GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pentru faina mini-vacanta petrecuta in miez de iarna de la Zarnesti am avut ca baza de plecare in drumetii Pensiunea Kyfana, acolo am ales in a ne caza pentru cele 3 nopti.
Recunosc ca a fost a treia optiune din cele 3 alese initial, dar singurul criteriu care o facuse sa fie o a treia varianta era faptul ca era un pic mai departe de intrarea in Prapastiile Zarnestilor, mai spre centrul orasului. Noi eram hotarati in a ne deplasa numai pe jos pana in Prapastiile Zarnestilor, nedorind sa utilizam masina din dotare, acesta fiind motivul pentru care doream o pensiune apropiata de chei.
Daca prima intentie a fost in a ne caza la Hora cu Brazi, dar nu mai aveau locuri, aceasta fiind pozitionata cel mai bine pentru ceea ce doream noi. A doua intentie de cazare a fost la Pensiunea Doi Crai, care este pozitionata vis-à-vis de Hora cu Brazi, dar aici cand am sunat au zis ca nu mai au locuri, iar in realitate cand am tot trecut pe langa ea in plimbarile noastre spre Prapastii se vedea de la o posta ca nu avea niciun turist cazat, ci probabil nu le-a convenit ca doream doar o singura camera asa ca nu s-au mai deranjat pentru atata lucru, zicand mai bine ca nu mai au locuri. :(
Asa ca sunand la Pensiunea Kyfana, a raspuns viitoarea noastra gazda pentru 3 nopti, Ligia, care foarte amabila ne-a confirmat ca are camera disponibile si ca nu doreste plata niciunei sume de bani in avans pentru o rezervare ferma, singura rugaminte fiind in a o anunta daca se intampla ceva si nu mai putem veni. Asta se intampla cu vreo saptamana inainte de data sejurului, iar cu o zi inainte de sejur am mai sunat eu inca odata pentru a reconfirma sejurul.
Toate bune pana aici si iata-ne cu “sacii in caruta” in fata portii pensiunii.
Am gasit fara probleme pensiunea, ne facusem temele de acasa, stiam pe unde este pozitionata, mai ales ca in Zarnesti in zona centrala sunt strazi cu sens unic, si nu am fi dorit sa ne tot invartim cautand adresa. Am patit-o, hăt, mai demult, cred ca sunt vreo 10 ani, cand ne-am tot invartit prin Zarnesti, cautand drumul de Prapastii, nu erau nici indicatoare care sa ne indrume, sau poate nu le-am vazut noi :)), cert esta ca aveam senzatia ca am mai trecut prin acelasi loc si cu vreun sfert de ceas mai devreme, am oprit noi si –am intrebat un localnic, dar acesta ne-a incurcat mai tare, faceti, dreapta, faceti, stanga, … ne-a ametit.
Am oprit si am intrebat pe altcineava iar explicatia lui n-o s-o uit curand. Aratandu-ne undeva in fata, peste case: „Vezi mata despicatura dintre culmile alea doua? E, acolo trebuie sa ajungi”. A fost cea mai clara si ajutatoare indrumare pe care am primit-o de-a lungul timpului. Ne-a ghidat perfect. =))
In Zarnesti se poate ajunge pe mai multe cai, noi am ales-o pe cea ce trece prin Tohanul Nou si pe varianta prin fata Fabricii Tohan fosta de biciclete si de munitie, acum se pare ca doar de armament si ceva chestii civile, de acolo in centru, sensul giratoriu, si dupa un viraj la drepata, apoi doua la stanga, am ajuns si pe straduta Horia, unde este Pensiunea Kyfana.
Am parcat la poarta, am intrat in curtea micuta pavata a pensiunii in cautarea gazdei noastre, pe care am gasit-o intr-unul din cele doua corpuri de cladire din curticica.
De fapt primul corp, cel care are o latura chiar la strada este si locuinta proprietarilor si un corp in partea din spate care adaposteste la parter o sala de mese incapatoare, mobilata elegant, care se poate transforma la nevoie si in sala de conferinta.
Ne-a condus spre camera noastra, accesul in pensiune se face pe o scara exteriora ce te duce pe o terasa la nivelul 1, de unde se intra intr-o micut spatiu comun, dotat cu o masa incapatoaresi un televizor, apoi pe scari interioare de aceasta data spre camerele de la etajul 2 si spre cele de la mansarda.
Cand am ajuns noi nu era nicio alta camera ocupata, ramanand asa pana a doua seara cand s-au mai ocupat alte 2 camere pentru o noapte si in ultima seara cred ca a fost ocupata o alta camera.
