ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.08.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bacău
ÎNSCRIS: 08.07.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 1 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 9

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 28 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Pe-un picior de plai / Pe-o gura de rai...

TIPĂREȘTE

Nordul Moldovei, un loc magic impanzit cu nenumarate minuni de toate felurile: ahitecturale, spiritual, peisagistice si nu in ultimul rand, umane. Am gasit o prezentare a acestor tinuturi atunci cand ma documentam pentru un alt material pe cer eu zic ca merita sa-l impartasesc :

“Dulcea si frumosa Bucovina asa cum ne place noua sa spunem…. Tinut stravechi asezat in partea de nord-est a Romaniei, locul in care istoria romaneasca si traditiile isi gasesc o exprimare deosebita. Se spune ca pe la mijlocul secoului XIV, Dragos, conducator local apartinand vechii populatii romanesti din partea de nord a Romaniei de astazi, nemaisuportand vecinatatea agresiva a vecinilor maghiari trece Carpatii spre Rasarit, ajungand in actualul areal geografic al Bucovinei. Aici el a pus bazele viitorului stat romanesc al Moldovei. Ca realitate istorica si ca nume de teritoriu, Bucovina incepe sa existe in cuprinsul Imperiului Habsburgic, dainuind vreme de 144 ani, intre 1774 si 1918. Odata cu debutul administrarii habsburgice, denumirea de Bucovina (germ. Buchenland, 'tara de fagi') este adoptata oficial. Dupa prabusirea monarhiei austro-ungare, in noiembrie 1918 regiunea Bucovina se uneste cu Romania. In iunie 1940, nordul Bucovinei este ocupat de Uniunea Sovietica. In 1941, fortele romane, aliate la Axa, recuceresc nordul Bucovinei. Acesta este reocupat insa de Armata Rosie In anul 1944, ramânând pana astazi In componenta Ucrainei. Des incercati de soarta, Bucovinenii au fost calauziti permanent de dragostea de neam si tara, dar mai presus de toate de iubirea fata de Dumnezeu. Bisericile si manastirile din Bucovina, locurile de cainta si ragaz, se gasesc intrun numar impresionant si sunt cunoscute pentru frescele interioare si exterioare de o frumusete rar intalnita. Cultura si arta populara, de mare originalitate si varietate, pe care le descoperi la fiecare pas, implinesc universul de frumuseti al acestui taram si al oamenilor pentru care ospitalitatea este indeletnicire. Aici "timpul are rabdare cu oamenii" cum ar spune Marin Preda. Arta tesaturilor si a cusaturilor, incondeierea oualor cu splendide miniaturi geometrice, confectionarea costumelor populare cu broderii de margele si blana de jder sunt comori incontestabile ale artei populare bucovinene. Muntii incarcati cu falnici brazi seculari, aer pur, rauri repezi si reci, trecatori care iti taie respiratia, flori cu miros imbietor, manastiri unice in lume, dans popular, istorie, traditie, demnitate. Aceasta este Bucovina noastra. ” –sursa internet.

In luna septembrie a anului 2011 aveam sa ajung in aceste locuri minunate si urma sa ma cazez la Pensiunea Mugur de Fluier (vezi impresii), tot atunci, am descoperit si vecinii acestora, respectiv Pensiunea Casa Vero, atunci am intrat in curtea acestora pentru a ne face o idee despre aceasta, plecand de acolo bifand aceasta locatie ca si o posibila viitoare destinatie. Din fericire, acest lucru avea sa se intample in luna august a anului 2014.

