EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Str Scolilor nr 2
E vara, caldura mare monșer și noi mergem la Braila. De ce, asta-i întrebarea. A venit timpul de a întoarce vizita colegei noastre Zoazore, Zozo sau Zoa sau Zânica cea draga tuturor afaiștilor. A trecut ceva timp de atunci, cam prin 2019, când Zozo a venit în Pitesti si acum fiind prin apropiere- Eforie Nord, am hotarât sa petrecem zilele de Sfânta Marie la Braila unde, ce coincidenta, se desfasurau zilele orasului si invitatul de onoare este Nicu Alifantis ce nu mai necesita nici o prezentare.
La recomandarea lui Zozo zisa si Cecile, de catre mine si JC, am ales pensiunea Heavens aflata aproape de centru. Initial am ales 2 nopti, miercuri si joi cu plecare spre casa vineri si am facut rezervare pentru o camera dar apoi vine Zozo cu o veste super ca sâmbata va tine un concert cu trupa Zan în Gradina Mare Nicu Alifantis!
Ops, suna si iar suna la pensiune pentru a schimba datele de intrare si iesire, la telefonul de la receptie raspund tinerii de la restaurant si-mi recomanda sa sun peste o ora când va fi prezenta persoana care este responsabila cu partea de cazare. Emotii peste emotii, doamna zice cu regret ca nu are o camera disponibila pentru o noapte in plus dar, dar îmi poate oferi un studio la acelasi pret de 250 lei pe noapte, 2 persoane cu MD inclus! Asa da noroc!
Deci am rezervat 2 nopti cu iesire sâmbata, urmând ca seara dupa concert sa plecam acasa la Eforie, ca nu s-a întâmplat asa asta-i alta poveste pe care am sa v-o zic la timpul potrivit.
Sar peste prima parte a zilei, rendez-vous cu Zozo, participare pe faleza la diverse evenimente si prânzul si ajungem la pensiune pe la ora 14 aprox. Pensiunea are are doar 3 locuri de parcare în curtea pensiunii restul fiind ocupat cu mese, umbrele, copaci si vegetatie, flori, un podet si un mic iaz cu pesti exotici colorati. Am parcat pe strada fara probleme, alta data am parcat chiar în fata Primariei care este vis-a -vis de pensiune. În general se poate parca oriunde prin oras si gratis cu mici exceptii.
Am primit cheia si suntem condusi la studio-ul care are intrare direct din curte.
Cladirea pensiunii este o casa veche bine întretinuta si adaptata la cerintele actuale de întrebuintare. A fost o casa boiereasca a unui negustor înstarit, ce ma bucura pe mine este ca s-a conservat bine si are prestanta si în ziua de azi. S-a construit o terasa cu geamuri pentru vremea rece, acum geamurile erau deschise si intram in prima camera în care sunt câteva mese, un acvariu cu pesti si zona de mic dejun si un expresor de cafea. De aici la dreapta se intra într-o mica încapere unde este receptia, de aici se trece printr-un colidor îngust și se ajunge într-un mic vestibul de unde pornește o scara pentru a urca la etaj si o ușa pentru a iesi afara si a ajunge la studioul repartizat.
Studioul este format dintr-un vestibul cu un cuier, în fata e intrarea la baie, pe colidor la dreapta e intrarea în bucatarie si drept în fata camera.
Camera este înalta ca la casele boieresti si dotata cu un pat dublu suficient de mare, lenjerie buna si curata, câte doua perne de fiecare, doua perne rotunde fantezi, prosoapele împachetate si rulate, doua veioze pe perete deasupra patului, lateral lânga fereastra e o comoda cu rafturi, deasupra comodei sunt trei lumânari mari si parfumate, telecomenzile pentru AC si TV si un afisaj cu ‘Fumatul interzis’.
Deasupra usii este aparatul de AC functionabil, l-am folosit cu succes, lateral TV fixat pe perete si la margine un dulap soldat tot cu rafturi în care era un halat alb. Un scaun tapitat statea stingher lânga dulap. În pantofarul din hol am gasit trei umerase pe care le-am agatat de cuier. Parchetul fara covorase, ca asa-i la moda, curat si în stare buna.
Bucataria contine un frigider gol si l-am pus în functiune rapid, o masa mica cu doua scaune identice ca cel din camera, un blat cu un aragaz cu doua ochiuri, o chiuveta rotunda, un filtru de cafea, un fierbator de apa si un set de masa pentru condimente. În sertare sunt: farfurii, tacâmuri, o oala, o tigaie, o cratita. Pe perete era cocotata centrala termica careia i-am dat un reset pentru ca la baie sa fie apa calda.
Baia e suficient de spatioasa, are cabina de dus, chiuveta cu dulapior, oglinda cu un mic dulapior, dozatoare pline cu gel atât la chiuveta cât si la dus, pe chiuveta mai erau un pachetel cu dischete de demachiat si betisoare de urechi, o casca de dus si un pachet mai lung în care era un tub mic de pasta de dinti si o periuta de dinti. Asa ceva am mai primit doar pe la hotelurile din India. Pozitia vasului de toaleta un pic incomoda.