Am facut aceste precizari referitoare la gradul de ocupare, pentru a scoate in evidenta modul cum fac unii proprietarii de pensiuni turism. Daca la Pensiunea Doi Crai proprietarul ne-a trantit o minciunica zicand ca nu mai au camere libere, afland ca dorim doar o camera, la Pensiunea Kyfana nu s-a pus problema ca in prima seara am fost doar noi si a trebuit sa porneasca centrala termica, sa lase seara lumini aprinse in spatiile comune ale pensiunii.
Si asta in conditiile in care nici macar nu stabilisem ca mancam lai ei micul dejun, de unde se mai poate rotunji un pic venitul unei pensiuni.
Camera primita de noi la etajul 2, cu balcon, ca si celelelate camere de la acel nivel beneficiaza de priveliste, peste acoperisurile caselor din jur, spre Prapastiile Zarnestilor, iar daca iesi pe balcon poti zari si Masivul Bucegi.
O camera spatioasa, calduroasa as zice, pentru ca pornind caloriferul chiar in prezenta noastra, s-a incalzit rapid in camera, pana am despachetat si ne-am invartit un pic prin camera.
Curat in camera ca si in intreaga pensiune, lenjerie alba pe pat, iar langa pat gaseai si papuci de camera.
Si aici trebuie remarcat mobilierul de calitate din camera, din lemn nu din PAL.
Un dulap incapator, cu suficiente umerase, acest lucru fiind chiar necesar, in acest anotimp cand ai tot felul de jachete, bluze care trebuie sa le agati undeva, ordonat.
Un televizor LCD prins pe perete, pe peretele opus patului. Sub el o masuta cu doua scaune completa mobilierul camerei, iar langa pat doua noptiere care sunt atat de utile.
Pe masuta , lucru care mie unul mi-a placut tare mult, pe post de pahare erau doua halbe. =))
La baie as zice ca ar fi un pic incomoda utilzarea vasului de WC, cam neinspirat pozitionat, poate o pozitionare a lui pe colt ar fi creat un spatiu un pic mai generos acolo.
Curatenie si in baie, consumabilele la locul lor, prosoape albe.
Nu aveai uscator de par in baie dar gaseai unul strategic asezat pe o masuta de pe holul de acces in camere.
La capitolul caldura in camera numai vorbe de bine as zice, chair daca am fost singurei in prima noapte, cald pe toata perioada sederii noastre acolo. Gu gust realizat interiorul acestei pensiuni, pe hol fiind cateva tablouri cu peisaje montane iluminate din spate cu LED-uri. Foarte faine.
Intreband gazda noastra daca putem manca aici, ne-a recomandat ca pentru pranz si cina sa mergem la o carciumioara draguta aflata in centru, Casa Rustica iar pentru micul dejun ne poate pregati ceva fara probleme la pensiune.
E drept ca in prima dimineata, dintr-o lipsa micuta de comunicare noi uitand sa-i zicem ora la care dorim sa mancam, ea uitand sa comunice mai departe familiei (am uitat sa va spun ca pensiunea este o afacere de familie, ocupandu-se impreuna cu parintii de adminsitrarea ei) ca dorim si mic dejun, fiind si singuri in pensiune, cand am coborat in sala de mese de la parter, nimeni sa ne bage in seama. :)
Am sunat- o pe Ligia, gazda noastra, care a rezolvat ultra-rapid problema. In doi timpi si trei miscari ni s-a pregatit si micul dejun. Faptul ca detin si un micut magazin cu produse alimentare, amplasat chiar la poarta, a facilitat imediat aporvizionarea cu cele trebuincioase: branza, oua, mezeluri, rosii, castraveti, masline etc. Cafeaua si ceaiul impreuna cu gem si unt au completat micul dejun.
Oricum nu am fost deranjati de aceasta mica problema creata, de fapt nici nu am considerat ca ar fi o problema, avand si noi partea noastra de vina aici.
A doua zi ne-a pregatit o omleta cu sunca si cascaval, babana, obeza as zice, cu sunca si cascaval din abundenta.
Intreaga familie este de toata isprava, primitori, veseli, comunicativi, sa te intrebe daca ai nevoie de ceva. Te simti foarte bine inconjurat de asemenea oameni, care-ti transmit o asa energie pozitiva.
