GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Belmonte din Statiunea Balneoclimaterica Sambata De Sus
Acum cateva saptamani am castigat, datorita voturilor colegilor de pe forum, carora le multumesc, premiul constand intr-un weekend la pensiunea Belmonte din localitatea Sambata De Sus.
Am luat imediat legatura cu Florin, proprietarul pensiunii, caruia i-am comunicat codul de validare al premiului. Acesta a fost foarte amabil, am convenit asupra weekendului in care vom merge la pensiune, a verificat disponibilitatea si mi-a spus sa fac si o rezervare in scris, urmand apoi sa primesc confirmarea printr-un e-mail.
Perioada convenita a fost in 3 - 5 iunie anul curent, iar in e-mailul de confirmare era precizat sa sun cu o zi inainte de data cazarii ca sa confirm prezenta. Asadar, am urmat instructiunile, am sunat si am povestit destul de mult la telefon cu Florin, care mi-a raspuns cu multa rabdare la toate curiozitatile mele. Mi-a spus apoi in gluma ca in acel weekend la pensiune e “intrunirea membrilor AFA”, ca ma voi intalni cu tata123, cu buterfly si cu el, care pe forum are nickul neenee. O intalire intamplatoare, nimic nu a fost organizat, toti cand ne-am vazut am povestit ca era singurul weekend liber in care ne puteam deplasa din localitatea de domiciliu. Intâlnirea mea cu ceilalti membrii AFA a fost absolut fortuită dar foarte placuta. Am fost foarte emotionata si totodata nerabdatoare sa ii cunosc pentru ca le urmaresc articolele.
In data de 3, vinerea, am plecat la ora 9:30 din Tirgu Mures pe traseul Sighisoara – Apold – Agnita – Voila - Sambata de Jos - Sambata de Sus - Statiunea Climaterica Sambata de Sus. Portiunea de drum dintre Sighisoara si Voila este valurita si plina de gropi, asadar nu va recomand sa mergeti pe acest traseu.
Din Sambata de Jos, am urmat indicatorul spre Manastirea Brancoveanu. Un drum pitoresc se intindea serpuit pana la baza muntilor Fagaras, care se zareau la orizont, atunci cand ceata ne permitea sa ii vedem, cu portiuni acoperite de zapada. De o parte si cealalta a drumului covoare din flori colorate ne incantau privirile.
In jurul orei 13 am ajuns la pensiune, unde am fost intampinati de Florin care tundea iarba. A venit imediat in intampinarea noastra si ne-a ajutat cu bagajele. Am parcat masina si am trecut un pod din lemn peste raul Sambata ca sa ajungem la pensiunea Belmonte.
Pensiunea este o cladire construita pe doua nivele, incadrata de multa verdeata si ronduri cu flori colorate. In curtea larga a pensiunii am observat mai multe banci si mese din lemn, un balansoar, o trambulina,jucarii pentru copii, nisip pentru joaca, gratar si un viitor foisor in constructie. Curtea este frumos aranjata, ingrijita, decorata cu flori, iar ideea amplasarii unei bancute langa rau este minunata!
Am fost primii din gupul pe care-l astepta in acea zi si ne-a spus sa ne alegem camera pe care o dorim. Bucurie mare!
Dupa ce am vazut mai multe camere, am hotarat sa ramanem in camera numarul 5, de la ultimul etaj. Mi-a placut foarte mult din momentul in care am deschis usa si am vazut o lumina mare datorita geamului din plafon. In camera se intra printr-un hol spatios, din care daca mergi inainte se ajunge in baie iar in stanga este intrarea in camera. Camera este mare si luminoasa, dotata cu mobilier din lemn masiv, tv cu programe prin cablu, Wi-Fi, pat matrimonial, noptiere, veioze, iar pe jos este mocheta. Din camera se iese pe o terasa generoasa, de unde se poate admira si asculta sunetul relaxant al raului Sambetei, insotit de ciripitul pasarilor. Pe terasa am gasit o masa si doua scaune. Geamurile si usa balconului sunt din termopan. Baia este o incapere spatioasa, luminoasa, calda, cu o cabina de dus care se inchide etans, foen fixat pe perete, oglinda. Apa la baie este fierbinte in permanenta.
Consumabile: hartie igienica, doua mini sapunuri. Am gasit in hol pe un suport din lemn doua prosoape mici si doua mai mari. De asemenea in hol este un cuier fixat pe perete. Nu este frigider in camera. Cu toate ca suntem in luna iunie, caloriferele erau fierbinti pentru ca afara era racoare.
La parter este o sala mare cu scaune si mese de diferite dimensiuni, unde se poate servi mancarea proprie sau se poate comanda de la pensiune. Este un LCD mare in sala de mese si o combina audio. De aici se intra in bucatarie unde aveti la dispozitie: vesela, tacamuri, aragaz, chiuveta, cuptor cu microunde, masina de spalat vase si un frigider mare. Apa la robinet este potabila, de izvor, rece.
Tot la parter sunt si doua bai, una pentru femei si una pentru barbati.
