ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.09.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

N-am văzut ursul, am văzut doar ”ursoaica” și casa ei

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Cu greu ne-am despărțit de căsuțele din Hațeg. Ne-am îndreptat către zimbri, apoi către Deva și spre Alba Iulia-cel mai frumos oraș din țara mea.

Eram pregătită pentru o zi grea, știam ce va urma, copiii vor fi foarte fericiți. Zimbri au fost drăguți și cuminți, Cetatea de la Deva am găsit-o fără cearceafurile care o împodobeau în urmă cu câțiva ani, Alba era... minunată, fabuloasă, mult mai frumoasă decât la ultima mea vizită, e drept că sunt mulți ani de atunci. Le promisesem copiilor o vizită la o cetate cu multe porți și un tunel secret. Statuile au fost deliciul meu, m-am fotografiat cu toate:P. Fericire mare și pe pitici și pe adulți.

Am pierdut un copilaș prin cetate, am trimis un altul după el, ne-am pierdut și noi de cei patru kinderi pentru că ei se zbenguiau iar noi ne pozam. Zău că n-am avut vreo vină, dar ședințele foto de grup sunt obligatorii și foarte importante=)).

Eram epuizați. Noi, nu copiii. Ne era foame, am oprit la restaurantul Alloro și ne-am bătut puțin joc de banii noștri. În fine, stând la masă, cel mai mic dintre puști mă vede că mă agit pentru cazare și-mi propune el o vilă unde fusese în tabără. Eu nu pot refuza copilul, caut vila pe net, sun, era 300 lei o cameră. Ooo, păi acolo e Belek, nu-i de noi:(! E frumos dar scump, caut altceva, nu găsesc nimic interesant, convenabil, am plecat la drum, spre Valea Arieșului. Din câte știam eu, din ce văzusem în tinerețe, acolo erau muuulte locuri de cazare, bune și ieftine.

În Vadul Moților, la nr. 7, pe DN 75, între Câmpeni și Arieșeni văd un panou, o reclamă, pe stânga drumului. Ne abatem de pe șosea, coborâm în curtea unei pensiuni frumoase, Casa Ursului.

Ne întâmpină o doamnă super, super amabilă, cochetă, brunetă, cu floricele în păr (cum îmi place și mie;)), zâmbetul îi lumina fața. Doamne, cât de mult contează unele detalii!

Întreb doamna dacă ne poate ajuta cu o dublă și două triple curate, obligatoriu cu baie proprie pentru fiecare dintre acestea. Răspunsul a fost afirmativ, s-a oferit să ne arate camerele disponibile. 100 lei dubla, 120 tripla. Am acceptat după vizionare, se încadrau în cerințele noastre.

De restaurant nu aveam nevoie pentru că mai aveam câteva merinde în traistă.

Pensiunea are 6 camere dispuse pe două nivele, o bucătărie complet utilată, o sală de mese, 3 foișoare în față clădirii, două foișoare în lateralul acesteia, o căsuță, o parcare acoperită cu pietriș, parcare suficient de mare. Aaa, mai avea ceva: o curte imensă, pomi fructiferi, stupi de albine și râul Arieș în lateralul proprietății. O minunăție de loc, era de poveste și acesta, ca și cel de la căsuțe. Ei, eram în altă poveste acum, cred că eram în ”Albă ca Zăpada” :D.

Camerele repartizate nouă erau la etajul unu, cu vedere la râu. Scările din lemn scârțâiau sub pașii noștri, acestea erau ”învelite” cu preșuri. Holul era lung, luminat natural, cu acces la un balcon comun. Pardoseala era din parchet laminat.

Camera noastră era spațioasă, cu parchet, fără balcon, cu perdea din voal la geam, sub geam am zărit un calorifer. Zugrăviți în culori pastelate, pereții erau luminați de două aplice, lumina era caldă. Nu există A. C. dar nici nu cred că ar fi nevoie. Dulapul pentru haine era micuț, cu o singură ușă, lângă acesta o comodă ținea pe umeri un televizor pitic. Patul matrimonial era acoperit cu o saltea bună, lenjerie frumos mirositoare, noptierele încadrau elementul principal al camerei. Prize erau suficiente, mi-au fost de mare ajutor.

