GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Iulia Star – confort și calitate în Băile Olănești
Cu circa o lună de zile înainte am fost solicitat să găsesc o destinație în zona montană/submontană pentru a petrece un weekend prelungit alături de alte câteva cupluri. Am dorit să aleg inițial zona Moeciu-Peștera, dar locurile de cazare disponibile erau deja limitate astfel că m-am reorientat. Atenția mi-a căzut asupra stațiunii balneoclimaterice Băile Olănești, un loc unde mai ajunsesem pentru o zi în vara lui 2016 (vezi impresii) și care îmi lăsase o impresie bună.
Am căutat un pic pe Booking pensiuni/hoteluri disponibile, am citit pe Internet impresii recente despre ele și m-am hotărât într-un final asupra Pensiunii Iulia Star. Am cercetat saitul oficial al unității de cazare, am observat o mică diferență de preț față de simularea pe Booking, astfel că am trimis un email direct pe adresa de contact a pensiunii. Răspunsul a fost prompt, informațiile utile, astfel că, tot prin email, am făcut rezervarea. Confirmarea camerelor a sosit rapid, nu trebuia să plătesc nici un avans. O bilă albă pentru comunicare și încrederea acordată clienților.
Localizare și acces. Pensiunea menționată este așezată pe partea stângă a râului Olănești, în partea înaltă a stațiunii. Adresa exactă este: str. Epurești nr. 9. După ce treceți de semaforul instalat la intrarea în stațiune (o bandă de circulație s-a surpat în albia râului), virați dreapta pe str. Forestierilor (există indicator către pensiune), depășiți intersecția către Primăria orașului și cotiți dreapta pe str. Epurești (și aici există indicator vizibil). Aici începe un urcuș scurt de 150 m, rampă de 10 grade – urcuș care va fi motiv de „veselie” în fiecare zi de plimbare. Parcarea este suficient de încăpătoare, pavată și iluminată, supraveghere video, 15 locuri delimitate, cu posibilitate de extindere.
Scurtă descriere. Pensiunea Iulia Star este clasificată cu 5 stele și a fost deschisă în anul 2012, fiind construită cu ajutorul fondurilor bănești europene. Clădirea are un aspect plăcut de cabană ceva mai mare, 2 etaje și mansardă. Accesul la caturile superioare se efectuează pe o scară în spirală, casa scării fiind luminată natural prin pereți de sticlă; există și o scară metalică suplimentară pentru situații de urgență.
Pensiunea oferă cazare în 16 camere duble (matrimoniale și twin) și un apartament. La parter există restaurant cu capacitate de circa 60 de locuri și o terasă exterioară unde pot lua masa aproximativ 40 de persoane. La etajul 1 se află o mică sală de conferință/meeting (20 locuri, facilități audio-video), iar la etajul 2 găsim sala de fitness (bandă de alergare, spalier, stepper, bicicletă fixă și altele).
Holurile sunt placate cu marmură, sursele de iluminat acționează prin intermediul senzorilor de mișcare, pe pereți există plăcuțe indicatoare către camere. La etajul 1 se află un aparat automat de lustruit pantofii, iar la mansardă sunt amenajate pe hol trei locuri de socializare dotate cu fotolii și măsuțe – o idee excelentă pentru o zi ploioasă, de exemplu.
Spații exterioare. Încă de la intrare pe proprietate suntem întâmpinați de un colț verde, amenajat cu plante și flori ornamentale. Din parcare și de la balcoanele de pe colț avem o panoramă frumoasă asupra stațiunii din vale. În rest domeniul este înconjurat de pădure și cerul albastru; dimineața se aud păsările, amplasarea pensiunii fiind un atu în privința fondului sonor. Biciclete-suport pentru ghivece de flori ornamentează un colț al curții, o fântână de lemn decorativă e amplasată în apropiere micii sere de legume.