Iar un paharel de palincuta primit din partea casei la intoarcerea de pe traseu a mers „la casa sufletului”, la plecare primind chiar si o sticluta pentru acasa de asemenea „combustibil”. =))
Noi masina am lasat-o pana la plecare parcata in strada, fara nicio problema. Ne-au propus, daca dorim in a o parca, vis-a-vis de pensiune, intr-o curte care cred ca destinatia asta o are, de parcare a pensiunii.
Am observat ca exista si un gratar amenajat in curte pentru doritorii de asemenea „agregate”.
La capitolul internet Wi-Fi ar mai fi de lucrat un pic semnalul fiind foarte slab, pentru noi nu a fost un inconvenient, dar pentru alti turisti posibil a fi. Probabil o amplasare mai buna a routerului, sau inlocuirea lui cu unul mai puternic cred ca ar rezolva aceasta problema.
Clar pot zice ca ne-am simtit foarte bine la aceasta pensiune, inconjurati de asemenea oameni.
In ziua plecarii chiar ne-a comunicat ca putem sta cat dorim, sa ne odihnim si sa plecam dupa-amiaza.
Este o pensiune care merita a fi luata in seama daca doresti a te caza in Zarnesti.
O confirma si nota foarte buna de pe booking.com, 9,6 dar si numarul mare de recenzii favorabile.
Ca ar mai fi si aspecte care pot fi imbunatatite, e clar, nu cred ca exista o pensiune care sa fi atins idealul, totul sa fie perfect (cel putin pensiunile de pe la noi, din Romania), important este ca proprietarii sa si doreasca acest lucru, iar cum am perceput noi acesti oameni, plini de energie pozitiva, calzi, primitori, sigur vor cauta permanent sa-si imbunateasca serviciile oferite turistilor. Iar cand pui suflet in ceea ce faci, sigur vei si reusi.
Poti lua in considerare aici la Pensiunea Kyfana acel slogan: „ Vii turist si pleci prieten! ”.
De aceea in topul nostru personal, al pensiunilor pe unde ne-am cazat, pe locuri fruntase sunt pensiuni care chiar daca nu excelau prin conditiile oferite, dar care erau administrate de oameni care se observa de la o posta ca pun suflet in ceea ce fac, in ceea ce-ti ofera, ca-ti dau din inima.
Si sunt destule astfel de pensiuni pe la noi, noi am intalnit de multe ori astfel de gazde, prin Maramures, sau prin Bucovina, prin Apuseni sau prin Tara Hategului, prin Marginimea Sibiului sau pe unde ne-au mai purtat pasii sau mai degraba rotile masinii :))
Trimis de Testosu' in 06.02.17 17:13:09
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.55706090 N, 25.31064320 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Testosu: Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs invitației de a scrie propriul set de impresii din această vacanță.
===
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 08&ridAnt=76165
===
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)===
Mutat în rubrica "Pensiunea Kyfana [Zărnești], ZĂRNEȘTI / PLAIUL FOII" (nou-creată pe sait)
@webmaster26: este fix acolo!
@Testosu : Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.
De apreciat faptul ca au deschis pensiunea si numai pentru voi. Bila alba!
@adri-nico: Da, si noi am apreciat acest lucru. Si asta in conditiile in care rezervarea a fost doar telefonica, fara a ni se solicita nici avans.
Oameni care doresc sa faca turism, sa ofere serviciile indiferent ca este vara sau iarna (ma refer strict la unitatile de cazare ce teoretic ofera in toate sezoanele cazare, dar o fac preferential), indiferent ca este doar pentru 1 camera sau toate 8 ocupate, nu sa fie preocupati DOAR de castigarea unor bani.
@Testosu: Minunat intradevar, cinste gospodarilor. O pensiune de retinut, felicitari, votat cu mare placere.
Ne-ai convins cu Kyfana, pe @traian. leuca l-ai convins cu Casa Rustica, asa s-a convins si @krisstinna si acum si noi. Plecam spre Kyfana si spre Casa Rustica cu mare incredere.
Multumim de recomandari, am un sentiment de incredere; in plus vine vreme buna si pentru noi cateva zile libere.
Spune-se ca inca mai este rhododendronul inflorit pe Bucsa in Leaota, iar Koenigstein (Piatra Craiului) ne cheama.
Numai de bine! ????
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 4 nopti in Zarnesti — scris în 20.09.23 de Slider Zoltan din ORADEA - nu recomandă
- Jul.2021 Un sejur scurt, reușit — scris în 10.07.21 de Aura D din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 Pensiunea Kyfana – optiune de cazare in Zarnesti — scris în 09.07.20 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