GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
De la Vila Maria ai cea mai frumoasă priveliște
Adun soaptele vantului - imi vorbesc despre tine
La începutul toamnei anului curent, am obţinut un binemeritat- zic eu! - concediu de odihnă, şi, cum bani prea mulţi anul acesta nu au fost, ne-am reorientat opţiunile pentru o oază de linişte şi relaxare totală care să nu fie nici prea departe de locul nostru de baştină. Astfel, am ales staţiunea montană Durău, (ale cărei frumuseţi şi “virtuţi” le-am disecat într-un review anterior), iniţiativă care, recunosc, a aparţinut soţului meu şi care s-a dovedit destul de inspirată.
Şi cum vă promisesem că voi descrie şi locul în care am fost cazaţi, mă ţin acum de cuvânt şi voi oferi câteva detalii despre Vila Maria unde am poposit pentru 6 zile:
- Rezervarea am făcut-o telefonic- am vorbit cu proprietara pensiunii- D-na Maria, care a fost destul de amabilă la telefon (veţi vedea de ce am făcut această precizare în cele ce urmează), şi care, auzind că dorim să stăm 5 nopţi, ne-a oferit un discount de la 100 ron/ noapte/ cameră la 80 ron, fără ca eu să încerc să negociez. Acuma, ce să spun, era cumva şi extrasezon perioada 1- 6 septembrie, dar, dat fiind faptul că iniţiativa i-a aparţinut, am apreciat acest lucru;
- Cum am ajuns la pensiune ne-a întâmpinat o domnişoară drăguţă, care, zic eu că nu avea nici 18 ani! , iar când am întrebat de proprietari, ni s-a spus că sunt plecaţi în concediu. OK. Am întrebat care este camera în care ne vom caza, drept pentru care am şi purces într-acolo- camera 23 de la mansardă, unde mie, de obicei îmi place la nebunie (mi se pare mai intim), chiar dacă soţul meu, care e mai înăltuţ decât mine, a mai făcut cunoştinţă cu tavanul înclinat (probabil că unora li s-ar părea un lucru enervant acest aspect, dar noi ne amuzam de fiecare dată- doar eram în concediu, nu?). Am întrebat dacă trebuie să plătim ceva la început şi ni s-a răspuns că nu neapărat, cum dorim noi. Din nou OK.
- Am ajuns în cameră, iar de aici voi înşirui câteva aspecte esenţiale:
•Cameră dublă, cu pat matrimonial şi două răftuleţe mici stânga- dreapta, pardoseală din parchet laminat, foarte curat, cu baie, balcon (pe balcon nu erau scăunele, dar le-am folosit pe cele de la maşină), frigider, un holişor mic cu dulap de haine şi cuier (un minus aş da pentru dimensiunea camerei, care, din punctul meu de vedere era cam micuţă)
•Priveliştea din balcon era superbă, astfel că în fiece dimineaţă şi seară nu ne mai săturam să privim peisajul deosebit de frumos: în stânga Ceahlăul cu crestele stâncoase şi pârtia de ski, în faţă staţiunea la picioarele noastre împreună cu păduri de brazi seculari şi în dreapta câteva căbănuţe răzleţe tot din staţiune împreună cu alte culmi montane mai îndepărtate din preajma Durăului
•Un alt minus aş da pentru faptul că duşul (cădiţa de la duş de fapt) era băgat efectiv în vasul toaletei (se poate vedea şi în poze), astfel încât, era absolut imposibil ca atunci când făceai duş să nu se inunde toată baia, iar de toaletă nu mai spun că era fleaşcă bineînţeles- toate astea în condiţiile în care nu aveai pus la dispoziţie măcar un mop ceva. Pe tot parcursul şederii noastre, când intrai în baie te lovea un miros foarte greu de canal, asta chiar în condiţiile în care geamlâcul aferent îl ţineai deschis, şi care, probabil venea de la sifonul de pardoseală. Am atenţionat acest lucru, domnişoara a venit într-o zi şi a turnat o soluţie frumos mirositoare, dar degeaba, mirosul a persistat pe tot parcursul sejurului.
