ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.03.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Braşov
ÎNSCRIS: 24.07.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
NOV-2012
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
70.00%
Satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
82.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Cazare decentă, nu departe de peştera Dâmbovicioara

TIPĂREȘTE

În ziua în care am vizitat peştera Dâmbovicioara (vezi impresii), am plecat de acasă cu gândul că seara ne vom întoarce. Pe drum însă, ne-am hotărât să ne schimbăm planurile şi să ne prelungim excursia cu încă o zi. Binenţeles că acest lucru depindea de găsirea unui loc de cazare, ba mai mult, acesta să se încadreze în posibilităţile financiare de care dispuneam (nu ne bazam pe faptul că vom găsi vreun bancomat prin sat!!!). Ştiam că la sfârşit de săptămână unităţile de cazare sunt foarte aglomerate (foarte multe dintre ele având oricum posibilităţi reduse, de doar trei – patru camere) însă dacă tot eram pe drumuri merita să încercăm şi speram, cu puţin noroc, să găsim o cameră liberă. După câteva încercări fără succes, până la urmă am reuşit, am găsit o cameră liberă care se încadra (la limită) în cerinţele noastre. Astfel, ne-am cazat şi ne-am petrecut noaptea la pensiunea La Ionică.

Ca şi localizare pensiunea este amplasată în zona nord – vestică (cea dinspre peşteră) a satului Dâmbovicioara, pe partea dreaptă a drumului judeţean 730A – pe direcţia dinspre Podu Dâmboviţei, la aproximativ 500 de metri (sper să fi apreciat corect!) în aval faţă de peşteră. Fiind chiar la şosea şi una dintre cele mai mari construcţii din acea zonă, este foarte uşor de reperat. Despre acces nu cred că se pot menţiona prea multe detalii, fiind vorba despre acelaşi traseu ca şi pentru peşteră, respectiv Podu Dâmboviţei – drumul judeţean 730 (prin Cheile Dâmbovicioarei) – drumul judeţean 730A (către peştera Dâmbovicioara). Pentru cei ce folosesc GPS-ul, din păcate de această dată nu am coordonatele geografice exacte dar am încercat să localizez unitatea pe Google Earth şi iată rezultatul: 45°26’11,90” / 25°13’28,80”.

Înainte de a trece la descrierea pensiunii, vreau să vă spun câteva vorbe referitoare la personal. Ajunşi la faţa locului, chiar înainte de a intra în clădire am fost întâmpinaţi de două doamne foarte amabile, despre care ulterior am aflat că erau... mama şi patroana. La adresa acestora nu am decât cuvinte de laudă, dânsele păstrându-şi amabilitatea pe toată durata şederii noastre – care e drept că a fost destul de scurtă. Am fost conduşi şi ni s-a prezentat pensiunea, ni s-a oferit ciocolată caldă şi cafea din partea casei şi nu în ultimul rând (slăbiciunea mea!!!), am putut sta de vorbă fără a se crea vreo „barieră de superioritate”. Astfel am aflat că pensiunea este o afacere strict de familie, ei fiind singurii care se ocupă de tot, plus că ar fi vorba despre una din cele mai vechi unităţi din sat. Din câte am înţeles, afacerea a început doar cu barul iar treptat s-a extins ajungând să cuprindă şi locurile de cazare. De altfel, studiind puţin actuala construcţie, am presupus că practic sunt două corpuri de clădire, legate între ele: primul este cel care are la parter barul iar cel de-al doilea (sigur mai nou ridicat) are sala de mese şi la etaj camere. Acestea două sunt legate între ele cu cel de-al treilea nivel, încă neterminat. Aceste detalii sunt mult prea puţin importante, cert este că procesul de extindere de care vorbeam încă nu era finalizat, urmând a fi date în folosinţă noi spaţii (la ultimul nivel) – ceea ce mă duce cu gândul la faptul că treaba merge bine. Nu ştiu cât de adevărat este dar şi doamnele afirmau că e nevoie de mai multe camere căci pe durata sezonului cald, în week-end au foarte multe solicitări.

Întreaga unitate este compusă din: mini-market, bar cu terasa, sală de mese cu bucătarie, curte şi spaţii de cazare. Despre primele două s-ar putea spune că au legătură mai mult cu „viaţa obştească” decât cu turismul dar... le-am inclus şi pe acestea! Despre mini-market prea multe nu sunt de spus – e vorba despre un mic magazin mixt, tipic sătesc. La nevoie este însă binevenit, noi de aici putându-ne cumpăra mâncare pentru neplănuita excursie de a doua zi. Barul nu este mare dar mi s-a părut foarte bine dotat şi aprovizionat. Din sală se iese pe o mică terasă. Nu am „testat” nici una din cele cinci mese de afară dar cred că amplasarea lor chiar lângă şosea constituie un dezavantaj.

