GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am citit cateva dintre impresiile calatorilor care si-au facut timp sa scrie pe acest site. Nu am gasit nimic despre istoria acestui hotel si de aceea inainte sa scriu cum m-am simtit o sa va povestesc cate ceva despre el.
Hotelul este monument istoric, finalizat spre 1914, fiind primul hotel din Romania care avea baza de tratament. Hotelul a fost opera arhitectului Francez Ernest Doneaud lucrarile fiind coordonate insa de inginerul roman Bratescu si italianul Pukliky. Arhitectura este art nouveau dar gasim si elemente neoromanesti. Exista 365 de ferestre si usi, reprezentand zilele anului iar peretii despartitori sunt din pluta pentru ca intreaga cladire majestuoasa sa fie cat mai usoara si sa reziste la cutremure.
Ani de zile hotelul s-a degradat din ce in ce mai tare pana cand acesta a fost refacut partial cu fonduri europene si partial cu finantarea firmei care il exploateaza.
In parcul in care se afla hotelul mai putem vedea si cladirea bazei de tratament care poarta placuta aceluiasi arhitect dar care este intr-o stare extrema de degradare. Sper ca cineva sa se ocupe si de ea pentru ca este pacat.
Revin acum asupra serviciilor si a hotelului in care am petrecut o singura noapte ca oprire finala in drumul spre casa dintr-un periplu romanesc.
Hotelul este incredibil de fumos. Daca faci abstractie ca este in Govora te crezi la Nisa la „Negresco” sau poate chiar la Monte Carlo. Noi am parcat in spate pentru ca asa ne-a dus drumul dar sincer nici nu ne-am dat seama. Abia intrand am vazut ca receptia se afla pe cealalta parte si am iesit sa-i vedem si intrarea principala.
Am ajuns sambata seara pe la ora 18. Zona de spa se inchidea la 20, asa ca am luat cheia si ne-am grabit sa ajungem la Spa. Situata pe 2 nivele, zona spa se compune dintr-un Hamam, sauna uda si uscata, fantana de gheata, 3 piscine (adulti, copii si jacuzzi) si probabil ceva camere de masaj. Fiind sambata seara nu era aproape nimeni. Am folosit jacuzzi-ul pentru ca era ca o minipiscina, cu apa calda. Piscina pentru inotat era cam rece. La Jacuzzi trebuie sa chemi pe cineva de la receptia Spa (situata pe nivelul saunelor) ca sa-ti dea drumul deoarece butonul nu functioneaza. Pacat ca nu scrie nicaieri ca nu intram degeaba ca sa ies apoi uda, sa urc sa cer „bulele” uitate un nivel mai sus.
Am folosit ambele saune, cea uscata este cu infrarosii. Per ansamblu zona saunelor este foarte frumos amenajata. La piscine nu exista geamuri spre afara iar lumina este putin cam difuza pentru gustul meu.
Exista si baza de tratament cu apa termala si diferite proceduri dar aceasta este inchisa in weekend si nu pot sa va povestesc.
Camera foarte mare, dintre camerele de 4 stele. Am intrebat la receptie si mi s-a spus ca cele de 3 stele sunt la mansarda si nu au ar conditionat pentru ca fiind monument istoric acolo nu s-a putut instala.
Am lasat aerul sa mearga inainte sa plecam la piscina si cand ne-am intors am murit de frig. Drept urmare am deschis usa larg la balcon sa mai intre caldura. Vara, aerul nu merge pe cald. Dar nici n-a mai fost nevoie de aer caci aveam o camera spre parc si temperatura a foat placuta.
Balconul camerei este despartit in 2. De aici am tras concluzia ca au facut o camera mai mare din 2 mai mici si nu au scos despartitura ca sa nu strice ansamblul monumentului istoric. Cam aiurea totusi. Balcoanele nu sunt safe pentru copiii mici deoarece au balustradele foarte joase.
Tv-ul nu mic, ci foarte mic, nu permitea citirea textelor cand stateai in pat. Baia frumoasa dar renovata cu materiale mai ieftine, cum ar fi cada de baie destul de flexibila pe la masca (un plastic ieftin). Ventilatorul te trezeste noaptea din somn daca aprinde cineva lumina in baie.
Patul insa foarte comod, curatenie, liniste.
A doua zi la micul dejun am descoperit frumusetea restaurantului cu cele cateva sali aferente tocmai bune pentru o receptie. Pacat ca din nu stiu ce motiv, in fata terasei tocmai ce se construia un loc de joaca pentru copii cu tobogane de plastic si culorile de rigoare. Inteleg ca este nevoie, dar nu au nici o legatura cu ansamblul arhitectural al hotelului. Mai bine construiau o casuta in copac sau chiar un minicastelasi de piatra pentru printi si printese decat sa strice astfel peisajul.
