GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Despre Pensiunea Aquaris a scris excelent @ileanaexperta, nu vad ce as mai putea scrie in plus fata de cele prezentate in rw sau, mergeti acolo cu incredere, este o pensiune ideala pentru cateva zile de popas in Sighisoara.
Recomand!
Hmm, mi-ar fi oare validat articolul? Cu siguranta un webmaster mi-ar tranti-o ca nu se poate valida fara a prezenta mai multe informatii despre pensiunea in cauza, Ceea ce voi incerca sa fac acum, cu riscul de a repeta multe dintre ideile prezentate de Ileana. Povestite cu mai multe voci, cu siguranta va vor convinge sa luati in calcul aceasta pensiune pentru un popas in Sighisoara.
Localizare
Pensiunea Aquaris, se afla localizata foarte aproape de centrul Sighisoarei, langa Catedrala Ortodoxa « Sf. Treime »
Localizarea GPS este urmatoarea:
- lat:: 46.222925
- long: 24.796618
Adresa pensiunii este urmatoarea: Str. Nicolae Titulescu nr. 2-4.
Pentru gps-ul auto, puteti opta pentru oricare dintre aceste repere, ambele va vor conduce in fata pensiunii.
Pentru cei care nu folosesc gps-ul, la pensiune se ajunge foarte usor.
Daca veniti dinspre Brasov pe E60, in prima intersectie semaforizata cu pod peste Tarnava Mare, faceti dreapta pe strada Gh Lazar, va puteti ghida foarte usor deoarece Catedrala Ortodoxa constituie un punct de reper important. Dupa ce ati trecut podul, imediat faceti stanga pe strada Andrei Saguna, mai mergeti aproximativ 100 metri si apoi urmeaza o straduta ingusta pe partea dreapta, in capatul careia se gaseste pensiunea, o veti recunoaste usor dupa poarta metalica vopsita in rosu pe care scrie Camping Aquaris.
Oricum imediat dupa ce treceti podul, veti descoperi din loc in loc panouri informative cu pensiunea care va vor ghida perfect.
Pensiunea
Pensiunea Aquaris dispune de 10 camere, 8 camere duble twin, o camera tripla si un apartament, toate cu baie proprie.
Camera tripla ofera trei paturi doua twin si un pat single, dar in care cu usurinta pot dormi doi copii, in timp ce in apartament exista doua paturi si o canapea extensibila.
Noi am beneficiat de camera tripla, fiind cu doi copii, ne-a prins excelent faptul ca am gasit-o disponibila. Pretul acesteia a fost de 140 de lei pe noapte, la care ni s-a aplicat o reducere de 10 lei, deci in total pentru 2 nopti de cazare am platit 260 de lei, ceea ce nu mi s-a parut deloc mult la conditiile oferite. In sezonul cald si pe timpul Festivalului Medieval, camera costa 180 de lei.
O camera dubla costa 100 de lei pe noapte, iar apartamentul in jur de 180 de lei. Pe timpul Festivalului, acestea sunt majorate cu 40 de lei pentru o dubla si cu 20 de lei pentru apartament.
Camera tripla pare mult mai mare decat o dubla, asa cum spuneam au loc fara probleme 3 paturi, o comoda cu un televizor cu acces la satelit, un minibar, de fapt un mic frigider al unei firme producatoare de bauturi racoritoare energizante, o masuta cu doua fotolii capitonate, trei noptiere si o masuta cu oglinda.
Pe jos exista gresie si cateva mochete foarte curate, de fapt foarte bine intretinute.
Pe hol am descoperit un dulap unde am gasit prosoape de diferite dimensiuni, impecabil de albe si pufoase, dar si cate o patura (de rezerva) pentru fiecare pat... N-a fost nevoie deoarece in camera pe tot parcursul sederii noastre am avut cald, cred ca erau in jur de 24-25 grade, mult prea mult decat ne-am dorit, la un moment dat am mai redus la minim caldura de la caloriferele din camera si baie.
Baia este destul de mare, cu cada pe colt, (dar fara jacuzzi, :)) culorile alese, desi foarte aprinse sunt placute ochiului, gresie rosie, faianta in doua culori: alba si rosie, intr-o combinatie interesanta.
De asemenea am intalnit un bideu, care nu prea se intalneste des in dotarea unitatilor turistice din tara noastra. In baie am avut feon, sapunuri si gel de dus din partea casei, dar pe care nu le-am folosit deoarece eram dotati cu produsele proprii, aduse de acasa.
Apa calda non stop, caldura non stop desi n-am prea avut nevoie, asternuturi si prosoape curate, curatenie si prospetime in camera, practic ne-am considerat fericiti pentru posibilitatea cazarii in aceasta pensiune. Felicitari administratorilor!
Atat in camera cat si in spatiile comune din vila, internetul wirelles este accesibil tuturor fara costuri suplimentare, semnalul este excelent.
Holul pensiunii starluceste de curatenie, gresia pare una destul de scumpa, din loc in loc intalnim flori, mobilierul este de calitate, finisajele de exceptie.
Scarile sunt din lemn iar balustrazile sunt o combinatie de lemn cu metal auriu, deosebit de interesante si foarte bine intretinute.
La parterul pensiunii exista un living destul de generos cu o masa pentru vreo 25 de persoane, un bar unde exista si posibilitatea de a se gati ceva la minut gratie cuptorului cu microunde, un frigider generos, vesela si pahare.
