GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Între două „istorii” – Pensiunea Caro, Cristur - Deva
Câteva zile am fost peregrin prin țară și străinătate, peste 2200 de km s-au rostogolit sub roțile autovehiculului, ținuturi diferite derulându-se prin fața ochilor. O noapte sosită din ce în ce mai devreme ne-a prins în preajma Văii Mureșului, pe meleaguri hunedorene. Trecem de turnurile termocentralei Mintia, mai mult ghicite după luminițele roșii și curând orașul Deva apare din negură cu a sa cetate cocoțată în vârf de stâncă, cu ziduri luminate în nuanțe mov. Trebuie să ne oprim, drumul a fost lung și oboseala acumulată e mare. După consultarea Internetului, alegerea se oprește asupra Pensiunii Caro din localitatea Cristur.
Amplasare și acces. Unitatea de cazare se află situată aproape de jumătatea drumului între două obiective istorice importante: Cetatea Devei și Castelul Corvinilor din Hunedoara. După ce ieșim din Deva, trecem de marele centru comercial Shopping City Deva și virăm dreapta către orașul Hunedoara pe DJ 687; șoseaua e luminată intens ca un bulevard de oraș. După circa 3 km, intrăm în localitatea Cristur; pensiunea se află situată pe partea dreaptă și e semnalizată printr-un indicator cu 200 m înainte. Adresa este: Șoseaua Hunedoarei, nr. 50, localitatea Cristur, județul Hunedoara. În curte există 3-4 locuri de parcare, alte 2-3 spații fiind disponibile și lângă gard, pe marginea drumului județean.
Descriere. Am intrat în vila din curte unde am găsit pe doamna care se ocupă de pensiunea clasificată cu trei margarete. Nu mai avea camere duble libere, dar ne-a oferit o cameră triplă la prețul uneia duble având în vedere ora înaintată deja. Gazda, o persoană foarte spirituală, ne-a oferit și un păhărel de țuică drept bun-venit, după instalarea în cameră.
Pensiunea Caro pune la dispoziția turiștilor 7 camere (între care și o triplă și o cameră pentru 4 persoane), împărțite pe două etaje. La parter se află bucătăria, barul și restaurantul, iar în curte o terasă acoperită. Peste tot sunt ghivece cu flori și plante ornamentale care „încălzesc” locul. Urcăm la etajul 1 pe o scară de marmură înțesată de plante; aici pe hol se află un birou cu un calculator și un balcon comun întregului etaj. Ai impresia la un moment dat că te afli în casa cuiva, plantele și decorațiunile fiind foarte „personale”.
Camera triplă în care am fost cazați a fost curată, dotată cu un pat dublu și unul de o persoană, caloriferul era cald – afară fiind destul de răcoare deja. Podeaua camerei e acoperită cu parchet și câteva mici covorașe persane, jaluzele verticale protejează somnoroșii de lumina matinală a soarelui (și geamurile termopan au folie de protecție până la jumătate). Între dotările camerei menționez: minifrigider, tv lcd (diagonală mare), noptiere și veioze (funcționale), dulap cu umerașe, cuier, măsuță și două taburete, pahare. Există și aparat de aer condiționat; camera nu are balcon; are vedere laterală spre curtea vecinului și șosea (noaptea nu prea e trafic auto). Baia are dimensiuni generoase, pentru acces trebuind să urci două trepte. Este dotată cu cadă mare de colț, consumabile uzuale, prosoape albe, feon, dulăpior de colț, cuier pe ușă.
Micul dejun. Dimineața am coborât în sala restaurantului pentru a mânca micul dejun oferit de gazde în prețul cazării. Afară, pe terasă, era prea rece – eventual se putea bea cafeaua la aer. Restaurantul degajă un aer simplu, dar prietenos; aici se pot comanda preparate tradiționale; pe tejgheaua barului sunt afișate cu mândrie notele de pe Booking. Ne-a fost adusă o farfurie ce conținea omletă, șuncă, brânză, roșie și castravete, apoi o cană de ceai cu lămâie însoțită de unt și gem de căpșuni (preparat în casă, foarte gustos). Un mic dejun simplu, suficient pentru a începe cu voioșie o zi nouă de călătorie.
În concluzie, recomand această pensiune pentru cei aflați în tranzit, dar și pentru cei care doresc să petreacă câteva zile în această zonă înțesată de obiective turistice. Poziționarea pensiunii ajută pe turiștii dornici a vizita atât Cetatea Devei și Muzeul Civilizației Dacice și Romane, cât și Castelul Corvinilor ori Ținutul Pădurenilor.
Trimis de tata123 🔱 in 03.10.16 09:47:46
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în HUNEDOARA.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.83034201 N, 22.94609427 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)
@tata123: Un loc placut unde sa te odihnesti intre doua drumuri. Cat despre planta din poza nu stiu nici eu cum se numeste, am si eu insa una acasa si pot spune ca face flori foarte des astfel incat este aproape mereu plina de flori (mai putin iarna cand o bagam la hibernare)
Felicitari, votat cu placere.
@webmaster26: Poziționarea este corectă.
@tata123:
Dupa un f. b. apare si sb, meritat desigur.
Cred ca ai cu ce sa ne incanti dupa atatia km, asteptam.
@tata123: P20, eu stiu ca-i zice Ceapa Ciorii, brandusa de casa (domesticita)
Cum i-o zice, tot SB a capatat! Din suflet!
@all: Mulțumesc. Vor urma și câteva articole din această călătorie lungăăă. Îmi place floarea respectivă, aduce puțin cu un gingaș ghiocel ori cu o albă narcisă... într-un fel.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2017 [Cazare o noapte pentru] Magura Rock 2017 — scris în 11.09.17 de Florin1963 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Recomand cu caldura aceasta pensiune — scris în 19.07.17 de sandu14 din ORADEA - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Pensiunea Caro, o gluma proasta! — scris în 22.06.17 de DanielaBlaj din BRAşOV - nu recomandă
- Apr.2017 O gazdă de excepție — scris în 02.05.17 de Adriana1983 din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Apr.2017 Există și oameni care știu să facă turism — scris în 30.04.17 de Myka din BUZAU - RECOMANDĂ
- Oct.2016 Pensiunea Caro — scris în 30.10.16 de Ionuta Oltean din GHERLA [CJ] - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Excelenta impresie — scris în 27.12.16 de turturica din MONTREAL - RECOMANDĂ