•La baie erau puse două prosoape curate care cândva fuseseră albe, însă cu timpul deveniseră vineţii- acest aspect nu ne-a deranjat pentru că oricum, nu folosesc niciodată prosoapele de la ei, ci îmi iau de acasă.
La parterul vilei este un living spaţios, cu şemineu adevărat, cu trei mese mari, un băruleţ şi o vitrină frigorifică- ce era cam goală- cu băuturi răcoritoare. Tot la parter, se află o bucătărie mare, cu două aragazuri, veselă, dulap, chiuvetă, tigăi şi două mese mari, unde, cei ce doresc, îşi pot prepara de mâncare
În curtea vilei este destul loc de parcare şi tot aici se află un foişor încăpător unde poţi lua masa în aer liber şi un grătar mare de grădină. Dacă nu ai lemne să porneşti focul, te ajută domnişoara cu vreo câteva ca să-ţi faci niţel jar. În aceeaşi curte cu Vila Maria se mai află alte două vile (Perla şi încă una al cărei nume l-am uitat), iar în spatele vilei, pe deal, Vila Maria mai deţine şi câteva căsuţe în care nu am intrat ca să va pot spune cum arată la interior. Lângă pensiune, pe un mic deluşor sunt trei leagăne de lemn masive şi încăpătoare, cu acoperiş şi tot felul de căsuţe aşezate în copaci pentru păsărele şi coteţe frumos lucrate dar doar de design, multe ghivece cu flori, un mic iaz cu peşti pe lângă nişte scări şi mulţi copăcei bine îngrijiţi.
Pe perioada şederii aici, am avut un singur mic incident: pe 1 septembrie- prima zi de cazare- a fost foarte frig (dacă vă amintiţi acele zile de început de septembrie), iar în Durău erau cel mult 8○ C (cineva ne-a spus că dimineaţa au fost 2○ C) şi bătea şi vântul de ziceai că acum te ia cu tot cu balcon, drept pentru care, întrucât se făcuse destul de frig în cameră, a doua zi ne-am trezit cu nasurile cam îngheţate. Am întrebat dacă nu dau căldură, iar domnişoara a răspuns că trebuie să sune patroana. Am aşteptat răspunsul care nu a venit, aşa încât am coborât pentru a-l afla: “Proprietara a spus că nu are hornul curăţat, iar fetele care au grijă de pensiune nu se pricep să dea drumu la centrală”! ? ! “În condiţiile astea, noi vom pleca, am spus eu”. “Da, dar ştiţi că pentru o noapte, preţul nu mai este de 80 ron, ci de 100 ron”- zice fata. “Asta e”, zic eu, pentru a nu mai lungi boala, “plătim o noapte 100 ron şi plecăm”. Când a văzut că nu merge, zice: “Păi, pot să vă aduc un calorifer electric dacă vreţi! ” Bineînţeles că am acceptat, unde era să ne mai cărăbănim acuma cu toate bagajele către altă destinaţie necunoscută? V-a plăcut nu? Modalitate de a face turism. Dacă merge merge, dacă nu, nu. Deci abea după ce a văzut că într-adevăr vrem să plecăm ne-a oferit ceva de încălzit. Noi am avut noroc, dar alţi clienţi nu. Însă numai bine că peste vreo două zile s-a mai încălzit şi afară, au venit şi proprietarii şi au dat drumul la centrală (mai mult noaptea). Pe mine m-a mai intrigat încă un răspuns transmis de “patroană”: zice “ A spus patroana că nici ea nu are încălzire la Sovata” – adicăă …… aţi înţeles, nu? Ce pretenţii să ai tu, care eşti mic, mic, mic de tot, dacă nici Domnia sa Patroana nu are încălzire în concediu? Curat tupeu pe capul turistului român să vrea căldură când afară se face frig! Dar în fine, fiind rezolvat acest aspect şi luându-l ca pe un mic mic incident, ce să zic? Per total ne-am simţit bine în concediul petrecut la Durău poate şi pentru că suntem nişte oameni care, chiar de observă mici inconveniente, nu sunt cârcotaşi, nu sunt prea pretenţioşi, iar, … cînd plecăm în concediu ne încărcăm pozitiv şi trecem cu vederea aspecte insignifiante, care, pentru alţii, poate ar fi semnificative. Asta este filosofia noastră de vacanţă: orice nimic îţi poate strica o vacanţă, dar nici măcar lucrurile mai importante nu trebuie să le iei în seamă, ci doar să te bucuri.
