GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Așa cum deja v-am povestit, toamna asta ne-a dus de două ori în ținutul Neamțului, din păcate doar cu treburi dar am reușit să rupem o zi pentru hoinărit puțin, doar foarte puțin, atât cât să ne amăgim. Despre primul drum v-am povestit, cazare la BB Popamuseum, excelentă. Cum pentru al doilea drum nu eram foarte siguri asupra datei, am rezervat cazare destul de târziu, astfel că la Târpești deja totul era ocupat iar din lista scurtă și neatractivă a cazărilor din zona Piatra Neamț / Târgu Neamt, singura ce merita atenție având și camere libere era Pensiunea Bălan din satul Gârcina, la cam 6 km de centrul orașului Piatra Neamț, situată pe drumul local 157D (str. Melchisedec Ștefănescu nr. 12), foarte aproape de intersecția cu DN 15C. Am ales pensiunea pentru nota bună care o are pe booking.com -peste 9 - după ce am citit comentariile recente ale celor ce au fost cazați acolo dar și a prețului acceptabil, plus existența locului de parcare.
După confirmarea rezervării primesc un mesaj de salut din partea patronilor, elegant gest. Cu o zi înainte de check-in, ne hotărâm să mai luăm o noapte, rezervăm și imediat după confirmare ieșim pe poartă de la "moșia" argeșană. Ajungem, ce noroc, exact la ora pe care ne-o anunțase Here.
Prima impresie este bună, loc de parcare în curte, arată bine clădirea. La recepție, o tânără pe care o credem angajată, de fapt era proprietara pensiunii, ne dă cheia și, la întrebarea noastră dacă putem mânca ceva acolo, ne oferă câteva variante - pensiunea are și restaurant dar fiind deja toamnă se închide până la primăvară.
Ducem bagajul la cameră, fac pozele căci îmi place să vă arăt camera așa cum o vedem și noi când intrăm prima dată pe ușă - nu cred că vă interesează prea mult culoarea pijamalelor noastre sau câte cadavre de bere și suc sunt pe masă sau la coșul de la baie. După 1/2 oră, așa cum am stabilit, coborâm la restaurant. Borșul de văcuță vine rapid, la fel și băutura din partea casei, palincă de Bihor și limonadă, așa cum aveam trecut pe confirmarea rezervării drept "băutură de bun venit" (despre palincă pot să spun doar că era galbenă precum uleiul și avea o aromă de fructe coapte... îmbătătoare). Câte o friptură de ceafă de porc cu cartofi și murături de casă foarte bune, au fost îndestulătoare.
Dar să vedem cazarea căci pe timpul iernii doar aceasta rămâne, cu posibilitatea de a primi mic dejun în cameră sau într-un salon la mansardă.
După ce părăsim recepția elegantă, urcăm scările de marmură către etajul 2 unde am avut camera. La primul etaj, dar și la 2, palierul larg este mobilat cu canapea, fotolii și măsuță, un spațiu mărișor pe care-l poți folosi pentru socializare. Culoarul lung este acoperit cu mochetă roșie, sintetică dar foarte curată.
Camera repartizată nouă, nr. 8, este la mijlocul culoarului. Ușa de lemn se deschide cu cheie. Prima impresie este foarte bună. Un hol mic cu dulap de haine, suport pentru bagaje și cuier, sunt tot ce trebuia. Camera propriu zisă este mare, este spațiu suficient în așa fel încât să nu-ți faci vânătăi lovind mobila. Paturile, două de o persoană, alăturate, au saltele bune, perne foarte bune și curate, pilote la fel și lenjerie albă, bună, ușor apretată și bine călcată. Am dormit foarte bine. De o parte și alta, două noptiere mici fixate bine de tablia patului și două veioze funcționale.
O masă ce ascunde minifrigiderul, deasupra oglinda bună plus sertarul unde sunt instrucțiunile de folosit televizorul fixat pe perete și aerul condiționat, plus telecomenzile respective.
De-a lungul altui perete, două fotolii curate și o măsuță de cafea, mărișoară și foarte utilă.
Pe partea opusă intrării în cameră, ferestre mari și ușa ce dă spre balcon, geamuri cu perdele bune și curate, plus draperii grena, culoare asemeni mochetei.
Balconul, destul de mare, cel de la camera noastră avea o canapeluță de grădină cu perne, măsuță și scrumieră, celelalte aproape identic mobilate.
Baia, se intră din hol, este suficient de mare pentru orice "gabarit", dotată cu cabină de duș și cu un set chiuvetă, dulap, oglindă generos. Două prosoape medii stau pe suport, cele mari pentru duș aveam să le descopăr în dulap, alături de hârtie igienică de rezervă. Uscător de păr bun, calorifer suficient de mare. Consumabile lichide, pe chiuvetă. Baia nu are geam afară în schimb sistemul de ventilație funcționează foarte bine, astfel că nu am avut nici un fel de probleme.