Baia era de mărime medie, era curată dar avea câteva minusuri: nu exista perdea la cădiță, nu am avut poliță pentru cosmetice, nu funcționa scurgerea. Prosoapele erau pufoase, albe, de diferite dimensiuni, patru la număr. Am avut săpun lichid și h. ig. Aerisirea se făcea prin geamul micuț dotat cu plasă de țînțari.

Bucătăria era foarte curată, utilată complet, totul era pus la dispoziția turișilor.

La parter am văzut amenajat un colț cu suveniruri ”eco”, dulcețuri, miere, siropuri, palincă, afinată, toate din ”ograda” oamenilor gospodari.

Sala de mese era superbă, mare și curată, decorată foarte frumos cu mese, scaune, fotolii și canapele. Am făcut câteva poze acolo dar mi-au cedat bateriile și au ieșit un pic... altfel:(.

Noi am folosit foișoarele din spate, copiii unul iar noi pe celălalt. Din partea gazdei am primit palincă și afinată. Ne-am omenit cu merindele din ”traista” frigorifică, palinca a fost grozavă. Am stat la povești în liniștea nopții, luna ne privea și se minuna de râsetele noastre, parcă era invidioasă pe noi, dar ne-a ascultat poveștile despre zimbri, cetăți, catedrale, statui. Se bucura și ea. Am pășit pe cărarea pietruită pe care soarele nopții mi-o lumina, am ascultat liniștea pădurii întunecate, am adormit cu greu, eram obosită și emoționată.

Dimineața m-am trezit cu gândul la iarba udă și la râul Arieș. Am coborât, am făcut cafea pentru părinții somnoroși, am pregătit micul dejun și am ieșit în curte. E adevărat și recunosc, nu sunt impresionată de verde așa cum sunt de albastru, dar totuși, nu sunt din piatră...

Am savurat cafeaua plimbându-mă prin iarba udă, privind cerul și soarele ce se ascundea de mine printre munțișori. Cu degetele înghețate de roua ce săturase setea ierbii, am coborât până la râu, am deschis poarta și m-am minunat de culoarea și de viteza apei, ”zgomotul” era plăcut. Îmi cântau și păsările, în curtea vecină două văcuțe se hrăneau de zor. Parcă eram în pădurea mea, parcă eram o prințesă înconjurată de verde, răsfățată de cântecul ascuns al pădurii, de strigătul apei ce curgea lângă picioarele mele.

Mă trezește Patrocle. Cum? Am uitat să vă povestesc de Patrocle? Era cățelul gazdei, era plin cu purici dar era tare cumințel. M-a însoțit înapoi până la foișor. Lumina dimineții era culoarea echilibrului din viață. Verde, verde, verde. Așa am văzut eu, dar nu stele verzi:P!

Mă întâmpină doamna cu zâmbetul pe buze. O minune de femeie! Am discutat puțin și i-am explicat mica problemă din baie, mi-a mulțumit și a promis că o va remedia și chiar o cred. Patrocle s-a așezat cuminte lângă frumoasa stăpână, o nefumătoare care-și savura cafeaua citind o carte. Mi-a plăcut imaginea. Mult.

După câteva cafeluțe și după o porție de cromoterapie, mi-am revenit din amorțire. S-au trezit și somnoroșii mei frumoși.

Soarele era la datorie, nu ne-a dezamăgit. Urma o zi zsuper interesantă, zi dedicată peșterilor, știam ce mă așteaptă.

Am plătit cash, nu am dorit chitanță. De internet nu am întrebat, mi-am ”pierdut” timpul scriind câteva rânduri, nu am folosit nici televizorul.

