GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pe la inceputul verii, ni se face de o iesire. Si cum noi suntem cei care sunam adunarea, dam un semn spre Cluj si unul spre Bacau si imediat incep sa caut cazari si sa ne gandim la un program. De cazare ma ocup eu, programul il incpropesc impreuna cu sotul meu.
Pentru inceput stim ca vom merge pe Rarau si vom dormi doua nopti la Cabana Rarau, dar am mai vrea o noapte in alta parte. Dupa o „scormonire” a netului, ma opresc la o pensiune aproape de zona in care urma sa mergem si pe care o vazusem odata in trecere, pensiunea „La Moara”, din localitatea Fundu Moldovei. Cer acceptul grupului (vom fi 3 familii) si fac rezervarea.
In ziua cu pricina pornim din trei zari, Cluj, Bacau si Botosani si ne intalnim pe seara... La Moara.
Pensiunea, este situata aproape de primarie, dar intr-o zona linistita. Arhitectura specifica zonei, casa cu cerdac, acoperita cu sindrila si cu multe flori in ograda ofera sentimentul ca ai venit la neamuri nicidecum la o pensiune. Te vei simti acasa de cum ii treci pragul, mai ales datorita gazdei deosebit de primitoare.
Din cele 6 camere, 3 au fost ocupate de noi. Camerele decorate in stil local, cu mobilier din lemn de culoare inchisa, cu cuverturi si covorase tesute manual ma duc cu gandul la copilarie, cand mai vedeam asemenea lucruri facute de bunica sau de mama.
Dupa cateva cuvinte schimbate cu gazda ne luam in primire camera si asteptam sa ne adunam toti. Prietenii din Bacau vin mai repede si iesim cu ei sa ne ostoim foamea. Clujenii, care vor veni mai tarziu, vor gasi ceva de imbucat la gazde...
Pana veni vremea de masa exploram putin camera.
Camera noastra, situata la etaj, avea un pat matrimonial cu doua noptiere si doua veioze, dar si cu doua corpuri de iluminat, ce imitau lampile de altadata, fixate pe perete si care puteau fi aprinse/stinse din intrerupatoarele de langa pat. Ce mai aveam in camera? Un birou cu un scaun, un televizor, o oglinda frumoasa cu o rama din lemn si un dulap. In baie se regasete aceiasi grija pentru curatenie, dar si pentru stilul cat mai rustic. Mobilier din lemn si aici, dar si toate oportunitatile unei vieti moderne, consumabile si prosoape albe si pufoase. Pe pervazul geamului, un vas micut cu un bughet de levantica...
Din toate camerele se iese pe cerdac si privelistea merita sa-ti servesti aici cafeaua de dimineata. La fel am facut si noi.
In curte, la cativa metri de casa mare, se afla o casuta mica si cocheta, care era incuiata, dar ca niste turisti iscoditori, ne-am uita pe geam. Inauntru este un gratar cu plita si cuptor si toate cele necesare in caz de –ti pui mintea sa-l folosesti. Acum sa nu credeti ca veti gasi si carnea... =))
Curtea este mare, cu un mic loc de joaca pentru cei mici, dar si cu o gradinita cu plante aromatice si multe flori. Am mai vazut intr-un colt si cateva biciclete ce presupun ca sunt pentru inchiriat. Daca va puneti in gand sa petreceti mai multe zile pe aici, veti avea ce face. In apropiere aveti si herghelia de la Lucina, unde puteti face echitatie, daca nu va place ciclismul... Zona este superba, cazarea buna, bucatele bucovinene gustoase!
Ca veni vorba de mancare... Dupa ce toti si-au primit camerele, pentru ca prietenii nostri de la Cluj nu mancase, am mers cu toti in restaurant pentru a le tine companie doar, pentru ca 4 dintre noi mancasem deja . Portiile lor au fost foarte generoase si declarativ si foarte gustoase! In timp ce mai pierdeam vremea la un pahar de vin, gazda noastra apare cu un cozonac tocmai scos din cuptor si ne indeamna sa gustam. Si am tot gustat ca tare bun mai era! :P
Micul dejun, inclus in tariful de cazare, a fost ca la mama acasa. Fara fandoseli, fara fite, o mancare sanatoasa, simpla si de-a locului. Gazda, ne-a adus pe masa, bucata de muschi, carnati, branza, un castron cu oua fierte, un”bolovan”de unt de casa, dulceata de casa si lapte de „vaca naturala”, adica nu lapte de la magazin ci de la o vaca din sat. Este expresia folosita de baiatul meu cand era mic.
Un mic dejun de sa te lingi pe degete si care ar trebui sa-l gasim in toate pensiunile din tara, produsele locale trebuie sa fie pe primul loc intr-o pensiune!
Ne-a ramas la suflet modul in care am fost tratati si atmosfera deosebit de placuta din acest loc minunat!
Dupa micul dejun am purces sa cucerim Raraul...
Trimis de DOINITA in 22.11.18 09:55:05
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în POJORÂTA.