Aşa că, …... totul fiind relativ pe pământ, ………. trageţi fiecare concluziile ce le credeţi de cuviinţă din rândurile citite.
Toate bune!
Trimis de mirelopodu* in 29.09.10 21:32:54
28 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mirelopodu*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.00104500 N, 25.92377300 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
28 ecouri scrise, până acum, la acest articol
urăsc locaţiile unde patronul trebuie să aprobe orice acţiune a angajaţilor, nelăsându-le acestora niciun pic de iniţiativă...
concluzia: io nu merg acolo! (în condiţiile descrise).
Nota 10 pentru optimism! Daca vacanta a fost reusita, restul nu mai conteaza.
Am fost in statiunea Durau, o consider deosebita. Am avut si noi parte de incidente in privinta cazarii, dar iti admir optimismul si pozitia ferma. Un vot din partea mea si abia astept sa vad pozele! Poate ne dai ceva detalii despre locul unde se afla respectiva pensiune.
Dragoş
Ai dreptate, îţi cam lasă un gust amar, ce-i drept. Tocmai de aceea am zis ca fiecare să tragă concluziile proprii. Fiecare are o anumită scară de valori, este obişnuit cu un anumit standard, este mai plimbat sau mai puţin plimbat prin lume, unii sunt mai uşor şifonabili sau mai gomoşi/ pretenţioşi/ cârcotaşi, ş. a. m. d, sau pur şi simplu au resursele materiale pentru a-şi permite standarde înalte (cui nu-i plac?), încât nu-ţi rămâne decât ca tu să povesteşti şi alţii să aleagă. Însă nu trebuie să uităm că, în multe cazuri, dacă portofelul nu-ţi e prea bine împănat, mai laşi şi din pretenţii acasă sau nu mai plcei. În fine, dacă ne apucăm de discutat pe tema asta, nu terminăm până dimineaţă, însă nu cred că rezolvăm nimic. E bine măcar că te-am ajutat să ştii unde nu vrei să mergi.
Geni:
Mulţumesc şi să ştii că ai mare dreptate.
ascent
Mulţumesc! Vila se află în zona releu care, după cum se poate vedea şi din poze, tronează deasupra staţiunii şi tocmai de aceea oferă priveliştile respective. Dacă te cazezi în centrul vechi al staţiunii, adică în partea de jos, panorama nu mai e de loc aceeaşi.
@mirelopodu - totusi, avand in vedere ca mi-ai spus unde se afla, drumul cum este? Ca din cate stiu, ... nu e prea bun si daca vrei sa mergi pe Ceahlau, trebuie sa mergi din nou pe drumul acela...
Pozele nu le pot vedea ... inca ...
O sa ajung poate la Durau dar pentru cazare o sa ma mai gindesc la vila aceasta!
Foarte utile informatiile! Un review excelent pentru care meriti aprecierea mea!
ascent
Da, pentru a ajunge în Durău, ai următoarele posibilități:
1. După ce se termină orașul Bicaz, faci undeva la stânga, deci părăsești Dn 15 și mergi vreo 30 km prin satul Izvorul Muntelui, chiar prin pădure, după care ajungi la Durău. Acest drum este foarte foarte prost. Îți cam rupi mașina.
2. După ce se termină orașul Bicaz ții Dn15 (deci faci dreapta) și mergi prin dreapta lacului Izvorul Muntelui: treci de satele Potoci, Grozăvești, Chirițeni, treci viaductul de la coada lacului și faci apoi stânga, treci prin Călugăreni, iar de aici de undeva faci stânga (părăsești Dn15) și mergi prin Bistricioara (drumul 155F parcă), apoi prin Ceahlău și ajungi în sfârșit la Durău. Acest drum e mai bun, chiar dacă are și el anumite porțiuni mai rele, însă ocolești aproximativ 30 km. Pe varianta asta ocolitoare însă, vei avea parte de niște peisaje de-ți taie răsuflarea. Dacă vei viziona pozele de la review-ul ”De ce Durău? ” vei vedea ce zic, iar efectul lor de aici, înmulțește-l cu 10 ca să obții adevăratul efect pe viu.
dannek, biancuța
Mulțumesc frumos!