Săptămâna era pe sfârșite, mă despărțea o zi și o noapte de prietena mea. Nici nu știa că sunt pe drum, că mă îndreptam spre ea, doream să-i fac o surpriză. Știu că ea apreciază gesturile simple, din inimă, spre deosebire de alți oameni pretențioși.

Recomand cu sufletul deschis această pensiune. Nu sunt urși, nu s-au mâncat între ei ca la Peștera Urșilor. Nu e lux, e curat, ”călduros” și ”ursoaica” e dulce tare. Iar Patrocle e haios foc.

Rog atașarea melodiei https://youtu. be/GYKpMFL6j6A, versurile au o semnificație aparte pentru mine.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de krisstinna in 01.09.16 23:22:39
Validat / Publicat: 02.09.16 00:16:14
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1907 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Un domn foarte amabil, s-a rușinat un pic. Eram în Alba Iulia.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40700 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

11 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[02.09.16 00:11:33]
»

Mutat în rubrica [Pensiunea Casa Ursului] (nou-creată pe sait)

=

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

=

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

mishu
[02.09.16 08:40:59]
»

@krisstinna: Hai sa deschid eu lista ecourilor ca desi am votul 12 (nici 1 nici 14 nici 50, fie) nu s-a incumetat nimeni sa scrie nimic. Sa scriu ceva? sau ajunge?

Un loc de cazare foarte potrivit zic eu pentru un concediu in circuit. Tot mai mult ma bate gandul sa fac un traseu de genul acesta anul viitor si toate aceste informatii imi vor fi foarte utile.

Daca as merge sa petrec cateva zile de leneveala poate ca as dori si putin rasfat, insa pentru un concediu asa cum l-ai petrecut tu nu stiu daca mi-as fi dorit mai mult decat un pat bun unde sa pun capul, aer curat si liniste si o mancare sanatoasa, aici m-ai tras in piept cu ultima poza, asteptam continuarea, dar poate mai imi pui mie poze in privat .

Astept sa-si faca juniorul meu timp (saptamana asta a avut antrenamente de dimineata pana seara) sa -mi faca 2 filmulete pe unde am bananait si noi de curand si de abia astept sa va povestesc si eu.

Avem niste locuri atat de frumoase si am citit o multime de articole minunate despre Romania incat nu stii in ce directive sa mergi mai intai, dar cum Maramuresul mi-este inca necunoscut trebuie sa fac un traseu pentru anul viitor.

Locatia asta insa este de retinut asa ca o trec la Favorite.

Felicitari, votat cu mare placere.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[02.09.16 09:32:52]
»

@webmasterX: Mulțumesc. Localizarea pe hartă e ok.

-

@all: Mulțumesc tuturor pentru vizită și apreciere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Mihai18
[02.09.16 09:38:18]
»

Mishule, tu ai deschis lista ecourilor iar eu am avut „mână bună” la vot și am oferit Krisstinnei noastre „sans doute” superbonusul meritat.

Mi-a plăcut reviewul, este odihnitor, citindu-l m-am simțit acolo și am avut o senzație de relaxare.

Se observă că iubiți natura, fotografiile fiind axate pe cadre naturale și mie îmi plac foarte mult asemenea fotografii, pe care le și votez după ce savurez imaginile. Mi-au plăcut mult P-1,5, 7,9, 11,18 și 19.

Util reviewul pentru amatorii de drumeții autohtone. Unde să mai plecăm acum, când Europa este „tulburată” și nesigură iar despre Turcia mult iubită de voi, ce să mai spun, mai bine întrebați-mă pe mine.

Felicitări Krisstinna pentru talentul în compunerea reviewului și bunul gust de a fotografia ce este frumos și place multora.

Cu bine.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[02.09.16 09:42:16]
»

@mishu: Abia aștept să te citesc. Sunt curioasă.