Sala de mese este destul de încăpătoare şi mi-a plăcut cum era aranjată. Era dotată cu sisteme audio şi video, plus o bucătărie destul de mare. Din câte am înţeles, această sală este folosită şi pentru organizarea unor evenimente. Că tot am adus vorba despre bucătărie, pe lângă cea de care spuneam – folosită probabil în special în cazul unui număr mai mare de persoane, mai există una mai mică, lângă sala barului. Din câte am observat, ambele bucătării erau dotate cu cele necesare dar mai multe nu aş putea spune pentru că noi nu le-am folosit.

Curtea se găseşte în spatele pensiunii iar acolo se poate ajunge de la primul etaj, ba mai mult, de aici se mai şi urcă alte câteva trepte până la nivelul „platoului înierbat”. Aşadar, curtea este la înălţime, pe dealul ce a fost „tăiat” pentru a se putea încadra construcţia (cam ciudată explicaţia dar sper că se va înţelege despre ce este vorba). Spaţiul nu este foarte mare şi este dotat cu un foişor, un grătar (acoperit) şi un leagăn. De făcut grătare nu am avut noi timp dar nu am ratat o mică porţie de repaus la aer curat, în balansul uşor al leagănului – o plăcere!!!

Pentru cei care vin cu maşina cred că ar trebui să amintesc şi despre parcare. Nu aş putea spune că unitatea beneficiază de aşa ceva. Pe ceea ce pare a fi mai degrabă trotuarul din faţa pensiunii încap într-adevăr câteva maşini însă nu se poate vorbi despre un loc special destinat pentru aşa ceva. Plus că în condiţiile unui grad ridicat de ocupare al pensiunii, acel spaţiu cu siguranţă nu este suficient de încăpător. Aşa că cel mai probabil, maşinile se parchează pe marginea străzii.

Am ajuns şi la poate cel mai interesant capitol şi anume cazarea. La data când noi am fost acolo, pensiunea oferea 20 de locuri de cazare dispuse în nouă camere: şapte cu două locuri, respectiv două pentru trei persoane. Nu ştiu exact cum erau ele repartizate, ştiu doar că trei dintre acestea aveau intrarea pe la terasa din spatele pensiunii – dinspre curte, iar restul erau pe latura de la şosea. În camerele din primul corp (cel cu barul) se intra direct de pe terasa-balcon, comună. În cele din al doilea corp, accesul se făcea printr-un hol iar camerele aveau balcon propriu. Din informaţiile aflate la faţa locului, la acea dată erau în curs de amenajare încă zece camere, aflate la cel de-al doilea etaj al clădirii.

Noi am stat într-o cameră din primul corp iar pe terasa din faţa uşii am avut la dispoziţie o masă cu scaune – aici ne-am băut cafeaua de dimineaţă. Camera nu era mare însă era dotată cu strictul necesar: pat, două noptiere, masă cu două scaune, dulap de haine, cuier, televizor şi comodă TV. În cameră era curăţenie iar lenjeria era curată. Baia – proprie camerei, de asemenea era curată. Am avut două prosoape, hârtie igienică şi săpun lichid – ba chiar unul de calitate. La lipsuri aş menţiona perdeaua de la duş iar ca reproşuri... poate unele finisaje de construcţie. Nu am avut nici o problemă cu apa caldă, pensiunea având centrală proprie. De asemenea, proprietarii au dovedit că nu fac economie, în cameră fiind căldură „din belşug”. Un detaliu demn de remarcat este faptul că ni s-au oferit papuci pentru cameră, lucru de care nu prea am beneficiat nici măcar la hoteluri de trei stele, ce să mai zic de cabane sau alte pensiuni. Ţinând cont ca multe din camere sunt amplasate pe partea cu şoseaua, un detaliu important cred că l-ar fi constituit izolaţia fonică a camerei. Cum însă timpul petrecut acolo a fost destul de scurt, plus că în sat a lipsit complet „agitaţia”, nu aş putea să mă pronunţ referitor la acest aspect. Nu în ultimul rând, trebuie să menţionez ca tariful de cazare a fost de 80 de lei.

În concluzie, această pensiune nu este pentru cei pretenţioşi dar este o locaţie decentă, care îşi merită din plin cele două stele pe care le deţine. Aş face o paranteză şi cu riscurile de rigoare mi-aş permite să subliniez faptul că de multe ori ar trebui să ne gândim mai bine ce unitate ne alegem (mă refer la clasificare), în raport cu ce servicii şi dotări ne dorim. Şi că aprecierile pe care le facem ar trebui să aibă la bază tocmai clasificarea unităţii. Revenind, această pensiune nouă ne-a lăsat o impresie plăcută şi, atunci când vom mai merge în zonă şi vom dori să rămânem peste noapte, cu siguranţă vom încerca să găsim găzduire tot aici.


[fb]
---
Trimis de urjanclaudiu in 26.03.13 09:22:03
Validat / Publicat: 26.03.13 10:31:52
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4355 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (urjanclaudiu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Aceasta este pensiunea "La Ionică"
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31700 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.036370992660522 sec
    ecranul dvs: 1 x 1