Webmaster13
Melodia se potrivește la fix, mulțam fain!
interesant review dar fotografiile sunt foarte frumoase. felicitari!
@mirelopodu - iti multumesc pentru amanuntele privind drumul pana la Durau, dar eu in intrebare ma refeream la calea de acces din sosea spre pensiunea Maria.
In Durau am fost de mai multe ori, am postat si un review click aici.
Am urcat si la Fantanele, la Duruitoarea, am ajuns si la Cabana Dochia...
ascent
Păi lași în urmă mănăstirea, iar după ce treci de hotel Bistrița faci la stânga, iar de acolo treci peste un podeț de beton pe care scrie ”către releu” și urci o pantă destul de abruptă (un drum pietruit), iar când ai ajuns în vârf faci prima alee la stânga. În acea curte se află Vila Maria și celelalte două vile amintite în review.
Dacă stai în dreptul minimarketului din stațiune, cu fața la el, vila se vede bine de acolo de jos pt. că îți atrage atenția acoperișul roșu aprins.
sandu53
Mulțumesc mult!
Imi place ca ai relatat aspectele negative. Eu am facut-o mai mereu.
Evit mai tot timpul sa ma cazez in pensiunile in care locuieste si proprietarul. De ce? Pentru ca in ciuda faptului ca platesti efectiv pentru a sta acolo (si asta inseamna, apa, caldura, parcare sau folosirea gratarului), ai senzatia dfe musafir nedorit.
Mi-am incheiat relatarea despre o pensiune din Moeciu spunand cam asa: proprietarii sunt gazdele ideale intrucat i-am vazut la venire cateva minute si ne-am luat la revedere telefonic.
satana
Apropo de ceea ce ai spus, într-una dintre dimineți, am ieșit din vilă, iar soțul meu, văzând-o pe domnișoara care se ocupa de vilă, i-a adresat o întrebare, glumind puțin cu ea, și vorbind puțin mai tare decât de obicei, dar în nici un caz ridicând tonul prea tare. Obișnuim să respectăm liniștea altora, în măsura în care și noi avem nevoie de ea. Când ne-a văzut, domnișoara ne-a zâmbit amabilă și a dus degetul arătător la gură făcând ”șșșș” și spunând ”Dorm patronii”. Deci noi, turiștii, trebuia să avem grijă mare de măriile sale patronii, și să le asigurăm liniștea pentru a se putea odihni în liniște în timp ce banii veneau oricum!! Fain, nu?
Iar la plecare, pe lângă plata cuvenită respectivă, au cerut 5 ron în plus ”taxă de stațiune! ”. Nu suma ar fi fost o problemă ci faptul că, dacă ni s-ar fi spus din start și dacă... ai fi văzut vreo chitanță ceva, parcă ar fi fost altfel gustul lăsat. Însă aceste aspecte nu le-am mai relatat pentru că n-am dorit a le băga în seamă, deci le-am trecut la insignifiante.
Ai dreptate, d-aia ma minuneaza ce se scrie de multe ori pe aici, de genul "mama ce baie faina, ce faianta minunata sau ce prosoape albastre..."
Nu dau doi bani pe conditiile lor daca trebuie sa tac ca doarme "doamna" asa ne-a intampinat dimineata baiatul de pravalie de la o pesniune din Rasnov, Rems parca si era deja ora 11.
A nu se intelege ca noi dimineata ne punem poalele in cap. Nu! Prefer, de altfel, sa-mi fac singur micile servicii de la facutul focului in centrala, caratul gunoiului sau altele care nu-mi vin in minte acum.
Alminteri prefer hotelul, dar nu mai are acelasi farmec, pentru noi plecam numai in gasca.
Numai bine!
Am mai citit pe undeva pe site o patanie asemanatoare referitoare la pretul "negociat"/promis telefonic de patroni si cu totul altul la fata locului, cand, si in acel caz, patronii erau plecati in concediu.
