ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.11.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 1 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 7 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 150 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 7 MIN

Impresii despre pensiunea Ferma Club de la Moroeni

TIPĂREȘTE

Anul trecut, la finalul lunii iunie, ne-am cazat pentru o noapte într-o locație frumoasă, despre care nu am scris până în prezent – este vorba despre pensiunea Ferma Club din Moroeni, județul Dâmbovița. Primisem cu ceva timp înainte o invitație din partea lor pentru a petrece un sejur de două nopți acolo, însă perioada aceea a fost mai aglomerată pentru noi din cauza diferitelor probleme personale. Am optat totuși pentru un sejur mai scurt, de o noapte, întrucât eram curioși să vizităm această pensiune despre care citisem mai multe păreri în ultimii ani.

Drumul către această locație de cazare a fost destul de lejer. Fiind vorba despre o dimineață de joi, pe DN 1 nu am întâlnit blocaje în trafic, iar de la Sinaia până în fața pensiunii Ferma am mai făcut vreo 30 de minute.

Poarta fiind închisă, am sunat pentru a ne anunța sosirea, apoi am parcat mașina în curte; cred că pe spațiul betonat destinat parcării pot încăpea lejer 9-10 mașini. Noi nu am întâmpinat vreo problemă, în acea seară aveam să fim singurii oaspeți, iar a doua zi (vineri, la prânz) urmau să se ocupe toate camerele.

Încă de la prima vedere, pensiunea ne-a plăcut mult. Construcția este modernă și seamănă cu o piramidă, iar balcoanele sunt decupate în acoperiș. De jur-împrejurul pensiunii se află un ponton lat de lemn, un spațiu numai bun pentru un bronz ideal de munte într-o zi frumoasă de vară. După ce am intrat, am observat că la parter se află zona de Spa (în dreapta), un living spațios (în stânga) și zona de restaurant. Livingul este separat de zona restaurantului printr-un șemineu și un televizor, alături de care se află o colecție de dvd-uri cu filme și muzică.

Pe jos sunt mochete pufoase, iar una dintre ele (aflată în living) ne-a atras imediat atenția: este imprimată o hartă a zonei care poate fi o idee interesantă de promovare a turismului din acea parte a județului Dâmbovița.

La cele două etaje ale pensiunii se poate ajunge atât pe scări, cât și cu liftul. Am folosit și noi de vreo două ori liftul, prima dată pentru a căra bagajele și apoi pentru a-i face pe plac celui mic. Scara este suficient de lată, așa că două persoane pot trece fără probleme una pe lângă cealaltă.

Fiind singurii oaspeți ai pensiunii în acea seară, am fost invitați să vedem mai multe camere și să alegem încăperea care ne place cel mai mult. Am optat pentru camera numărul 2, aflată la primul etaj. Această cameră este spațioasă, fiind oarecum împărțită într-un mic living și dormitorul propriu-zis. În cameră erau două fotolii și o canapea, un pat matrimonial cu două noptiere, birou, un taburet, televizor și un dulap încăpător. Lângă birou, în apropierea patului matrimonial, era un pătuț care ar putea fi util oaspeților însoțiți de bebeluși. Nouă nu ne-a folosit! :)

Baia acestei camere este o încăpere spațioasă, iar cabina de duș avea și ea dimensiuni generoase. Un calorifer grilă montat pe peretele din dreapta servește ca suport pentru prosoape, iar pe partea opusă se află chiuveta, oglinda și vasul de toaletă. Am avut la dispoziție foehn, produse cosmetice, prosoape albe, papuci de unică folosință și halate albe de baie (pe care le-am găsit împăturite frumos în dulap).

Această cameră nu are balcon, iar aerisirea se face prin deschiderea ferestrelor din tavanul aplecat către zona de living a camerei.

