GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Cabana din Brazi, poarta spre triunghiul mănăstirilor rupestre
Pentru astăzi am o ofertă de cazare «probată» de noi în iulie 2013, ca ultimă parte a sejurului de atunci, despre care am mai scris aici (Pensiunea Poarta Arieșului): vezi impresii
Am ajuns la pensiunea «Cabana din brazi» venind din munții Apuseni, unde petrecuserăm 7 zile «împănate» cu excursii prin munții din zonă, dar unde am avut și o zi complet pierdută, cu reparația mașinii, tocmai la Alba Iulia, după ce a cedat cutia de viteze pe drumurile pitorești, dar complet desfundate, spre satul Casa de Piatră.
Drumul de aproape 500 de km dintre Apuseni și Câmpulung Muscel a durat (ca timp) aproape la fel de mult ca cel de pe traseul București-Arieșeni :(
Este drept că am făcut și aproape 50 de kilometri de ocol degeaba: venind dinspre Făgăraș spre Zărnești, în loc să o luăm la dreapta spre culoarul Rucăr-Bran, am luat-o la stânga, spre Brașov, doar la Râșnov ne-am dat seama că am greșit drumul și am făcut cale întoarsă.
Spre norocul nostru, oboseala acumulată pe lungul drumului din acea zi a fost rapid combătută cu ceea ce ne-a așteptat la Cabana din brazi :)
Nici nu am coborât bine din mașină și au început surprizele: primii oameni de la pensiune văzuți au fost un prieten de al nostru și fata lui, ajunși și ei în cursul acelei zile acolo, direct de la București. Nota bene: gazdele de la pensiune s-au ținut de cuvânt și i-au preluat pe amicii mei direct de la autogara din Câmpulung Muscel, ei neavând mașină (prietenul de mai sus lucrează în străinătate și a venit în concediu în România, cu fata), au venit cu autobuzul din București.
A doua surpriză plăcută a fost tratația pregătită pentru noi de gazde: un fund de lemn garnisit cu brânză telemea, ceapă, slană, etc. toate astea bine stropite cu o țuică de acolo, băutură care a fost una din cele mai mari descoperiri «culinare» în cele 5 zile petrecute la pensiune.
Așa că ne-am instalat și am intrat în program :)
Ca să revin puțin la planificarea sejurului de aici, menționez că am vorbit în prealabil la pensiune, ne-am înțeles pentru 5 nopți de cazare și demipensiune pentru noi (ni s-a oferit un apartament, de la parter, pentru 3 persoane și cățelul), iar pentru prietenul nostru și fata lui, o cameră obișnuită. Plus că pe ei au fost de acord să îi preia, gratuit, de la autogară.
Descriere condiții de la Cabana din brad și localizare
Pensiunea este de fapt un fost canton silvic retrocedat către actualii proprietari, care plecând de la locația strategică inițială, adică o construcție de la marginea satului Stoenești, situat la 16 kilometri de Câmpulung Muscel, înconjurată de o pădure deasă de brazi în partea din spate și în lateral și cu râul Dâmbovița, în vale, la nici 100 de metri de pensiune, au procedat la reconstruirea ei în forma actuală.
Pensiunea oferă de 5 camere standard și un apartament (format din 2 camere, un living și două băi).
Compartimentare : La parterul pensiunii este acel apartament, în care am stat noi, apoi un living cu funcția și de sală de mese, plus o zonă de recreere, de asemenea mai găsim aici o bucătărie complet dotată și utilată.
La etaj sunt cele 5 camere (pont, camera 1, prima pe culoar este mai mare și mai frumoasă).
Curtea pensiunii este imensă, pe saitul lor spune că are 2 hectare.
In curte găsești, printre altele, un foișor și o terasă din lemn, un grătar situat într-o construcție folosită de angajații pensiunii și doi, trei câini, cu care noi și Winnie a noastră ne-am împrietenit imediat :)
Adresa pensiunii este Comuna Stoenești, județul Argeș, numărul 4, dar asta nu vă ajută cu nimic acolo, cel mai bine este o recunoaștere aeriană, prealabilă, cu coordonatele GPS (astfel puteți vedea și amplasarea pensiunii pe Google maps): 45.264810, 25.180181
Practic, mergi de-a lungul comunei Stoenești, treci râul Dâmbovița peste un pod în partea dreapta și imediat faci din nou la dreapta și mai mergi vreo 300 de metri, pe un drum îngust de pământ, printre casele oamenilor, până se termină: acolo, la capătul satului, unde începe pădurea este pensiunea Casa din brazi.
Ca distanță față de Câmpulung Muscel, am menționat deja 16 km.
Despre condițiile de cazare: camerele sunt mari și spațioase, doar camerele din apartamentul în care am stat noi sunt mai mici, așa că mai bine luați 2 camere, dacă sunteți 3 sau 4 persoane.
Despre masă: micul dejun servit în cele 5 zile de acolo a fost, fără exagerare, pe locul 1 ca varietate și cantitate a produselor oferite, la egalitate cu micul dejun de la pensiunea «Vila Speranța», din Pleșcoi, Buzău, despre care am scris aici: vezi impresii.