Initial m-am gandit ca ar fi bine ca o promisiune de genul asta sa fie confirmata printr-un mail, ceva, dar apoi mi-am dat seama ca anumitor "gazde" nici asa nu le-ar fi fost de ajuns.
E un fel de: "Va multumim ca ne-ati vizitat. Speram sa NU mai veniti pe la noi! "
Asta e turismul in Romania noastra minunata. Mare pacat!
deliutza27
Ce ne-a amuzat pe noi la finalul sejurului este replica pe care ne-a dat-o domnişoara când am predat cheia, replică de altfel nevinovată şi care s-a dorit bine intenţionată dar care, dacă aveai urechi de auzit, auzeai de fapt ce se ascunde în spatele ei: zice " Data viitoare când mai veniţi, o să vă dăm camera cea mai bună! ", chemare însoţită de un zâmbet sincer. Iar eu, după ce am plecat, l-am întrebat pe soţul meu: "Oare acum care cameră ne-au dat-o? ", astea în condiţiile în care, când am ajuns noi acolo, într-o zi de luni, nu erau mai mult de 4 maşini în parcare, iar vila are vreo 25 de camere sau chiar mai mult.
Spunea cineva pe aici că tare ar fi bune nişte cursuri de pregătire a personalului. Iar eu vin şi spun: da, dar cursuri adevărate, nu din alea am venit, am dat banu, am stat, am plecat şi nu m-am ales cu nimic. Dar ce să-i ceri unei fetiţe de 17 ani, muncită la câmp, care nu avea nici liceul terminat? Vedeţi, tocmai aceste aspecte sunt cele pe care eu le consider a fi de fineţe şi cele care de fapt fac diferenţa dintre nişte profesionişti şi... ceilalţi.
eu am patit-o si mai rau decat tine.
Era anul de gratie 2007, la Fundata, o pensiune al carei nume imi scapa si la care mai fusesem in si in august, acelsi an. Vroiam sa mergem la sfarsit de septembrie inceput de octombrie.
Ocupam toata pensiunea, motiv pentru care, am zis noi, hai ba sa-l rugam pe proprietar sa ne faca focul la centrala chiar in dimineata sosirii, sa fie cald cand ajungem (in jurul pranzului), mai cu seama ca aveam si copii mici printre noi. Vremea la Fundata in perioada in care am fost noi era de cateva grade celsius. Am plusat si cu cascaval, ca la poker. N-a zis nu omul, dar surpriza a fost ca a facut focul abia seara, desi il rugam tot timpul iar el zicea ca se duce sa-l aprinda. In camere nu erau mai mult de 15-16 grade. Juma' de expeditie ar fi spus "pas", chiar si eu, dar era ziua sotie si n-au avut cum da inapoi. Inchipuiti-va ce misto m-am simtit!
Colac peste pupaza, nu ne-a dat voie sa fumam in living, desi era fum de la bucatarie.
Mai avea omul asta o soacra nebuna la propriu, d-aia n-am folosit ghillimele, pe care o scuza inbtr-una si inutil, dar care ne alerga copii, se hlizea tot timpul la noi, se baga intre pahare... Si chiar daca ii comandasem mancare proprietarului pentru pranz, ne-am halit ciorba abia seara.
Am insemnat locul pe harta cu un punct care inseamna ca nu ma mai duc niciodata acolo. Am trecut duminica prin fata pensiunii, venind spre Bucuresti si am vazut curtea goala. Chiar nu m-a mirat.
Asadar stimata mirelapodu, se poate si mai rau. Am invatat ceva din peregrinarile mele pe timp de iarna. Mie niciodata nu-mi lipseste niciodata o aeroterma mica in masina. Si-a scos banii, sa stii!
Singura amintire legata de Durau dateaza de prin clasa a 8-a, intr-o excursie organizata pe cand eram intabara la Borca.
Acum e mai improspatata datorita review-ului tau.
valimi
Mă bucur dacă ţi-am provocat aduceri aminte, mai ales dacă sunt din cele frumoase!
Nici mie nu-mi plac astfel de locuri de cazare. Nu numai că nu imi plac dar nici nu accept varianta în care trebuie să ,,trec" peste multe, să închid ochii la porcării. În astfel de situaţii te simţi frustrat, neajutorat când observi că pe banii tăi trebuie să înghiţi lipsa de educaţie turistică a personalului şi a proprietarilor care cred că îţi fac o favoare că te găzduiesc.
