GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Acces uşor, preţ bun, curat, funcţional.
Anul acesta la jumătatea lunii martie nu a fost primăvară ci prima vară. Temperaturi în jur de 20 grade, soare, cer senin, numai bine să părăseşti oraşul şi să pleci cât vezi cu ochii. Eram de câteva zile la Sinaia la reâncărcat baterii - cele mai uzate se încarcă mai des - şi ne-a trecut prin gând un ce ar fi dacă?
Acest ce-ar fi dacă? s-a materializat în hotărârea de a vizita Sighisoara. O văzusem prin anii 50 cu grupul de elevi care făceam practică la Nitramonia Făgăraş. A mai rămas o fotografie sepia decolorată cu o fetiţă sub o scară acoperită. Am revăzut-o fugitiv şi anul trecut la întâlnirea de la Odorheiul Secuiesc în care Andox a ghidat un grup de useri în cetatea Sighişoara. Noi am stat pe o bancă în piaţa turnului cu ceas pentru că mă jenam să ţin grupul în loc din cauză că eu urc treptele mai încet. Acum, după ce ne hotărâsem, cu o seară înainte de plecare, mi-a picat fisa că musai ne trebuie cazare pentru că nu putem face drumul dus-întors în aceeaşi zi şi să mai şi vedem câte ceva. Am apelat la enciclopedia noastră de suflet amfostacolo.ro unde am găsit peste 100 de reviewuri cu pensiuni/ hoteluri care oferă cazare în Sighişoara. N-am citit decât câteva şi pentru că în unele expuneri nu era trecut preţul pe noapte şi altele erau vechi, m-am dus la prietenul nostru Google la Pensiuni şi hoteluri în Sighişoara în care dacă afişezi perioada apare şi preţul. Am fi vrut să dormim într-o casă medievală, din acelea cu plăcuţă de monument istoric pe zid şi mobilă săsească sau retro dar preţurile, la o medie de 160 lei/ noapte ne-au răcorit. Găsisem o pensiune chiar în cetate la un preţ ceva mai scăzut 120 lei dar de anul acesta nu se mai putea parca în faţa casei, deci ar fi fost de lăsat maşina în parcare şi cărat în mâini ce bagaj aveam, apoi nu avea cameră la parter iar scara, mi-a spus la telefon, că era îngustă şi fără balustradă, cum se făcea în secolele trecute. Am renunţat dar a doua zi din curiozitate am trecut prin faţa casei: într-adevăr avea un aer medieval dar ce te faci cu maşina şi scările?
Am găsit o pensiune ieftină în centrul oraşului, cu posibilitatea parcării în curtea proprietarului la un preţ de 80 lei/ noapte mai mult decât convenabil. Imediat am trecut la afa sursa noastră de informare şi am găsit un review obiectiv şi care per total avea păreri pozitive. Casa Sighişoreană, căci despre ea e vorba se află pe str. Nicolae Iorga nr. 4-6, pe o străduţă îngustă care începe de la semaforul de pe str. principală 1 Decembrie, la stânga. Se spune ˝nimereşte orbul în Brăila˝, eu aş zice că nimereşte oricine la Casa Sighişoreană pentru că în dreptul semaforului o plăcuţă arată direcţia şi distanţa de 80 m iar odată angajat pe străduţă o altă plăcuţă indică 50m. Gazda, domnul Nicolae, un bărbat foarte amabil, pe care-l anunţasem că venim, ne-a deschis larg porţile de fier şi am parcat în curte.
Pensiunea este o casă cu două corpuri tip vagon faţă în faţă în care la parter şi etaj sunt înşirate camerele de închiriat. Astăzi sunt 7 camere matrimoniale şi un apartament de două camere. Este aproape finisată clădirea din fundul curţii în care vor mai fi puse la dispoziţie alte camere. În curte există un grătar şi o terasă acoperită cu câteva mese dar în curând se va deschide un restaurant care mai trebuie dotat numai cu mobilier.
Cu toate că era şantier, nici urmă de moloz, murdărie, zgomot deşi am văzut unu-doi muncitori prin curte. Am aflat că se lucrează abia când proprietarul şi-a cerut scuze de eventualele deranjamente produse de şantier. Patronul ne-a dat două chei: una de la camera de dormit, alta de la bucătăria în care puteai mânca şi pregăti lucruri uşoare.