La fel, masa de prânz sau de seară (în funcție de lungimea excursiilor care le făceam în fiecare zi, în zonă), adică a doua parte a demipensiunii stabilite, a fost bogată și variată, în fiecare zi stabileam dinainte cu angajații pensiunii ce dorim să servim în ziua respectivă. Ca idee, într-una din zile, pentru că îmi exprimasem dorința să mâncăm o pastramă de oaie (deși nu era sezonul ei, fiind vară), proprietarii au cumpărat de la țărani pastrama și am făcut carnea de oaie pe grătarul din construcția alăturată pensiunii.
Toate mesele de prânz sau de seară din sejurul nostru au fost acompaniate cu aceiași țuică grozavă, oferită gratuit de gazde! :)
Ca pont «culinar» am aflat și adresa magazinului de unde se aprovizionau ei și am trecut și noi pe acolo, la plecarea spre București, pentru "a face plinul" .
De asemenea, am cumpărat atunci din zonă câteva sticle de țuică de Câmpulung (era doar 10 lei litrul…) și abia aștept o ocazie pentru a mai face rost din nou, dacă pot!
Menționez că de la pensiune se pot cumpăra diferite tipuri de băuturi, dacă clienții solicită acest lucru.
Ce excursii poți face în zona Câmpulung, pornind de la pensiunea Cabana din Brazi?
Muzeul și Rezervația Arheologica de la Castrul Roman Jidava (Jidova)
Curtea Domnească şi Ansamblul Mănăstirii „Negru – Vodă”
Monumentul Eroilor de la Mateiaș
Mănăstirea Nămăeşti
Schitul rupestru Cetățuia Negru Vodă - era la 5 kilometri de pensiune
Schitul rupestru Corbii de Piatră
Cheile Dâmbovicioarei
Cheile Dâmboviței
Peștera Dâmbovicioara
Cabana Voina de la poalele munților Făgăraș și lacul de acumulare de lângă ea
Noi în cele 5 zile petrecute acolo am încercat sa «bifăm» toate obiectivele de aici, doar pe cele din orașul Câmpulung le-am ratat.
In concluzie, vă recomand din toată inima să vizitați zona Câmpulung Muscel, iar pensiunea Cabana din brazi este o alegere perfectă.
Ca o confirmare a bunelor impresii despre sejurul de acolo, trebuie să vă mai povestesc că, la un an distantă, noi ne aflam, de asemenea, în concediu cu familia, de această dată în Delta Dunării, detalii aici: vezi impresii.
Intr-o zi, primesc un telefon, după un an de "pauză", exact de la prietenul din străinătate despre care am scris mai sus, care, spre surprinderea mea, era din nou în concediu în România și, evident, din nou la Cabana din brazi! :)
Trimis de FlorinAndrei in 29.05.15 14:48:23
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (FlorinAndrei); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.26420000 N, 25.18006000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Pensiunea ''Cabana din Brazi'' [Stoenești], CÂMPULUNG-MUSCEL" (nou-creată pe sait)
===
Mulţam fain.
Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.
Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.
@webmasterX - Este perfect, mulțumesc.
Pun acum și pozele.
Am văzut ca nimeni nu a remarcat poza P18 și nici întrebarea de acolo
Păcat, pentru că este o zonă turistică deosebită: în poza respectivă este vorba despre Râpa Șoimului.
O să verific dacă există vreun articol despre ea pe AFA, dacă nu, voi scrie eu unul
@FlorinAndrei -
Abia acum am vazut postarea ta, jur ca mi-au dat lacrimile pt ca Stoenesti de Arges este un loc unic in inima mea si a sotului meu, noi "strainasi" de zona ne-am indragostit iremediabil de acel loc acum 15 ani, am luat o casuta acolo si de atunci de cate ori putem fugim acolo iar cand inchid poarta la plecare arunc o ultima privire si o ultima dorinta: ajuta-mi Doamne sa vin inca odata!
Am gasit postarea ta cautand daca a scris cineva despre sat, tocmai vroiam sa revin la ceva ce am abandonat anul trecut, "Coltii Albinei".
Iti doresc sa-ti aduci familia (si catelul) cat mai des acolo si sa scrii!
@elviramvio - Buna,
Imi pare bine ca "ai rezonat" la postarea mea despre Stoenesti, mi-a placut si mie foarte mult zona, asa ca poate mai vorbim despre ea. In plus, si mie mi-ar place o casa batrâneasca pe acolo, unde sa "tragem" dupa ce ne pensionam.
Am fost si eu curios ce sunt "coltii Albinei", am gasit postarea ta si mi-am adus aminte ca vedeam noaptea crucea luminata, dar nu stiam cum se cheama stânca respectiva.
Oricum, am gasit in postarea ta si alte locuri din zona in care nu am fost, asa ca le pun pe lista cu "de vizitat": cheile Dambovitei de la Cetateni, pt cei ce pot urca la manastirea Cetateni sunt de vazut locuri istorice deosebite, mergeti pe valea Badencei, din satul Badeni pe drum asfaltat si apoi pietruit spre inima muntilor.
Pe curand,
FlorinAndrei
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)