ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.09.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
SEP-2023
DURATA: 2 nopți
Prieteni
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

“Casa Bunicului” – o viata de poveste

TIPĂREȘTE

A fost un an complicat, cu bune si mai putin bune, in fine, am ajuns si in septembrie fara ca eu sa ies din Bucuresti. Asa a fost sa fie, dar inceputul toamnei mi-a prilejuit o iesire minunata despre care trebuie sa va povestesc. Unii dintre voi cunoasteti unul dintre cele mai recente hobby-uri care imi fac viata mai frumoasa, asa incat chiar m-am inscris la un curs de pictura si cand Mariana "profa" a dat adunarea, am profitat imediat. A fost doar de un weekend, insa de care am profitat din plin.

O poveste a fost motorul care ne-a adunat. O poveste de suflet, o legatura de suflet dintre un bunic si un mar. Zilele de joi sunt destinate sedintelor de pictura care reprezinta de multe ori o provocare. Mai intai Mariana ne-a prezentat povestea bunicului (spusa de mar) si a anilor petrecuti de acesta in inchisoare si perioada de dupa Revolutie, dupa care ne-a lansat provocarea sedintei: Sa pictam ceva legat de acest subiect. Asa incat fiecare a pictat ce i-a venit in minte si pot spune ca au iesit lucrari dragute... cum as putea spune altfel :)?

Apoi a venit si ideea de a picta acolo. De altfel unii dintre colegii mei chiar au adus si picturile acolo si le-au oferit gazdelor, eu urmeaza sa o trimit prin posta, vreau sa o inramez mai intai.

Asa incat s-a stabilit sa ne intalnim in primul weekend din septembrie acolo, asadar de prin tara (Sibiu, Slatina, Bucuresti, Sfantu Gheorghe, Galati, Oradea, etc...) colegii au spus prezent intalnirii. Cum a decurs programul: vineri am ajuns pe la ora 14 la Fagaras de unde cu masinile colegilor, la "Casa Bunicului" comuna Vistisoara. Acomodare, poze, filmulete si gata de pictura (dupa ce mai intai am montat sevaletele) pentru vreo 2-3 ore (tema comuna), apoi cina, urmata de o sedinta (si pe zoom cu ceilalti colegi) de neurografica... am uitat care era al doilea nume :), dar un exercitiu foarte interesant.

Apoi la culcare. Dimineata micul dejun, apoi pictura, pana spre ora 12 cand am luat o mica pauza de tort si sampanie, am avut o sarbatorita, iar pictura vreo 2 ore, apoi ca sa nu stam mult cu pranzul am comandat niste pizza, iar pictura pana aproape de ora 19 cand am plecat sa vedem complexul Brancovenesc (aflat la 4 km distanta), si cina in oras :).

A doua zi, dupa micul dejun iar pictura pana spre pranz cand am luat pauza sa terminam tortul, sa strangem lucrurile si sa plecam spre casa. Am mai facut o oprire din nou la complexul Brancovenesc pentru o ciorba de burta, iar trenul de ora 18 ne-a adus (doar cu 5 minute intarziere) acasa. Si am avut si un bonus, in gara Brasov am avut "coleg" de peron trenul "Orient Express", daca ne vedeati cum eram cu ochii roata sa vedem cat mai mult in interior.

Asadar aceasta este povestea pe scurt a unui weekend minunat. Acum sa mai detaliem cate ceva despre pensiune doar, aici, despre altele urmeaza.

Pensiunea "Casa Bunicului" 3 margarete :), si o nota foarte buna pe Booking (9.9 din 120 recenzii) este situata in Valea Vistisoara si se afla la mai putin de 2 km de Parcul de aventura Dragus (la el nu am ajuns, nu facea scopul excursiei). Capacitatea este de 11 persoane in 5 camere (parter si etaj). 2 dintre camerele double sunt micute, din cate am inteles de la colegi, una dintre camera are insa si cada cu hidromasaj. Puteti lua contra cost micul dejun (40 de lei) si cina (80 de lei), o sa vedeti poza cu micul dejun si cu cina pe care am luat-o aici in prima seara si va asigur ca merita.