In dulapul de pe hol erau paturi de rezervă și perie de haine.
Wi-Fi foarte bun iar căldură la discreție, a trebuit să mai dăm afară din ea.
A doua zi, după hoinareală prin zonă, am venit să mâncăm tot aici, deși nu anunțasem. Era de serviciu la recepție soțul doamnei ce ne primise, un tânăr la fel de serviabil, gata să ne facă pe plac. "Mai găsim ceva de mâncare (era ora 18)? " Răspunsul rapid a fost că mai este ceva ciorbă " de ieri, să știți" și ne poate face câte o friptură de pui sau porc. Dacă vrem altceva, merge el în oraș și ne aduce!!! Super, bravo dle. Gabriel Bălan. Am preferat desigur ciorba, friptura cu tot ce era pe lângă. Vine și pălinca, tot din partea casei, doar aveam două băuturi de bun venit, deși noi nu aveam această pretenție. Mesele, fiecare cam în jur de 85 lei pentru două persoane, constând din două ciorbe de văcuță cu smântână și ardei iute, fripturi suficient de mari și bine făcute, cu cartofi prăjiți, murături bune de casă, două beri, pâine.
Se poate opta pentru micul dejun, la restaurant sau în cameră, este 18 lei de persoană, nu știu cum este căci nu am luat.
La plecare, dl. Bălan ne îmbia cu cafea din partea casei (iar) dar l-am refuzat, deja îmi băusem nessul meu negru și amar.
Pe iarnă proprietarii vor face și ceva modificări, adică vor muta parcarea iar pe terenul din fața recepției vor amenaja un loc de stat și servit masa printre flori.
Este o afacere de familie, ne spunea Gabriel că hotărârile se iau după o discuție cu toți cei implicați. Un cuplu de proprietari de pensiune foarte plăcuti, care știu că o astfel de activitate cere muncă dar și dăruire pentru a atrage clienți.
Prețul camerelor este același dacă se rezervă prin booking.com (de care spune că este foarte mulțumit) sau direct la recepție. Oricum se rezervă, o comunicare cu patronii este recomandată, pentru masă sau alte servicii pe care pensiunea le oferă.
Plata cazării și la restaurant se poate face cash dar și cu carduri, cele acceptate sunt trecute pe pagina de la booking.com.
Ca și locație, este bună pentru tranzit și chiar pentru cei ce hoinăresc prin zonă, o recomand și sper să rămână la fel de bună și în anii viitori.
Trimis de elviramvio in 10.10.16 11:28:12
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.97386100 N, 26.36188000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Pensiunea Bălan [Gârcina], PIATRA NEAMȚ" (nou-creată pe sait)
===
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@elviramvio: Spre bucuria mea am prins chiar primul vot si ceea ce ai povestit tu arata un loc care merita testat.
Parca ti se pare ciudat cand vezi ca se poarta lumea frumos, dar daca tinerii vor invata de la inceput ce trebue sa faca si care sa le fie purtarea poate ca vom vedea si noi o schimbare in turismul romanesc.
La poze doar am tras putin cu ochiul, ramane sa ma uit acum mai atent.
Felicitari, votat cu mare placere.
@webmasterX:
Da, acolo este, pe satelit se observa chiar acoperisul rosu.
Multumesc.
@mishu:
Multumesc mult.
Si noi am fost placut surprinsi de atitudinea tinerilor. Au ridicat-o cu fonduri europene, in 2008, au reusit sa-si plateasca toata datoria, acum e doar a familiei si ne-a placut bucuria lui Gabriel cand i-am platit :"se mai aduna un banut sa mai facem ceva pana la primavara si apoi poate reusim sa punem si lift".
Bravo lor, cu atat mai mult cu cat au si copil de crescut. Sper sa nu se schimbe felul lor de a se purta cu clientii.
@elviramvio: Si eu te felicit cu mare drag si sa ai parte de tot ce iti doresti. O zi frumoasa.
@mishu:
Pai sa am parte de articolele voastre frumoase, vesele si bine documentate.
Multumesc mult.
@elviramvio: Te-ai înroşit (dar nu de ruşine, şi nici de supărare)...
Felicitări şi pentru "pretorie" şi pentru acest review. Pensiunea Bălan pare o recomandare foarte bună şi utilă, care îmi dă speranţe: uite că şi la noi tinerii pot face treabă bună! În afară de dotările şi confortul vilei, fotografiile de pe terasă dovedesc şi frumuseţea locurilor.
@Carmen Ion:
Multumesc Carmen.
Cred ca sunt cam portocalie...
@elviramvio: Nţ, e aşa-numitul "roşu Coca-Cola" (combinaţie de magenta şi yellow). Roşul de consul e roşu 100 la sută, adică magenta.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)