GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Dupa ce am parasit Passiflora, intrucat nu ma "tragea ata" deloc spre Bucuresti, am convins-o pe sotia mea sa mai stam o noapte in zona, ca sa putem vizita manastirile din apropiere.
Am cautat asadar o locatie care sa se afle undeva cat mai aproape de toate obiectivele vizate, asa incat sa putem, in jurul pranzului sa plecam spre casa.
Iesind din orasul Tg Neamt, pe soseaua ce indica Piatra Neamt, dupa aproximativ 2-3 km se face un drum care indica manastirile Agapia si Varatec. Am facut asadar dreapta si dupa alti cca 2 km, pe partea stanga am gasit pensiunea Agapia. Impunatoare, foarte draguta si cu doar trei masini in parcare, ni s-a parut a fi un loc ideal.
Am intrat, am asteptat ca doamna care se afla in biroul administrativ sa termine o discutie cu doi domni, dupa care am pus intrebarea referitoare la cazare. Raspunsul, prompt: daca asteptati " oleaca", facem o camera, stiti, turistii care au fost cazati abia au plecat...
Era ora 17:20... Am spus ok, mi-am luat sotia, am intrat in restaurant si am comandat cate o cafea, hotarat fiind ca, in cazul in care nu voi o chei in 30 de minute sa caut alta locatie. In acest sens, chiar am intrat pe net ca sa caut ceva in apropierea locului unde ne aflam.
Nu stiu insa daca au trecut cele 30 de minute (cred ca a fost mai repede) dar aceeasi doamna cu care vorbisem mi-a adus o cheie urandu-mi sedere placuta! Va dati seama ca aveam rezerve serioase privitor la curatenia facuta, asa ca am luat cheia si am urcat singur pana la primul etaj pentru a o viziona.
Dupa o cercetare amanuntita, hotarat, am coborat si am intrebat-o pe doamna administrator (sau ce o fi fost) daca are si o camera cu pat matrimonial... Raspunsul fiind negativ, am urcat bagajele... Intuiti ca era o curatenie ireprosabila, si am verificat pana si paharele! :)
Camera de cca 20 mp. Intrarea intr-un hol de aproximativ 6 mp pe hol un dulap mare pentru haine, in fata baia, in stanga camera, ambele avand usi despartitoare. Mobila, aproape noua, din lemn masiv, saltele foarte bune, cate trei perne, totul calcat, apretat, parfumat.
Baia, alti 6 mp, foarte curata, sapunuri sampon, cate trei prosoape si cel de iesire din dus, toate impecabile...
La inceput, cand am verificat caloriferul acesta era rece dar m-am gandit ca, in cazul in care nu va fi caldura pana coboram sa mancam, am sa cer telecomanda pentru aer conditionat. Cea a tv-ului am gasit-o in camera.
Cam atat de spus, am coborat la masa tocmai cand incepuse sa se incalzeasca caloriferul si nu am mai cerut telecomanda aerului (si rau am facut!)
Restaurantul foarte dragut, foarte spatios, insa amenajat cu gust si emanand intimitate, pe fiecare masa o craciunita naturala cu cateva flori, trecute ce-i drept (dar trecuse si Craciunul!), iar ca muzica de fundal, colinde. Eram pe data de 2, inca se mai "purtau"
Meniul foarte diversificat, preturi accesibile, servirea ireprosabila, chiar nu ma asteptam, mai ales ca turistii plecasera...
Dupa ce am luat masa am urcat, hotarati sa adormim repede si sa plecam devreme a doua zi...