Camerele, sper sa va lamuriti din poze pentru ca in afara de dormit si mers la toaleta, maim ult nu am studiat, nu am pus nici macar mana pe telecomanda. Avantaje sunt si la parter si la etaj, la parter ai iesire pe terasa unde ai scaune si masuta, la etaj ai vedere de ansamblu. Sala de mese este cu acces si prin pensiune dar si din curte. In curte exista si un foisor unde se poate face un gratar, exista o masa mare cu scaune masive din lemn, dar si o canapea si 2 fotolii si o masuta. Langa acest foisor se gaseste sauna/ jacuzzi, contra cost, 100 lei max 4 persoane.

Curtea in schimb face toti banii, este imensa si daca gazdele ar fi fost pe interes ar fi avut suficient loc pentru inca o pensiune. dar o sa vedeti cat de frumoasa este in filmulet. Prin curte, pe cateva trepte se poate cobora la un rau, iarasi o sa il vedeti in filmulet.

In curte exista multe spatii de relaxare fie la masute, scaune agatate de pomi, hamace, exista chiar si o masa de ping pong.

In sala principala a pensiunii exista 2 bibioteci pline de carti asa incat va puteti relaxa cu o carte de acolo daca doriti.

Din aceasta sala puteti ajunge la cele 2 camere de la parter si pe scara la etaj, tot de aici se ajunge in sala de mese.

Deci, micul dejun este intre orele 8.30-10.30, cafea, ceai, suc de mere, lapte incepand cu ora 7.30.

Ce contine micul dejun (daca am scapat ceva vedeti in poze): Oua ochiuri sau omleta, bacon prajit, carnaciori prajiti, crenvursti fierti (asta la partea de produse calde) si la partea de produse reci: 2 feluri de branza, 1 cascaval, 1 cas framantat (asta era bestial), oua de prepelita fierte, salam/ sunca, zacusca, vinete (minunate), icre, slaninuta cu ceapa rosie felii, miere, gem de prune / gutui (facut in casa) sau alte gemuri la cutiuta, salam de biscuiti, iaurt, unt.

Paine traditionala de 2 feluri dar si toast (pusa langa prajitorul de paine).

Am pomenit de lapte, era din cel bun, adevarat, ba chiar a doua zi am avut lapte de bivolita :).

Am spus ca am luat si o cina aici, am avut pastrav prajit in unt si suc de lamaie, cu sos de patrunjel si cartofi cu chimen, un pahar de vin alb/ suc de fructe (de fapt am avut si pe masa in carafe) si o prajitura pe baza de biscuite si crema de ciocolata. A meritat din plin, a fost o bunatat, as fi ros si oasele daca puteam (nu de foame). Pentru cina exista mai multe variante (cate una pe seara) si le puteti studia in brosura din camera (o sa vedeti si in poze).

Si am uitat sa va spun ca au ca vecini o pastravarie, nu am intrebat daca se poate cumpara peste de acolo, banuiesc ca da.

Ce as mai putea spune? Acest loc i se datoreaza bunicului, el a vrut ca acest loc sa existe, o sa vedeti intr-una dintre poze povestea bunicului si nu ezitati sa o cititi, este o poveste adevarata, si daca va doriti un loc unde sa va relaxati cu adevarat, acest este locul.

Mai vreau sa fac o mentionare, exista wifi, insa nu intotdeauna merge foarte bine, dar de fapt veniti sa va relaxati, asa ca va invit la poze si sa ne auzim numai de bine.


[fb]
---
Trimis de mishu in 08.09.23 22:53:01
Validat / Publicat: 09.09.23 07:23:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SÂMBĂTA de SUS [BV].

VIZUALIZĂRI: 961 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Pensiunea "Casa Bunicului" - o alta viziune asupra povestii, asezata si pe tortul de care ne-am bucurat
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

18 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[09.09.23 07:21:52]
»

Bună recomandarea

Mutat în rubrica "Pensiunea Casa Bunicului [Viștișoara], SÂMBĂTA de SUS [BV]" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Michi
[09.09.23 07:58:43]
»

@mishu: A, va să zică asta era surpriza pe care vroiai să ne-o faci? Să-ţi dea Dzeu putere, succes, că talent ai ( P09, 53, 54- vroiam mai multe).

