ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.11.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Valladolid
ÎNSCRIS: 27.05.11
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 1 nopți
familie cu copii
4 AD. + 1 COPII -- v: 11 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 18 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Pensiunea Ambiance. Amabilitatea la ea acasă.

TIPĂREȘTE

Com. Alexandru cel Bun, 200A, Neamt, Romania

Coordonate GPS: N 46.9426525; E 26.3184444

După ce în prealabil rezervasem un apartament particular în Piatra Neamț (care este întregistrat pe Booking), ba și confirmasem cu proprietara cu ceva timp înainte, m-am răzgândit cu vreo două săptămâni înainte și am optat pentru o ultimă pensiune în vacanța noastră prin România. Pensiunea Ambiance avea note bune și pozele îmi plăceau.

Localizare

Se află exact la ieșirea din Piatra Neamț spre Bicaz, și ne convenea de minune, pentru că pe acolo urma să trecem a doua zi în drum spre sudul țării. Am sunat cu o zi înainte ca să confirm adresa, mi-au zis că s-au renumerotat casele pe stradă, dar că dacă vom fi atenți la ieșire, nu vom avea probleme pentru că indicatorul se vede bine. Așa a și fost. După o ultimă zi de mănăstiri (Neamț, Agapia, Văratec plus Cetatea Neamțului), pe o furtună teribilă, cu un cer neeeegru de abia vedeam la doi metri în față (drept pentru care am și oprit pe marginea drumului la un moment dat, timp de câteva minute), spre ieșire din Piatra am mers încetișor și nu am ratat pensiunea, care nu se află, de fapt, la strada principală, ci pe o ulicioară pe partea dreaptă. Drumul era noroios, nefiind asfaltat, dar nu a contat, pentru că nu ne-am dat jos din mașină pe uliță. Este parcare în curte, și în afară de noi mai era doar o mașină, deci nu au fost necesare cine știe ce manevre ca să le „așezăm”.

Nu este deloc aproape de centrul orașului, dar noi nu voiam acest lucru, ci să fie în drum spre Cheile Bicazului. Ca să ajungem la un Lidl, am mers cu mașina vreo zece-cincisprezece minute. Poate că e și vreun magazinaș prin apropiere, dar noi am întrebat de un supermarket, și la un supermarket am ajuns.

Despre pensiune în general

Cum ne-am dat jos, ne-au și întâmpinat doi câini, care aveau libertate totală prin curte. Ploua cu găleata, deci am dat jos bagajele cum am putut, și am intrat în mica recepție, iar de aici, cum nu am găsit pe nimeni, în bucătăria aflată în imediata apropiere, lângă micuța sală de mese (după ce am bătut la ușă, să nu carecumva să credeți că suntem neciopliți). Două doamne foarte amabile ne-au întâmpinat și ne-au dat cheile. Rezervasem două camere: una dublă și una triplă, la un preț de cincizeci de euro amândouă fără mic dejun. A fost singurul loc unde am fost întrebați dacă dorim factură. Nu eram cu serviciul, deci nu a fost cazul. De asemenea, ne-au oferit frigiderul în caz de nevoie. Iar nu am apelat pentru că, fiind ultima zi, am avut merinde reci pentru cină și mic dejun. Ne-a părut rău de curte și grătar, nu ne-am putut bucura de ele așa cum ne-ar fi plăcut, din cauza vremii, aceasta nefăcând deloc dreptate pensiunii. Au un foișor frumos unde pe timp bun se poate sta la cafea, taclale sau chiar masă. Am băut, în schimb, o cafea a doua zi de dimineață, pe terasa închisă de lângă sala de mese, prin amabilitatea aceleiași doamne care ne făcuse cazarea. Nu era patroana, pentru că am întrebat. Dar este foarte foarte amabilă, și chiar și numai pentru asta am trecut peste mici detalii care pot fi îmbunătățite.

Camerele

Sunt șapte în total, din care câteva mansardate. Noi am avut camerele 7 și 2. Prima se află la parter. Din recepție cobori câteva scări până la ușă și era potrivită pentru ai mei, pentru că tata merge mai greu. Este o cameră cu două paturi duble, unde am fi încăput cu toții, mai ales că pe siteul lor scrie că e pentru maxim cinci persoane. Numai că la vremea respectivă nu am dat de siteul pensiunii, iar pe Booking scria dublă și triplă. Nu contează, mai ales că... cine știe dacă concertul de sforăituri variate (pe toata gama muzicală) ne-ar fi lăsat să dormim... Camera este mare, deși nu mai rămâne mult loc de întors pe lângă paturi. Are un dulap și un televizor, iar baia, aflată exact la intrare în cameră, era curată. A doua cameră se află la etajul doi, și noi rezervasem cu balcon. Ne-au dat fără balcon, dar nu ne-am plâns, pentru că ploua, ploua, ploua, deci nu ne-am fi bucurat de el. De fapt, în fostul balcon al camerei se află baia. Pat dublu, dulap, televizor, noptiere... Nu are mobilier nou și nici baia nu e renovată ieri, dar este curat și confortabil, nu am avut nevoie de mai mult.