Sincer eu am dormit chiar bine, cu specificatia ca pe la ora 2 a trebuit sa dau jos si maieul de pe mine pentru ca era ff cald si caloriferul nu se putea opri, chestie generala (nici cel din baie nu se inchidea) Sotia mea, care ma aduce la disperare si pe unde mergem (inclusiv acasa) da caloriferul la maxim, pe la 3 patrula prin camera cautand o solutie ca sa poata reduce temperatura din camera! :) M-am conformat acestei neobisnuite dorinte a sa, am acoperit caloriferul cu doua prosoape mari, am deschis geamul de la baie si usa corespondenta cu camera, l-am deschis cateva minute si pe cel din camera, dupa care am reusit sa adormim si sa ne mai trezim... la 10. Am coborat cu bagaje cu tot, le-am dus la masina, si am intrat sa luam micul dejun. Restaurantul pustiu, ne-am gandit ca am ajuns ultimii, am mancat repede insa la nota de plata am incercat sa platim cu bani mari (50 lei) si ne-am trezit ca fata nu are de unde da rest pt ca eram primii si singurii turisti pe care ii avea!!!
In fine, am rezolvat-o si am plecat insa am ramas cu o impresie foarte buna despre aceasta pensiune unde, chiar daca am fost singuri in acea noapte nu amdus lipsa de apa calda iar caldura a fost in exces!
De la mine, o bila alba!
Mai trebuie spus ca, desi pensiunea este situata la drumul principal, probabil ca este foarte bine izolata fonic, incat nu am auzit niciun zgomot, pe toata durata sederii acolo.
Trimis de iulian68 in 10.01.13 20:21:00
21 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulian68); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.17311570 N, 26.31005530 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
21 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ești multivalent!
Și la Casa Humorului și la Agapia, asta numai ce știu eu.
@AK-AR de RUMÂN: Nu confunda te rog! Eu am fost la Passiflora de pe 27 12 pana pe 02 01 dupa care o noapte la Agapia. Am petrecut bine, asadar, nu am fost evacuat sau mai stiu eu ce!
@iulian68:
Nu mă refeream la Passiflora ci la faptul că în timp ce aveai activitate pe postul @gabriela123456 postai și o recenzie despre Agapia.
@AK-AR de RUMÂN: zilele astea chiar am timp liber la dispozitie, dar oricat m-as stradui, nu te intrec! Mereu esti cu un pas inaintea mea! De data asta pot spune ca am trisat un pic, am lucrat in paralel la pc si lap-top. Nu ca sa stabilesc vreun record, doar ca pozele erau pe card...
@iulian68:
Stai liniștit, nu sunt și nu-mi doresc să fiu în competiție cu nimeni!
Întâmplător am avut și eu timp zilele astea.
@AK-AR de RUMÂN: Scuza-ma, am glumit si am crezut ca ai observat... Drept sa-ti spun, la momentul acela eram prezent pe firul celor doua discutii, ma uitam la tv si trimeteam si mesaje private cuiva... Acum sper ca ai sesizat...
Insa sa stii ca esti un bun interlocutor si consultant!
@iulian68: Scuze ca "ma amestec" in discutia voastra amicala, dar motivele care ma indeamna sunt doua:
- Ma bucura descrierea amanuntita si favorabila a unei pensiuni aflata intr-un loc pe care si eu l-am frecventat de multe ori in tinerete (am copilarit in Neamt). Ma bucura si ca pensiunea a trecut cu brio testele la care tu, ca turist, ai supus-o: operativitate, curatenie, servicii.
- Review-ul tau mi-a amintit - prin contrast - de cazarea mea la Amara.
Mergeam cu mama (care avea atunci 78 ani) la tratament. Am ajuns duminica dupa amiaza. Se stia ca venim pentru ca tinusem legatura telefonic. Ni s-a repartizat o camera, am urcat si am vazut ceea ce sper sa nu mai vada nimeni vreodata: pat nefacut (cu asternuturile ravasite de locatarii anteriori), cosul plin ochi cu gunoi (de cat timp n-o mai fi fost golit?), o scrumiera mare cu un morman de mucuri de tigara si scrum (mama era astmatica) si, mai mult decat atat, cu bagajele precedentilor locatari, neinchise, prezente in camera. Am crezut ca este o greseala, am coborat, iar cand am sesizat toate acestea, ce credeti ca mi s-a raspuns? "Pleaca maine dimineata, acum nu sunt aici, ramaneti ca nu se intampla nimic!"