Să știi că am fost peste tot, prin toată țara. Nu acum ci în tinerețe. Soțul meu nu a vrut să mergem în afara țării până nu am bifat pe hartă toate zonele importante din România. Eram tineri, e adevărat, dar și acum mi-e drag să revăd locurile minunate prin care ne-am plimbat oasele tinere.

Din această călătorie frumoasă doar Cheile Nerei nu erau bifate. Mai am câteva obiective pe o listuță, dar nu-s urgente.

Maramuresul e superb, cu drag l-aș revedea oricând.

Mulțumesc frumos pentru tot!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[02.09.16 10:37:38]
»

@Mihai18: Si se mai spune ca "Cine se scoala de dimineata departe ajunge". Uite ca in acest caz cine s-a sculat mai tarziu a dat un dublu "lucky 7".

krisstinnaAUTOR REVIEW
[02.09.16 19:07:49]
»

@Mihai18: Mulțumesc frumos dragul meu prieten. Sper că ești bine cu piciorul, sper că n-ai avut complicații.

Da, iubesc natura, iubesc oamenii, iubesc animalele. Iubesc viața.

E adevărat că-mi place să fac poze, că de fotografii nu prea e vorba aici, nu am studiat această artă. Le fac și eu cum mă pricep mai bine, unele sunt reușite, altele mai puțin.

Spectaculoase pentru mine sunt amintirile. Înseamnă mult un nor privit într-o poză, o frunză bătută de vânt, un fir de iarbă cu sau fără rouă. Eu am mai spus: sunt fericită că pot vedea aceste minuni. Alții nu au văzut niciodată nimic: unii din cauză că le-a lipsit vederea iar alții pentru că nu pot să vadă din cauza egoismului.

În fiecare articol am încercat să strecor câteva cuvinte umile pentru a scoate în evidență viața și tot ceea ce înseamnă EA.

Acesta este și motivul alegerii melodiei de la începutul articolului.

Bucuria de a te mulțumi cu puțin este pentru mine răsplata vieții. Încă mă bucur de ”nimicurile” din viața mea.

Da, ai dreptate cu Turcia. Ai greșit un pic: ador Turcia, iubesc Cipru, îmi place Grecia. Dar Romania? E a mea, nu am termen de comparație, e divină, e leagănul meu. Păcat că doar noi, oamenii de rând simțim asta-am mai spus-o anul trecut într-un articol.

Sper ca peste 13 zile să pot ajunge pe teritoriul turc, dar nu în Turcia. O evit deocamdată.

Mulțumesc pentru vizită, apreciere și cuvintele deosebite.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinnaAUTOR REVIEW
[02.09.16 19:14:25]
»

@mishu: Să știi că nu te-am tras în piept! Slănina e mai sănătoasă decât mezelurile, iar ceapa nu trebuie să lipsească de la masă. Așa au trăit bunicii mei și toți de la țară. Și au trăit mult și bine, cu produse din gospogăria proprie.

Să nu faci abuz, asta e foarte important.

Slănina și ceapa au fost de la ”ursoaică”. Bune rău! Și una și alta

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Zoazore
[02.09.16 22:47:01]
»

@krisstinna: Si eu m-am plimbat prin iarba uda cu tine! Vine si Patroclu-acum!

krisstinnaAUTOR REVIEW
[03.09.16 23:49:13]
»

@Zoazore: Acum am ajuns să-ți mulțumesc, m-am luat cu alte treburi

Chiar m-am plimbat prin curtea imensă și tare mi-a plăcut. Dacă am reușit să te fac să mă însoțești mă bucur din suflet.

Sper că n-am fost prea ”lungă”. Mai am una și ajung la Tg Mureș. Aia nu e grozavă, n-are iarbă, e doar ”de suflet”.

Te pup dulce și-ți mulțumesc pentru tot.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Aurici
[28.09.16 17:26:51]
»

@krisstinna: Și noi suntem slăninari. Dar cu ceapă roșie.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, Mihai18, mishu, Zoazore

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065987825393677 sec
    ecranul dvs: 1 x 1