Coborâm câteva trepte din parcare spre Parcul copiilor. O alee pavată, mărginită de bănci constituie loc de relaxare pentru adulți, copiii având la dispoziție un spațiu cauciucat pe care se află amplasate câteva „instrumente” de joacă: leagăne, jucării cu arc, căsuțe, trambulină de sărit etc. În capătul aleii a fost montată o piscină și așezate câteva șezlonguri (piscina a fost acoperită pe toată perioada șederii noastre). În partea opusă acestui spațiu de relaxare/joacă o altă alee te conduce spre o mică terasă așezată la umbra arborilor unde se află grătarul în aer liber – are sursă de lumină și apă curentă (nu cunosc condițiile utilizării acestui spațiu).
Recepția. După ce am parcat autoturismul am intrat în pensiune prin ușile culisante automate și ne-am oprit în fața Recepției. Aceasta e amplasată într-un mic hol din care avem acces și către casa scării. Pe pupitru este afișată nota de pe Booking de anul trecut, cărți de vizită și pliante de prezentare; pe perete sunt certificatele de atestare și diplomele obținute de-a lungul timpului. În dreapta Recepției se află un mic spațiu de staționare cu fotolii, o toaletă de serviciu care deservește și restaurantul, biroul managerului. De la Recepție se pot cere biciclete și rachete de tenis. Un panou de afișaj ne informează asupra programului de funcționare a restaurantului, ne prezintă autorizația de funcționare a acestuia, precum și o hartă a zonei.
Am comunicat numele pe care s-a efectuat rezervarea, am oferit datele de identificare apoi am primit cheia și cartela camerei alocate. Plata sejurului am efectuat-o la sfârșitul perioadei de cazare; se poate face cash sau prin intermediul cardului bancar. Am primit de la Recepție un bon care ne oferea un discount de 10% la acces/servicii la Tisa Spa Resort.
Camera. Am accesat camera alocată cu ajutorul cheii, cartela magnetică care ar fi trebuit să ne deblocheze ușa și să ne ofere energie electrică nu ne-a folosit la nimic, sistemul probabil nu mai funcționează. Camera are circa 21 m2 și este compusă din hol, baie, încăperea principală și balcon. În hol se află un spațiu-cuier având în partea inferioară cutie pentru încălțăminte și un șifonier spațios cu uși-oglindă. Un săculeț cu plante aromatice împrospătează aerul de pe hol. În șifonier am găsit halate de baie și papuci de unică folosință; în interior sunt și umerașe suficiente.
Încăperea este spațioasă, mobilierul sugerând un decor specific stațiunilor balneoclimaterice (arcade, colonade) sau elemente prezente în arhitectura bisericilor vâlcene (brâuri zimți de fierăstrău). Parchetul de culoare deschisă imită gresia și se asortează cu draperiile și cu nuanțele mai închise ale mobilierului. Două covorașe de mici dimensiuni sunt așezate pe lateralele paturilor. Două paturi cu lenjerie albă ocupă o parte din cameră; sunt încadrate de două noptiere, rolul veiozelor fiind luate de două abajururi fixate în lateralul paturilor (întrerupătoarele îți oferă acces și la sursele de lumină de pe peretele opus). Deasupra patului se află o structură de lemn decorativă, precum și un tablou + două imagini vechi din stațiune. Peretele din față are o structură decorativă asemănătoare din lemn, cu deosebirea că în mijlocul arcadei tronează o oglindă mare. Un birou lung, prevăzut cu un sertar și cu spațiu pentru minifrigider, reprezintă suport și pentru tv-ul lcd. Sub birou se află un taburet, iar alături stă un suport de bagaje; un fotoliu întregește numărul pieselor de mobilier din cameră. Pe blatul biroului se află o vază cu plante decorative artificiale, o tăviță cu două pahare, telefon fix și o mapă cu informații utile.
Aerul condiționat este centralizat, panoul de control se află pe peretele camerei – nu l-am utilizat. Internetul wifi este neparolat și funcționează bine în toate spațiile interioare și exterioare.
Am ieșit pe balcon pentru a admira împrejurimile; acesta e larg, dotat cu două scaune (în alte balcoane am văzut și măsuță), uscător de rufe, iar pe pervaz există o scrumieră.