Dupa ce am lasat bagajele in camera am iesit si am cunoscut sotia si pe cei doi copii ai lui Florin. Este vorba de o afacere de familie, sunt oameni prietenosi, placuti, saritori, gata sa te ajute cu sfaturi despre ce poti vizita in zona.
Spre seara ne-am intalnit si cunoscut cu ceilalti membri AFA (tata123 si buterfly), veniti impreuna cu familiile lor.
Am stat la povesti pana tarziu, am schimbat impresii despre ce am vazut in zona respectiva, precum si despre ce urma sa vedem in zilele urmatoare. Florin s-a ocupat de mentinerea bunei dispozitii, dezlegandu-ne limba ca visinata si rachiu de casa... Trebuie sa le multumesc totodata si lui tata123 si lui buterfly pentru ca mi-au recomandat cateva obiective turistice pe care sa le vizitez in zona, ei venind cu lectia invatata - noi am avut alte planuri, pe care vremea capricioasa ni le-a cam dat peste cap.
Faptul ca de la pensiunea Belmonte se ajunge usor la Sibiu, Brasov, Sighisoara, Fagaras si Transfagarasan reprezinta un atuu pentru aceasta, fiind un punct bun de plecare spre multe obiective turistice.
De aici, la 5 minute de mers pe jos, intr-o plimbare lejera se ajunge la Manastirea Brancoveanu. Am fi vrut sa mergem pana la chilia lui Arsenie Boca, dar cum a plouat in acea saptamana, nu ne-am incumetat sa pornim pe cararile alunecoase din padure.
Florin ne-a povestit ca ei fac dulceturi din mai multe fructe pentru turistii care se cazeaza si mananca la ei. Noi am avut la noi un borcan de dulceata de pere cu busuioc la care am renuntat de indata ce am gustat dulceata de visine pe care ne-a adus-o Florin. Nu ne-am lasat pana nu am terminat borcanul – am primit si reteta de la sotia lui.
Pensiunea nu are vecini de jur imprejur, o oaza de liniste si de verdeata, este un loc unde poti sa te odihnesti cu adevarat. Gazdele sunt oameni foarte de treaba gata sa-i faca pe turisti sa se simta bine – veniti la pensiunea Belmonte.
Noi ne-am simtit foarte bine aici si ne vom mai intoarce cu drag cand vom fi in zona!
Trimis de Dana2008 in 14.06.16 07:31:27
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SÂMBĂTA de SUS [BV].
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.69124200 N, 24.80132300 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mi-a făcut plăcere să mă nimeresc la SB pentru un articol concis şi la subiect!
@Dana2008 - Clar și cursiv ai descris condițiile de cazare de la Pensiunea Belmonte. „Natură” e cuvântul de ordine ce domină zona Sâmbetei de Sus.
Minisejurul de la început de iunie s-a dorit a fi o gură de oxigen pentru vara care vine. Parcă ar mai merge câteva zile petrecute în zonă - sunt atât de multe lucruri de văzut.
Câteva fotografii sunt foarte drăguțe.
@tata123 - Multumesc pentru aprecieri! Sunt fotografii facute cu 3 aparate diferite . Da ai dreptate, 3 zile au fost prea putine pentru explorarea zonei care este foarte ofertanta... si am umblat de dimineata pana seara. Dupa fotografiile votate de tine am dedus ca printe altele, iti place natura mult. Gresesc cumva?
Nu cred ca am citit vreun articol in care sa fie cineva nemultumit de aceasta pensiune precum si de cei ce o ingrijesc si aste nu poate decat sa fie spre lauda lor.
Felicitari ca ai ales sa mergi acolo decizia a fost una pentru relaxare, iar din pozele postate se vede bucuria la intalnirea cu natura.
Foarte frumoase pozele cu flori de tot felul insa pentru mine cea mai frumoasa poza o consider P16- un peisaj minunat, ce sa mai, muntele cu zapada pe varfuri si cerul care pare o continuarea a zapezii de pe munte, minunata.
Felicitari, votat cu mare placere.
@mishu - Multumesc frumos! imi place foarte mult natura, in special muntele. Am niste poze superbe de pe Transfagarasan dar nu am avut inca timp sa scriu articolul. p. s. tocmai am citit articolul tau despre traversarea Transfagarasanului cu masina.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2017 Oaza de racoare in zilele calduroase — scris în 20.08.17 de cristianam din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Omul sfințește locul! — scris în 14.08.16 de ascent din BRăILA - RECOMANDĂ
- Jun.2016 'Munte frumos' - o pensiune demnă de acest nume — scris în 01.07.16 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Pensiunea Belmonte - locul unde iti poti odihni oasele dupa o zi de aventuri in Tara Fagarasului — scris în 10.06.16 de buterfly* din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Alături de natură – Pensiunea Belmonte — scris în 06.06.16 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2016 Liniște și relaxare — scris în 23.05.16 de costy69* din TARGU-JIU - RECOMANDĂ
- May.2016 Un loc unde abia asteptam sa revenim! — scris în 23.05.16 de aivil66 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