Altceva vreau să-ţi spun. Tu esti foarte tânără (în raport cu cine te priveste) dar cultivarea unei pasiuni, un hobby din timp îţi va fi de mare ajutor mai târziu. Te va feri de rutina, plictiseala şi poate chiar depresia care se va instala după trecerea anilor. Noi am avut pasiunea călătoriilor, mai târziu eu a scrisului şi crede-mă asta mi-a păstrat tonusul cu toate disabilităţile pe care le am.

Cu privire la pensiune şi zona în care e amplasată,- Viştea, Vistişoara, Drăguş - e superbă. O cunosc foarte bine pentru că acolo mi-am făcut stagiatura prin ´58-60, în oraşul Victoria unde era un Combinat Chimic

elenaadinaPHONE
[09.09.23 08:22:38]
»

Bine ai revenit! ????

Chiar mă întrebam pe unde ai mai fost?!

Mă bucur că ai avut parte de această mică evadare intr-un loc pitoresc, încărcat de poveste și energie pozitivă!

Să sperăm că totul va fi bine și te vei bucura de vacanțe până la sfârșitul anului!

Știi ca în toamna lui 2022 am vorbit că vreau să ajung în Dolomiți, ei am reușit, am fost în iunie și încă sunt super încântată! ????

webmasterPHONE
[09.09.23 08:27:07]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mishuPHONEAUTOR REVIEW
[09.09.23 09:56:11]
»

@elenaadina: Ma bucur ca ai reusit! Chiar sunt amintiri de vis. Multumesc de vizita si aprecieri!

elenaadinaPHONE
[09.09.23 09:57:45]
»

@mishu:

Cu drag! ????

mishuPHONEAUTOR REVIEW
[09.09.23 10:02:16]
»

@Michi: Mama Michi chiar sa stii ca m-am gandit la tine fiind acolo deoarece una dintre colege chiar mai statea o zi si-si planificasera o vizita prin Victoria si stiam ca e zona tineretii tale. Probabil vom mai ajunge in zona si in scop turistic, acum a fost maraton de arta ????. Cat despre hobby, vei vedea in curand asa cum am anuntat pe Faacebook, probabil ca duminica sau luni.

Multumesc de vizita si aprecieri. ????

mishuPHONEAUTOR REVIEW
[09.09.23 10:05:23]
»

@webmasterX: Localizare corecta, o zi frumoasa!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishuPHONEAUTOR REVIEW
[09.09.23 10:08:46]
»

@webmaster: Multumesc frumos, o zi linistita!

ANILUPHONE
[09.09.23 11:26:43]
»

Wow... Mișulică, am fost acolo în curte chiar duminică, înainte de prânz... Am intrat cu mașina în curte și nu ne mai săturam să admirăm curtea... era agitație în zona de pictură... chiar am zis, clar aici se ține un curs de pictură! Iar tu erai acolo!!!

Mă bucur că ne-ai povestit despre un loc pe care l-am admirat din mașină... Am ajuns acolo după ce am fost la Mănăstire... am băut o cafea la Miruna (despre care am vorbit pe Grup AFA)... am fost la Păstrăvăria de lângă Casa Bunicului, unde în curând v-a fi și o pensiune foarte drăguță și pot confirma că acum doar se vinde păstrăv... și așa am descoperit Casa Bunicului... !

Ce mică-i lumea!!!

Să-ți fie bine și să auzim de bine!

mishuAUTOR REVIEW
[09.09.23 15:21:19]
»

@ANILU: Nu-mi vine sa cred ca am ratat ocazia sa schimbam câteva vorbe, poate data viitoare cine știe in ce loc. Da, acest loc este minunat iar curtea superba. Dacă pensiunea are doar 11 locuri, in curte cred ca încap sute de persoane, mi-as dori sa mai ajung aici. Ma bucur ca și tie ți-a plăcut atât cât ai văzut, și îți mulțumesc pentru vizita și aprecieri. ????

doinafil
[09.09.23 18:07:26]
»

În primul rând îți spun că mă bucur că ai acest hoby care - așa cum spune și mama Michi - te ajută acum și-ți va fi de foflos și mai târziu!

