GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ajunsesem acum cativa ani, prin 2013 parca, cand am petrecut un sejur in zona la Rimetea, pana la intrarea in Cheile Rametului, ne-au placut tare mult, dar fiind in drum spre casa nu era timp de o drumetie, asa ca, ne-am propus o vacanta dedicata parcurgerii acestor chei.
S-a ivit ocazia acum in 2015, ocazie impletita si cu utilizarea unui voucher/mini-premiu AFA. :)
Tot studiind zona, ne-am hotarat in a ne caza in Poiana Galdei, la Pensiunea Floare de Colt (floaredecoltpensiune.ro)
In Poiana Galdei se poate ajunge foarte usor urmand drumul european E81 ce leaga Alba Iulia de Turda. Dupa 10km, inainte de Teius, se vireaza stanga spre Galda de Jos, iar de acolo se continua pe DJ107K, inca aprox. 15km, trecand succesiv prin cateva sate si prin Cheile Galdei pana la aceasta pensiune, in Poiana Galdei. Drumul este asfaltat, chiar bun. :)
Pensiunea Floare de Colt, deschisa de curand, este o constructie noua cu o arhitectura tare placuta.
Sincer, nu ma asteptam ca in acest sat, unde mai era doar o alta pensiune, sa “rasara” o asemenea pensiune, la standarde exceptionale as spune.
Se ajunge in curtea pensiunii traversand un podet peste paraul Galda. Parcarea este una generoasa, unde mai pui ca se poate folosi si cea din zona vechiului corp al pensiunii, aflat cam la 50m departare. Zic vechea pensiune, dar sa nu va ganditi la nu stiu ce darapanatura sau mai stiu eu ce. Prima pensiune acum trecuta "in rezerva", :)) are o arhitectura deosebita, este foarte bine ingrijita, plina de jardinière de flori. Poti spune foarte usor ca au fost construite in acelasi timp. :)
Revenind la parcare, aceasta are pavajul din pavele, deci fara pic de noroi, cu ronduri cu gazon printre aleile de acces.
Pensiunea ne-a placut tare mult, cu o terasa frumoasa pe toata lungimea pensiunii, se intra intr-un hol spatios unde este si receptia, in dreapta fiind restaurantul si barul, iar in stanga casa scarii pentru accesul la etajul 1 si la mansarda.
In total sunt 10 camere duble si 2 apartamente. Camerele duble se pot suplimenta cu paturi pentru copil.
Totul este realizat cu atat de mult bun gust si cu materiale de buna de calitate, punandu-se accentul pe detalii si finisaje de calitate.
Nu s-a facut economie deloc la spatiu, camerele fiind generoase ca suprafata, cu mobilier din lemn masiv, iar iesind pe balconul la fel de generos, privirea ti se "impiedica", in coasta de deal ce incepe de la baza pensiunii, cu fanetea si claile de fan raspandite pe ici pe colo si tot acest ” tablou” fiind marginit de padure. :)
Este ceva ireal de frumos. Intr-o zi, pe seara, chiar erau cativa localnici ce strangeau in capite, fanul prospat cosit, si lasat la uscat. Doar ce iesisem in balcon, incepuse o bura de ploaie, …... va dati seama cum se impleteau miresemele din fanul “scarmat” de furcile oamenilor si ploaia marunta ce il stropea.
Nu se poate povesti, trebuie traita aceasta experienta. :):):)
Camerele mari, paturile matrimoniale, largi, lejer putea dormi si un copil impreuna cu 2 adulti in el.
Saltele de foarte buna calitate, covorasele de pe jos se impleteau atat de armonios in “desene” cu draperiile si cuvertura de pe pat.
O camera eleganta, mobilata cu gust, atat de primitoare.
Baia, la fel, mare, stralucea de curatenie, ca de altfel intreaga pensiune.
Prosoape albe, consumabile de calitate intregesc parerea foarte buna pe care ne-am facut-o despre aceasta locatie.
La mansarda se afla si o sala de conferinte, foarte incapatoare. Internet wireless in pensiune.
La parter, restaurantul si el elegant. Peste tot regasesti "floarea de colt", simbolul si numele pensiunii, in diferite variante: sablata pe ferestrele de pe casa scarii, sculptata in lemn, pe tapiterii, etc. Foarte frumos!
Nici mancarea oferita de gazde nu a fost cu nimic mai prejos. De foarte buna calitate, foarte gustoasa, pe saturate iar palincuta dlui. Lucian, …. medicament, nu altceva. :))
Micul dejun inclus, bufet suedez, diversificat, cu multe produse specifice locului, inclusiv cateva feluri de dulceturi si lapte proaspat de vacuta, pe langa ceai, cafea si fructe.
