GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Da! Va voi povesti, despre cazarea de o noapte pe care am avut-o intr-o delegatie din luna martie la Pensiunea Bastion din Sighisoara.
Initial am vrut sa dormim (am fost mai multi colegi) la Brasov, dar cum ne astepta un program foarte incarcat in ziua de dupa Brasov, am decis sa castigam ceva timp si sa inoptam la Sighisoara. Aici erau mai multe variante, una dintre ele, Aparthotel Sighisoara (vezi impresii), am prezentat-o intr-un review de acum 2 ani, cand am petrecut vacanta de primavara in cetatea noastra atat de draga - Sighisoara. Pentru ca ne-am organizat destul de “”in scurt””, am optat de data aceasta pentru Pensiunea Bastion.
A propos de drumul de la Brasov la Sighisoara, pe E60 (alias DN 13 pe acest segment, 117 km, undeva sub 2 ore de condus, depinde de trafic), am prins Cetatea de la Rupea superb luminata pe inserat, si cum am citit pe AFA despre restaurarea acesteia fata de perioadele mai de demult cand am batut-o si eu la pas, tare imi mai venea sa fac un pit stop la cetate, dar oboseala unei zile lungi si grele si ora inaintata ne impingeau de la spate sa ajungem mai repede la destinatia noastra: Pensiunea Bastion din Sighisoara.
Am ajuns aproape de ora 20. Pensiunea Bastion este situata sus, in cetate, in str. Tamplarilor nr. 11, dar accesul recomandat este pe str. Scolii.
Ca sa puteti ajunge cu tursimul aici, trebuie sa urmati indicatorul rutier situat in soseaua principala, la poalele cetatii, pe malul Tarnavei Mari, care va conduce in stanga pe o strada pietruita, str. Anton Pann, intr-o parcare larga, de unde strada se intoarce in ac de par, in urcus, trecand pe la 2 bariere de acces.
Eu am nimerit barierele deschise, dar pun aceasta situatie pe seama extrasezonului. In sezon, din cate am inteles, barierele functioneaza si primesti un card de acces, pe care daca esti cazat la pensiunile din cetate, il vei schimba cu altul fara valoare, altfel vei plati la parasirea spatiului ingradit de bariere.
Strada, numita dupa bariere Zidul Cetatii, este in continuare pietruita si se strecoara prin 2 arcade ajungand in Piata Cetatii, langa Casa cu Cerb. Cativa metri mai in dreapta, se afla Pensiunea Bastion.
Amplasarea pensiunii este ideala pentru cei ce viziteaza cetatea medievala, fiind situata in inima cetatii. In cateva minute de mers pe jos pueti vizita:
Turnul cu Ceas, Biserica Manastirii, Turnul Fierarilor, al Cizmarilor, al Croitorilor, al Cojocarilor (nu le insir pe toate!), Casa Vlad Dracul, Primaria (Palatul Comitatului), Biserica Romano-Catolica, Scara Acoperita, altele. Cate ceva am pomenit in acest review mai vechi pe vremea cand eram chibit sau destul de incepator in ale postarilor pe AFA! (vezi impresii).
Cand am parcat, ne-a intampinat gazda, care ne-a rugat intr-o romana cu accente maghiare sa incadram masinile in spatiul delimitat alocat parcarii pensiunii, ceea ce am si facut. Cateva locuri de parcare erau dedicate oaspetilor pensiunii.
Accesul la cladirea pensiunii se face printr-o curte interioara frumoasa, impodobita cu obiecte decorative, felinare (care nu erau aprinse peste noapte), ghivece si cosuri cu flori. Sunt convins ca vara tabloul este mai colorat si mai atragator.
De la receptia postata in mod foarte inghesuit pe holul ingust de la intrare, am primit camerele. Camera mea in regim de single a fost situata la mansarda constructiei. Camera are spatiul foarte neinspirat impartit, facand sa ai obstacole la tot pasul. Doua paturi inguste, un televizor plat, o masa cu scaune. Mobilierul era vechi, unii ar spune ca ar cadra cu localizarea pensiunii in cetate, eu sunt insa de alta parere. Baia la randul ei mica cu ghiuveta si cabina de dus si toaleta, dar fara accesoriile necesare in baie.
Receptionerul sau proprietarul ne-a recomandat sa ne grabim sa mergem in cetate, daca vrem sa mai gasim ceva de mancare la ora respectiva. Altfel tradus, la Bastion nu puteai servi cina. Am facut insa o alegere deosebit de inspirata, servind masa la Casa Cositorarului, in imediata vecinatate. De altfel intre cele 2 pensiuni pe dreapta este Scara Scolarilor sau Scara Acoperita, iar in fata Pensiunii Bastion sunt magazine de suveniruri, deschise de dimineata devreme pana seara tarziu, de unde am cumparat si eu dimineata urmatoare la ora 7, cate ceva pentru ceilalti mebrii dragi ai familiei mele, Denisa, Emi si Ema.
Micul dejun se servea la subsol, intr-un spatiu boltit cu ziduri graise din piatra, gen crama. La intrarea in crama, un suport din lemn, pe care stateau la dispozitia clientilor, pentru autoservire, o sticla de palinca (cred) si paharele de licori tari. Noi insa…. Mergeam la munca si apoi la drum… asa ca … alta data cu degustatul!
Micul dejun a fost suficient, dimensionat anume pentru noi, fiind singurii oaspeti ai pensiunii in acea dimineata.
Intrucat la cina am servit si o minicarafa de vin, peste noapte mi s-a facut sete. Mai intai m-am intors de pe o parte pe alta, creierul meu adormit la acea ora crezand ca nu va mai trebui sa proceseze comanda de “”sete””. Fals! Mi-era in continuare sete!
