GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Week-end-ul trecut am ajuns impreuna cu cativa colegi de munca si familiile lor la Pensiunea Haras din Rucar, judetul Arges. Prin luna februarie ne-am hotarat sa facem un “team buildig “ pe banii nostri la o pensiune. O colega mi-a trimis niste poze de la Haras si pretul de 1000 de lei pentru 2 nopti, toata pensiunea. Ne-am hotarat rapid si am rezervat. Cea mai recenta rezervare a fost pentru week-end-ul 23-25 martie. Am facut rezervarea, am trimis avansul si am numarat zilele ramase.
Pensiunea Haras se afla in comuna Rucar, sat Rucăr, str. Scarisoara, nr. 22. Ce inseamna Haras? Pai este numele fetitei de 5 ani a proprietarilor scris invers. Pensiunea este o casa parinteasca transformata in pensiune. Fiind amplasata pe o coasta, proprietarii au transformat podul in camere si au construit o extensie la vechea constructie, livingul si bucataria de azi. La parterul pensiunii locuiesc proprietarii.
Accesul se face pe un drum de cativa metri destul de abrupt care se termina in fata pensiunii, unde exista o parcare destul de mare in care incap 6-8 masini. De aici sunt cateva scari care duc la intrarea in pensiune.
Pensiunea este alcatuita din 4 camere duble, cu pat matrimonial si baie proprie si o camera cu doua paturi duble si baie proprie. Camerele 3 si 4 au balcon. Camerele nu sunt foarte mari, fiind in mansarda, patul este foarte comod, exista televizor si televiziune prin cablu in fiecare camera. In baie am gasit gel de dus, sapun lichid, prosoape, hartie igienica si uscator de par. Lenjeria era impecabil de alba. Apa calda am avut la orice ora si caldura a fost mai mult decat suficienta.
Zona de dormit si zona de living sunt separate de o usa, practic in capatul holului ce duce la camere exista o usa termopan care se poate inchide, asigurand astfel linistea din camere.
Livingul este foarte mare, cred ca are mai mult de 50 de metri patrati. Aici exista o masa cu 14 scaune, doua canapele, un fotoliu si o masuta de cafea, televizor, sistem audio, internet, jocuri de masa, baie si colt de bucatarie. In toata pensiunea domina lemnul masiv.
Bucataria este complet utilata si foarte bine dotata. Nu am avut nevoie de ceva si sa nu gasim aici. Sigur nu pot enumera tot ce este in acesta bucatarie dar o sa va povestesc in mare. Exista aragaz cu cuptor, frigider mare, masina de spalat vase, cuptor cu microunde, filtru de cafea, expresor, robot de bucatarie, mixer, oala sub presiune, toate tipurile de farfurii, pahare, cesti, tacamuri, cutite, bureti de vase si detergent, etc. Pe langa acestea am gasit cafea, zahar, sare, condimente, prosoape de bucatarie.
La iesirea din pensiune, in partea stanga, exista o terasa foarte frumoasa, cu mobilier din ratan. Cafeau bauta aici a avut un gust deosebit.
Langa terasa se afla ciubarul. Nu mica ne-a fost mirarea ca in pretul pensiunii am avut inclusa si baia in ciubar pe care baietii au experimentat-o atat vineri cat si sambata. Mi-a parut rau ca mi-am lasat acasa costumul de baie.
La mica distanta de casa exista un foisor cu mese de lemn, gratar si plita. Foisorul are trei fete inchise dintre care doua cu geam. Gatitul aici, la foc de lemne a fost o placere deosebita iar mancarea gustoasa. In lateralul foisorului exista o zona cu bancute pentru foc de tabara (iarna) si piscina (vara).
Pe lateralul curtii este amenajat un loc de joaca pentru copii cu un topogan cu casuta si o casuta din plastic. Vara exista si o trambulina. In spatele foisorului am vazut vreo 10 sezlonguri care stau vara, cel mai probabil, in jurul piscinei. Curtea pensiunii fiind in panta se poate folosi sania pe timp de iarna. Proprietarii asigura si sanii pentru sanius.
Nu stiu ce sa va mai povestesc. Noi ne-am simtit excelent aici si vom reveni – daca mai gasim liber. In week-end pensiunea este rezervata deja pana in luna iulie.
Gazdele ok – am primit cascaval de casa si gem de zmeura, dotarile mult peste medie, priveliste de vis, un loc excelent pentru o vacanta. Recomand 100 %. Maine revin cu pozele.
Trimis de Denisa13 in 27.03.18 22:09:31
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în RUCĂR.
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Denisa13); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.39524800 N, 25.17900900 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Pensiunea Haras, RUCĂR" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@Dan&Ema: Vin, dar spre seara. Sunt pe aparat si n-am reusit sa le descarc inca.
@webmasterX: Este ok. Locul indicat reprezinta poarta de acces spre pensiune.
@Denisa13:
Deși nu mă voi caza în Rucăr decât întâmplător, noi având casă mai departe puțin, pot spune că este un loc de popas liniștit și frumos. Am fost de multe ori acolo cu treburi dar și de plăcere. Îmi place localitatea, încă păstrează ceva din farmecul de altă dată, mai ales casele vechi cu lemnul "brodat" de musceleni. Aștept pozele să-mi dau seama cam pe unde este.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Denisa13: Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.
@webmasterX:Cu multa placere. Aveam de gand sa incarc fotografii dar asa cum am spus erau pe aparat si n-am avut timp sa le descarc.
@Denisa13:
Ce zapada faina, imaculata ati prins! Cum am avut si noi la Stanisoara (pana a inceput sa se topeasca).
Ati folosit ciubarul? ????
Misto foisorul.
Din ce ai scris si din poze, o locatie ideala pentru inchiriere completa de mai multe familii prietene care vor sa se autogospodareasca intr-ale bucatariei, grataritului, ceaunitului.
Cred ca lui Stefi nu i-a placut la zapada ca era rece!? ????☃️
Pe curand!
@Dan&Ema: Asa este Dan. O locatie super faina. Din pacate eu nu mi-am luat costumul si am regretat. Baietii au avut costumele la ei si au facut baie atat vineri cat si sambata. Din ciubar in zapada si invers. S-au calit
Zapada a fost super. Duminica a inceput sa se topeasca.
Anul asta am prins ultima zapada din martie la Rucar dar si prima
Am revenit la pensiunea Haras in acest week-end.
Am avut surpriza sa gasim pensiunea la fel de curata dar mai bine dotata ca in primavara si foarte frumos gatita de sarbatoare.
In living, langa masa, a aparut inca o vitrina frigorifica, foarte utila. In camere, pe langa paturile existente se pot asigura si paturi suplimentare pentru copii.
In foisor, in partea stanga, a aparut o chiuveta foarte folositoare vara, caci iarna nu se poate folosi.
Locul de joaca pentru copii s-a imbogatit si el.
In prima seara am primit o bucata generoasa de cas afumat si doua borcane de gem de zmeura de padure. Foarte gustoase ambele.
Si de aceasta data am petrecut bine la Haras si vom reveni.
Recomand aceasta locatie.
Apa din ciubar a fost fierbinte si foarte curata.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2018 Super!!! — scris în 19.06.18 de corinamaria din BUCUREşTI - RECOMANDĂ