Localizare- mergand dininspre Gura Humorului spre Campulung Moldovenesc dupa ce se iese din satul Molid, la aproximativ 150m de traversarea caii ferate si imediat dupa ce se trece de podul peste paraul Doabra, pe partea dreapta se paraseste drumul European si se intra pe Valea Doabrei, exista aici si un indicator ce anunta ca ne aflam pe drumul cel bun. Pe un drum neasfaltat, dar din fericire de mai buna calitate decat multe alte drumuri asfaltate din draga noastra patrie, dupa circa doi kilometrii, pe partea stanga, ne intampina poarta de intrare pe domeniul Pensiunii Casa Vero. In interiorul acestuia, caile de acces pentru autoturisme sunt betonate si dupa 15-20 de metri ne intampina prima dintre cele doua cladiri ale complexului, unde se afla si prima parcare, pavilion de doua margarete unde se gaseste si restaurantul si sala de mese. Mai departe, dupa o urcare cam abrupta, ajungem la cea de a doua parcare din fata pavilionului de patru margarete. Aici aveam si noi sa fim cazati, in una din camerele de la etajul unu, o camera spatioasa, luminoasa, cu o suprafata generoasa, in mijocul careia trona un pat matrimonial, incadrat de doua noptiere pe care erau cate o veioza, pe jos era parchet, camera mai avea un racitor, un dulap pentru haine, televizor, normal pentru o pensiune de patru margarete. Baia mai mult decat spatioasa, dotata cu cabina de dus, bideu, uscator de par, halite de baie si papuci de unica folosinta. Mai mergand impreuna cu o alta familie, am avut norocul sa primim camera 4 si 5 care au comun un balcon mai mult decat generos care ofera o priveliste minunata, in dreptul fiecarei camera, asta probabil daca turistii cazati in cele doua camere nu au nimic in comun, se gaseste cate o masuta. In dreptul camerei 5 doua scaune iar in dreptul camerei 4 o canapea confortabila. Pentru doritorii de liniste e locul perfect pentru reincarcarea bateriilor…

In curte se gaseste si o terasa acoperita unde se poate servi masa, un loc de joaca pentru copii, o masa de tenis (care ar cam trebui schmbata…), si mult spatiu verde, bine ingrijit. Cand am fost noi, aici se gasea si un solar unde proprietarii cresteau legume, si o mica microferma … Dupa cum am spus, spatiul verde predomina peisajul, in curte fiind si o mare zona acoperita de iarba, suficient pentru cei mici, si nu numai, sa alerge in voie astfel incat sa-si descatuseze energia acumulata in fata tabletelor, al calculatoarelor si al telefoanelor mobile inteligente…

Proprietarii, doamna si domnul Veronica si Vasile , au fost foarte amabili, raspunzand cu promtitudine tuturor solicitarilor si intrebarilor noastre. Din nefericire, nu va pot spune prea multe despre masa, deoarece nu am mai avut timp si inspiratie pentru a servi masa acolo, in ziua in care am ajuns acolo servisem deja masa inainte de a ajunge iar a doua zi am plecat sa vizitam alte obiective inainte de a lua micul dejun, greseala noastra a fost ca nu am anuntat gazdele ca dorim sa servim pranzul sau cina la ei, astfel incat acestia nu au avut timp sa pregateasca ceea ce am fi dorit noi sa mancam, asta asa, sa ne fie invatatura de minte pentru data viitoare.

Las imaginile sa va spuna ceea ce am omis eu sa va spun aici si, tot odata, recomand cu caldura aceasta locatie celor care doresc sa se rupa de vacarmul cotidian din marile orase si doresc sa petreaca cateva zile in mijocul naturii ca si oaspeti ai unor oameni minunati intr-o atmosfera placuta…

Vacante minunate si alegeri intelepte tuturor!


[fb]
---
Trimis de kelyboy in 02.08.15 17:43:50
Validat / Publicat: 02.08.15 19:09:16
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1496 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kelyboy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P31 verde, verde...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 28.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    Dan&Ema
    [03.08.15 00:43:19]
    »

    Am fost in aceeasi perioada in august 2014?

    kelyboyAUTOR REVIEW
    [03.08.15 10:06:00]
    »

    @Dan&Ema - Tot ce e posibil, eu am fost in acel weekend prelungit, intre 15 -17 August, daca ati fost si voi in aceiasi perioada tot ce e posibil sa ne fi intersectat pasii prin pensiune! Eu unul am jucat fotbal cu fiul meu si cu alti copii ai turistilor, cine stie, poate ca si cu ai vostrii... , stii cum se spune, cat de mica e lumea uneori...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Dan&Ema
    [03.08.15 12:52:10]
    »

    @kelyboy: noi am fost 10-20 august

    Fiul meu Emi tot juca biliard cu un domn simpatic la etaj

    Copiii tanjeau dupa piscina dar nu ne-am bagat la apa decat de 2 ori

    Inseamna ca ne-am intersectat

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Dan&Ema, kelyboy
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Casa Vero:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.04566502571106 sec
    ecranul dvs: 1 x 1