ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.09.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2013
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Omul sfinţeşte locul

TIPĂREȘTE

Vara aceasta, în cadrul acţiunii întreprinsă de mine şi de soţul meu, numită ˝să ne (re)cunoaştem patria˝, am revăzut câteva regiuni pe care le vizitasem cu zeci de ani în urmă. Am înnoptat în cinci pensiuni diferite selectate pe baza recomandărilor userilor afa sau de pe internet, la nimereală. Toate locaţiile au fost foarte bune şi merită susţinerea mea. Din acestea se desprinde însă ˝Casa Ardeleană˝, amplasată într-un fund de ţară, pe un drum forestier în Valea Lotrioarei nr. 29 (DC73).

Satul cu acelaş nume face parte din comuna Boiţa şi se află la cca 25 km sud de Sibiu cu intrare din valea Oltului de pe E81. Veneam dinspre Râmnicu Vâlcea şi la intrare în localitatea Lazaret un indicator spre stânga marca direcţia care trebuia urmată. Drumul ca atare este pietruit şi nu a pus probleme datorită faptului că nu avea denivelări dar la începutul lui am trecut printr-o carieră de piatră care ne-a umplut de praf. Noroc că eram în maşină pentru că trei-patru paznici patrupezi ne-au atenţionat prin hămăit să le părăsim cât mai repede proprietatea. Nu prea era de bun augur cum începuse acest sejur, privelişte nu prea exista, numai că exact la patru kilometri am ajuns la destinaţie (N45.633276/ E24.25792).

Din primul moment impresia a fost foarte plăcută. Chiar din drum se trecea pe un podeţ construit peste apa repede a Lotrioarei, se intra într-o curte cu deschidere mare frumos amenajată cu băncuţe, scrânciob, foişor, grătar, teren de sport, cascadă artificială, căsuţe de dormit, cuşti cu iepuraşi. Câteva trepte comode de piatră coborau la râul indiguit care curgea pe proprietatea pensiunii şi unde puteai pescui cu undiţele puse la dispoziţie de proprietar- răbdare şi noroc să ai!

Ne-a primit gazda, doamna Lenuţa, o femeie frumoasă şi încă tânără care chiar atunci punea pe sârmă cearceafuri la uscat. Ne-a condus într-o cameră la etajul întâi care, ca şi în alte părţi unde am dormit, avea tot ce trebuie ca să te simţi confortabil. Aşternuturi şi prosoape curate, televizor cu antenă satelit pentru zeci de canale, baie proprie cu cabină de duş, etc. De la fereastră, dacă te uitai în jos vedeai o mare de flori viu colorate printre care se distingea foişorul de luat masa şi grătarul zidit. Dacă ridicai puţin capul vedeai în depărtare un deal împădurit cu o formă perfectă care-ţi transmitea multă linişte şi relaxare. Acest deal exercita o puternică fascinaţie pentru că oriunde te-ai fi aflat în curte, simţeai nevoia să-l priveşti. Ce este interesant e că la plimbarea pe care am făcut-o pe jos în susul văii Lotrioarei care este presărată cu câteva pensiuni alternând cu ruinele unor case părăsite, nu am mai întâlnit o asemenea privelişte.

Revin la pensiune. Ca şi în alte cazuri, fiind de mică dimensiune cu doar 12 camere, nu avea restaurant dar ţi se punea la dispoziţie o bucătărie utilată cu de toate şi o sală de mese enormă. In congelator mi-am depozitat cutiuţele refrigeratoare iar în frigider doamna Lenuţa mi-a golit un raft în care am pus ce adusesem cu noi.

Puteai să-ţi pregăteşti singur masa (asta mai lipsea să gătesc şi în concediu!) sau să anunţi gazda din timp cam ce ai vrea să mănânci. Cum ajunsesem după prânz ne-a servit cu ce avea: o ciorbiţă de viţel cu smântână şi cu cel puţin zece bucăţele de cărniţă şi cârnaţi de casă cu cartofi prăjiţi şi castraveciori. A doua zi a fost un regal pe comandă. Primul fel nemaipomenita ciorbiţa de viţel iar al doilea, la mine 6 (şase) sarmale cu smântână şi mămăliguţă- o nebunie! Soţului care comandase mămăliguţă cu brânză şi smântână i-a adus o oală cu mămăliga straturi-straturi scăzută la cuptor până a făcut crustă – altă nebunie! Puteau mânca patru inşi pe săturate. Soţul a luat un sfert, apoi al doilea, al treilea şi ultimul i l-am încălzit seara la microunde. Prânzul ni-l aducea în foişor iar seara-dimineaţa mâncam din desagă pe o terasă. Cafelele la termos erau oferite din partea casei.

Cât ne-a costat? Două nopţi 160 lei şi mâncarea două prânzuri a două persoane 140 lei.

Curăţenia vilei şi a curţii era exemplară desi era întreţinută de cei doi soţi, fără ajutor salariat şi de cele două fiice, fete cu studii superioare. Acestea după ce se întorceau cu maşinile de la joburile lor nu pregetau să dea o mână de ajutor. Am plecat cu regretul că nu am putut sta mai mult. Pentru noi ca bucureşteni e destul de departe de ajuns deşi poate ne ajută Dumnezeu să mai mergem odată dar pentru userii din Ardeal, Banat, Oltenia, ar fi păcat să nu-şi încarce bateriile într-o asemenea oază de linişte şi confort.


[fb]
---
Trimis de Michi in 03.09.13 15:56:16
Validat / Publicat: 03.09.13 17:51:34
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2940 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P28 Sfârşit de vacanţă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17300 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

1 ecouri scrise, până acum

Dan&Ema
[22.11.15 09:20:20]
»

Cautam o noapte de cazare in jud SB pentru weekendul urmator si am dat de Casa Ardeleneasca din Lotrioara. Cand sa intru pe impresiile postate pe AFA ce gasesc? Unul din cele 2 articole postate, adica aceasta, marca @Michi, a reprezentat garantia deciziei de a rezerva ferm pe booking cazarea aici. Pozele sunt minunate. Peisajele imbie la odihna si recreeere si de incarcat bateriile. Dar si burtile cu ciorba de vacuta si mbs cu crusta. Seara vom merge la targul de Craciun din Sibiu, deja deschis, iar restul weekendului prelungit la Sambata de Sus. E ceva cu gusturile si preferintele noastre!

????????????????????????????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Casa Ardeleană [Valea Lotrioarei]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.042900085449219 sec
    ecranul dvs: 1 x 1