GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O seară rece de sfârșit de martie la poalele Bucegilor... din balconul clădirii-piramidă privim către cerul limpede: o mulțime nesfârșită de stele strălucitoare împânzesc bolta cerească, întunericul se transformă brusc în lumină, amintiri și chipuri dragi ne privesc de sus. În orașul capitală nu prea mai vezi nopți cu stele, nu mai ai cum – poluarea și-a pus amprenta pe spațiul urban. Spațiul rural de aici își face simțită prezența prin toate elementele: fuioare de fum se înalță pe coșurile caselor, un câine latră în depărtare, un muget de vițel care își strigă mama se aude dinspre grajd, aerul rece îți provoacă fiori, susurul râului de peste drum îți gâdilă auzul. Și nu ne aflăm chiar în mijlocul munților, ci pe un culoar depresionar în apropierea Bucegilor și anume la Moroeni. Aici am petrecut un week-end minunat într-un loc izvorât din dorința unor oameni de a împărtăși cu alți oameni bucuria naturii, aerul tare de munte, produse cât mai naturale cu gust autentic, clipe de relaxare și odihnă – aceasta este Ferma Club.
Amplasare și acces. La circa două ore de condus de București, urmând DN71 (rută alternativă de acces către Valea Prahovei, implicit Sinaia), traversând o capitală din alte vremuri - Târgoviște, un orășel-stațiune – Pucioasa și un oraș al cimentului – Fieni, ajungem pe Valea Ialomiței. Dacă până la Pucioasa natura aproape că a „explodat” datorită zilelor și nopților călduroase, înaintând spre înălțimile muntoase primăvara este mult mai timidă: câteva flori pe ici-acolo, muguri numeroși și doar pletoasa salcie vestește vremurile calde prin mâțișorii săi firavi. Distanța București-Moroeni este de doar 120 km, covorul asfaltic este de calitate medie, cu mici probleme după Târgoviște. Pensiunea Ferma este situată la ieșire din localitatea Moroeni, pe partea dreaptă sub un pâlc de brazi, vis-a-vis de albia lată a râului Ialomița. Un gard de lemn înconjoară proprietatea, portalul de intrare în fermă creând impresia unui mic ranch american; o firmă cu numele „Ferma”, litere decupate într-un suport de fier, străjuiește intrarea oaspeților. O sonerie facilitează accesul în curte, iar pentru orice nevoie este afișat și un număr de telefon. Politica pensiunii de a ține închisă în permanență poarta are o triplă explicație: protecție împotriva musafirilor nedoriți, protejarea copiilor (în față se află drumul național) și împiedicarea animalelor de curte să iasă în șosea. Parcarea betonată din interiorul curții poate găzdui circa opt autoturisme.
Clădirea pensiunii. Poate vă întrebați ce ar căuta un turist în această localitate cunoscută mai mult prin rolul ei de tranzit și drept punct de pornire în diverse incursiuni montane? După ce pătrunzi în curtea pensiunii, izolându-te într-un fel de stresul de afară, înțelegi că aici vei petrece clipe minunate într-o atmosferă relaxantă. O structură sub formă de piramidă, cu două etaje, cu balcoane decupate în acoperiș, întinsă pe o suprafață de 400 mp va fi locul unde vom petrece sfârșitul de săptămână. Un ponton de lemn înconjoară clădirea, spațiu ideal de stat la soare, de savurat o cafea ori de gustat produsele de la micul dejun în anotimpul cald. Spațiu interior este excelent gândit, fiecare zonă este bine delimitată și are rolul său în strategia de creare a unui spa’iu de confort pentru oaspeți. Sutele de metri de spațiu interior sunt acoperite cu mochete pufoase, atrăgând atenția cea personalizată cu harta zonei din living și cele cu versuri din camere. Parterul oferă un spațiu de intrare modern cu vedere spre natura din jur, chiar în fața monumentalelor uși de acces fiind amplasate canapele. Un living spațios ocupă aproape o treime din perimetrul parterului, aici fiind delimitate două zone de relaxare cu canapele și fotolii moi. Nu lipsesc jocurile și o mică bibliotecă. Șemineul și bancul multimedia din încăpere (tv lcd, sistem audio, dvd player, colecția de muzică și filme) despart livingul de spațiul-restaurant unde ne sunt servite mesele. Diverse obiecte decorative sunt amplasate pe pereți ori rafturi. Un lift destul de spațios, silențios, face legătura între parter și cele două etaje. Scările sunt late (suficient pentru a trece două persoane una pe lângă cealaltă), prevăzute cu mână curentă, mochetate, corpuri de iluminat pe senzori, protecție ornamentală pentru copii. La parter există toalete pentru oaspeții pensiunii.
