GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Andreea(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
E atât de simplu să faci oamenii fericiţi!
La Gura Râului, vara a debutat cu un zâmbet prietenos, norii s-au retras, simţind că locul lor nu este acolo, iar soarele şi-a făcut apariţia într-o linişte desăvârşită, întreruptă doar de susurul Cibinului, ciripitul păsărelelor şi foşnetul frunzelor, razele sale luminând cu generozitate sufletele oamenilor gospodari de aici.
Nu era păcat să nu fim şi noi martori la un asemenea spectacol al naturii?
Ca urmare, am făcut o rezervare la pensiunea Andreea, pentru 3 nopţi, cu speranţa că nu vom repeta sejurul mai puţin reuşit de la Albac.
Sincer, nu credeam că am să mai găsesc liber de Rusalii, dar şansa mi-a surâs, reuşind să găsesc o cameră triplă. La telefon, doamna R. mi-a comunicat că pot lua micul dejun la pensiune, au această variantă, dar eu i-am propus altceva, micul dejun plus cina, cunoscând că la Gura Râului se mănâncă destul de bine, varianta fiind acceptată de proprietar.
Călătoria a decurs normal, cu inevitabilele opriri pe Valea Oltului, din cauza lucrărilor la carosabil, dar şi cu aglomeraţia specifică unei sărbători, aveai impresia că toţi românii şi-au făcut o rezervare la munte, un furnicar de oameni se deplasau încolo şi încoace, grăbiţi să ajungă la destinaţie.
Ajungând în Gura Râului, ne-am oprit în centrul localităţii, preţ de câteva minute, pentru a saluta o veche cunoştinţă, bucureşteancă, stabilită aici de câţiva ani, şi ne-am continuat drumul la pensiunea Andreea. Am traversat aproape toată localitatea, trecând în revistă locuri atât de dragi nouă, oprindu-ne într-un final la locaţia căutată.
Pensiunea Andreea este situată pe strada Principală, la nr. 453, la ieşirea spre barajul Gura Râului. Ca punct de reper avem pensiunea Călin, de unde se virează prima străduţă la dreapta, se traversează un pod peste Cibin, şi imediat după acesta se poate vedea poarta pensiunii.
Sincer, aveam o oarecare reţinere legată de pensiune, nu e deschisă de mult timp, eu fiind obişnuit să merg de regulă la altă pensiune în Gura Râului, mi se părea un pic ciudat că schimb locul.
Timp de trei zile însă am fost trataţi regeşte, aşa că am să încep cu începutul, cum se spune. Pensiunea Andreea nu sare din tipicul pensiunilor din Mărginime, de cum treci de poartă se poate observa o curte spaţioasă, în care pot fi parcate fără probleme 5-6 autoturisme. În curte, peste tot sunt flori, care mai de care mai frumoase, o plăcere să le priveşti. Turiştii pot fi cazaţi în şase camere, toate cu baie proprie, din care două sunt la parter, şi patru la etaj, din cele şase două sunt triple şi patru duble matrimoniale. Tot la parterul casei este şi sala de mese, cu 24 de locuri, precum şi o bucătărie pentru cei care doresc să-şi pregătească mâncarea.
În curte, cei cazaţi aici se pot relaxa în foişor, la o partidă de table, sau de şah, cu o vişinată pe masă... sau o palincă... sau un vinişor :), ascultînd o muzică plăcută...
Camera triplă în care am stat noi este destul de mare, cu televizor, un dulap încăpător pentru haine, cu multe umeraşe, patul matrimonial având noptiere în lateral. Baia este spaţioasă, iar discuţia despre curăţenie nu-şi are sensul, totul fiind în regulă. Aş menţiona un aspect privind wireless-ul, nicăieri nu am beneficiat de un semnal atât de bun ca aici, maxim, maxim am spus :) !
Vă ziceam ceva de mâncare mai pe la-nceputul review-ului. Păi, eu de nebun am solicitat gazdelor să beneficiez şi de cină? Hai să vă spun cam ce am mâncat noi la pensiunea Andreea pe parcursul celor trei zile, aşa, ca să vă fac în necaz: pe lângă micul dejun bogat şi gustos, am avut la cină ciorbă de perişoare, de văcuţă şi de afumătură, iar la felul de bază am avut ceafă de porc împletită cu bacon, salată de varză, cartofi la cuptor, umpluţi cu telemea, muşchi sibian, cu cartofi prăjiţi, şi salată de roşii şi castraveţi, şi gordon bleu cu cartofi ţărăneşti şi castraveţi muraţi... Gata, că nu mai pot, trebuie să mă opresc! Mâncare, frate... gătită cu pricepere, cu pasiune, pentru a satisface şi cele mai pretenţioase gusturi. Totul stropit din belşug cu palincă, vişinată şi vin alb. La desert am avut prăjituri făcute de gazde, de ziceai că sunt făcute de cofetari renumiţi, aşa de bune erau! Mai e ceva de spus, după toate acestea? Mare grijă, dacă ţineţi la siluetă trebuie să vă gândiţi de două ori înainte de a veni la pensiunea Andreea :).