Am ramas "tablou", dar... am plecat.
De atunci (1998) sper ca lucrurile s-au mai schimbat la Amara. Cu toate acestea eu sunt inca marcata de aceasta amintire.
Am considerat c-a venit timpul ca zona AGAPIA-VĂRATEC să aibă propria secțiune pe AmFostAcolo.
Am mutat acolo atât rubrica pensiunii de față cât și toate celelalte rubrici cu recomandări de cazare din zonă - vezi amfostacolo.ro/romania-pa ... atec-nt,93,3729.
Recomandările de călătorie din zonă au rămas deocamdată la rubrica "Mănăstirile Moldovei", considerând că sunt mai utile acolo, pentru cei care doresc să se documenteze despre "mănăstiri", în general, sau să-și organizeze o excursie tip "circuit" la aceste obiective. Ar fi însă necesar de delimitat cele două zone distincte în care sunt grupate aceste obiective - Bucovina şi nordul Moldovei (zona NEAMŢ) - şi pe viitor intenţionez să implementăm, cumva, această delimitare. Foarte probabil, chiar şi secţiunea MOLDOVA/BUCOVINA va fi despărţită în două "regiuni" distincte - MOLDOVA, respectiv BUCOVINA.
@iulianic: in acest review nu am exagerat cu nimic, de aceea am si punctat faptul ca am urcat sa vad camera mai intai. Nicaieri nu scot bagajele din masina pana nu sunt convins ca imi va fi bine acolo.
Despre cealalta problema, iulia, sincer sa fiu, nu stiu ce s-ar fi putut schimba, stii bine ca nimeni nu a mai investit un leut in bazele de tratament ale tarii, si au ajuns niste ruine. Stiu de ceea ce era pentru ca asemeni tie, Nina, sotia mea isi insotea bunica pe la diversele baze de tratament din partea centrala a tarii...
Impresia mea insa este ca in Moldova mare parte din locurile de cazare sunt bine puse la punct iar moldovenii, prin definitie sunt foarte ospitalieri.
@iulian68: Nu am mai fost la Amara de atunci, dar am intrat in posesia unor materiale publicitare cu ocazia Targului de Turism din noiembrie 2011 si 2012. Se lauda si ei cu ceva imbunatatiri, dar nu am mai avut nici timp si nici nevoie sa mai incercam.
Cat despre Moldova, Agapia in special, sunt sigura ca nu ai exagerat. Am retinut Pensiunea Agapia ca fiind un loc primitor si ma gandesc la ea ca la un posibil loc de popas acum cand sunt doar un oaspete pe taramul copilariei mele.
@iulian68:
ce mi-as dori si eu sa am ceva mai mult timp la dispozitie... as mai scrie si eu un review citav... in loc sa ma tot pling sau sa fiu nemultumit... vorba admin-ului... -
o solutie ar putea fi o pensionare inainte de termen... undeva pe la cincizecisiceva de ani... am auzit ca in romania se poate. ce fain de voi... -
@Michaell: singura posibilitate de a te pensiona la varsta pomenita de tine ar fi doar cea pe caz de boala, altfel peste 60 de ani...
Fain de noi? Cred ca ai vrut sa spui vai de noi! pensiile din romania sunt o rusine si o umlinta pentru cei care le primesc dupa ce au muncit zeci de ani...
Acum doi ani am fost in Spania, la inceputul lui septembrie. Foarte multi pensionari, doar ca erau englezi, nemti, francezi, etc. Nici nu stii ce bine se distrau si debordau de buna dispozitie! Ma uitam la ei si ma gandeam: cu ce sunt mai prejos parintii nostri, care nu au bani de la o luna la alta sa isi ia medicamentele sa plateasca facturile si sa mai aiba de mancare, asadar cu ce sunt mai prejos decat ei incat nici macar sa nu viseze la un concediu pana la mare, la noi, la un hotel dintre cele mai modeste, darmite la 4-5* si undeva in strainatate!?