Camera. Am primit o cameră la etajul doi care ne-a întâmpinat cu o atmosferă luminoasă, un aer cald și culori deschise. Tonurile de crem, florile colorate ale fotoliilor, lenjeria albă și mobilierul mai închis la culoare creează un contrast cromatic drăguț. Textul țesut în covor te îndeamnă la lectură, iar patul dublu la un somn odihnitor. Piesele de mobilier (noptiere, birou, cuierul, șifonierul sunt așezate perfect în cameră, fără a incomoda deplasarea prin cameră. Un tv lcd cu destul de puține canale (unele se văd chiar cu „pureci”) te stimulează să petreci cât mai mult timp în aer liber. Un taburet înflorat, o măsuță, veioze funcționale completează dotările camerei. Pe birou am găsit o sticlă de apă plată și două pahare. Sugestie: ar fi util un prelungitor pentru a mări numărul de prize electrice existente în cameră (numeroasele device-uri multimedia solicită acest lucru) – deși și acest fapt poate fi luat drept un îndemn de a ne mai deconecta de la acest stres multimedia. Există semnal wi-fi bun în cameră. Cuierul este prevăzut cu o oglindă mare. Baia foare spațioasă a fost o surpriză la fel de plăcută, culorile și brâurile florale de gresie stimulând starea de bine. Cabina de duș imensă, dușul dublu (fix și mobil), cuierul existent pe perete lângă duș (extrem de util), caloriferul port-prosop de dimensiuni mari, feon și lumina suficientă sunt elemente existente în baie care măresc confortul. În șifonier se află două halate de baie albe, iar în baie găsim papuci de unică folosință, prosoape albe pufoase (5 bucăți), hârtie igienică parfumată suficientă și consumabile de calitate (bio) întregesc dotările camerei. Balconul oferă dublă priveliște: către curtea fermei, dar și spre dealurile în curs de înverzire de peste râu. Un grătar de lemn îmbracă podeaua balconului, un covoraș și un scaun sunt amplasate aici.
Zona interioară de relaxare. Din zona liftului și a scărilor interioare se accede către zona piscinei unde ne putem bălăci în voie în bazinul albastru a cărui apă reflectă decorul floral de pe tavan. Apa din piscină este încălzită, un aer cald întâmpinându-te încă de la intrare în această zonă. Există vestiare pentru schimbarea hainelor și câteva șezlonguri care se pot scoate pe pontonul de lemn din exterior pe timpul verii când se deschid și ușile de sticlă. O masă de masaj, sauna și un bazin gonflabil pentru copii întregesc dotările acestei zone.
Curtea pensiunii. Spațiul exterior este delimitat în două zone distincte, oaspeții având acces în ambele. Primul spațiu este constituit din parcare, teren de fotbal (baschet, tenis), un frumos spațiu verde în fața intrării, precum și o parte de livadă (unde sunt montate câteva „jucării” pentru copii: leagăn, tobogan, saltea elastică; pe perioada verii vor mai apărea și alte „atracții”). În lateral se află o frumoasă terasă de vară, unde piatra și lemnul se integrează perfect în peisaj. Un gard delimitează cel de-al doilea spațiu care cuprinde o livadă de meri cu flori care stăteau să se deschidă), locuința proprietarului și ferma.
