ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.09.2012
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 04.09.12
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2011
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 4, 9

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Şase zile de vis în Praid

TIPĂREȘTE

Pensiunea Melinda, gospodărie superbă, cu 6 camere de închiriat (noi am ales-o pe cea portocalie de la etaj), plus partea familiei-gazdă, mai multe leagăne, balansoar, plasă elastică, masă de ping-pong, darts, piscină gonflabilă, groapă de nisip (cu umbrele de soare!) două foişoare, plus a treia masă, plus a patra la cuptor-grătar, căsuţă pentru copii – totul cu jucăriile aferente, iaz cu podeţ peste el etc. !! Bucătăria are 2 frigidere, 2 aragaze, 2 chiuvete, cuptor cu microunde, filtru de cafea, veselă şi tacâmuri la discreţie, 3 mese, 12 scaune. Apa e fierbinte, fiecare cameră are baia ei. Jumătate din curte e pietruită cu „rinichi”, e loc pentru 5-6 maşini, plus un loc în garaj (gazdele, care mai au şi ele un foişor, la stradă). Poarta masivă din lemn se dischide ingenios, gazda e tâmplar, a bricolat totul. Gazdele sunt extrem de discrete, dar dacă intri în vorbă cu ei discută cu plăcere.

Într-o zi mâncăm în Praid la restaurantul... „Praid”, masă ok, poţi să comanzi şi să iei "acasă", în rest mâncăm "acasă".

Plecăm la Sovata, cu Lacul Ursu şi parcul din jur, apoi la Sighişoara (oarecum dezamăgitoare - nu mai fusesem niciodată, pe alocuri pare abandonată).

În altă zi plecăm spre cetatea Riponee („ripşoné”), dar nu ajungem nicăieri. Poposim pe marginea unui râu, unde aruncăm pietre-n apă. La întoarcere, aflăm pe unde trebuia s-o luăm. La prânz mâncăm acasă, cu mâncarea comandată şi ridicată de la restaurant. După-amiază revenim insistând cu cetatea, o luăm pe un drum forestier, care devine nici măcar forestier, prin pădure, în sus, pe şleauri de noroi, şi nimerim la... o carieră de piatră, unde un nene bate în cuie un banner (sau cam aşa ceva) pe o baracă. Ne lămureşte că nu trebuia să ajungem acolo, întoarcem, oprim pe malul râului, unde alt nene, trecând cu maşina, ne explică: la cetate se ajunge numai pe jos, dar nu după apusul soarelui, căci e zona din România cu cea mai mare densitate de urşi! Rămânem la pic-nic şi la aruncat pietre-n râu. La întoarcere mergem mai departe, la Sovata, unde ne plimbăm pe malul lacurilor, vedem un arici şi-un şarpe (nu simultan).

Sâmbătă, 9: Cap-compas Târgu Mureş, Grădina zoologică de pe deal, precedată de un mare loc de joacă, căsuţe din poveşti, loc de grătar, trenuleţ etc. Între timp, la Melinda ne-au sosit vecini oarecum gălăgioşi, trei familii din Mediaş, care se adaugă celei (cuminţi) din Târgu Mureş, cu care ne împrieteniserăm. După-amiază, fotbal pe malul unui râu şi spectaculosul târg din Cordun, comună cu sediu BRD şi Trezoreria Statului!

Duminică, 10: Odorheiul Secuiesc, Barajul de la Zetea, iar după-amiază Muntele de Sare din spatele casei.

Luni, 11: Salina Praid – imensă, spectaculoasă, vreo mie de oameni erau acolo, locuri de joacă, restaurante, cafenele, free wireless etc. Şi 206 trepte de coborât-urcat... Urmează Sovata (a treia oară) şi împrietenirea cu Vlad (4 ani, familie din Bucureşti care i-a înlocuit pe petrecăreţi şi cu care ne împrietenim). Vlad e un dulce, vorbeşte tot timpul, în timp ce sar toţi trei pe saltea zice: „Vreţi să ne împrietenim? ”, la care Ioan: „Eu zic să ne mai gândim... ” După masă revenim, cu el şi familia lui, la Muntele de Sare.

Marţi, 12: bagajele, ultima joacă, la revedere şi plecarea. Ne oprim la Zoo Braşov, apoi la un motel pe şosea unde mâncăm de prânz. Ajungem acasă pe la şase. A fost minunat!


[fb]
---
Trimis de tczarojanu in 07.09.12 18:11:50
Validat / Publicat: 07.09.12 19:59:41
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRAID [HR].
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2034 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tczarojanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4050 PMA (din 7 voturi)

ECOURI la acest review

2 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[07.09.12 19:59:56]
»

@tczarojanu:Multumim pentru impresii, te asteptam si cu alte recomandari din vacantele tale trecute sau viitoare, precum si poze din excursiile tale.

commandorsteel*
[07.09.12 20:09:22]
»

e super ca ati aruncat pietre-n râu...

numai ptr treaba asta si s-a meritat excursia

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
commandorsteel*
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Melinda:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.034523963928223 sec
    ecranul dvs: 1 x 1