ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.03.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 04.10.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
OCT-2019
DURATA: 5 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 14

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 38 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 6 MIN

Liniște, răsfăț, relaxare... binecuvântare!

TIPĂREȘTE

De ceva timp încerc să scriu aici despre un loc de care am prins drag, un mic univers de liniște în care te pierzi și te regăsești în poveste. Un loc din Bucovina, Gura Humorului, o localitate în care nu mai călcasem de 45 de ani, de pe vremea pantalonilor scurți, când am fost trimis în tabăra de copii de la Bucșoaia.

Pensiunea despre care vreau să vă povestesc astăzi se numește Casa Humor, unitate clasificată la 4 stele, meritate din plin, poziționată la ieșirea din Gura Humorului, către Câmplung Moldovenesc. Unitatea se află la vreo 40 de metri lateral de E576, pe o mică alee care pornește înăintea unui peco MOL, există un panou care indică direcția către Casa Humor, în capătul aleii fiind pensiunea, în toată splendoarea ei.

Pensiunea este formată din 2 corpuri, A si B, având între ele o terasă generoasă, unde vara este o adevărată binecuvântare să te relaxezi. În octombrie, n-am putut să ne bucurăm de ea, chiar dacă pe timpul zilei era destul de cald pentru acea perioadă, diminețile și serile temperatura ajungea aproape de pragul înghețului.

Dar să revin... corpul A este primul corp care întâmpină turiștii, locul unde se află recepția și restaurantul, sala de conferințe, loc de joacă înterior și 12 camere de diferite configurații, de la duble și până la suite având în compunere 2 camere.

În corpul B se găsește centru SPA care înclude salon de masaj si saună uscată, piscina interioară și jacuzzi, un loc amenajat pentru agrement în care putem juca biliard, darts sau tenis de masă și 10 camere duble matrimoniale sau twin. Corpul B se află în deal, priveliștea fiind una de basm, voi pune câteva fotografii care fac cât 1000 de cuvinte 

Mai există o casă țărănească – muzeu, care este poziționată mai sus, în deal, amplasată lângă casa proprietarilor. Casa țărănească se poate vizita, după o programare în prealabil la recepție, în interior se pot descoperi o mulțime de elemente tradiționale bucovinene, precum și particularități arhitectonice populare specifice zonei.

Între corpurile pensiunii se găsesc mai multe locuri de parcare amenajate, astfel încât mașinile pot fi lăsate în siguranță, în locuri supravegheate. După corpul B, parcarea este amenajată puternic în pantă, lateral, deci trebuie avut grijă mare ca la deschiderea portierii să nu o scăpați peste mașina de lângă dumneavoastră. Nu știu dacă au fost astfel de probleme, panta este destul de accentuată, dar cu puțină grijă, totul este ok.

Există mai multe locuri de joacă amenajate pentru copii, și multe pajiști în care copii pot zburda în voie, bucurându-se de ceea ce le oferă natura, dar și o tiroliană.

De menționat faptul că din piscina interioara se poate ieși pe o terasă unde se găsesc câteva șezlonguri, vara cred că este bătaie mare pe ele.

Să vă povestesc câte ceva despre camere. Noi am stat în corpul B, la etajul 2, am avut o priveliște fantastică către dealurile din Bucovina, practic am încercat să nu ratez nici un răsărit, care parcă era diferit în fiecare dimineață.

Am beneficiat o cameră dublă matrimonială cu un fotoliu extensibil pentru puștoaica noastră, cameră destul de ok ca spațiu, cu balcon generos, cu multe flori, așa ca în Bucovina. Mochetă curată, lenjerie impecabilă, prosoape imaculate, aer curat, cam astea sunt reperele care ridică sau coboară gradul meu de satisfacție la prima vedere. Apoi apare sau disapare zâmbetul. La noi a fost zâmbet toată perioada, cât am fost cazați la Casa Humor.

Dotările camerei sunt cele pentru o pensiune care își respectă clienții, găsim mobilier care se prezintă în condiții foarte bune, cu un pat generos și o saltea care te trimite instant în lumea viselor, birou de lucru, minibar, telefon, veioze, aer condiționat, noi am optat totuși pentru căldura generoasă din calorifere, televizor LED cu diagonala mare, cablu tv cu destule programe, telefon cu acces către recepție sau către alte camere, wi-fi de calitate, masă și fier de călcat. Baia este dotată cu cabină de duș ce etanșează perfect, eu am o problemă cu etanșarea, uscător de păr și consumabile de calitate. Câte 3 rânduri de prosoape care se schimbau în fiecare zi dacă am fi dorit și halat cu papuci de baie. Pentru halat si papuci se plătește separat, însă nu-mi amintesc să-mi fi oprit bani la recepție.

În cameră am găsit liniște, aceeași liniște pe care o regăsim de jur împrejur, afară, aer curat de toamnă, multe flori și o atmosferă care te duce cu gândul la vilele din Austria. Acum, regret că n-am stat mai mult în incinta pensiunii, îmi încarc bateriile destul de rapid și caut noi variante dinamice, însă de multe ori, când te simți epuizat cauți liniștea de la Casa Humor. Acolo, mi-aș fi dorit ca perioada de încărcare să nu fie prea rapidă.

Despre restaurant și mâncarea bucovineană doar cuvinte de laudă. De la micul dejun, cu foarte multe preparate din gospodăria proprie, până la mâncărurile tradiționale, care doar în această zonă le poți savura la adevărata valoare.