Am cautat prin camera un minibar, frigider ceva. O-ha! …. Am mai tras de timp, setea nimic! Trimitea comenzi continue la creier spre procesare, doar doar voi turna ''hasdoio'' pe gat.
Ma hotarasc sa cobor la masina, unde aveam o sticla inceputa de apa. Cobor scarile ''scarta-scarta'', atentie la cap (la grinzi) etc, ies in minunata curte interioara cufundata in bezna si incerc sa deschid poarta pensiunii. Iaca teapa! Masina era juma de metru mai incolo, dar dupa poarta! Si uite asa ma intorc cu coada intre picioare, urc scarile ""scarta-scarta"", capul jos sa nu lovesc vreo grinda, intru in camera, ma duc la baie, bag gura la tuturoi si beeeaaauuuu un litru de apa pe saturate.
Ce bine ar fi fost ca la cele 3 stele ale pensiunii sa exista un minibar, ba macar una sticla cu apa sau una cana cu apa in camera; dar prea sunt pretentiosi bucurestenii astia cand viziteaza vestigii vechi de secole!
De aici se va trage corigenta acestui proprietar de pensiune din partea mea, turist iubitor de Sighisoara, insetat, e drept; dar si membru tot mai activ pe AFA. Ba am purtat si unul din tricourile AFA in acea seara!
La plecare am primit factura si am putut plati cu cardul, chiar daca doamna de la receptie a avut o mica emotie (ea, nu eu) ca nu i-a functionat din prima device-ul pentru tras bani de pe card
Un alt minus al celor care interactioneaza la pensiune cu clientii, ca sa vedeti ca nu mi s-a pus pata doar de la faza cu apa, este raceala personalului si lipsa lor de ospitalitate; lipseau acele fete care sa te faca sa te simti bine si daca nu e totul perefect. Asa ca eu NU recomand aceasta pensiune, varianta prezentata in link-ul de la inceputul articolului, Aparthotel Sighisoara, fiind net superioara.
 
Tarife: in RON
Single 110, dubla 135, mic dejun 25 / persoana.
 
Dar sa vedeti unde am ajuns ziua urmatoare!
Trimis de Dan&Ema in 13.04.15 07:16:55
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.21895720 N, 24.79161990 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelent & excelent ORGANIZAT review. Poate fi ales ca unul dintre "template-urile" pe care AFA le recomandă, la scrierea unui set de impresii DE CAZARE!
Felicitari pentru acest review detaliat si frumos structurat! Mi-a facut placere sa il citesc. Eu mereu imi iau o sticla de apa cu mine oriunde ma duc din acelasi motiv ca si tine: Daca ma trezesc noaptea, TREBUIE sa beau apa
@webmaster - Multumesc. E interesant de urmarit cum un user poate evolua pe AFA (nu ca ma laud), dar stiu cam ce postam cu 2 - 3 ani in urma, ca sa nu mai amintesc de 1 articol considerat plagiat (adica copy paste de pe net). Imi doresc sa transmit informatii tot mai relevnate, obiectiv, critic, laudativ, dupa cum e cazul.
multumesc!
@Dan&Ema -
”Intrucat la cina am servit si o minicarafa de vin, peste noapte mi s-a facut sete.
O minicarafă de vin BUN nu trebuia să provoce sete peste noapte.
Felicitări pentru articol!
@traian. leuca: Ai dreptate! De aceea am scris doar vin, nu vin bun!
Multumesc pentru vizita si apreciere, Traian.
@AleDia: Si eu iaude obicei o apa cu mine in camera, de data asta am uitat si Murphy exista.
Multumesc de vizita
”" lipseau acele fete care sa te faca sa te simti bine si daca nu e totul perefect"
Vezi daca ai lipsit de la Predeal unde colegul Costi, in mini-discursul tinut cu ocazia primirii diplomei, ne-a reamintit sa scriem cu diacritice iaca ce a iesit!
Si-nca una, eu scriu "oha" legat, cred ca nu deranjeaza! daca da, pot inlocui cu "ciuciu"
Si da, nici eu nu am folosit diacritice!
Sarbatori senine in continuare!
@Eugenia55:
Foarte tare comentariul tau. Dar de unde stii la care "fete" lipsa ma refeream? Pai, spune tu acum, nu mai bine fara diacritice?
Eu nu le folosesc si probabil nu ma voi schimba prea curand in aceasta privinta. Este obisnuinta de acum. Scriu mult zilnic, in diferite limbi si m-am setat pe fontul by default de la laptop. Ce sa mai spun ca nu de putine ori scriu de pe telefon.
Asa ca e bine cu "fete".
Sarbatori fericite!
@webmaster -
Rog inserare link: vezi impresii in capitolul obiective. Multumesc
@Dan&Ema - Vinisorul l-ati luat cumva de la ,,Pivnita lui Teo,, ?
Dar lui ,,Jimmi,, (mascota cetatii) i-ati facut o vizita, resp. l-ati intilnit? Locul lui este in fata restaurantului ,,Casa cu cerb,,
Imi pare rau ca nu v-a placut la destinatia aleasa. Personal n-am stat acolo dar impresia mea a fost una buna. In schimb am stat la ,,Aparthotel,, si nu mi-a placut deloc.
@Michaell:
Era seara tarzie de martie, nu tu Jimmy, dar cerbul la locul lui.
Ref pareri si gusturi, ti le respect chiar daca in ambele exemple esti pe invers fata de ale mele.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)