Ferma. Una din plăcerile unei vacanțe petrecute la Pensiunea Ferma Club este vizita în ferma proprietății, vizită ghidată de domnul Petrică de obicei. Bineînțeles că puteți merge în fiecare dimineață lângă țarcurile animalelor pentru a vedea treburile gospodărești care se efectuează acolo. Poneii așteaptă cu nerăbdare în fiecare zi vizitatori, păsările de curte se împrăștie în toate colțurile țarcului, porcii vietnamezi de diferite mărimi ne privesc cu curiozitate (lucru ce îl facem la rândul nostru), vacile fermei sunt la păscut pe deal, un vițeluș simpatic își strigă mama. În curtea fermei un păun se plimbă mândru printre curcile albe, cei doi câini, pașnici și jucăuși, sunt stăpânii ogrăzii, iar pisicile caută un loc însorit pentru a trage un pui de somn. Într-o dimineață am observat și o veveriță care alerga vioaie pe gardul proprietății. Animalele sunt îngrijite, bine hrănite (am văzut chiar și mica moară electrică unde se pregătește uruială din cereale pentru animale), iar curățenia în țarcuri și grajduri este exemplară. În sera de lîngă fermă numeroase ghivece cu flori așteptau să fie scoase afară, atunci când nopțile nu vor mai fi așa reci (în cele două dimineți bruma acoperea iarba fragedă din curte). Într-un colț se află afumătoarea care în acel moment aducea plus valoare gustului unor rotițe de cașcaval.
Sistemul de masă. Spațiul pentru luat masa se află la parterul pensiunii, într-o zonă deschisă, integrată într-o parte a livingului. Când vremea se încălzește micul dejun, prânzul sau cina se poate mânca afară pe pontonul de lemn. Restaurantul este cu circuit închis, doar pentru oaspeții pensiunii. Am citit tot felul de păreri despre sistemul de luat masa la Pensiunea Ferma, oamenii find subiectivi, unii au fost mulțumiți, alții nu. Dar să vă explic despre ce este vorba: micul dejun este fix, servit la masă; la prânz și cina (în funcție de pachetul ales) se pregătesc câte două variante din fiecare fel de mâncare, iar oaspetele este întrebat încă de la sfârșitul mesei anterioare ce fel preferă și ora aproximativă la care ar dori să mânânce. Personal nu am avut nici o problemă cu acest sistem, mi s-a părut util și profitabil pentru ambele părți. Personalul de la bucătărie știe exact cât trebuie să gătească dintr-un fel de mâncare, iar oaspetele beneficiază de un fel de mâncare gustos și timp de așteptare scurt. Am degustat produsele proprii ale pensiunii, gustoase, porții suficiente la toate mesele zilei. Micul dejun consta în ouă (se alege între omletă, ochiuri, ouă fierte), o brânză cremoasă de vacă, nesărată, legume (roșii, castravete, ridichii), pastramă de pui, pastramă de porc (produse în gospodărie), unt, dulceață (o „nebunie” delicioasă de mure), o carafă de lapte proaspăt (ce gust are laptele natural!), ceai ori cafea. Într-una din dimineți am mâncat și un pateu de casă al cărui gust este greu de descris în cuvinte. Prânzul este compus din ciorbă/supă, felul principal și desert. Am să enumăr câteva din felurile de mâncare delicioase servite de personalul pensiunii în timpul prânzului: ciorbă de vițel, supă cremă de dovleac, cocoș în vin cu pilaf, varză cu pomana porcului (tot ce e porc, e vietnamez), pâine cu semințe, plăcintă cu mere. Cina se deschide cu un aperitiv (platou țărănesc cu brânză de două feluri, slăninuță, ceapă roșie, cașcaval, măsline/ bruschete cu somon și brânză cu roșii cherry), felul principal (costițe de porc vietnamez cu cartofi, puiul casei cu cartofi, frigărui de porc vietnamez cu legume, salată, înghețată, negresă cu frișcă), pâine cu semințe. Am gustat de fiecare dată o afinată foarte bună; pe masă se aduce de fiecare dată și o carafă cu apă. Restul băuturilor (răcoritoare sau alcoolice) se plătesc, pe masă existând de fiecare dată un meniu cu prețuri.
