GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ne-am hotarat sa scapam din cotidianul arzator al Constantei si sa evadam pentru un week-end prelungit intr-o zona montana. Am ales sa parcurgem Transfagaraseanul si sa ne cazam ulterior in Sambata de Sus. Dupa mai multe incercari esuate de rezervare la pensiunile cu recenzii bune din Sambata de Sus am decis sa incerc o cazare intr-un perimetru largit. Am ales Pensiunea Elena, din Vistisoara, prin prisma locatiei retrase si a impresiei initiale pe care mi-a lasat-o proprietara dupa o scurta conversatie telefonica. Am rezervat un apartament, fiind 3 persoane, pentru doua nopti la 150 Ron/noapte. Doamna mi-a solicitat un avans de 50% pe care l-am onorat dupa ce doamna mi-a transmis telefonic contul bancar.
Am ajuns in zona Vineri dupa-amiaza si dupa mai multe indicatii telefonice am ajuns la pensiune. Prima impresie ne-a entuziasmat, fiind o surpriza placuta: aproape de padure, aproape de munti si bonus un parau limpede al carui susur este anesteziant.
Pensiunea este relativ nou construita cu aport fonduri europene si gestionata in familie, doamna Elena fiind multifunctionala (manager, bucatar, ospatar, etc). Din ce am observat dispune de camere duble si apartamente dispuse pe doua etaje, spatiul de la parter fiind destinat servirii meselor. In perioada calda masa se poate servi afara in zona amenajata, asa cum am facut si noi de altfel.
Doamna Elena ne-a intampinat si ne-a condus la apartament. Apartamentul are doua camere, o baie si o terasa generoasa. O camera are un pat matrimonial iar celalata o canapea extensibila. In ceea ce priveste curatenia - atat camerele cat si baia au fost curate iar lenjeria de pat si prosoapele le-am gasit proaspat spalate. Calitatea somnului atat pentru noi care am dormit in patul matrimonial cat si pentru prietena noastra care a dormit in canapea a fost ridicata – saltele bune + perne moi + aer de munte = somn profund.
Inainte de a ne caza am agreat cu dansa cina; ne-a propus ciorba de curcan si pastrav la gratar. Am acceptat fara rezerve. Ciorba a fost servita intr-un bol mare din care fiecare s-a servit. A fost mai mult decat de ajuns. Pastravii au fost facuti pe gratar chiar langa noi de catre sotul doamnei si serviti asa cum a cerut cu piure de cartof si salata proaspata. Mentionez ca pastravii sunt proaspeti, provin ditr-o pastravarie care este situata la 150 metri mai sus de pensiune (o alta surpriza placuta a zonei, aceasta pastravarie). In plus am servit 100 ml afinata de casa (excelenta) iar fetele cate 1 pahar vin de casa (roze, acidulat si putin intepator, forte bun – de servit in cantitati ponderate). Per total am platit in jur de 120 Ron pe cina (3 persoane). Ca si portii preturile sunt 10 Ron/ portie ciorba, 25 Ron/porti pastrav si garnitura + bauturile. A doua seara am avut ciorba de vacuta si tocanita de miel la ceaun (aceleasi preturi 10 respectiv 25 Ron/ portie). La mic dejun am agreat oua ochiuri, lapte, dulceata, sunculita, legume si cafea si ne-a costat 15 Ron/ MD. Tot ce am mancat a fost proaspat si bun, tot ce se poate lua din sat aveti pe masa (oua, lapte, dulceata, peste, carne). De plecare am mancat Duminica dimineata (sambata seara nu mai avea) si o portie de papanasi facuti in casa cu dulceata de afine, super. Tot de plecare am mers la pastravarie si am luat 20 de pastravi sa-i ducem la Marea Neagra sa le prezentam gratarul. 20 de Ron/kg in viu, domnul de la pastravarie este dragut si ii curata la cerere contracost, modic 10 Ron atat am considerat eu, el nu a cerut nimic. Au si icre de pastrav pentru amatori 100 Ron/kg.
Chiar daca a durat atat de putin sederea noastra (doar doua nopti) nu pot decat sa recomand acest loc din toate punctele de vedere: frumusetea locatiei pensiunii, raport calitate-pret cazare, ospitalitatea proprietarului si calitatea bucatariei. Din discutiile, placute la un pahar de vin, purtate si cu alti turisti cazati acolo va spun ca toti s-au felicitat de alegerea facuta. Chiar daca am stat doar 2 zile am ramas cu impresia ca au trecut 2 saptamani, ne-am revigorat intr-un mod neprevazut de rapid.
Cateva sfaturi: locatia nu este foarte usor accesibila (si ar fi bine sa ramana asa din punctul meu de vedere, sa mai descurejeze distrugatorii de natura), din orice locatie intri la un moment dat ai drum neasfaltat. Noi am intrat din DN1 prin Vistea de jos, Vistea de Sus si apoi Vistisoara in jur de 8-10 km de drum neasfaltat. Din ce am colindat prin zona cel mai bun drum de acces este prin Sambata de Sus – din DN1 pana la Sambata de sus drumul este foarte bun dupa care de la Manastirea Brancoveneasca se merge in jur de 4-5 km pe drum neasfaltat (treceti prin fata Pensiunii Miruna, apoi prin fata Pensiunii Casa Zmeilor, pe langa Parcul de Aventuri apoi 2 km prin padure si camp deschis pana la rascruce de 4 drumuri, pe singurul drum care lasa in stanga, o curba lunga de 180 de grade, pe langa gardul de piatra al pastravariei si aproape ati ajuns, dati de semn, faceti dreapta si dupa 150 metri ati ajuns. Se mai poate accesa si dinspre Victoria 7-8 km drum neasfaltat.
Toate bune si calatorii placute!
Trimis de amfibian in 11.08.14 13:12:50
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (amfibian); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.69440900 N, 24.75865900 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2016 O super alegere — scris în 22.09.16 de ancutza26 din OTOPENI [IF] - RECOMANDĂ
- Dec.2015 Pensiunea Elena - Locatie de vis, oameni pe masura — scris în 30.12.15 de mihaele* din ONEşTI [BC] - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Week-end dezamăgitor... — scris în 30.08.15 de Florin2304 din BRAşOV - nu recomandă