În cameră mobilierul este standard, fără mari pretenţii dar funcţional: un pat dublu, un dulap cu două uşi, o masă cu două scaune, o măsuţă cu TV, două noptiere cu veioze, oglindă, draperii groase, pe jos parchet fără covor, calorifer. Nu am remarcat AC dar cred că nici nu e nevoie. Baia cu gresie şi faianţă are cabină de duş, wc, cuvetă, două seturi de prosoape imaculate, săpun lichid, calorifer. Curat.
Bucătăria / sala de mese are toate dotările necesare unei bune utilizări ( plită, microunde, prăjitor, cafetieră, frigider mare, veselă, tacâmuri dar şi ulei, sare, zahăr, etc) dar noi ne-am făcut numai cafeaua şi am mâncat acolo seara şi dimineaţa. ce ne adusesem în traistă. În cameră şi baie am găsit frig pentru că era închisă rotiţa de la calorifer. În jumătate de oră s-a făcut o căldură plăcută.
La prânz, la 250-300 m de Casa Sighişoreană sunt două restaurante acomodante: Perla şi Bulevard. Noi am optat pentru ultimul care ţine de un hotel mare, datorită aerului său retro, cu fotografii ale unor frumuseţi din anii ´30-´50, cu măsuţe cu tăblia decorată cu motive săseşti, cu obiecte vechi gen un radio cu lămpi, un gramofon, etc. N-am putut mânca cine ştie ce, pentru că luasem cu jumătate de oră mai devreme o prăjitură delicioasă la cofetăria Angela, cea mai bună din oraş. La Bulevard am servit câte o porţie de mămăliguţa cu brânză cu smântâna, două beri fără alcool şi două cafele şi ne-a costat inclusiv cei 10%, doar 35 lei. După acest detur pe care l-am făcut pentru că înainte de drum trebuia să mâncăm undeva, - şi poate v-a interesat - în câteva minute am ajuns pe jos la pensiune. Domnul Nicolae ne-a deschis poarta, ne-am luat rămas bun şi am pornit la drum. Cu siguranţă că dacă vom mai înnopta în Sighişoara, tot aici vom veni.
Trimis de Michi in 30.03.14 11:23:55
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.21960600 N, 24.79873300 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Tot dintr-o strafulgerare m-a cuprins si pe mine dorinta sa vad din nou Sighisoara, mai mult pentru a o duce si pe nepotica de 7 ani la caii de la Danes Dracul. Sincer nu mi-a placut acolo (ferma cu pensiune si han) doar din cauza unor urlete de copii razgaiati si a minunatilor lor parinti. Altfel, ar fi fost ceva ok.
Am cautat ici-colo, ca de obicei inainte de plecare si pare ca la nenea Nicu ar fi ce ne trebuie. Merg doar eu (seful), fiul meu (loctiitor de sef) si nepotica (soldatul neinstruit). Vrem sa ne "self catering"-im si nu am inteles daca se poate sau nu face o friptura si o spagheata la bucataria de aici.
La fel, ar fi de interes daca avem cum sa dormim doi magadai plus o domnisoara in ce se gaseste de dormit prin locatie.
M-ar ajuta cele de mai sus pentru a fi deja documentat cand il voi aborda pe proprietar.
Multumesc anticipat.
@Albinoium: Cat e timp frumos, puteti face un gratar si manca in chiosc. Pe timp mai rau camera de servit masa combinata cu bucataria este potrivita. In camera de dormit patul este destul de lat pentru doi adulti si un copil. Nu stiu daca are camere cu pat suplimentar. Puteti sa va interesati la telefon. Nu trebuie sa va asteptati la cine stie ce eleganta dar principalele avantaje sunt apropierea de cetate, curatenia si nu in ultimul rand pretul. Un sejur placut!
@Michi: Multumesc frumos mai ales pentru promptitudine. Se pare ca aici o sa fie tinta finala, dupa ce am cantarit toate celelalte oferte. O sa urmeze un review, bineinteles. Numai bine.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2021 Perfect pentru oaspetii in tranzit — scris în 21.09.21 de grasu132 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Relaxant — scris în 29.06.15 de Madalin1980 din RIFOV - RECOMANDĂ
- Sep.2014 Totusi omul sfinteste locul — scris în 11.09.14 de Albinoium din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2013 O pensiune acceptabilă — scris în 29.12.13 de andrei.rafoiu din ROMâNEşTI [PH] - RECOMANDĂ