ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.12.2014
DE msnd
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 05.07.13
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
SEP-2014
DURATA: 3 nopți
prieteni
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
CAZARE [camere etc]:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
66.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 30 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 8 MIN

Sentimente amestecate – Pensiunea Italiană, Brașov

TIPĂREȘTE

Nu am știut că este așa de greu să găsești o cazare convenabilă în Brașov. Cu ocazia vizitei fiicei mele în țară la începutul lui septembrie, am hotărât să petrecem câteva zile, cu tot grupul, la poalele Tâmpei: vezi impresii. Odată stabilită perioada și durata, am purces la căutarea cazării. Stabilisem, din niște considerente ce mi-au ieșit acum din minte, să căutăm o pensiune. Ca urmare, intru pe site-ul clasic de rezervări hoteliere și îmi introduc cerințele: 3 camere, 3 zile prestabilite, parcare la proprietate, eventual acces la internet. Dacă este și aproape de zona centrală, cu atât mai bine. Nu am la dispoziție prea multe opțiuni. Prețurile nu diferă foarte mult, dar remarc absolut la toate un mic asterisc. Căutând în pagină ce înseamnă, aflu, cu litere mici, că toate prețurile sunt afectate, procentual, de două taxe: taxa de oraș și taxa de servicii. Nu îmi aduc aminte să mai fi întâlnit o asemenea situație și în alte cazuri.

Mai am o surpriză neplăcută: procentul diferă substanțial de la unitate la unitate, inclusiv la taxa de oraș, ce credeam că trebuie să fie aceiași la toate, variind între 1 și 10%. Și uite așa a mai apărut un criteriu de alegere. Urmează o lungă negociere între membrii grupului, cu argumente pro, dar mai mult contra: Asta este prea departe de centru, cealaltă nu are parcare, aici taxele suplimentare sunt prea mari. Într-un final, cădem cu toții de acord că ne putem caza la Pensiunea Italiană, ce avea și o notă foarte bună pe site. Aceasta este amplasată relativ aproape de centru, pe Str. Lungă nr. 70, la circa 800 m de Piața Sfatului, are parcare în curtea proprie, are internet, iar taxele suplimentare sunt modice (5% taxa de oraș și 0.65 euro/turist și zi, taxa de servicii). Acestea se adaugă la un preț pe cameră de 30 euro/noapte.

După ce batem palma, intru pe AFA să văd dacă a mai fost cineva acolo. Am o surpriză: sunt 5 articole, 3 negative (unul fără note si recomandări) și două pozitive. Gradul de recomandare este de 50% pentru ambele variante. Dar nu este nici un articol mai nou de un an. După o perioadă scurtă de gândire mă hotărăsc să risc, poate în ultimul an s-au mai schimbat lucrurile, poate unii au mai exagerat cu comentariile. Așa că fac rezervarea și putem porni în excursie.

O observație privind amplasamentul pensiunii: acesta este la circa 50 m de intersecția între Strada de Mijloc și Str. Lungă, în zona cu sens unic a acesteia. În consecință, cine dorește să ajungă cu mașina la pensiune trebuie să vină pe Str. Lungă dinspre nord.

Pensiunea se găsește într-o clădire veche, cu o plachetă de ”Monument istoric” pe fațadă. De fapt, cred că este un ansamblu de mai multe corpuri de clădire, poate chiar cu vechimi diferite. Parcarea privată este în curtea interioară, la care se ajunge printr-un gang, ce trece prin clădire pe o lungime de vreo 10 m. Partea proastă este că în parcare nu au loc decât vreo 4 mașini în șir indian, așa încât cine vine primul, pleacă ultimul. Curtea, în formă de ”L”, este încărcată de verdeață și de diverse steaguri. În plus mai sunt și câteva statui cu rezonanțe grecești (și nu romano-italiene), și mai mulți câini de diverse talii, dar pașnici.

După ce sunt necesare mai multe mișcări pentru a parca mașina conform dorinței soției proprietarului (să permită un acces comod în una din camerele pensiunii cu intrarea direct din curte), apar, datorită unuia din câini, condițiile unei alte bile negre: un schimb de replici mai puțin ortodoxe între doamna respectivă și unul din membrii grupului. Mai târziu, soția proprietarului încearcă să mai îndulcească atmosfera furnizându-ne o hartă a Brașovului și câteva informații turistice. În plus, în zilele următoare nu ne vom mai întâlni cu dumneaei, în prim plan apărând proprietarul, de origine italiană, care a făcut tot posibilul să ne simțim bine.

