ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.01.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 03.01.14
STATUS: JUNIOR
DATE SEJUR
DEC-2013
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
83.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 45 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Revelion 2013-2014

TIPĂREȘTE

Cazare: camera mare, curata, estetica de bun gust. Baie mare, curata, cabina dus suficient de mare, presiune apa buna, estetica de bun gust, chiuveta ne-practica (dai cu capul in policioara de la oglinda atunci cand vrei sa te speli pe fata). In afara camerei: holuri generoase, curate, acces practic pe 2 scari diferite.

Restaurantul: mare, curat, aerisit, cu loc de joaca pentru kinderi, ferestre mari, luminoase, estetica rustic-minimalista de bun gust (mici sugestii pentru proprietar: sunt necesare niste plinte si perdele in culoare contrastanta fata de caramida-lemn, va sugerez o catifea de culoare rosu-burgund).

Sunt o persoana pentru care estetica este foarte importanta, iar Gentiana la acest capitol scoreaza cel putin de 9,50 si va asigur ca sunt un om pretentios.

Serviciul: personal foarte amabil, niste doamne dragute si serviabile, insa se vede ca managementul restaurantului nu este neaparat punctul forte al acestei pensiuni (numarul de ospatarite pe cap de furajata este total insuficient, de unde si timpul destul de mare de acomodat dorintele/ pretentiile fiecarui client). Sunt sigur ca aceleasi doamne care servesc, fac si curatenie in camere precum si alte activitati auxiliare (receptie, facturare, etc) asa ca nu este vina lor, ci a timpurilor de criza in care cu personal minim trebuie facut maxim (ceea ce nu prea se poate, asa ca cineva, undeva, va fi nemultumit fie pe restaurant fie pe camera).

Mancare: cu siguranta, imaginatia bucatarului necesita ceva ajustari, caci revelionul este eminamente un timp al "porcului" iar jumatate din ce s-a servit la felul 2 a fost pui. Dragii mei din conducerea Gentiana: orice om minim informat in ale mancarii stie ca puiul din supermaket este plin de hormoni, care se simt atat in gust cat si in miros, lucru pentru care voi nu aveti nici o vina. Daca peste acesti hormoni, bucatarul adauga un "pane", care implica o prajeala intr-un ulei folosit de mai multe ori, atunci "simfonia" de gusturi si mirosuri din farfurie va face un mare de-serviciu, aruncand o mare umbra asupra celorlalte eforturi pe care voi le faceti pentru client. Ar fi fost ideal un meniu centrat pe porc si derivatele sale (toba, leber, carnati, etc), nu doar pe data de 1 ianuarie, ci pentru intreg sejurul, (mai ales ca revelionul este precum spuneam un timp al porcului) urmand ca acei clienti care solicitau pui, sa aiba parte de acei pui (de preferat cumparati de la tarani din Bran si nu de la supermarket), prajiti in ulei de unica folosinta. Noi, cei ce venim de la betoane, preferam o mancare de "curte", caci din supermarket mancam tot timpul. Sunt convins ca in costuri ati fi iesit aproape la fel, si oricum cred ca multi ar fi preferat sa plateasca un extra pentru o mancare autentica (gen, in loc de 250 lei pe camera, poate un 275); in plus, ar fi pentru Gentiana un "carlig" de marketing valoros.

Loc de fumat: intr-adevar, politica locului este "no-smoking" ca regula generala si "smoking" ca exceptie, intr-o singura incapere anexata restaurantului. Ca ne-fumator este un lucru excelent, iar pentru copii este benefic. Strainii care vin acolo cred ca vad un mare avantaj in acest lucru, sau macar marea lor majoritate. Ca fumator poate fi deranjant, insa a fost anuntat de catre Gentiana inainte de booking asa ca trebuie respecta regula casei facuta de cel care a investit banii. Insa incaperea in care se poate fuma este una generoasa, cu ferestre mari, de bun gust. Daca ar mai fi avut si un ventilator si definitiv mai multa caldura alocata acelei incaperi, aproape ca nu ar fi deranjat "surghiunirea" din sala mare de restaurant. Pot sa inteleg ca, intr-o incapere care are aproximativ 60% suprafata vitrata, temperatura este evident mai scazuta. M-as fi bucurat insa daca acelasi lucru l-ar fi inteles si proiectantul de instalatii termice care, desi in camere a facut o treaba foarte buna (temperatura este foarte buna in camera de dormit si in bai), probabil ca nu s-a concentrat suficient pe camera de fumat.

