ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.10.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bacău
ÎNSCRIS: 25.01.16
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 12

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Pensiunea DAVIDEEA - un altfel de a face turism

TIPĂREȘTE

Avand in vedere ca familiei noastre ii place confortul si a faptului ca am primit tichete de vacanta ne-am hotarat sa le folosim si sa plecam undeva sa ne relaxam de preferabil intr-un loc care are si piscina (fiind si mare iubitori de apa). Asa ca am inceput cautarile in zona Bucovina pe care nu am vizitata-o in acest an, o zona mai aproape de casa si extraordinar de frumoasa. Dintr-o lista de pensiuni care erau pe gustul nostru cu greu am reusit sa gasim o camera dubla cu pat suplimentar la pensiunea Davideea, situata in Comuna Malini, Sat Văleni - Stânișoara, Judetul Suceava.

Comuna Malini se afla in partea central sudica a judetului SUCEAVA la hotarul cu judetul Neamt. Aceasta asezare de răzeşi apare mentionata pentru prima data intr-un hrisov din timpul domnii lui Ştefan cel Mare – 15 septembrie 1459. Comuna Malini dispune de un cadru natural deosebit de pitoresc, bogat si variat in plina dezvoltare una dintre realizările de referinţă este inaugurarea pârtiei de schi în satul Văleni – Stânişoara.

După cele două pârtii din Vatra Dornei şi cea de la Cârlibaba, pârtia de la Văleni a devenit a patra pârtie omologată din judeţul Suceava, reuşind încă de la inaugurare (în anul 2007) să fie una dintre alegerile împătimiţilor sporturilor de iarnă. Domeniul schiabil Pojorâta cuprindea o singura pârtie ce avea o lungime de 800 m, încadrându-se în categoria uşoară spre medie. Ulterior s-a amenajat o a doua pârtie, paralela cu prima, având o lungime de circa 600 de metri.

Cele două pârtii sunt prevăzute cu instalaţie de teleschi care au o lungime de 520 metri şi o capacitate de 1.000 de persoane. De asemenea există şi instalaţie de nocturnă, ce oferă posibilitatea practicării sporturilor de iarnă târziu în noapte. Staţia inferioară a teleschiului se află la o altitudine de circa 603 m, în timp ce staţia superioară este amplasată la o altitudine de aproximativ 706 m.

Alte obiective turistice care infiinteaza in localitate sunt: Casa Memorială a poetului Nicolae Labiş; Monumentul Eroilor, din centrul civic al comunei, edificat în anul 1914 întru cinstirea eroilor căzuţi pe câmpul de luptă în Războiul de Independenţă (1877 – 1878); Monumentul Eroilor din Suha-Mare ridicat întru cinstirea eroilor căzuţi pe câmpul de luptă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial; manastirea Slatina. V-am facut aceasta introducere, ca sa va faceti o ideea asupra locatiei aleasa de noi si a oportunitatile oferite de zona.

Pensiunea Davideea este o pensiune deschisa in februarie 2018, construita cu fonduri europene cu un desing realizat de specialisti si care te introduce intr-un oras vechi a anilor 30. La intrarea in pensiune pe partea dreapta se afla receptia iar in partea stanga se afla un podium de lemn unde sunt asezate mese si scaune din metal in spatele carora pe perete este lipit un foto tapet care iti creeza impresia ca esti pe terasa unei cafenele acoperita cu marchiza. Pe peretele opus se afla un televizor cu diagonala mare si un bust, imbracat intr-o rochie de epoca, accesorizata cu o umbrela din dantela linga care este asezat un cufar vechi, un cadru frumos in care poti face fotografii deosebite. Pe jos ai impresia ca mergi pe o strada cu piatra cubica. Trecand mai departe de aceasta zona in partea stanga se afla intrarea la zona de piscina si sauna, in fata sunt scarile de acces inspre cele doua nivele si mansarda unde sunt alte camere iar in partea dreapta sunt trei trepte ce te coboara in restaurant.

Pensiunea dispune de camere duble, twin si apartament king, poti opta la nevoie pentru pat suplimentar. Noi am platit 190 lei / zi pentru camera dubla plus 45 lei / zi patul suplimentar pentru copil.

Micul dejun nu este inclus in pretul camerei dar il poti servi intre ora 8-10.30 in restaurant la pretul de 25 lei de persoana. Am optat si noi pentru ca sa servim micul dejun care era de tip bufet suedez compus din: cafea foarte gustoasa, lapte cu cereale, dulceata, zacusca, masline, rosii, castraveti, cas, un fel de salam, slaninuta, kaizer, cabanos prajit foarte foarte bun, omleta, ochiuri, unt, branza topita HOCLAND, paine prajita cu oregano, paine proaspata, banane.

Pentru pranz si cina aveau un mini meniu din care noi am servit in cele doua zile in care am stat la pensiune doar cina, unde am mancat hribi cu smantana si mamaliga – 30 lei, tochitura moldovenesca -30 lei, sarmalute in foi de varza – 30 lei, ceafa de porc la gratar - 21 lei, mici -4.5 buc, cartofi prajiti – 8 lei. Tot ce am mancat a fost proaspat si gustos. La capitolul bauturi, am primit la cina din prima seara din partea casei cate un pahar de visinata foarte buna, sotul a comandat vin la pahar -7 lei /250ml si apa minerala carbogazoasa 9 lei sticla de 75cl. Exista la pensiune un frigider mic doar pentru mai multe tipuri de inghetata, ce sunt puse in mici boluri din ceramica, eu am servit inghetata fina din frisca si smantana cu dulceata de cirese amare la pretul de 20 lei care a fost fina si gustoasa.