Pe paturi se aflau cele patru prosoape albe, iar în baie cel de picioare. Baia are dimensiuni medii, fiind dotată cu cabină de duș (parcă un pic cam mică pentru persoanele corpolente). Bețișoare parfumate răspândeau un miros plăcut, iar ventilatorul aerisea micuța încăpere. Am găsit consumabilele uzuale – săpunele (vegetale), cască duș, recipiente cu gel de duș și șampon, hârtie igienică. O parte au fost înlocuite după utilizare; prosoapele au fost schimbate zilnic. În baie am remarcat feonul, coșul de gunoi și suficient de multe spații pentru așezat/agățat prosoape și piese de îmbrăcăminte.
Aș menționa o singură problemă: prizele insuficiente. Oricât am căutat nu am mai descoperit nici o altă priză electrică înafara celor două în care erau introduse ștecherele de la frigider și tv. Voi cumpăra un triplu ștecher pe care să îl am la dispoziți în portbagajul autoturismului.
Micul dejun. Masa de dimineață nu era inclusă în prețul cazării, dar se poate lua în restaurant începând cu ora 08.00, ora de deschidere a acestuia. Am stat de fiecare dată pe terasa exterioară, aerul răcoros înviorându-ne instantaneu. Am comandat din meniu în fiecare dimineață și produsele au fost proaspete, preparate pe loc. Mi-a plăcut dulceața de dovleac! Câteva prețuri orientative: cafea: 6,5 lei, ceai: 3 lei, ochiuri simple: 6 lei, omletă cu brânză ori șuncă: 8,5-9,5 lei, crenvurști: 7,5 lei etc.
Concluzii. Apreciez amabilitatea și promptitudinea personalului de la pensiune, curățenia din cameră, amplasamentul unității de cazare și facilitățile oferite. Am petrecut câteva zile frumoase la pensiunea Iulia Star și în stațiunea Băile Olănești.
Alegeri inspirate! Vacanțe frumoase!
Trimis de tata123 🔱 in 12.07.18 11:24:52
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BĂILE OLĂNEȘTI.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.20647000 N, 24.24543900 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@tata123: interior elegant, spatii cu flori... o alegere inspirata!
Locuri frumoase de vizitat!
Am fost printre primii turişti cazaţi la Iulia Star în vara anului 2012. Am regăsit pensiunea în pozele tale la fel de frumoasă cum mi-o aminteam! Doar piscina este o promisiune transformată în realitate, în rest pensiunea este la fel de cochetă şi de bine îngrijită ca la inaugurare. Mă bucur din tot sufletul!
@Yolanda: Daaa... atât de multe locuri frumoase de vizitat, timp și bani să avem. Am o listă întreagă de obiective deosebite... dar, toate la rândul lor. Mulțumesc pentru lectură, ecou și vot.
@iza@dani: Mă bucur că articolul a fost pe placul Dvs.
@Floria: Am citit articolul postat în 2012 și am apreciat faptul că și-au păstrat calitatea serviciilor. Pensiunea arată bine, mobilierul e bine întreținut, este curățenie peste tot, spațiile verzi și florile sunt îngrijite. Mulțumesc și numai bine!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 Un loc unde ai petreceri și dacă nu vrei... — scris în 05.11.23 de RaduV1980 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Sep.2017 Multumesc! — scris în 11.09.17 de Anadmi din TâRGOVIşTE [DB] - RECOMANDĂ
- Sep.2015 O pensiune de calitate — scris în 07.09.15 de elise din SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Exceptional — scris în 07.08.15 de tiberiu.parvu din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2014 Vom reveni, cu siguranță! — scris în 27.04.14 de DL_HOLIDAYS din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Nov.2013 Calitate, confort, ospitalitate... fara cuvinte!!! — scris în 25.11.13 de Alexandra Nita din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Se poate si altfel! — scris în 16.08.13 de luncag din BUCURESTI - RECOMANDĂ