Bucătărie și păpică

Am fost întrebați dacă dorim cină sau mic dejun. Prețurile sunt rezonabile: 15 lei micul dejun, 20 cina, 25 prânzul, și bănuiesc că bucatele sunt bune, pentru că mirosea tare bine la intrare. Cu toate că am mâncat în cameră (ducând lipsa unei mese; nu era în niciuna din camere, așa că ne-am descurcat cum am putut, cu o noptieră și niște perne tari aflate pe dulap, și folosite pe post de scaune de către cei mai tinerei), doamna (al cărei nume nu îl știu) ne-a oferit (poate în compensare pentru camera fără balcon, sau poate doar pentru că așa este dumneaei, amabilă) o cafea a doua zi de dimineață (ah, ce de paranteze am folosit;)). Adică fără s-o plătim. Nu că era mare scofală, dar mi s-a părut un gest frumos, indiferent de alte detalii mai... ne-perfecte. Am băut-o, așa cum vă spuneam, pe terasa închisă, uitându-ne cu jind la foișorul din curtea cu iarbă verde, care contribuise în mare măsură la rezervarea camerelor. În fine, n-a fost să fie, nu-i bai.

Tocmai de aceea cred că pensiunea este cu mult mai primitoare pe vreme frumoasă. Eu aș mai merge acolo, în tranzit, e adevărat. Vă asigur că vă veți simți bine datorită (mai ales) personalului (sperând că doamna respectivă va continua să lucreze acolo).

Despre ce se poate vedea în zonă nu e nevoie să vorbesc, județul Neamț fiind unul din cele mai bogate din țară în obiective turistice. Noi am plecat mulțumiți (și ceva obosiți, e drept), și chiar ne-a părut rău să lăsăm în urmă această frumoasă zonă a Moldovei.


[fb]
---
Trimis de alinaro in 09.11.15 16:45:09
Validat / Publicat: 09.11.15 18:27:15
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1709 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alinaro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Camera dubla.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37100 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 18.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    7 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [09.11.15 18:23:06]
    »

    Mutat în rubrica "Pensiunea Ambiance [Alexandru cel Bun], PIATRA NEAMȚ" (nou-creată pe sait)

    ========

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    alinaroAUTOR REVIEW
    [09.11.15 18:41:05]
    »

    @webmasterX - Măresc zoom-ul la maxim, dar nu văd nimic. Pensiunea cam acolo ar trebuie să fie, deși apare o alta mai la stradă (și care nu e cea corectă, sau cel puțin nu am identificat-o eu).

    webmaster70
    [09.11.15 19:35:13]
    »

    @alinaro - rog aruncă o privire peste următorul link goo.gl/maps/aEK2j5Sh8s92.

  • - localizează unitatea de cazare în cauză pe acea hartă (mărește sau micșorează zoom-ul pentru o vizualizare cât mai confortabilă)
  • - fă click pe locul unde e amplasată
    • - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here? ")
  • »» coordonatele GPS vor apărea într-o mică fereastră sus-stânga;
  • copiază coordonatele și scrie-ni-le te rog aici.
  • alinaroAUTOR REVIEW
    [10.11.15 09:50:18]
    »

    @webmaster70 - Îmi pare rău, webmaster, nu reușesc să apropii atât de mult încât să o pot identifica. M-am uitat pe siteul lor și am găsit coordonatele gps: Coordonate GPS:

    N 46.9426525; E 26.3184444

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [11.11.15 17:20:27]
    »

    @alinaro - Comuna Alexandru cel Bun de lângă Piatra Neamţ s-a numit în trecut - pe vremea când mergeam eu la liceu şi încă mult după aceea - Viişoara.

    Actualmente se numeşte Alexandru cel Bun după numele domnitorului care a ctitorit Mănăstirea Bistriţa (aflată la 3-4 km de Pensiunea Ambiance). Alexandru cel Bun este înmormântat împreună cu mai mulţi membri ai familiei la ctitoria sa de la Mănăstirea Bistriţa.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    alinaroAUTOR REVIEW
    [11.11.15 17:26:36]
    »

    @iulianic - Mulțumesc pentru adăugiri. Sinceră să fiu, pe ploaia aia nici nu am văzut indicatorul cu numele comunei. Oricum, părea o continuare a orașului Piatra Neamț. Îmi aduc aminte în schimb de indicatorul către Mănăstirea Bistrița, unde nu am avut timp să mergem. Lista era lungă, timpul mai puțin...

    iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [11.11.15 19:47:37]
    »

    @alinaro - Iar marginea aceea a oraşului Piatra Neamţ (unde este acum Pensiunea Ambiance), era o îngrămădire de case mici, un cartier de periferie care se numea Sărata. De acolo şi până în primul sat - Bistriţa - era o bună bucată de câmp cultivat. Acum acesta a dispărut, extinderea oraşului cu pensiuni şi case de tip nou ajungând să şteargă hotarul dintre oraş şi comuna învecinată.

    Cât despre Mănăstirea Bistriţa... în condiţii normale de timp şi vreme (noţiuni foarte distincte atunci când e vorba de turism) ctitoria lui Alexandru cel Bun merită pe deplin vizitată. Să mai spun că Mănăstirea Bistriţa este primul edificiu de acest gen pe care l-am vizitat în viaţa mea? Se întâmpla acum mai bine de jumătate de secol.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alinaro, iulianic

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054419994354248 sec
    ecranul dvs: 1 x 1