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.53777900 N, 25.40162900 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă recomandarea
Mutat în rubrica "Pensiunea ''La Moară'' [Fundu Moldovei], POJORÂTA" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Pozele spun totul despre această pensiune, iar impresiile și nota acordată confirmă! Mie mi-a plăcut ce am văzut și ce am citit. Și dacă la asta se mai adaugă și frumusețea peisajului bucovinean, alegerea ta a fost una reușită.
Felicitări!
@webmasterX: Este in regula!
@Rodel: Multumesc, pentru cuvintele frumoase! Se pare ca am gasit un loc minunat si ne dorim sa revenim, iar despre peisajele bucovinene stie tot romanul ca sunt de vis...
@DOINITA: Si ma dor ochii ma dor... pacat ca nu pot pune si sonor, dar pozele cu bucate m-au lovit fix acolo unde doare. Ai gasit o cazare minunata, este un loc de vis, felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Locul a fost si pe gustul nostru si chiar aseara, sotul meu imi spunea ca i-ar place sa mai mergem acolo.
Daca am produs "neplaceri" cu bucatele pozate imi fac mea culpa
Multumesc frumos pentru lectura si vvot!
@DOINITA: Fain de tot loc! Și pentru gusturile noastre. Da' cât a fost o noapte de cazare că nu m-am prins.
M-am dus la maps... cam departe, dar trebuie să mai ajungem noi și prin zona aia.
Frumos, frumos de tot!
@Aurici: Mulțumesc! Și eu zic ca ar trebui sa ajungeți în zona, mai ales ca știu ca nu chiar sunteți străini de aceste meleaguri. Camera, cred ca a fost în jur de 200lei, nu prea știu cu exactitate, dar pe aici. Eu aștept sa dai un semn dacă veniți prin Moldova...
@DOINITA: P19= greseala fatala! Cozonacul si painea calde se rup cu mana, nu se taie! Cica le strica gustul!
O pensiune cum multe-ar trebui sa fie! Superb! Dar... asta- Bucovina!
Sa va fie de bine!
@Zoazore: Garantez, ca desi taiat cu cutitul, a fost DELICIOS!
Multumesc frumos de vizita si vorbe bune!
@DOINITA: Dupa cum stii, nu prea ma inghesui la " mancatorii " si " dormitorii ", dar de data aceasta am facut o exceptie. Cand am vazut ca e vorba de Fund si de Moldova, mai ales ca stiu pe unde e Fundu Moldovei, am fost curios sa vad despre ce e vorba. Cand auzi, citesti si vezi despre Bucovina nu poti fi decat fericit, asa cum e cazul meu acum. In saptamana petrecuta la Vatra Dornei si de care am amintit in articolul de ieri, am avut ocazia sa ajung si in Fundu Moldovei, dar am ales un alt traseu, de care nu ne-a parut rau deloc. In ultima zi de concediu la Vatra Dornei ne planificasem sa mergem la Borsa si sa ne intoarcem prin Sangeorz la Vatra Dornei. Drumul, insa, ne-a stricat planurile si am ajuns ajuns doar pana in pasul Prislop, de unde a trebuit sa ne intoarcem. La un moment dat, in Valea Stanei, suparati de calitatea drumului, care nu dadea niciun semn ca va fi mai bun, am vazut in dreapta, un drum judetean, care peste Obcina Mestecanisului, prin Obcina, Botusel, Botus, pe langa vf. Botosul Mare (1472 m) ne conducea la Fundu Moldovei. Am preferat sa mergem drept inainte spre Borsa, de teama ca drumul peste munte sa nu fie mai prost. In final am avut bucuria de a vedea locuri de o frumusete deosebita, pe care ni le reamintim si acum cu nostalgie. Acum vad si ce am pierdut. Totdeauna cand pierzi ceva, chiar daca ai castigat mai mult, regretul pierderii va ramane mereu.
Te felicit pentru drumetiile pe care ni le-ai povestit si astept impresii de la sarbatoarea Bucovinei de ieri.
Nuami bine si calatorii placute!
@Zoazore: Zana Zbanghie, nu te supara ca ma bag in " mancatorii ", dar trebuie sa te trag de atentie si sa-ti spun ca e adevarat ce graita-si mai sus. Asa cum voi, corupatoarele mele, aveti probleme cu unele feluri de haleala, eu nu suport sa vorbesti langa mine de cozonac proaspat si sarmale calde.
Pana acum nefasta mea, de Paste si de Craciun, mai ales, ne polua casa cu miros de cozonaci proaspeti, miros care ne crea mari necazuri. Pentru ca primii doi cozonaci erau sacrificati inca din cuptor, in dorinta fireasca de a feri pe altii de eventuale deficiente de calitate. Dupa al treilea cozonac puteam da un verdict, daca mai aveam la ce.
Eu, ca sa fiu mai impartial si sa nu gresesc verdictul, langa bucatica de cozonac pe care o apucam, puneam si o cana cu sprit rosu dres cu pepsi la sticla din sticla. Si uite asa cand cu cozonac, cand cu vin, numai aveam chef de niciun fel de alta mancare.
In speranta ca nu ti-am creat neplaceri, ma opresc aici cu vorbele si iti urez numai bine si calatorii placute!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 Pensiunea La Moara un excelent loc de relaxare — scris în 09.10.23 de remo59 din CERNAVODA - RECOMANDĂ