoperiş. Din fericire nu a fost cazul, doar curentul s-a tot înterupt pe durata vijeliei şi încă vreo oră după aceea.


despre SERVICII

Un lucru care ne-a impresionat plăcut de fiecare dată când am stat aici, a fost amabilitatea proprietarilor. Nu-ţi stăteau pe cap şi să-ţi sufle-n ceafă, dar când le cereai ceva, făceau tot posibilul să te servească: făceau rost de lapte pentru turişti de la vecinii care aveau vaci, sau le cumpărau pâine, sau le aduceau afine proaspăt culese. Cu asta (lapte şi pâine) ne-au ajutat şi pe noi, pentru că pâinea se cumpăra de la un magazin cu brutărie, care se afla la căpătul celălalt al staţiunii şi la care trebuia să te duci cu maşina, iar de lapte, trebuia să ştii unde e proaspăt şi bun. Nouă ne-au dat cadou nişte afine în castron şi un borcan de dulceaţă de afine făcut în casă. Foarte bune, ambele. ????


despre CAMERE & COND. CAZARE

Camerele sunt mari, aerisite şi luminoase. Cele două camere de la etajele unu şi doi care au ferestrele spre strada principală nu au balcon, dar celelalte camere au nişte balcoane foarte mari. În schimb, din holul cel mare de la fiecare etaj se poate ieşi într-un balcon mare pe care sunt două scaune, o masă şi o scrumieră. De fiecare dată când am stat aici am stat în camerele de la stradă, prima dată la etajul doi, a doua oară la etajul unu, deci am folosit aceste balcoane.

La intrarea în cameră, în partea dreaptă, este un dulap cu două uşi şi un cuier cu pantofar, iar în faţa uşii de la intrare este uşa de la baie. În cameră mai este un birou măricel, pe care este un televizor şi o oglindă. In birou este un frigider micuţ pe post de minibar. Din păcate, televizorul este cu tub, iar televizor cu LED nu am văzut decât în sala de mese de la parter. Pe noi nu ne-a interesat, oricum nu prea ne uităm la televizor. Internetul a mers bine. Pe jos este mochetă, atât în cameră, cât şi pe hol.

Patul dublu este foarte mare şi este mărginit de două noptiere cu veioze. În spatele noptierelor sunt prize, utile pentru încărcat telefonul.

Am dormit foarte bine, după arşiţa din Bucureşti a fost minunat să trebuiască să te acoperi cu pilota. Seara nu era foarte frig, dar dimineaţa cam tremurai dacă nu te îmbrăcai corespunzător. Nici în timpul zilei nu a fost prea cald, în general cred că maximele nu au depăşit 25 grade. Nu există aer condiţionat în camere, dar sincer, nu a fost deloc nevoie, era suficient de răcoare în camere.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Spuneam că am făcut aprovizionarea cu de-ale gurii pentru că pensiunea dispune de o bucătărie mare dotată foarte bine cu tot ce trebuie şi care este la dispoziţia turiştilor. De aceea, micul dejun şi uneori cina le pregăteam şi le mâncam aici, iar prânzul, sau uneori cina le luam la restaurant. De cele mai multe ori restaurantul era cel de la hotel Zan, pentru că era alături, dar se întâmpla să mâncăm şi prin altă parte dacă ne plimbam şi ni se făcea foame. Am văzut însă şi unii turişti care au stat la pensiune care au gătit mâncare adevărată: supe, ciorbe, iahnie de fasole, fripturi, samd.