Prezenta personalului de curatenie a fost discreta, întâmplator am fost in camera când au venit si toata interactiunea a constat în întrebarea daca vreau sa schimb prosoapele.
Mic dejun – se serveste între orele 7-10, stil bufet: cascaval, doua feluri de sunca, salam picant, masline, un bol cu icre, un bol cu salata de vinete sau zacusca, si oua la cerere sub forma de oua ochiuri, omleta cu sunca si cascaval, oua fierté, oua americane sau omleta taraneasca cu legume si carne, pliculete de ceai, cafea la expresor buna, briose, unt, gem. Fara fructe.
Am fost întrebati de fiecare data daca dorim oua preparate, dupa ce am aratat cheia de la camera, si ni s-a adus la masa omleta. Personalul de servire este tânar si sunt atenti peste tot. Am remarcat asta când am luat prânzul aici a doua zi.
Sejurul la aceasta pensiune a fost placut, un mic dejun rezonabil, costa 25 lei /persoana iar toata plimbarea la Braila super faina datorita prietenei noastre Zozo-Cecile. Dar despre asta vom povesti separat.
Ne-am simtit foarte bine la aceasta pensiune si o recomand cu placere .
La revedere!
Trimis de Yolanda in 25.08.24 09:08:39
- A fost prima sa vizită/vacanță în BRĂILA
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yolanda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.26774389 N, 27.97272840 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Yolanda:
”Am parcat pe strada fara probleme, alta data am parcat chiar în fata Primariei care este vis-a -vis de pensiune.
Acolo A FOST Primăria și Tribunalul din Brăila. Acum este Facultatea de Inginerie, ținând de Universitatea Dunărea de Jos.
Mai trebuie sa veniți odată, că mai avem restanțe la vizitat. Și din vina mea, scuze.
Studioul este clădirea aceea separată de restul pensiunii? Mereu m-am întrebat ce poate fi acolo.
Arată bine studioul vostru și din ce ai scris, pare că v-ați simțit bine acolo, ceea ce mă bucură.
Eu inca mai visez la zilele in care ați fost la mine. M-am simțit excelent cu voi și vă mulțumesc mult pentru asta! 🤗💋❤️
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
@Zoazore: cine stie când mai trecem prin Braila...
Pensiunea este plasata la intersectia dintre str Scolii si Calea Calarasilor, intr-adevar vis-a-vis pe diagonala este Facultatea de Inginerie dar înspre centru mai sus de pensiune cu vreo 100 de metri este o cladire a Primariei, pe frontispiciu scrie Primaria municipiului Braila si Consiliul local, aici am parcat. Am gresit eu când am zis vis a vis...
In orasul meu primaria s-a extins în mai multe cladiri, ca deh! s-au angajat toate pilele si nu mai au loc în cladirea oficiala, iar în casa alba e sediul consiliului judetean si prefectura.
Studioul e a doua usa de la dreapta, pe perete este aparatul extern al AC-lui.
Vizita la Braila a fost reusita datorita tie si a lui Nicu Alifantis!
@Yolanda:
Și datorită clădirilor vechi și frumoase pe care voi ați știut să le priviți Meritul meu a fost 5% din toată plimbarea. Orașul meu, Alifantis și voi, interesați să vedeți frumosul și să ignorați urâtul ați făcut restul.
Musai sa mai veniți! Avem restanțe mari și nu se face! Zona fântânilor de la Primărie, câteva străduțe mici și intime... Un prânz pe un ponton pe Dunăre, biserica greaca, cea catolica... Uite câte mai sunt!
P.S. In iaz, chiar la intrare, erau și țestoase. N-au ieșit la vedere?
@Yolanda:
Felicitări pentru alegere şi pentru articol!
Heavens mi-a fost recomandat şi mie de către prietena Cecile în cazul în care aş căuta o cazare în Brăila, iar articolul tău confirmă recomandarea.
Am testat în urmă cu câţiva ani doar terasa restaurantului, unde ne-am delectat, la răcoare, cu o ciorbă de burtă gustoasă în compania prietenei noastre comune
”Pensiunea are are doar 3 locuri de parcare în curtea pensiunii... Am parcat pe strada fara probleme, alta data am parcat chiar în fata Primariei care este vis-a -vis de pensiune. În general se poate parca oriunde prin oras si gratis cu mici exceptii.
Şi noi am parcat tot pe stradă, relativ aproape de intrarea în restaurant şi tot gratuit. Am apreciat şi eu faptul că în centrul Brăilei am putut parca gratis în mai multe locuri, fără probleme.
Am aflat deja că aţi avut câteva zile foarte pline la Brăila, aşa că aştept şi restul poveştilor
@nicole33: multumesc de vizita, vot si ecou. Au fost zile pline într-adevar, punctate cu perioade de repaos atât pentru noi cât si pentru Zozo-Cecile ce înca se resimte dupa operatie. Deplasari cu masina, pe jos, cu vaporasul pe Dunare... sa vedem cum le adun într-un rw.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2021 Cazare la Pensiunea Heavens 4* Braila — scris în 22.04.21 de raducondurache din SFANTU GHEORGHE - RECOMANDĂ