Odată cu îndeplinirea formalităților de cazare mai am două surprize mai puțin plăcute. Este însă posibil să am și eu o contribuție la ele, acordând mai multă atenție la alte detalii în momentul rezervării. Aflu astfel că plătisem deja camerele respective în momentul rezervării, banii fiind retrași din contul aferent cardului folosit la rezervare. Mi se explică de două ori că rezervând niște camere aflate „la ofertă”, mi s-au oprit banii direct de pe card. Bine! Bine! Dar nu trebuia să știu și eu când se umblă la banii mei? Se pare că totuși ar fi existat o mențiune în acest sens pe site-ul de rezervări, dar eu nu am remarcat-o. Până la urmă, nu am mai dat atenție problemei, având de la început intenția să plătesc cu cardul. A doua chestie ciudată a fost micul dejun. În căsuța aferentă camerei de pe site era menționat și micul dejun, la o valoare apreciabilă, 22 lei. Nu am găsit nicăieri, e drept că nici nu am căutat, o opțiune de confirmare a achiziționării micului dejun. Abia la recepția pensiunii am aflat că nu plătisem și micul dejun, arătându-mi-se, pe foaia imprimată cu confirmarea rezervării, o mică pătrățică cu numele „mic dejun” care nu era bifată. Până la urmă se pare că am avut noroc în acest aspect, micul dejun servit altor turiști fiind departe de suma cerută pentru el.

Recepția este undeva la etajul 1, în partea stângă după ce treci de gangul de acces, ajungând la ea pe o scară de lemn, destul de abruptă, ce pleacă direct din curtea interioară. Există la baza scării o săgeată indicatoare către recepție, dar este destul de puțin vizibilă. Pensiunea are declarate 7 camere. Una este la parter, cu acces direct din curtea interioară, în zona de parcare a primei mașini, aproximativ sub recepție. Alte 4 camere sunt la etajul 1, cu acces pe o scară interioară, ce pleacă de la o intrare de la jumătatea gangului de acces, în partea dreaptă. Trei din aceste camere au fost ocupate de noi. A doua dintre aceste camere este amplasată deasupra gangului de acces, iar a patra se învecinează cu recepția. Nu am identificat celelalte camere. Pe ansamblu, arhitectura clădirii nu are pentru mine nici o logică, spațiile, indiferent de destinația lor, părând a fi „aruncate cu furca”. În plus, par a exista niște spații care fie nu aparțin pensiunii, fie nu sunt în circuitul turistic, căci ferestrele de la fațada spre stradă nu par a avea legătură cu camerele.

Cel mai ciudat amplasament îl are sala de mese pentru micul dejun. Este undeva la subsol, cu acces pe o scară ce pleacă din mijlocul gangului de intrare în curte. În afara orelor de servire a micului dejun acest acces este acoperit cu un capac carosabil. Îmi imaginez că dacă o mașină trebuie să iasă din curte în timpul micului dejun, se creează o problemă de nedescris.

Cele 4 camere de la etaj menționate anterior sunt grupate pe un hol comun, și acesta împărțit în două, de câteva trepte. Și holul este destul de încărcat, cu o mulțime de flori artificiale și un decor al pereților care te apasă. Există chiar o bandă fitness de alergare, dar care nu a încăput în preocupările noastre. Trei dintre camere nu au ferestre. Lumina naturală provine din holul central, prin uși și ferestre cu geam termopan, este drept că acestea au efect de oglindă și nu poți vedea în interior, sau de la niște deschideri în plafon, echipate cu geamuri rabatabile. A patra cameră are un geam spre curtea interioară. Camerele diferă între ele prin formă și dimensiuni, mobilare și echipare a băii. Cea mai de lux este considerată camera a patra, cu baia echipată cu cabină de duș cu hidromasaj.