De asemenea suntem rasfatati cu o plasma, cu diagonala de 90 si programme prin satelit. Wirelles-ul este langa tv, aici semnalul este maxim.
Tot la parter, in living exista si un grup sanitar, foarte bine intretinut.
Parcarea se poate face atat in interiorul complexului cat si afara in fata pensiunii, noi am preferat sa parcam in interior, aproape de spatiile destinate camparii. Fiind octombrie, nu erau foarte multe masini, deci loc suficient, vara in schimb cred ca este destul de aglomerat si parcarea poate fi o problema.
Campingul
O alta posibilitate de cazare o reprezinta campingul din incinta, exista 10 casute din lemn unde se pot caza pana la 10 familii, dar si un loc destul de generos destinat rulotelor si corturilor. Din cate am aflat, este unul dintre locurile preferate ale turistilor care ajung aici cu rulota sau cortul, preturile sunt extrem de accesibile si acest lucru atrage foarte multi turisti. De exemplu pentru o casuta de 2 persoane se achita 50 de lei pe noapte, iar pentru a treia persoana cu 10 lei mai mult, in timp ce pentru un cort se achita 15 lei de persoana, fara a se pecepe taxa pentru instalarea cortului. Pentru autoturism se percepe o taxa de 5 lei/zi. Ceea ce este cel mai important, indiferent de cazare, pentru copii pana la 6 ani cazarea este gratuita.
In camping exista posibilitati de gatit, grupuri sanitare, dusuri, terenuri de sport, acces la internet, un mic snack bar, o terasa in are liber, loc pentru gratar.
Piscina
Mai precis strandul, este unul dintre cele mai cautate locuri din oras, atat pentru turisti cat mai ales pentru sighisoreni.
Ceea ce este foarte important, clientii pensiunii beneficiaza de acces gratuit la piscina si la terenurile de sport care exista in complex.
Noi n-am avut sansa de a ne bucura de piscina, cu o saptamana inainte de sosirea noastra fusese golita de apa pentru a fi curatata si conservata pentru anul viitor. Oricum nici timpul nu cred ca tinea cu noi, daca vineri cand am ajuns in Sighisoara temperatura era de 23 de grade, duminica deja erau 6 grade si primele semne ale iernii se faceau simtite din plin.
In piscina exista doua sectiuni, pentru copii si pentru adulti, adancimea pentru copii este undeva la 1,40m, iar pentru adulti ajunge pana la 2,50 m.
Taxa de intrare la strand, pentru cei care nu sunt cazati la Aquaris este de 10 lei de persoana pentru adulti si 8 lei pentru copii si studenti. Vara strandul este deschis pana la ora 21.00.
In jurul strandului exista cabine de schimb si dusuri, o terasa si un snack bar. Toate erau inchise, ne-am rasfatat doar de la un automat de cafea, foarte solicitat in timpul stationarii noastre.
Una peste alta, cazarea la Aquaris a fost de cat de inspirata pe atat de placuta, atmosfera de vis, eram doar intre prieteni, orasul este sublim, cetatea Sighisoarei magnifica, am scris un articol despre ea aici (vezi impresii), pentru cei care doresc relaxare untr-un oras fantastic, Pensiunea Aquaris este alegerea inspirata.
Noi vom reveni in acest loc anul viitor cu ocazia Festivalului medieval din luna iulie.
Vacante frumoase oriunde va veti afla!
Trimis de pepsi70ro in 28.11.11 18:57:23
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.22321398 N, 24.79687214 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Îmi place baia, de fapt culoarea roșie e o idee trăsnită de relaxare într-un loc intim, mai degrabă e de hârjoneală... Foarte util review, ai nota maximă!
Daca se poate Bon Jovi cu "It's my life", multumesc.
Iete d'aia îmi place mie să stau la pensiuni și nu la hoteluri...
P. S. Superbă prezentare, felicitări!
Multumesc,
... si inca un pont, de fapt doua:
Daca sunteti cu animale de companie in dotare, vorbiti in prealabil cu proprietarul, asigurati-l ca nu face dracii si galagie in pensiune si este posibil sa vi se permita accesul cu el in pensiune.
Iar al doilea, daca doriti sa participati la Festivalul medieval, faceti rezervarea inca de la sfarsitul lunii martie, eventual platind un avans... ca sa fiti lipsit de surprize.
Astfel, este posibil sa ne intalnim acolo.
@pepsi70ro
Incredibile preturi (adica nu ca nu te-as crede, doar ca sunt foarte bune, am eu ceva cu preturile tale, in seara asta pentru pozitionare si conditii!
Oare si pt camping trebuie facuta rezervare pt Festival? )
Este o intrebare retorica evident
La ce reclama le-ai facut, cred ca se muta acolo temporar, o buna parte din concitadinii tai, sau mai corect spus, vizitatori ai campingurilor de pe litoral
Musai trebuie rezervare si pentru perioada Festivalului, iti dai seama, este perioada cea mai aglomerata, iar un telefon nu costa foarte mult. Site-ul este postat sub caseta de voturi si in fisa tehnica a unitatii (aquariscamp.net), localizarea gps este aici: amfostacolo.ro/harta-roma ... -aquaris__10403, poate la anul ne vedem acolo
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2014 Pentru cei fara pretentii — scris în 04.09.14 de ioana.190192 din PLOIESTI - nu recomandă
- Oct.2011 Un week-end minunat, presarat cu surprize neasteptate la o pensiune din Sighisoara — scris în 14.10.11 de ileanaxperta* din BUCURESTI - RECOMANDĂ