O să las câteva poze, pentru a vă face poftă, am încercat multe preparate, însă noi am apreciat în mod deosebit tochitura bucovineană cu carne la garniță, tocânița picantă de vită cu hribi, salata bucovineană, dar mai ales clătitele cu brânză și smântână la cuptor. În plus, am descoperit o bere care nu există în Constanța, dar care mi s-a părut mai bună decât tot ce există pe piața noastră. Berea Suceava!

Nu insist foarte mult pe mâncare, ar însemna să urc în mașină și să ratez întâlnirea de la Sâmbăta, însă la Casa Humor, ai toate șansele să-ți rotunjești silueta. Nici sauna și nici piscina nu vor face minuni în fața bucătăriei bucovinene. Credeți-mă pe cuvânt, sunt pățit!

Despre ce puteți face în zonă? De la o drumeție pe TransRarău și admirarea peisajului fabulos de la Pietrele Doamnei, până la vizitarea mănăstirilor din zonă Putna și Voroneț (ultima fiind doar la 5 km de pensiune). De la vizitarea salinei Cacica, până la o incursiune la fabrica de pantofi Marelbo, de unde puteți achiziționa pantofi la prețuri promoționale din magazinul fabricii. Puteți vizita Cetatea de Scaun a Sucevei, recondiționată cu fonduri europene și Muzeul Satului Bucovinean, sau puteți vizita Iașul cu Palatul Culturii, Catedrala Mitropolitană, Teiul lui Eminescu, chiar și mall-ul cu grădinile fantastice de la baza Palatului.

Acestea au fost vizitate de noi în cele cateva zile în care am stat la Casa Humor, este drept, mi-aș fi dorit să lenevesc mai mult pe un sezlong la soare, să uit de tot ce este rău și să mă gândesc doar la frumos. Totuși, clipele petrecute la Casa Humor au avut darul de a mă relaxa și de a mă încărca pozitiv. Cred că același lucru s-ar întâmpla și cu voi daca v-ați duce acolo. Sincer să fiu, m-aș întoarce și mâine, Bucovina este un loc de povesteîn care toate finalurile sunt fericite. Trece repede pentru că este frumos... dar rămân fotografiile, până ajungem din nou!

Vacanțe frumoase să aveți! Ne revedem la Sâmbăta!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de pepsi70ro in 07.03.20 12:04:19
Validat / Publicat: 07.03.20 12:55:09

VIZUALIZĂRI: 1397 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P26 Catedrala Mitropolitană Iași
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 38.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    6 ecouri scrise, până acum

    gettyy
    [07.03.20 13:29:34]
    »

    @pepsi70ro:

    Bucovina este un tărâm de poveste iar pensiunea asta arată chiar foarte bine!

    O să tin cont de această recomandare în următoarele mele pelegrinări prin Gura Humorului.

    Este un loc tare drag mie si unde eu merg foarte des pentru că ador Bucovina.

    Mă bucur că ți-a plăcut Iasul!

    Felicitări pentru review si pozele extraordinare!

    Toate bune!

    CATAAS
    [09.03.20 20:17:56]
    »

    @pepsi70ro: Vai, ce bine că pomenește cineva de berea Suceava! Mă gândeam că numai nouă ne place, suceveni fiind. Singurul loc pe litoral unde am găsit-o de vânzare a fost la o pensiune din Eforie Nord, în apropiere de lacul Belona, proprietarul fiind undeva din zona Moldovei. De fapt, ăsta a fost și unul din motivele pentru care am ales pentru concediu Eforie Nord, câțiva ani la rând. Felicitari pentru articol, și, de supărare că nu putem veni la Sâmbăta, vom bea o bere sau un pepsi, la alegere...

    pepsi70roAUTOR REVIEW
    [09.03.20 20:40:51]
    »

    @CATAAS: Serios? Există pe litoral? Habar n-aveam... sper să o găsesc într-un hypermarket... Cum o fi să stau la o casă de marcat cu o navetă de bere, între cărucioare pline cu hârtie igienică și conserve?

    mishu
    [21.03.20 07:53:46]
    »

    @pepsi70ro: Aseara am promis ca de azi revin iar in business si ca incep mai intai cu lectura, logica fiind sa o iau din partea de jos a clasamentului, asa ca erai primul pe lista (am un excel cu link-uri salvate ca sa imi fie mai usor). Mare greseala am facut ca am inceput cu tine, la imaginatia mea, fiecare cuvintel se transforma in imagine, asa ca iti dai seama ca instantaneu am inceput sa poftesc la bucatele bucovinene. In Bucovina nu am mai fost din 2008, cand am facut un concediu vizitand tot din zona (inclusiv Gura Humorului) asa ca pozele mi-au adus aminte de momente placute din viata mea.

    Sa mai comentez de poze? Superbe ca de obicei tot ce vine din partea te.

    Cat despre povestea ta (caci asa de frumoasa este ca o poveste), ce sa mai spun, ai ajuns intr-un loc minunat, cu oameni asemenea, asa incat felicitari, votat cu mare drag.

    pepsi70roAUTOR REVIEW
    [21.03.20 08:23:32]
    »

    @mishu: Poate vom reuși cândva să facem o întâlnire AFA acolo, în zonă. Vom transforma poveștile în realitate

    mishu
    [21.03.20 08:29:28]
    »

    @pepsi70ro: Cu toate ca este departe pentru mulți useri care vin din zone diametral opuse, sigur nu vor regreta.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    CATAAS, gettyy, mishu
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Casa Humor:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.32748889923096 sec
    ecranul dvs: 1 x 1