Daca in fata noii pensiuni se gaseste parcarea, de cum treci de coltul pensiunii spre celalalt corp de cladire, totul este verde, o curte larga, cu iarba tunsa, bine ingrijta, cu copaci parca strategic crescuti, pentru a oferi din plin umbra si racoare. Iar sezlongurile si leaganele din jur te imbie la leneveala. :)) In apropiere este si un mic iaz, in care am zarit la un moment dat si un mic “monstru”, un peste cam de vreo 50-60cm lungime. :))
Pentru iubitorii de ciclo-turism, gazdele pun la dispozitie biciclete MTB.
Gazdele, niste oameni deosebiti, extraordinari, cum se spune “buni de pus la rana” iubitori in egala masura de natura dar si de animalute si pasari, au creat si o micro-ferma in toata regula, unde poti admira un fazan alb si altul auriu, cativa pauni mandri, care se plimba liberi prin curte.
Mai poti admira atat gaini si cocosi dolofani dar si cateva gainuse pitice. Si aici totul este in buna oranduiala, curatenie exemplara. O mica gradinita de zarzavaturi si legume, frumos ingrijita, plivita, udata, iti incanta ochiul. Cateva straturi de ardei, cateva de straturi de rosii, dincolo alte cateva straturi de fasole, frumos, foarte frumos!
Nu trebuie uitate nici mascotele pensiunii, catelusii: Haiducel, Getuta si Codruta, care sunt tare dragalasi.
Ai senzatia, alaturi de acesti oameni minunati, ca esti de cand lumea acolo, ca te cunosti de o viata, atat de bine esti primit. Nu degeaba se spune ca omul sfinteste locul!
Chiar daca pensiunea este practic langa sosea, doar treci podetul peste parau, faptul ca este izolata de sosea de o perdea de copaci, care nu lasa nici privirea sa treaca, nu-ti creeaza niciun disconfort.
Pentru cine doreste o vacanta reusita, aici gaseste ingredientele necesare: confort, curatenie, mancare gustoasa, gazde minunate, plus o gramada de obiective turistice: trasee de drumetie, ture cu bicicleta, plimbari auto pe la diferite obiective din zona. Este o densitate foarte mare de obiective turistice pe care le poti vizita pe o raza de 50km, cu plecare de la pensiune.
Potentialul turistic al zonei am sa incerc sa il creionez intr-un articol separat.
Parca a fost un vis, tot confortul, voiosia animalutelor, Getuta care râde, Codruta care este vesela si Haiducel voinicel, toate intrun singur loc – Floare de colt, toate sub tutela Dnei Lenuta si Dlui Lucian care te imbie la o “ţâruca “ de vinars de pruna, sau te invita la masa cu clopotelul din dotare intr-un stil caracteristic.
Trimis de Testosu' in 27.07.15 22:16:58
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.24686800 N, 23.51964900 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bună recomandarea!
Mutat în rubrica "Pensiunea Floare de Colţ [Poiana Gâldei], RIMETEA [AB]" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmasterX - Pozitionarea este OK.
@Testosu - Chiar ai găsit o pensiune faină, totul arată atât de bine. Un superbonus binemeritat pentru o recomandare bună.
@tata123 - Multam de apreciere. Chiar am ajuns intr-o locatie deosebita. La niste oameni deosebiti, gazde minunate.
@Testosu - si orientativ cam care sunt preturile camerelor si la restaurant la fel?
@tyty1923 - camera dubla, cu MD, asa cum am trecut si in caseta tehnica a articolului, este 160lei.
Bufet suedez, produse de calitate, diversificate.
Iar cina/pranzul se invarte daca nu gresesc, undeva intre 25-35lei functie de ce alegi.
In ultima seara am avut un platou mix-grill, pentru 4 persoane, pe care nu l-am putut dovedi.
Ciorba ti-o aduce intr-un bol mare, din care-ti pui cat consideri, ai lejer 2 portii de "caciula".
Detalii mai multe referitoare la mancare si nu numai se pot obtine direct la sursa, sunand la pensiune.
Domnule cu proprietarul da la aceasta pensiune ma intilnii anul acesta la targul din februarie. Dat fiind faptul ca am niste radacini prin Alba, respectiv Ciugud am stat mai intai de vorba asa la modul general, dupa care mi-a descris pensiunea exact cum spune si dl. Testos. Cu un plus de 2 tone de vin (rostirea domnului a fost in dialect si suna altfel) si o 'licoare pentru muieri' (asta e citat) din merisoare, coacaze si nu mai stiu ce. Eram eu oricum hotarat sa ajung p-acolo dar acum nu mai incape indoiala ca anu' asta ii fac o vizita. Oricum omu' mi-a placut mult pentru felul lui de a fi.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2021 In Poiana Galdei, la Pensiunea Floare de Colț — scris în 25.05.21 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Floarea de Colț din Poiana Galdei — scris în 03.10.20 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Pensiunea Floare de Colt Poiana Galdei — scris în 12.08.18 de Dragos gkk din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