Concluzii: 1) functionalitate: 9,5; 2) facilitati: 9,5; 3) estetica: 9,5; 4) efortul personalului: 9,5; 5) armonia spatiului: 9,5; 6) acces: 9,5.

Sugestii pentru conducerea Gentiana: 1) managementul restaurantului trebuie re-gandit total (de la autenticitatea materiilor prime, la adecvarea de meniu - nu trebuie complicat, ci trebuie tinut simplu si autentic romanesc-, la numarul persoanelor care servesc chiar daca s-au straduit sa faca tot ce au putut, in conditiile DATE). 2) locul de fumat, cu o solutie minimala de ventilatie si extra-incalzire, poate rezolva un mare disconfort resimtit de fumatori.

Am sa revin cu siguranta la Gentiana, caci suma lucrurilor bune este mult mai mare decat suma lucrurilor care trebuiesc imbunatatite. Investitia este bine facuta, bine balansata, serioasa, solida si se vede ca a fost facut efort pentru a multumi clientii, in ciuda unor mici "carcoteli" venite atat din partea mea cat si a altora.

Un mesaj pentru cei care au "carcotit" mult mai mult decat au laudat pensiunea Gentiana: nu pun la indoiala disconfortul pe care fiecare l-a mentionat in impresiile sale; insa un loc de asemena calibru, daca ar fi "decupat" imaginar si plasat in Austria sau Franta sau Italia etc, ar fi costat nu 250 ron pe noapte, ci minim 250 euro pe noapte si probabil ca nu ar fi fost subiectul acestor "carcote" majore, ci ar multor "like-uri" pe Facebook. Ca atare, haideti sa invatam sa recunoastem un loc bine facut chiar si atunci cand se afla in Romania, caci sunt atat de putine. Am stat in Centrul Parisului in camera de 3m/3m si am platit 120 euro pe noapte. Am stat in Florenta la 4 stele, cu 250 euro pe noapte, cu miros de canalizare in camera, chiar daca tavanul din sala de mese avea 4 m si ingerasi pictati pe el. Am stat in Londra la 3 stele cu miros de igrasie si tandoori chiken de la shaormeria de dedesubt. Dar de fiecare data, desi am remarcat aceste inconveniente, am incercat sa vad partea buna a locului si efortul facut de gazde, IN CONDITIILE DATE. Asa ca, in conditiile de criza, Romania, 2013, apreciez ca foarte favorabil locul Gentiana si oamenii de acolo, care s-au straduit sa faca lucrurile bine, in limita unor constrangeri ale timpurilor. Si nu in ultimul rand, Dl Raul, managerul de la Gentiana, care a fost foarte amabil si a stat printre noi, luand " pulsul" clientilor si incercand sa acomodeze in timp real dorintele fiecaruia.

Cu stima, Mihai D.


[fb]
---
Trimis de MihaiDF in 03.01.14 16:54:37
Validat / Publicat: 03.01.14 18:18:42
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2297 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (MihaiDF); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12350 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 45.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    2 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [03.01.14 17:18:34]
    »

    @MihaiDF: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

    Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

    alin82
    [04.01.14 03:59:34]
    »

    Pai carcotim ca avem motive... ca am platit sa-mi dea mucii in camera de fumat, nu m-am dus pe gratis; am platit sa ne certam pe UNICUL televizor din receptie. Daca ai milioane sa faci o pensiune de nivelul ala nu mai gasesti 500 de euro sa iei un lcd si o aeroterma mare in camera de fumat? Si am vazut ce mult le pasa de feedback-uri, au trecut 3 luni si nu au schimbat nimic. Vezi ca ne-am mai plimbat si noi prin Europa, in centrul Vienei la 3 stele am dat 75 euro... Viena nu Bran. Deci exemplele astea nu tin la noi, poate la bucurestenii care pleaca in concediu la Belciugatele, la hotelul ala "misto" cu piscina...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alin82
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Gențiana:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.035936117172241 sec
    ecranul dvs: 1 x 1