Mi-a plăcut tot ce am citit și văzut în poze!

Mărul care-și spune povestea, însă, nu l-am văzut, sau nu l-am remarcat eu în poze! Apare doar în picturile tale, iar mesajul transmis de ele - de „rădăcini comune” - mi se pare foarte inspirat! ????????????

Povestea lui seamănă cu a multor bunici care astăzi nu mai sunt! E bine că nepoții și strănepoții o spun mai departe copiilor lor, iar pentru urmașul bunicului am toată stima! A reușit să refacă pe „fundația solidă a bunicului” un loc de poveste frumoasă, îmbinând elemente vechi și noi!

Felicitări pentru tot!... și

mishuAUTOR REVIEW
[09.09.23 18:43:57]
»

@doinafil: In poza P05 exact langa casa se vede acel mar, si vazandu-l simti ceea ce stie acel mar. El a fost martorul tacut al evenimentelor si tot el este cel ce ne-a spus povestea bunicului care va fi transmisa mai departe generatiilor viitoare. Nepotul lui spunea ca acest loc exista tocmai datorita bunicului, el vrand astfel sa ii cinsteasca amintirea.

A fost un loc unde m-am simtit extraordinar si unde as merge oricand cu cel mai mare drag.

Multumesc de vizita si aprecieri.

Zoazore
[11.09.23 10:42:52]
»

@mishu: Bine ai revenit, @mishulica!

Am citit Povestea Marului Centenar. Woow! Emotionanta si frumos povestita.

M-am "cazat" in camera ta. Parca miroase a mere proapete, a vacanta la bunici...

Superba si curtea si laudabila initiativa nepotului (Catalin?) care a facut real visul Bunicului.

Despre hobbyul tau stiam, dar excursia voastra a fost minunata. Cum este sa pictezi povesti?

Poate vei ajunge acolo si turistic!

mishuPHONEAUTOR REVIEW
[11.09.23 11:33:09]
»

@Zoazore: Nici nu stiu cu ce ar trebui sa incep in raspuns, poate cu finalul ????????, mi-as dori sa revin si ca turist pentru ca din acest punct de vedere nu am vazut nimic. Am fost atat de concentrata pe pictura ca eram in stare sa sar peste toate mesele, sau sa le fac cat de scurte posibil. Atmosfera a fost de vis, colegele minunate, vremea a fost superba. In mod sigur mi-ar fi trebuit o clona care sa fie turistul din mine. E un loc aparte si merita sa ii treci pragul. Iti multumesc si eu ca m-ai insotit in calatorie si ai apreciat. ????

Michi
[13.09.23 20:10:49]
»

@mishu: Doar nu am visat. Am văzut câteva tablouri făcute de tine şi până să răspund cu câteva cuvinte de apreciere, au dispărut şi nu le mai găsesc. Pe gmail nu le-am găsit, aici nu sunt, pe pagina ta de FB nu, atunci unde le-am văzut? Ia fă bine mata şi scrie un off, de ăla de filozofeală şi poze, ca să le poată vedea tot omul. Sau am visat?

Adina - addcont
[14.01.24 19:50:42]
»

Curtea si spatiile ei sunt cel mai mare plus pentru mine; nici eu nu as fi atins telecomanda... nici nu as fi stat prea mult in camera cu asa spatii verzi... Am notat-o intre prioritati, pentru o eventuala evadare de 1-2 zile inn tara, sa ne aerisim "greierii"

mishuAUTOR REVIEW
[14.01.24 22:43:43]
»

@addcont: Asa este, si chiar daca pensiunea ar fi populata la capacitate maxima, tot ar avea fiecare intimitatea lui avand in vedere suprafata. Este intradevar un loc unde as reveni cu mare drag. Multumesc de vizita si aprecieri.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Adina - addcont, ANILU, doinafil, elenaadina, Michi, mishu

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.079087972640991 sec
    ecranul dvs: 1 x 1