EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Agroturistică Cerna Vaideeni

Mi-a făcut cu ochiul această pensiune astă-vară: cele trei căsuțe în formă de A și o grădină uriașă doar pentru noi – nu are cum să nu fie pe gustul nostru. Pensiunea e, de fapt, vreo 300 de metri mai jos: are restaurant, camere, loc de joacă, foișoare și alte cele, în timp ce cele trei căsuțe ce țin de pensiune sunt izolate – și e bine că e așa. Este și loc de parcare sus; practic, la pensiune ai de mers pentru mese sau după beri. Poți, desigur, să faci pe comodul și să mergi cu mașina, însă e mai fain prin sat.
Sunt locuri unde, pe drum, dai și de chestii mai puțin promițătoare – ceva epave de mașini sau din astea – dar și de lucruri faine: câte o vacă, câte o găină sau vreun câine. Nu-i de râs, cred cu convingere că mare parte din copiii ce se cazează pe aici și merg la micul dejun văd prima vacă din viața lor.
Pensiunea e cumva în capăt de sat. Mai sus n-am urcat, nu știu ce o fi pe-acolo, e o vale, un drum forestier. Zona e cumva în construcție sau pe cale de a fi pusă la punct. E o livadă veche, cu mulți pomi mari – ceea ce e minunat pentru umbră. Este și un foișor pentru stat la comun, la o poveste. Livada are într-o parte pădurea și în cealaltă un pârâu – foarte fain.
Fiecare căsuță are oricum o verandă ce dă spre livadă. Acum, livada nu e de genul acela supraîngrijit, de nu-ți vine să calci pe iarbă, ci cam cum era la noi la bunici. Când am fost noi acolo, câțiva băieți lucrau la amenajare – cred că făceau ceva garduri vii. Pe când citiți voi compunerea mea, precis livada arată altfel.
Căsuțele sunt spectaculoase – cred că sunt relativ noi. Arată bine, frumos mobilate. La etajul din interior e un pat mare de două persoane și o canapea extensibilă jos, unde încap alte două persoane. Au aer condiționat care funcționează, însă e plasat jos – și nici nu prea avea cum altfel. Evident, aerul cald continuă să rămână sus, așa că la etaj e prea cald, în timp ce jos temperatura e deja în ordine.
Am prins călduri mari și, cu tot cu umbra pomilor, a fost nevoie de climatizare. Păcat că sus nu este măcar un geam sau ceva care să se poată deschide, pentru aerisire. Baia arată foarte bine, dar i-ar mai prinde bine niște ajustări. De exemplu, la duș, apa a început să se întindă primejdios către cameră, iar rezervorul toaletei dura o groază să se reumple.
N-am avut prosop din acela de pus pe jos – probabil o fi uitat doamnele care se ocupă de camere. Cu doamnele ne-am înțeles de minune și la bucătărie, și la restaurant. Poate că au de ținut sub control și bucătăria, și recepția, și altele – și atunci încep să le scape din ochi câte unele.
Nimic grav însă, dacă mă întrebați pe mine. Poate n-ar fi rău ca, pe măsură ce comanzi unele și altele, să ți le marcheze undeva. Noi am stat două nopți și fiecare din noi a mâncat și a băut după bunul plac, spunând numărul camerei. Iar la final a durat destul de mult până s-au centralizat toate datele.
Am mai fost în locuri în care totul era marcat – iar la final, pac! Atâta e de plată.
La restaurant nu sunt prețuri mari: o bere – 7 lei, cartofi pai – 15 lei, o ceafă tradițională – 25. Poți prinde și zile în care n-au tot ce e în meniu. De exemplu, într-o seară simțeam nevoia de o supă sau o ciorbă bună de tot – ciorbiștii știu despre ce vorbesc – iar singura ciorbă disponibilă era cea de miel.
Ce-i drept, mănânc eu miel, dar fără să fiu mare fan – așa, de Paști doar. Dar în situația asta am zis: „Bine, hai să mă sacrific” . Și atât de „greu” a fost, încât cred că am băgat vreo trei porții. Pe cuvânt, foarte bună.
În căbănuțe e și o micuță bucătărioară – cu frigider, aparat de cafea cu capsule, farfurii, tacâmuri, chiuvetă.
Decorurile sunt faine. Cel mai mult mi-a plăcut o carte mare, disponibilă pentru turiști – interesantă, numai bună de răsfoit dimineața, la o cafeluță, înainte să se trezească toată lumea. Pe liniște. Asta mi-a plăcut cel mai mult, la fel de mult ca serile minunate din livadă, cu toată gașca – în liniște și fără să deranjăm pe nimeni.
Alt lucru fain – deșeurile se colectează selectiv. Nu-i puțin lucru. Nu pot spune că am văzut asta la multe locuri turistice. Încet-încet, asta va deveni standardul.
Cam asta e, deci – un loc fain, cu câteva detalii poate de pus la punct, dar unde puteți petrece seri minunate și dimineți și mai și, în liniște și pace – ceea ce vă urez și vouă. 😊

AmFostAcolo fără reclame?
- Utilizatoriii LOGAȚI văd, până în 1.8.25, o versiune cu MULT mai puține reclame
- Ați dori o versiune COMPLET fără reclame? — va fi posibil, în viitor — pentru aprox 8-9 lei / lună
Trimis de Trank in 11.07.25 15:08:59
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Trank); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.18626600 N, 23.84590000 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Pensiunea Cerna [Cerna, Vaideeni], POLOVRAGI / NOVACI" (deja existentă pe sait)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2022 Asa Nu — scris în 31.01.22 de Polly88 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Mar.2020 Cerna o alegere binemeritata în natura — scris în 24.05.20 de M'Liviu din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