Poţi lua o astfel de ţeapă când te duci prima oară într-un loc şi nu ai putut să te informezi despre condiţii si posibilităţi sau când ai primit informaţii false aşa cum am primit şi eu cândva, dar dacă era planificat să stai mai multe zile, îţi iei bagajele şi pleci după prima noapte. E plină ţara de pensiuni şi hoteluri. Proprietarii care nu ştiu ce înseamnă turismul real să meargă puţin pe ,,afară" să înveţe sau să dea faliment.
În concluzie eu nu mă voi duce la Vila Maria.
@santana, buna treaba cu aeroterma mica, am avut si noi nevoie de cateva ori, la un hotel ni s-a dat, la unele pensiuni nu, prin urmare, trebuie sa ne cumparam!
@mirelapodu, am fost in Durau, dar cazata la un hotel unde a fost foarte bine, din fotografii vad ca pensiunile sunt in floare, insa la pensiunea asta chiar nu se merita!
Cred ca unii proprietari merg pe ideea unei case de vacanta mai mari si apoi se gandesc sa scoata si bani cu ea!
Nici mie nu imi plac pensiunile unde proprietarii locuiesc acolo, parca nu esti in concediu... , ci musafir nepoftit!
magdalena
Noi am ales aceasta pensiune pentru privelistea ce o ofera. Am dorit mult sa ne incantam sufletul cu peisajul superb de acolo, ceea ce am si realizat in final, reusind sa facem aproape abstractie de celelalte "mici" inconveniente. Asa mare a fost placerea savurarii peisajului. Asta insemana sa ai o stare de spirit buna in momentele respective. Exact cum am mai spus, e prea mica perioada sejurului si prea mare stresul acumulat peste an ca sa mai bag in seama astfel de lucruri pe moment si sa mai pierd energie, enervandu-ma. Acum, dupa ce a trecut ceva timp, ne concentram pe jumatatea dulce a paharului, ... daca tot am baut-o si pe cea amara; iar pe cea amara, uitam ca am ingurgitat-o.
Am observat tonusul tau optimist in impresii, iar acest lucru este de laudat si bravo voua ca reusiti sa treceti peste niste lucruri si sa va simtiti bine.
Esti un bun vecin de pensiune! Cred ca i-ai molipsi si pe ceilalti!
Insa daca mai exista si o alta varianta mai buna acolo, merita incercat, nu?
Absolut! Asta nu insemana ca ne complacem in orice fel de conditii. Pe primul loc este igiena, dupa care vin si celelalte. Desigur ca de fiecare data analizam amanuntit inainte de a pleca. Dar daca la fata locului iei plasa, ce mai poti face. Data viitoare cascam ochii mai bine cand ne documentam si incercam in alta parte. De aceea e bine venit acest site.
Buna ziua!
Vreau sa ajung si eu la Durau si va rog sa-mi spuneti si mie ce varianta de drum recomandati venind dinspre Piatra Neamt?
Vin cu un autoturism, nu jeep
Cati km. sunt de la Piatra Neamt?
Daca puteti face si o recomandare de pensiune decenta tinand cont ca vin si cu un copil ar fi excelent. Va multumesc!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2022 Evitați Pensiunea Maria din Durau — scris în 04.07.22 de Ioan 1412 din ROMâNIA - nu recomandă
- May.2018 Nu recomand — scris în 21.05.18 de PasniciucA din IAşI - nu recomandă
- Jun.2016 Pensiunea din beznă — scris în 18.06.16 de Gabriela14 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Aug.2015 Peisaj superb dar clientul mai putin important — scris în 09.08.15 de Iulia_Cezar din IASI - nu recomandă
- Aug.2014 Neseriozitate si inselatorie — scris în 19.08.14 de gabrielp1969* din BUCURESTI - nu recomandă
- Jun.2014 Marcat de frumusetea locurilor — scris în 06.07.14 de xpz80 din GALATI - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Nu recomand — scris în 28.06.13 de dandan* din CLUJ