În centrul staţiunii sunt două supermarketuri Anabella, de la care te poţi aproviziona cu tot ce ţi-ar trebui pentru ca să încropeşti un mic dejun sau o cină: şuncă, caşcaval, brânză, ouă, crenvurşti, lapte, unt, iaurt, roşii, ceapă, ardei, castraveţi, dulceaţă, bere, apă, fructe, etc. Nouă ne plăcea să mâncăm pe ceardacul cu flori de la parter, unde era o masă mare de lemn cu două băncuţe. Acolo eram vizitaţi şi de nişte pisoi cam tupeişti, care tot voiau să ajungă pe masă. Până la urmă cred că au înteles şi ei că primesc ceva, dar “sub masă” şi nu “pe masă” , aşa că s-au liniştit.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Toată localitatea Voineasa este amplasată într-un cadru natural deosebit de frumos. Poţi să te plimbi pe stradă, sau poţi urca pe munţii din jur. Sunt trasee şi pentru cei mai puţin antrenaţi. Sau poţi să te sui în maşină şi să mergi pe Valea Lotrului spre Obârşia Lotrului, spre Lacul Oaşa sau spre Transalpina. Poţi să te opreşti într-o poiană, poţi sa faci un traseu pe munte, sunt multe posibilităţi. Sunt multe locuri frumoase. În mod sigur, nu te plictiseşti. Sunt şi pe AFA scrise multe review-uri despre diverse trasee.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Evident, în afară de excursii şi de plimbări, se pot face grătare în curte, se poate sta la o băută seara, la aer curat, sunt o mulţime de opţiuni de distracţie, aşa că nu te plictiseşti.

Noi am fost singuri, si ne-am dus la Voineasa sa ne odihnim si sa ne incarcam bateriile, dar ceilalţi turişti care s-au perindat pe acolo (pensiunea a fost tot timpul plină) erau în grup şi păreau că se simt bine împreună si isi petrec frumos timpul.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Yoda in 23.02.22 21:38:08
Validat / Publicat: 24.02.22 06:56:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VOINEASA / VALEA LOTRULUI.

VIZUALIZĂRI: 1189 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yoda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Patul dublu
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[24.02.22 06:51:33]
»

Foarte bună recomandarea

Mutat în rubrica "Pensiunea Montana, VOINEASA / VALEA LOTRULUI" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

webmasterPHONE
[24.02.22 07:15:14]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

YodaAUTOR REVIEW
[24.02.22 07:58:56]
»

@webmaster: Multumesc.

Da, coordonatele sunt corecte.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishu
[24.02.22 18:49:27]
»

Am dormit foarte bine, după arşiţa din Bucureşti a fost minunat să trebuiască să te acoperi cu pilota.

ce imi place asta, e perfect cand lumea moare de cald tu sa ai nevoie de pilota.

Locul arata minunat, felicitari pentr alegere, votat cu mare drag.

MarinaCoPHONE
[25.02.22 08:22:25]
»

@Yoda: foarte frumoasă cazarea.

Important este că ați găsit răcoarea naturală.

Peisajul chiar este super, și te imbie la plimbări prin păduri.

Pare o pădure în care ar putea fi și bureți, poate chiar hribi, deși când nu ești de-al locului trrbuie să fii foarte norocos să îi găsești.

Votat cu mare drag!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
YodaAUTOR REVIEW
[25.02.22 23:42:26]
»

@MarinaCo: Cred ca problema nu este unde sa gasesti buretii, problema e sa stii care pot fi mancati si care trebuie evitati. Imi aduc aminte cand eram mic si mergeam cu bunica prin padure, ea stia care se poate culege si care nu, in timp ce mie mi se pareau la fel.

MarinaCo
[28.02.22 12:31:21]
»

@Yoda: na, eu vorbeam din perspectiva omului care ii stie pe majoritatea, cel putin cei care se fac prin zona Neamtului, de pe la 5 ani am tot umblat la bureti cu diversi membri ai familiei.

Plus am o regulade aur, pe care nu-i recunosc nu-i culeg, sau daca iau unul, am grija sa-l pun separat fata de ceilalti si intreb acasa. Asa am procedat pe la 14 ani, cand fiind la bunici la Scheia am gasit pentru prima oara zbarciogi, am venit cu unul singur in mana la mama si am intrebat. Dupa ce ne-a zis ca sunt comestibili am mers si i-am cules pe toti.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
MarinaCo, mishu, Yoda

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063220977783203 sec
    ecranul dvs: 1 x 1