GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Fortuna! Zeita a tinut cu noi!
Pensiunea Fortuna este localizata in mijlocul naturii, intr-o zona cu un peisaj fermecator, in localitatea Gorgova, comuna Maliuc, pe bratul Sulina
Este acreditata de catre Ministerul Turismului din Romania cu 3*** margarete.
Pensiunea va pune la dispozitie urmatoarele: aer conditionat, frigider in unitate, masă de ping-pong, TV in living, gradina/curte, acces la bucatarie, foisor in curte, gratar/barbeque, living, sala de mese.
Exista 5 camere duble dotate cu TV, aer conditionat, grup sanitar propriu, acces Internet, 2 camere cvadruple (4 paturi) dotate cu TV, aer conditionat, acces Internet si grup sanitar comun. In total pensiunea are o capacitate de 20 de locuri.
In realitate unele camere duble (eu am vazut doua) au pe langa patul dublu si un pat suplimentar de o persoana. Pentru o camera tripla am platit 150 lei/noapte.
SERVICII GRATUITE:
- Masa Ping Pong
- Piscina nu mai exista a fost desfiintata
-Tv
-Aer conditionat
-Echipament de pescuit
-Internet
SERVICII CU PLATA:
- Ambarcatiune proprie, tip: Laguna 15 CP
- Spalatorie
- Organizare excursii Gura Portitei si Delta Dunarii
- Organizare excursii Sulina
Atractii turistice prin imprejurimi:
"Catedrala din Sulina
Identica cu cea din Germania de la izvorul Dunarii, Farul Vechi - sunt numai cateva din monumentele si marturiile culturale din istoria tinutului si a navigatiei, case cu arhitectura specifica a unuia din cele mai cosmopolite orase ale tarii.
Monument al naturii, Padurea Letea
Inedita ca padure de stejari in Delta Dunarii, cu arbusti si liane langa grindul Letea si dunele de nisip din legenda lui Omer.
Fantana si stejarul ingenunchiat din Padurea Caraorman
Cu arbori (stejar) si arbusti diversi. Dune de nisip semimobile in care, se spune, au fost ascunse comori ale piratilor si haiducilor Deltei.
Peisaje spectaculoase si salbatice medii de viata:
- Garle si canale inguste - Ierenciuc, Radacinos, Magiaru, Malafeica, Canalul 22
- Lacuri cu schimb redus de ape partial acoperite cu vegetatie plutitoare - Obretinul Mic,
Radacinos,
- Terenuri joase inundabile acoperite cu vegetatie higrofila fixata (stuf, papura, rogoz)
- Formatiuni de plaur - Cruhlic, Puiulet, Lumina
- Padurile (zavoaiele) de salcie in amestec, pe grindurile fluviatile si ostroave inundate frecvent - Grindul Caraorman, Grindul Letea
- Paduri de stejar in amestec, pe grinduri maritime inalte - Padurea Letea si Padurea Caraorman
- Dune de nisip mobile si semimobile, acoperite partial cu vegetatie arenicola - Letea, Rosetti, Caraorman.
Manastiri:
Singura manastire din Rezervatia Delta Dunarii este Manastirea Stipoc, fiind cunoscuta si sub numele de Schitul Sfantul Atanasie. Lacasul de cult este amplasat in apropierea Grindului Stipoc, la jumatatea distantei dintre Localitatea Mila 23 si Localitatea Chilia. Singura cale de acces catre manastire este pe calea apei. "
In luna ianuarie 2018 am rezervat telefonic o camera tripla si doua duble pentru 3 nopti in weekendul 28 aprilie - 1 Mai.
Am trimis avans 200 de lei si la data si ora stabilite proprietarul ne-a asteptat la ponton. Din Tulcea am luat un catamaran de la Navrom (34 lei de persoana, copiii pana in 7 ani au gratuitate) cu plecare la 13.30 si am coborat la a 3-a statie: Gorgova la ora 15.00.
Asa cum stabilisem anterior cu dna Gabi proprietara, ne-a pregatit la cina snitel cu piure pentru copii si saramura de crap pentru noi adultii. Portiile sunt generoase, nu va faceti griji iar dna Gabi este foarte priceputa, gateste senzational.
Cazarea ne-a impresionat placut... a fost peste asteptarile noastre, camere mari, curate, sala de mese la interior la parter, grup sanitar la parter, mese cu bancute la exterior, gratar, bucatarie de vara, curte mare foarte spatioasa, prevazuta si cu sezlonguri! Totul a fost curat, primitor, gazdele au fost amabile si saritoare!
Am servit si micul dejun de doua ori si acesta a inclus: chiftelute de peste, icre, inca un sortiment de mini?? cu maioneza … erau un fel de mini bulete de peste sa le spunem, ceapa verde, omleta, rosii, ardei gras, salam, sunca, branza, unt, dulceata, cafea. ! Foarte consistent! Micul dejun costa 20 lei de persoana si pranzul sau cina costa 30 lei de persoana! Dar asa cum am spus portiile sunt foarte mari!
In Gorgova exista si un minimarket de unde va puteti aproviziona cu cate ceva: apa, suc, alcool, dulciuri… au cele mai ieftine produse in general avand in vedere puterea de cumparare a localnicilor precum si predispozitia lor pentru consumarea alcoolului in exces! Mare atentie daca alegeti sa va cazati in sistem self catering si deci sa va preparati mesele singuri ar fi bine sa va aduceti suficiente provizii de paine feliata cu termen mai mare de valabilitate deoarece la magazinul satesc painea este adusa rar si este de foarte proasta calitate!
In spatele pensiunii pe unul dintre canale se poate si pescui. Noi am prins rosioara chiar daca nu ne pricepem la pescuit…. copiii au fost foarte incantati!
Din Tulcea catre Gorgova se poate ajunge si terestru dar foarte putini se incumeta sa o faca cu masina desigur de teren. Drumul este foarte prost si daca ai nesansa sa ploua nu poti porni la drum vreo cateva zile dupa ploaie.
Asta este un lucru bun in opinia mea pentru ca in felul acesta sunt tinuti la distanta cocalarii care ar veni la volanul bolizilor lor sa pangareasca frumusetea acestui loc!
Despre Delta Dunarii nu are rost sa va povestesc … s-a scris mult …. este o comoara, o bijuterie a tarii noastre si ma bucur tare ca am reusit sa ajung dupa atatia ani in care mi-am dorit sa o fac… acum nu ma mai numar printre cei 80 la suta dintre romani care nu au ajuns Delta!
Va recomand cu mare drag sa treceti pragul Pensiunii Fortuna!
Trimis de indiralisa_26 in 22.06.18 14:49:02
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (indiralisa_26); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.18054200 N, 29.17524600 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Coordonate Ok!
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)