În ceea ce privește serviciile de restaurant, noi am fost mulțumiți. Am fost invitați imediat să luăm un prânz întârziat atunci când am ajuns. Am mâncat la o masă de pe pontonul exterior, la câțiva pași de livadă. Am fost serviți cu ciorbiță fierbinte de vițel, cu sarmale și mămăliguță, am primit și cupe cu desert delicios (tiramisu parcă). Am fost apoi întrebați cam la ce oră am dori să mâncăm seara; ni s-au prezentat și două feluri de mâncare, iar noi am optat pentru păstrăv cu legume. Mi s-a părut destul de bun acest sistem de servire a mesei, atât pentru turiști (care știu ce urmează să mănânce, dar și ora mesei), cât și pentru angajații pensiunii care pregătesc din timp toate cele necesare. Înainte de a mânca păstrăvul, am fost serviți cu un aperitiv (pe platou erau brânză și șuncă de casă, bruschete, măsline, ceapă roșie). Seara, ca desert, am primit înghețată.

A doua zi dimineață, la micul dejun, am gustat alte bunătăți. Lapte cald, dulceață, unt, omletă, ochiuri (după cum a dorit fiecare dintre noi să mănânce ouăle), brânză, pastramă de porc, legume, toate acestea ne-au asigurat energia pentru o plimbare destul de lungă pe poteci de munte după ce am plecat de la pensiune.

Zona de Spa a pensiunii se află la parter. Am mers acolo după masa de seară și ne-am bălăcit în piscina interioară vreo două ore și jumătate. Există vestiare, toaletă, saună, o masă de masaj, câteva șezlonguri și un bazin gonflabil pentru cei mici în care se aflau câteva colace și mingi. Conform termometrelor, temperatura apei era atunci de 28 de grade, iar în încăpere erau 27 de grade. Numai bine pentru bălăceală, ne-a plăcut mult bazinul acela albastru și floricelele realizate pe tavan! Piscina are cam 1,50 – 1,60 metri adâncime, iar circulația apei calde se realizează prin trei duze.

Din ceea ce ne-am putut da seama, în zilele călduroase de vară ușile către exterior se deschid și te poți bronza direct pe pontonul din exterior, la câțiva pași de piscina pensiunii. Probabil că atunci când toate camerele sunt ocupate, zona de Spa poate fi oarecum aglomerată, însă (ținând cont de dimensiunile clădirii) piscina ocupă un spațiu destul de important.

Curtea pensiunii este mare. Din ceea ce îmi amintesc, spațiul total este de 7800 de metri pătrați, adică e loc suficient să te relaxezi, fie plimbându-te prin iarbă, printre pomii fructiferi și tufele de trandafiri, fie vizitând vietățile de la mica fermă amenajată în curte. În apropierea parcării se află un teren de sport (tenis de câmp, baschet), iar printre pomii din livadă am mai zărit un tobogan pentru pitici, o trambulină și leagăn. În stânga clădirii pensiunii se află un foișor spațios, cu grătar și mese de lemn, un spațiu numai bun pentru a depăna povești cu amicii la un pahar de vin.

Mica fermă a pensiunii este spațiul de la care vine numele unității de cazare și este totodată locul ce mi-a adus aminte de copilăria mea, petrecută în mare parte la țară. Am mers la ferma pensiunii cu plăcere, ne-am jucat cu pisicuțele, am dat de mâncare poneilor, am mângâiat un vițeluș prietenos și am văzut porci vietnamezi de diferite mărimi. Din discuțiile purtate cu cel care se ocupa de acest spațiu, am aflat că văcuțele erau plecate ziua la păscut. Există și spații pentru păsări – rațe, curci, găini și un păun ne-au privit cu mirare. Merită precizat faptul că țarcurile animalelor erau curate și se vedea imediat că vietățile de la fermă sunt bine îngrijite.

Câteva cuvinte și despre personalul unității de cazare – amabilitate, promptitudine, nota 10! Doamna Carmen administra pensiunea, domnul Petrică ne-a prezentat cu răbdare ferma, în timp ce Oana ne-a servit cu toate acele mâncăruri gustoase. În plus, juniorul nostru s-a înțeles foarte bine cu băiatul Oanei, un copil de vârstă apropiată cu al nostru.