Asadar draga Michaell, ferice de tine si de altii ca tine ca veti avea o pensie de la alt stat decat al nostru! Eu unul nu am nicio baza in aceasta pensie ,asa ca va trebui sa merg pe bussines-uri si ce se va mai putea pentru a nu ajunge la mana sistemului !!!
@iulian68:
am glumit desigur draga iulian68, daca-mi este persmis sa trec de la initialul dvstra la per Tu.
cu toate ca sunt sigur ca sti ca se poate intra si altfel in pensie, in romania ma refer. pe caz de boala desigur, dar fara sa fi bolnav cu adevaratelea... dar ma rog. sa ne bucram ca suntem sanatosi... -
la restul ce-ai scris, prefer la fel ca intr-un caz asemanator cu vre-o citeva zile in urma, sa nu ma pronunt. mai ales ca nu sunt si nu pot fi deacord cu tine in privinta celor spuse de tine. eu, atunici cand sunt in concediu in romania, vad lucruri care nu se impaca cu ce-ai spus tu. sper sa nu mi-o iei in nume de rau...
un sfirsit de saptamina placut iti doresc.
@Michaell: Michaell, departe de mine gandul de a critica ceva referitor la cele scrise de tine! Ti-am citit review-rile zilele trecute, am citit si ecourile, am inteles de unde esti (am si eu o matusa in Sighisoara, iubesc acel oras), te apreciez pentru ca esti un interlocutor cu care se poate comunica, insa nu stiu cu ce nu esti de acord?! Sa stii ca tu vezi altfel Romania, dupa atatia ani petrecuti acolo unde te afli, tie toate ti se vor fi parand interesante si frumoase, insa daca ai trai aici, ai sesiza diferentele. Eu imi ajut parintii si socrii (mai mult parintii) lunar iar concedii in strainatate sau la mare m-am straduit sa le ofer an de an, insa nu toata lumea poate face asemenea eforturi financiare... Crede-ma, este foarte greu, si foarte frustrant sa vezi ca altii au, iar cei care ti-au dat viata si te-au crescut se chinuiesc...
Mai bine vorbim de altele, cred ca ti-am stricat ziua cu chestiile aste, dar nu a fost cu intentie, jur!
@Michaell:
”…o solutie ar putea fi o pensionare inainte de termen... undeva pe la cincizecisiceva de ani... am auzit ca in romania se poate. ce fain de voi...
Subscriu la cele spuse de @iulian68. El vede si simte in mod direct realitatile din Romania. As mai adauga faptul ca pensionarea inainte de termen nu este o solutie, in orice caz nu una dorita. Poate ca este o portita de scapare de spectrul somajului pentru cei care - din cauza varstei - nu mai au sanse sa fie angajati…
Dar, chiar si pensionat la termen (la limita de varsta), sa te fereasca sfantul de birocratia de aici. Stai luni in sir fara sa primesti nici un ban pentru ca decizia de pensionare se emite si dupa 9 luni. Dupa aceea urmeaza contestatii, revizii, procese, pentru a ti se lua in calcul toate drepturile.
Intrebare: @Michaell, daca e fain de noi, vrei sa vii in Romania sa te pensionezi inainte de termen?
@iulianic: statul roman imi datoreaza oricum inca o groaza de bani. am cotizat timp de aproape 10 ani in sistemele sociale din romania. asta pina la plecarea mea. la fel si sotia mea. pe deasupra mi-a fost luata casa parinteasca in mod fraudulos. parintii mei n-au fost turnatori sau functionari politici ci au muncit de sau spetit pe santierele opincarului. ca urmare am stat la casa particulara ridicata pe sanatatea parintilor si nu in coliviile lui ceasusescu facute pe urma prin anii 90 cadou celor care stateau cu chirie in ele. unde mai pui ca, poporul meu a fost vandut ca niste oi in tirg. vanduti pe valuta ca opincarul sa se poata da mare in statele africane unde era incontinu musafir in acele vremuri.
mostenirea lasata de sasi in romania este una de care sunt mindru si de care generatiile din ziua de azi se folosesc fara asi face vre-un gand de unde provine ea. ma intristeaza deseori cand citesc si pe acest site ca lumea din ziua de azi habar nu are de una sau alta. se scriu review-uri despre cetatea risnov, despre orasul brasov, etc. fara a aminti cu o silaba etnia careia i se datoreaza aceste realizari. trist...
