GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Melios - o locaţie bună, într-un cadru natural superb
În concediul din această vară am ales să mergem în Bucovina şi Maramureş, locuri frumoase, unde nu am mai ajuns de foarte mult timp, fiecărei regiuni fiindu-i dedicate câte 4 zile. Am început cu Bucovina, pentru care am rezervat un apartament la pensiunea Melios din comuna Ciocăneşti.
Toate bune în ceea ce priveşte deplasarea, deşi în zona Lacului Roşu ploua cu găleata, nu am reuşit să vedem nimic, ne-am continuat drumul, iar de la Bicaz până la Poiana Largului, pe DN 15, a început circul, drumul este un adevărat şantier, se lucrează pe sectoare destul de mari ca lungime, aveam senzaţia că maşina plânge de atâta chin, îmi venea să cobor şi să plâng şi eu lângă ea! Lucrurile au reintrat în normal după Poiana Largului, am circulat fără probleme.
Din Vatra Dornei am intrat pe DN 17, în comuna Iacobeni, iar de aici am virat la stânga, pe DN 18, către Ciocăneşti, încă 6-7 km.
După ce am trecut de căminul cultural, la circa 200 m, pe partea dreaptă am observat un panou cu pensiunea Melios, am virat dreapta, am traversat podul peste Bistriţa Aurie şi am ajuns la pensiune, după aproape 12 ore pe drum!
Pe proprietar l-am găsit în restaurant, unde avea loc o petrecere, am făcut prezentările şi a mers să ne prezinte apartamentul de la etajul 1. Mă aşteptam la o altfel de primire, nu ştiu, o palincă, o plăcintă, ceva în semn de bun venit, doar ne aflam în Bucovina, probabil că aşteptările mele au fost prea mari... Am lăsat bagajele şi am coborât la masă, cu o foame de lup după atâta amar de drum, fiind serviţi cu sarmale, deşi mai aveam variante ca păstrăvul sau cotletul de porc cu cartofi prăjiţi. Până la lăsarea întunericului mai era ceva timp, aşa că am trecut la capitolul fotografii şi vizitat pensiunea. Capacitatea de cazare este de 25 de locuri, repartizate în 8 camere duble, 2 triple şi un apartament cu două camere, toate cu baie proprie şi balcon. Restaurantul are 150-200 de locuri, iar parcarea din faţa pensiunii este atât de mare încât poţi lăsa maşina unde doreşti. Pe terenul din partea stângă este montată o piscină, însă temperaturile scăzute din zilele petrecute aici nu ne-au permis folosirea acesteia. De asemenea, poţi servi o cafea pe terasa din faţa pensiunii sau în foişorul din partea dreaptă, plus o relaxare totală în leagăn.
Apartamentul în care am stat, cu 2 camere de mărime medie, curat, cu mochetă cam uzată, şi televizor cu diagonală mică. Nu mi-a plăcut faptul că podeaua scârţâîa, şi nu numai în apartament, ci şi pe hol şi în spaţiul de relaxare unde savuram cafeaua dimineaţa, noroc că eram doar noi pe palier, că altfel nu prea era în regulă să te duci la 7 dimineaţa să-ţi pregăteşti o cafea şi să-i trezeşti şi pe alţii cu scârţâitul podelei. Cu baia nu au fost nereguli, era destul de curat, te puteai desfăşura în voie. O altă problemă, dar asta nu din vina proprietarilor: în reţeaua Telekom nu este semnal, telefoanele au doar rol decorativ, pentru a putea folosi telefonul trebuie să mergi câţiva kilometri spre Cârlibaba sau Iacobeni, în schimb stau bine utilizatorii Orange sau Vodafone.
Pentru petrecerea timpului liber pensiunea pune la dispoziţie masă de ping-pong, rummy, şah, table, iar semnalul la net este mulţumitor.
Am avut cazare fără masă, dar în câteva rânduri am mâncat la pensiune. Micul dejun, pe care l-am luat în 3 din cele 4 zile a fost modest, la 15 lei nu poţi emite pretenţii, în 2 seri am luat cina, adică sarmalele de care v-am amintit mai devreme şi păstrăv cu mămăliguţă şi mujdei, foarte bine pregătit. Probabil că la cazarea unui grup se pregătesc ciorbe sau alte preparate, dar pentru 3 persoane ce să găteşti? Am completat restul meselor la restaurante din Vatra Dornei sau Cârlibaba, la 15 km. de Ciocăneşti.