Restaurantul (cu o capacitate de 70 locuri) prin amenanjarea lui iti lasa aceasi stare ca si cum ai fi in aceiasi ani 30, pe o terasa „la sosea”. In afara de zona de servit masa, bar si bucatarie, in restaurant se afla un separeu si un mini loc de joaca pentru copil unde gasesti chiar jucarii. Noi am primit camera dubla cu pat suplimentar la etajul 2 al pensiunii. Balconul are vedere in spatele pensiunii unde este padurea si un parau mic de munte a carui zgomot l-am ascultat in linistea noptii cu luna plina.

Camera este dotata cu mobilier de bun gust (dulap de haine, dulap pentru televizor ce dispunea de loc pentru racitor dar care din pacate pentru noi lipsea), loc de pus valiza, masuta rotunda cu doua scaune, o noptiera, doua prosoape, doua halate de baie, doua perechi de papuci de unica folosinta. Nu este aer conditionat dar nu cred ca este nevoie. Baia este moderna cu loc pentru dus, chiuveta rotunda din piatra, oglinda mare, calorifer. Ca si produse cosmetice ne-a dat 2 sapunuri si gel de dus in dozatorul de la dus.

La parter in zona de SPA se afla o camera vestiar, 2 baii, 2 camere unde se face masaj, sauna si sala unde este piscina dotata cu 2 dusuri, sezlonguri si o canapea. Pentru ca nu exista in zona apa curenta, apa este adusa de la un parau de munte asa s-ar explica faptul ca apa din piscina nu este bleu si pare ca ar fi murdara. Apa nu este nici rece nici calda cam la 140 cm bazinul are doua trepte pe care poti sa te asezi in apa si lumini ambientale care creiaza un cadru romantic. De la piscina ai usa de iesire si in afara pensiunii pe un loc cu iarba prospat cosita.

In afara pensiunii sunt 2 banci de lemn, mese cu scaune, o trambulina, un castel gonflabil pentru copii, unde parintii si copii pot sa se relaxeze. Pensiunea dispune de o parcare pentru aproximativ 10 masini si se afla in partea dreapta a pensiunii in fata restaurantului.

O locatie pe care o recomand celor care sunt dornici de liniste, aer curat, intr-un loc iesit din tipare.


[fb]
---
Trimis de MICAGEO in 01.10.18 20:18:22
Validat / Publicat: 02.10.18 09:01:47
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2321 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (MICAGEO); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 terenul de badmiton al Pensiunii Davideea
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23400 PMA (din 18 voturi)

ECOURI la acest review

8 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[02.10.18 09:00:42]
»

Excelentă recomandarea

Mutat în rubrica "Pensiunea Davideea [Văleni-Stânișoara], MĂLINI [SV]" (nou-creată pe sait)

--

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

webmaster
[02.10.18 09:26:50]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

MICAGEOAUTOR REVIEW
[02.10.18 09:28:07]
»

@webmasterX: va multumesc pentru apreciere si sper ca reviewul sa fie de folos turistilor care se informeaza de pe site-ul nostru si isi doresc un loc linistit de petrecere a timpului liber, departe de aglomeratia urbana, linga partia de schi in conditii de cazare excelente si nu in ultimul rand cu mancare si bautura buna.

tata123 🔱
[02.10.18 10:33:39]
»

@MICAGEO: Mulțumim pentru semnalarea acestei noi pensiuni și pentru modul detaliat de prezentare. Se observă mână de specialist în arhitectură și design interior - interesant modul de tratare a holului principal de acces (scena interbelică e „fotogenică”).

Este nevoie de calitate în domeniul turistic și de locuri unde să te detașezi de stresul cotidian, să te relaxezi, să simți că ești în vacanță.

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
MICAGEOAUTOR REVIEW
[02.10.18 11:24:55]
»

@tata123: ma bucur ca va placut rewiul meu si va recomand sa va cazati la aceasta pensiune, sa intrati in povestea perioadei interbelice, sa va bucurati de liniste, de aer curat, de mancare buna prezentata intr-un stil aparte, gazde prietenoase, partia de schi, multa verdeata, camere decorate cu mult bun gust, chiar si de piscina.

Calatorii multe si placute!

chriss08
[05.10.18 09:31:08]
»

@MICAGEO: Am fost in luna august intr-un sejur de 3 nopti la aceasta pensiune. Totul a fost la superlativ!

Testosu'
[05.10.18 21:31:35]
»

@chriss08: ????... ar fi fost binevenite cateva cuvinte despre acest loc. Un articol cat de mic, de ajutor si pentru alti doritori!

webmasterX
[06.10.18 08:09:53]
»

@chriss08:

Am fost in luna august intr-un sejur de 3 nopti la aceasta pensiune. Totul a fost la superlativ!

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
chriss08, kelyboy, MICAGEO, tata123 🔱, Testosu', Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Davideea [Văleni-Stânișoara]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069863080978394 sec
    ecranul dvs: 1 x 1