Personalul pensiunii. Toți cei care lucrează la această pensiune merită cuvinte de laudă și o menționare în articol. Cele două tinere fete care servesc în restaurant (Daniela și Denisa, dacă nu mă înșel) sunt foarte amabile, săritoare și prompte la cerințele oaspeților. Doamnele de la bucătărie își îndeplinesc cu brio misiunea oferind produse delicioase musafirilor. Domnul Petrică și soția sa, care de 20 de ani lucrează pentru proprietari, sunt un exemplu de oameni devotați și muncitori, cum greu mai găsești în timpurile de azi. Toți conlucrează pentru ca oaspeții pensiunii să se simtă bine, să se detașeze de stresul cotidian și să revină în acest loc.
Concept. Am avut prilejul de a sta de vorbă cu distinsa doamna Mirela V., persoana care conduce pensiunea și se îngrijește cu atenție de toți vizitatorii care îi trec pragul. Fiindcă turiștii care ajung la Pensiunea Ferma sunt oaspeți, nu clienți. Proprietarii au transformat terenul pe care l-au cumpărat cu mulți ani în urmă pentru a-și petrece aici weekendurile (îndrăgostiți fiind la prima vedere de peisaj și aer) într-o frumosă pensiune. De la grajdul de lemn și piatră transformat în locuință, existent și azi în curte, s-a ajuns la construcția de astăzi, cu ajutorul unei arhitecte inspirate și a dorințelor proprietarilor. Conceptul promovat de Pensiunea Ferma: relaxare, detașare de tehnica multimedia, spații deschise, luminoase, hrană sănătoasă, răsfăț din multe puncte de vedere pentru oaspeți. Rețetele rămase de la soțul doamnei Mirela V. sunt delicioase, sfaturile dumneaei în ceea ce privește drumețiile în zonă sunt prețioase, animalele din fermă constituie o atracție pentru prichindeii de oraș. Noi ne-am simțit minunat în acest weekend!
Vă doresc alegeri inspirate și zile de vacanță frumoase!
Trimis de tata123 🔱 in 10.04.17 12:02:42
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MOROENI.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.22772940 N, 25.43501850 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Plăcut surprins în privința confortului văzut în fotografii (dar și descris în text). Ca să ”cârcotez” puțin, aș spune că e prea bine, sau prea modern, pentru ceva ce ar trebui să fie puțin, pe ici, pe colo, și rustic.
@tata123: Ai povestit totul ca la carte de la intrare si pana la plecare si nu pot decat sa te felicit pentru minutiozitatea de care ai dat dovada in descriere.
Ce as putea sa comentez, poate doar masa si asta pentru ca mi s-a facut o pofta teribila. Poate ca nu as fi comentat daca nu as fi testat si eu acele bucate si imi aduc aminte si acum de acel lapte, cred ca as fi fost in stare sa mananc la micul dejun doar paine cu unt si gem si sa beau lapte.
Oricum in fiecare dimineata beam cel putin 2 cani de lapte asa de bun era si imi aducea aminte de copilarie cand culegeam caimacul format, pe care imi placea sa-l mananc.
Despre celelalte produse nici nu mai vorbesc, preparatele din porc vietnamez minunate, dulciurile super iar despre ospitalitate nici nu mai vorbesc.
Felicitari, votat cu mare placere.
@tata123: Articolul tău are viață, culoare și zâmbet. Ai mai avut unul la fel, ți-am scris la vremea respectivă.
Toate sunt bine scrise însă, cum eu nu mă pricep la istorie, le prefer pe acestea, care au "puls".
Toate bune și frumoase, masa de seară sigur nu e pe gustul meu.
Nu îmi plac restricțiile și regulile de acest gen, prefer un meniu din care să îmi aleg eu, nu să îți vinzi tu marfa
Felicitări!
@Lucien: Mulțumesc pentru cuvinte și vot domnule inginer. Deși numele unității de cazare, Ferma Club 5*, ne duce cu gândul poate la o gospodărie țărănească realitatea este diferită. Pensiunea oferă confortul dorit de noi toți, spații largi de socializare, terase pentru petrecerea timpului în aer liber, facilități de relaxare fizică și intelectuală. Iar partea dedicată fermei de animale e bine delimitată, îngrijită, atrăgătoare pentru cei mici.