@Michaell & all - aş avea rugămintea să păstrăm firul de discuţie axat pe recomandări turistice legate de această pensiune. Pentru alte probleme, aşa cum s-a mai spus, există un forum ataşat saitului unde se poate discuta despre orice.
Mulţumesc,
@iulian68: s-ar putea sa ai dreptate in unele puncte fiindca nimenea nu este perfect si deseori este greu sa te pui in situatia altora. asta mai ales daca nu mai traiesti de multi ani in acea sociate si nu cunosti viata de zi cu zi...
in schimb cea ce vad de fieacare data cand ma aflu in romania sa sti ca ma pune deseori pe ganduri si-mi cade tot mai greu sa cred una sau alta...
sa sti ca sunt o groaza de intrebari care apar pentru mine atunci cand vad oamenii doar sarbatorind, mancand, pe drumuri, facand cumparaturi si bantind cizma la nunti. azi vara pe litoral, vecinii nostri de cearcaf, in stinga si drepata, oameni simpli, nu apucau sa respire asa bagau in iei mititei, gogosi, bere si tot ce mai oferea alimentatia de acolo. celulare de la cel mai mic pina la bunica. suna celula tot la doua minute. stapinul familiei avea un burduhan de parca ar fi fost in luna a noua de sarcina. sunt doar unele exemple care oricum ma mira si ma fac sa dau mirat din cap. deasemenea ma uit des in magazine in romania cum fac oamenii cumparaturi. se cumpara fara cap si fara pic de chibzuiala... dai, baga-n cos cit duce... hai s-o mai luam si pe asta, etc.
vino aici sau in elvetia si ia-ti ceva timp si fa acelasi lucru, deci incearca sa vezi cum se compoarta lumea in viata lor de zi cu zi. la cumparaturi, pe terase, la nunti, etc. ai sa te miri! apropo nunti. aici ca invitat vi si dai mina sau daca vrei faci un cadou mic, ceva practic folositor. cum stau treburile in romania la acest capitol nu cred ca este nevoie sa-ti descriu...
ei vezi... astea sunt doar unele puncte mici si comportamnete de care poate tu sau multi altii vor spune: pai lasa mai, si ce daca le-ai vazut pe astea, doar nu ele sunt motivul pentru care nu ne merge bine. eu iti spun si sunt convins ca si ele, aceste lucruri au importnata mare si duc sau nu la urma sa-ti mearga bine sau rau. dar hai ca-m lungit-o prea mult. pa...
@ALL: reiterez rugămintea - de data asta sub formă de invitație FERMĂ - de a evita discuțiile colaterale subiectului firului de discuție. Off-topicul, cu alte cuvinte.
Orice intervenție care nu se va referi - integral sau substațial - la pensiunea Agapia sau la zona turistică cu același nume va fi șteasă.
Cum ar spune d-na administrator intr-o moldoveneasca autentica?
"Foarti bini domnu' Iulian si foarti -foarti util ci ai scris dispri noi! "
Avand in vedere ca eu sunt moldoveanca nu am nicio tenta ironica, in comentariu!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2018 Totul la superlativ — scris în 25.06.18 de iri23vali din BRăILA - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Frumos — scris în 12.08.13 de raly din MEDIAS - RECOMANDĂ
- Mar.2013 Nu aveti ce pierde — scris în 31.08.13 de Paul-Corneliu din BUCUREşTI - RECOMANDĂ