Eu, cerând o cameră în regim single, beneficiez de prima dintre ele. În consecință, am primit prima dintre camere, cea cu suprafața cea mai mică. Atât de mică, încât spre holul central nu are loc decât o ușă. Spre partea din spate, camera se mai lățește puțin, astfel că are loc și un pat de o persoană și jumătate. Totuși această cameră, ca și celelalte, costă 30 euro pe noapte. Înțeleg acum de ce celelalte camere au fost considerate „la ofertă”. Ce pot să spun că îmi place în această cameră este baia. Deși faianță pare foarte încărcată, îmi place că are foarte multe surse de lumină, și bine poziționate. Chiar dacă un bec este ars, nu se cunoaște. Cel mai amuzant lucru pentru mine este vasul de WC, amplasat în colțul încăperii. Și nu atât vasul, cât rezervorul de apă, montat exact pe intersecția pereților. Nu am mai văzut până acum așa ceva. Nu pot să spun dacă este cu plus sau cu minus, în cele 3 zile de cazare nu s-au schimbat nici așternuturile, nici prosoapele. Internetul a funcționat în bune condiții în toate camerele.

Ca o concluzie nu pot să spun decât că sunt în dubiu dacă să recomand sau nu această locație. Argumentele pentru ar fi:

• Amplasament suficient de aproape de centrul istoric al Brașovului;

• Dorința proprietarului de a ne face să ne simțim bine și ajutorul oferit în câteva cazuri;

• Asigurarea zilnică a unei curățenii corespunzătoare în camere;

• Dotări corespunzătoare pentru camera de baie;

• Un preț relativ onorabil (dacă vorbim de ceea ce a fost denumită „ofertă”) în raport cu amplasamentul și serviciile oferite

Există însă și câteva argumente împotriva acestei recomandări:

• Soția proprietarului nu este foarte convinsă că depinde de clienții săi;

• O prezentare nu foarte evidentă pe site-ul de rezervări a condițiilor de plată, neclară pentru situațiile speciale (oferte), sau a condițiilor de obținere a micului dejun;

• Un cost dezechilibrat al camerelor, funcție de condițiile oferite;

• Lipsa luminii naturale normale în camere.

Celelalte aspecte, care nu m-au entuziasmat, țin de gusturile fiecăruia, așa că nu intră în criteriile de comparație. Totuși, pentru că trebuie să fac o recomandare, luând în considerare numărul argumentelor cu plus, aceasta va fi pozitivă, atenționând însă următorul eventual client că opțiunile mele în acest domeniu sunt 50 – 50%.


[fb]
---
Trimis de msnd in 03.12.14 18:40:56
Validat / Publicat: 03.12.14 19:15:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1791 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (msnd); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 1. Curtea interioară este parcarea privată în care au loc maxim 4 mașini.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35300 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 30.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    7 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [03.12.14 19:14:42]
    »

    @msnd

    Totuși, pentru că trebuie să fac o recomandare, luând în considerare numărul argumentelor cu plus, aceasta va fi pozitivă, atenționând însă următorul eventual client că opțiunile mele în acest domeniu sunt 50 – 50%.

    Recomandarea ta pentru acest rw. este negativă.

    În plus, poți oferi note si pentru serviciile unității.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    msndAUTOR REVIEW
    [03.12.14 19:20:11]
    »

    @webmasterX -

    Scuze.

    Cum pot corecta?

    webmaster26
    [03.12.14 21:13:29]
    »

    @msnd: Te-am ruga să (re) verifici coordonatele GPS, mai precis localizarea acestei unități pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

    Mulțumesc.

    msndAUTOR REVIEW
    [03.12.14 21:23:54]
    »

    @webmaster26 -

    Marker-ul este exact în mijlocul străzii, în dreptul pensiunii. Mutați-l spre dreapta, perpendicular pe fațadă și veți ajunge la pensiune. Pata albă din dreapta acoperă gangul de acces, iar în continuare, litera ”L” culcată, ca fond negru, este curtea interioară.

    Dan&Ema
    [04.12.14 06:47:00]
    »

    Superbonus matinal

    msndAUTOR REVIEW
    [04.12.14 11:42:24]
    »

    @Dan&Ema -

    Mulțumesc mult. Rămân dator.

    Trebuie totuși să recunosc că sunt puțin mirat de atenția pe care a primit-o acest articol. Dar, nu strică.

    O zi bună în continuare.

    webmasterX
    [04.12.14 11:50:24]
    »

    @msnd -

    Cum pot corecta?

    Ne spui printr-un ecou (sau mai bine printr-o sesizare) alte note pe care vrei să le dai sau dacă doreşti să-ți schimbi recomandarea din "NU" în "DA" sau despre orice alte editări și modificăm noi.

    După ce un articol a fost publicat doar moderatorii îl mai pot edita.

    Mulțumim.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Dan&Ema, msnd
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Italiană:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.042608022689819 sec
    ecranul dvs: 1 x 1