Gazdele s-au comportat civilizat, ne-au îndrumat unde să mergem şi ce să vizităm, nimic de reproşat în acest sens.
Dacă aveţi probleme cu maşina, sau poate doriţi să o spălaţi după o zi de drumeţie, no problem, lângă pensiune, înainte de pod găsiţi o vulcanizare şi o spălătorie auto, apelaţi cu încredere, cum am procedat şi eu.
Despre Bucovina nu cred că mai are rost să scriu acum, este atât de frumoasă, sunt atâtea obiective, chiar îţi trebuie ceva timp să le vizitezi, în zilele următoare sper să pot scrie câte ceva despre cele trăite şi văzute aici.
Deși pot spune ca la pensiunea Melios am constatat mici deficienţe, care pot fi remediate fără probleme, o recomand, este o pensiune unde noi ne-am simţit bine, nu o ocoliţi dacă ajungeţi în Bucovina!
Vacanţe frumoase vă doresc!
Trimis de Safta Radu in 25.07.19 15:33:34
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CIOCĂNEȘTI [SV].
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.48270130 N, 25.27774870 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă (și) această recomandare
Mutat în rubrica "Pensiunea Melios [Ciocăneşti], [ALTE LOCURI în BUCOVINA]" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: Mulţumesc! Coordonatele GPS sunt setate corect.
@Safta Radu: Hmmm! N-ai fost tu taman încântat de Melios!
Prin Bucovina nu se obișnuiește, ca-n Ardeal, să te primească la ușă cu palinka sau plăcinte!
Aia cu scârțâitul nici mie nu mi-a plăcut! Sună sinistru! Cum au fost sarmalele? Dar păstrăvul? Că astea-s specifice zonei!
@Zoazore: La 180 lei apartamentul, în Bucovina, în mijlocul verii, eu zic că n-a fost rău, a fost binişor, dar se putea şi mai bine. Ba se obişnuişte, dar la alte pensiuni din alte localităţi, să te primească în alt mod, cu o plăcintă şi cu un pahar de tărie, intră pe review-uri scrise de la unele pensiuni şi vei vedea cum eşti primit în Bucovina. Cu scârţâitul era o problemă, şi pe Octav îl trezeam când mergeam la baie, gazdele chiar trebuie să facă ceva pentru a rezolva problema.
Sarmalele, foarte bune, cred că erau de la petrecerea pe care am găsit-o în plină desfăşurare când am ajuns, erau făcute de proprietarii pensiunii, ei au asigurat masa petrecăreţilor, iar păstrăvul a fost foarte gustos, n-am nimic de ,,mârâit" .
Mulţumesc pentru ecou şi pentru vot.
@Safta Radu: La 180 lei se putea mai mult! Pe mine, la cele două pensiuni din Gura Humorului, nu m-au primit cu nimic. Dar la prima am primit o cafea superbă dimineața și la a doua, o afinată băută cu proprietarul ”la un pahar de vorbă”.
Poate o citi omul și-o rezolva scârțâitul! Voi nu i-ați spus?
@Zoazore: Păi vezi? O afinată, tot a fost ceva decât nimic, dar până la urmă proprietarul nu era obligat să facă asta, aşa am crezut eu că voi fi primit pe-acolo.
De scârţâit nu i-am mai zis nimic, omul s-a purtat frumos cu noi, crede-mă, dacă i-aş fi zis l-aş fi dezamăgit, mi-a fost milă, parcă nu ar fi fost corect din partea mea.
@Safta Radu: Ba tocmai că s-a purtat frumos trebuia să-i fi spus! O veni vreun bizon și i-o spune brut, aia da dezamăgire! Eu de la asta am ajuns la afinată: spunându-i micile probleme din pensiune, dar ca pe un sfat prietenesc! Că prima fază a fost să se certe el cu mine. Neavând cu cine și văzându-mă dispusă să-l ajut cumva, am stat la taifas despre câte toate!
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Safta Radu: Pe site0ul pensiunii scrie că aceasta se deschide doar pentru min. 10 pers. Se pare că ați avut noroc că v-a primit pe voi 3. Ori mai stăteau și alții?
Să vă fie de bine vacanța!
@Mitica49: Am ajuns la pensiune duminică seara, iar dimineaţa plecaseră alţi turişti. Nu ştiu dacă mai e valabilă treaba cu cazarea a minim 10 persoane, deoarece noi am fost singuri în pensiune 2 nopţi şi nu a zis nimeni nimic.
Mulţumesc pentru ecou şi pentru vot.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)