@mishu: Am povestit exact ce am văzut și simțit la Ferma Club în weekendul de început de aprilie 2017. Varianta de cazare cu toate mesele incluse îți oferă prilejul de a degusta cât mai multe produse naturale, gătite bine, suficiente cantitativ. Într-adevăr în fiecare dimineață am băut lapte natural, fierbinte, un deliciu împreună cu untul de casă și dulceața de mure. Nici nu vreau să mă gândesc la celelalte produse ce ne-au fost servite la prânz și cină - gustoase. Mulțumesc pentru aprecieri.
@krisstinna: Mulțumesc pentru cuvintele frumoase... din când în când mai „scap” și câte un articol „altfel” - mă bucur că este apreciat.
Sistemul de luat masa oferit de Ferma Club nu este nicidecum restrictiv, ci doar un mod de a oferi produse de calitate, cât mai naturale, proaspete și într-un timp cât mai scurt. Bineînțeles că alegerea unui loc de cazare aparține turistului, tocmai de aceea acesta trebuie să se documenteze și informeze suficient pentru a nu avea surprize la fața locului. Din acest motiv am și detaliat sistemul de luat masa și politica pensiunii în această privință.
Nici un om nu seamănă cu altul Altfel, unde ar fi fost farmecul?
@tata123:
O variantă de cazare interesantă, aproape de Bucureşti, chiar dacă într-o zonă mai ciudăţică.
Care a fost preţul sejurului (cazare+mesele incluse)?
@nicole33: Prețul exact pentru o noapte de cazare, incluzând toate mesele, îl găsiți accesând linkul fermaclub.ro/tarife-ferma-club. Pensiunea Ferma Club pune la dispoziția oaspeților săi oferte speciale pentru toate sărbătorile legale și religioase până la sfârșitul anului, inclusiv Crăciun 2017 și Revelion 2018 (fermaclub.ro/category/oferte-speciale). Băuturile alcoolice și răcoritoare se plătesc separat conform listei de tarife prezentă pe mesele din restaurantul cu circuit închis.
@tata123:
Eu eram curioasă cât ai plătit tu acum în aprilie în extrasezon.
Pentru sărbători am deja planuri făcute cu mult timp înainte şi oricum preţurile sunt nu mari, ci foarte mari pentru bugetul meu, pentru mâncarea practic impusă, pentru băuturile care se plătesc extra, dar şi pentru o zonă relativ periculoasă. Eu merg prin Moroeni doar pe timp de zi, cu portierele blocate şi geamurile închise şi bănuiesc că ştii şi de ce , aşa că nu voi detalia.
@tata123: vă mulțumim pentru un review excepțional, ne bucurăm mult că sejurul la Ferma Club a fost pe placul dumneavoastră!
@nicole33: mancarea nu este impusa, oricand oaspetilor nu le este pe plac ne pot spune si pregatim cu drag altceva in loc. Referitor la locatie, aceasta nu este nici pe departe periculoasa. Daca va referiti la satul Glod, nivelul de infractionalitate este cu mult sub media nationala.
NB PensFerma este (sau a fost) reprezentant al unității
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2022 Pensiune de 5 stele pentru familii — scris în 22.03.22 de Daniel31 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 Un sejur fantastic! — scris în 07.07.20 de Vic2020 din CONSTANţA - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Revenim. Recomandam — scris în 12.04.19 de Beatrice G. din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2018 Nu recomandam; nu revenim — scris în 21.12.18 de CTA83 din BUCURESTI - nu recomandă
- Dec.2017 Cinci stele nici vorba! — scris în 29.12.17 de Chiralina din BUCUREşTI - nu recomandă
- Jun.2017 Impresii despre pensiunea Ferma Club de la Moroeni — scris în 21.11.18 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Feb.2017 O alternativă de cazare pentru Valea Prahovei — scris în 19.05.17 de Alina Prodan din ILFOV - RECOMANDĂ