Dincolo de gard, există alte posibilități de petrecere a timpului liber la oarecare distanță de pensiune (este necesară mașina, iar asta poate reprezenta uneori un inconvenient). Se ajunge destul de repede pe TransBucegi și apoi pe Platoul Bucegilor, iar variantele de drumeție sunt numeroase și nu voi intra prea mult în detalii. Voi adăuga doar faptul că în ultimii ani noi ne-am plimbat atât prin Cheile Zănoagei, dar și către Crucea Eroilor Neamului, Sfinx și Babe.

Concluzie - Nu știm când și dacă vom mai ajunge acolo, motivul fiind acela că ”politica” familiei noastre presupune, în general, cazarea în locații cu tarife mai mici (deh, în pas cu bugetul nostru), însă noi ne-am simțit foarte bine în acel minisejur petrecut la pensiunea Ferma, motiv pentru care recomandăm această locație de cazare!

Toate cele bune!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 21.11.18 15:29:42
Validat / Publicat: 21.11.18 16:27:58
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MOROENI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3349 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Piscina interioară de la pensiunea Ferma.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 51500 PMA (din 56 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 150.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    5 ecouri scrise, până acum

    mishu
    [21.11.18 20:45:46]
    »

    @Crazy_Mouse: Si eu amintiri frumoase despre acest loc unde am petrecut si eu doua nopti tot la invitatia lor, si pot spune ca si ceilalti turisti cazati acolo erau multumiti de tot asa ca nu era bine doar pentru noi, iar mancarea de calitate ca si acum imi aduc aminte de cat de bune erau.

    Si cum noi am fost prin martie acolo, bucuria de a ne balaci in piscina a fost si mai mare mai ales dupa o zi de plimbare prin Busteni/ Sinaia.

    Sunt convinsa ca ai regretat ca a fost doar o noapte, dar si de asta te poti bucura.

    Felicitari, votat cu mare drag.

    rentea
    [21.11.18 21:47:04]
    »

    @Crazy_Mouse: Nu pot sa imi stapanesc curiozitatea: ii cunoasteti pe proprietari, daca v-au invitat sau cum de v-au gasit? Ati platit ceva sau a fost gratuit? Am vazut ca la fel s-a intamplat si cu colegul @mishu...

    Floryn81AUTOR REVIEW
    [21.11.18 22:04:19]
    »

    @rentea: Nu am plătit absolut nimic. A fost o invitație primită prin intermediul unui mesaj privat (invitație ce nu a fost condiționată în niciun fel, pe care am decis să o onorăm). Pe proprietari nu îi cunosc, nu i-am întâlnit niciodată, nici măcar nu am discutat la telefon. Din ceea ce știu, au mai primit astfel de invitații din partea pensiunii Ferma Club de-a lungul anilor și alți membri AFA.

    Numai bine!

    Zoazore
    [24.11.18 16:04:57]
    »

    @Crazy_Mouse: Cred c-ai ales cea mai frumoasa camera! Mie-mi place mult acolo. Eleganta, cu mult bun-gust, curata...

    Citind pe-aici, parerile sunt pro si contra, dar pe tine si pe "colegu" @mishu va cred pe cuvant!

    Ce poezie era scrisa pe mocheta din camera voastra?

    E frumos la Ferma din Glod!

    Floryn81AUTOR REVIEW
    [24.11.18 20:40:44]
    »

    @Zoazore: Am ales cea mai spațioasă cameră din pensiune, nu ne-a interesat prea mult balconul (nu fumăm). Părerile sunt într-adevăr, pro și contra, iar eu cred că unii turiști ajung acolo cu alte așteptări, fără a se informa prea bine asupra a ceea ce oferă pensiunea Ferma Club. Și, nu în ultimul rând, suntem cu toții diferiți, așa că și părerile sunt diferite

    Pe mocheta din camera în care am stat noi era un fragment în proză.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    mishu, rentea, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Ferma [Glod]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.26136898994446 sec
    ecranul dvs: 1 x 1