Lăsând în urmă capitolul hrană să trecem la următorul, cel uman. Titlul review-ului se referă clar la proprietarii acestei pensiuni. Când totul ţi se spune cu zâmbetul pe buze, când oamenii de-aici te tratează ca şi cum te-ar cunoaşte de-o viaţă, când fac toate eforturile ca tu să te simţi bine, nu ai altă variantă decât aceea a respectului pentru aceşti oameni minunaţi, care ne-au devenit atât de dragi, deşi am stat la ei doar trei zile. Le doresc tot binele din lume, şi prosperitate în afacerea lor, merită toate acestea!
La final, ce pot să mai spun? Recomand cu toată convingerea pensiunea Andreea, un loc minunat, unde vă puteţi relaxa şi încărca bateriile pentru zilele tumultuoase ce vor urma!
Vacanţe frumoase vă doresc!
Trimis de Safta Radu in 05.06.17 20:17:18
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GURA RÂULUI [SB].
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.72407960 N, 23.97296030 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Pensiunea Andreea, GURA RÂULUI [SB]" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@Safta Radu: Ai o mână tare bună, Radule! Nu știu cum faci, dat 99 % le nimerești la fix!
Tare frumos e pe-acolo! Nu degeaba e sufletul tău acolo! Să vă fie de bine!
@webmasterX: Coordonatele GPS sunt setate corect.
@Zoazore: Mulţumesc pentru aprecieri, Zozo! De data asta a fost mult mai bine decât la Albac.
Ce zici, în septembrie merită să încercăm un sejur aici?
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)
— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Safta Radu: Cred ca articolele ai caror autori sunt sadici ar trebui puse sub urmarire penala, marcate cu avertisment si sanctionate cu obligarea autorului de a ne duce acolo .
Am ce comenta? da, inghit in sec de cand am citit iar de cand am vazut si pozele ma simt chiar traumatizata.
Acestea fiind zise nu pot decat sa te felicit pentru locul ales, sa felicit gazdele pentru reusita si pe tine sa te pedepsesc cu un vot acordat cu mare drag.
Felicitări pentru review!
Tare gustoase preparatele, despre poze, ce să mai spun? O oază de frumuseţe şi de relaxare!
Să vă fie de bine şi... cât mai multe călătorii!
@mishu: Stimată doamnă, conform Noului Cod Penal, intrat în vigoare de la 01.02.2015, articolele ai căror autori sunt consideraţi sadici nu mai întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiuni, în consecinţă vă puteţi adresa pe cale civilă, direct instanţei de judecată pe a cărei rază de competenţă dumneavoastră domiciliaţi .
Ti-a plăcut răspunsul, nu?
Mişulicăăăăă! Eram sigur 300 % că aşa ai să scrii, că sunt sadic. Acu', eu ce să fac, să nu mai pun poze cu asemenea bunătăţuri? Dacă vrei, organizăm o întâlnire la pensiunea Andreea în septembrie, şi n-ai să te mai simţi traumatizată, sigur o să-ţi placă.
Mulţumesc pentru vizită şi vot, drăguţă ca-ntotdeauna.
@doinafil: Da, aşa este, tare gustoase au fost bucatele pregătite de gazde, iar despre pensiune, în general, nu am decât cuvinte de laudă.
Cât despre poze, încerc şi eu, un biet amator, să le fac cât mai... reale.
Mulţumesc pentru lecturare şi pentru vot.
Vacanţe plăcute!
@Safta Radu: Bate tare vantul la tine, nu?
Da, stiu, @mishu a-nceput, dar si la ea bate vantul tare.
(pentru cei ce se-ntreaba, prietenii mei dragi au tiglele duuuse de pe acoperis! )
@Safta Radu: Radule ce poftă îmi făcuși! Dacă zici tu pensiunea Andreea din Gura Râului atunci e musai. Dacă-i ordin cu plăcere! ; -)
@robert: Unde crezi tu ca voi fi weekend-ul urmator? La pensiunea Andreea. E prea frumos la pensiunea asta, oamenii sunt prea cumsecade, nu aveam cum sa nu-i vizitez din nou. Incearca si tu un sejur aici, nu vei regreta, garantez pentru asta!
Multumesc pentru lecturare si pentru vot.
@Safta Radu: crezi ca nu mi-am dat seama? Sa aveti parte de un sejur asa cum vi-l doriti!
Si in septembrie unde?
@robert: Multumesc! In septembrie vom fi tot la Gura Raului, dar la alta pensiune de top de aici, impreuna cu Zozo.
@robert: La Hanzu, Robert, că de când îl bat la cap, i s-a luat și lui!
@Zoazore: Si eu ma minunez cum de mai rezist...
@Zoazore: Modest Petrovici Musorgski, compozitor rus. Sec (de Murfatlar) nu?
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)