Micul dejun cam banal. Chelnerii complet neatenti stateau si se uitau. Intre timp eu nu am gasit o farfurie goala ca sa-mi pot lua mancarea de pe platouri. A trebuit sa cer, nimeni nu sesizase ca nu erau farfurii. Nu era unt, lafel, am cerut, nu era lamaie, etc. Am compensat cu privelistea de pe terasa unde sincer asteptam parca sa aud valurile marii Mediterane ascunse dupa copaci.
Este un loc foarte frumos in care merita sa stai macar o noapte. Din pacate este scump, iar serviciile lasa inca de dorit. Dar pentru frumusetea lui va sfatuiesc sa-l vizitati. Cat despre Govora, se poate mult mai bine... sunt niste cladiri impresionante care ar trebui readuse la viata. S-ar putea organiza baluri si festivaluri de epoca intr-o asemenea locatie. Cred ca ar exista si doritori.
Trimis de Noha in 08.08.16 21:11:12
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GOVORA.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Noha); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.08315356 N, 24.17471766 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Noha - Foarte frumoasă locația prezentată! Govora se află pe lista noastră de viitoare destinații, așa că am citit și am votat cu plăcere articolul!
@Crazy_Mouse - Intr-adevar foarte frumoasa locatia. Mergeti macar sa o vizitati.
@Noha - Și pe mine m-a atras „statura” impresionantă a acestui hotel - monument istoric când am trecut prin Govora. Mi-a plăcut ce am văzut acum câțiva ani în stațiune și doresc să revin în acea zonă submontană.
Arhitectul Ernest Doneau s-a născut la București din părinți francezi, proprietari ai unei firme de construcții. Absolvind studii de specialitate la Paris, el se întoarce în România și va ocupa funcția de arhitect-șef la Primăria Bucureștiului. Se integrează repede în rândurile protipendadei bucureștene din prima jumătate a secolului al XX-lea, proiectând pentru aceștia multe vile. Trasează schițe pentru Biserica Visarion și Hotelul Lido din București. Bun prieten cu Vintilă Brătianu, primar al Capitalei și fondator al Societății Govora-Călimănești, ajunge să facă planurile Hotelului Palace din nou înființata stațiune - Govora.
Mă bucur că am putut vedea imagini recente din acestă clădire istorică, scăpată de la ruină prin lucrările din ultimii ani.
@tata123 - Foarte frumos, recunosc ca nu stiam amanuntele despre arhitect. Astept cu nerabdare poate societatea Govora va reface si pavilionul de bai din parc apartinand aceluiasi arhitect. Multumesc
@Noha - Ne place si noua la Govora, de la un an la altul se fac pasi mici dar siguri in directia buna. La Palace am fost de cinci ori dupa renovare, in scurte "vizite" de relaxare. A inceput sa fie in atentia turistilor mai ales dupa ce s-a deschis centrul SPA.
Intrigata de aspectul dezolant al vechiului pavilon balnear care strica imaginea minunata a parcului, am intrebat de ce nu a fost inclus, odata cu hotelul, intr-un proces de restaurare. As fi vrut sa aud alt raspuns dar este tipic pentru situatia in care se afla multe monumente istorice din statiunile noastre balneare... Pavilionul balnear se afla in patrimoniul Ministerului Sanatatii care nu a acceptat transferul de proprietate catre administratia locala dar nici nu are fonduri pentru o lucrare costisitoare. Daca mai sta mult pe ganduri, situatia se rezolva de la sine... cladirea se va darama in scurt timp!!!
M-am bucurat ca a inceput restaurarea cladirii cazinoului, cladire construita dupa planurile primei femei arhitect din Romania, Virginia Andreescu-Haret.
Vacante frumoase va doresc!
@Floria - Mie mi-au zis de la receptie ca se cauta investitori dar cei adusi pana acuma nu sunt dispusi sa investeasca chiar atat de mult avand in vedere starea deplorabila. Oricum, mare pacat
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 Plictiseala la Baile Govora — scris în 22.08.24 de delinyka din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 La Palace Hotel, acolo unde soarele se închiria cu ora — scris în 18.03.24 de sunflower din ALBA IULIA - RECOMANDĂ
- Nov.2023 O vacanta perfecta — scris în 23.11.23 de Mirceab07 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Jun.2023 3 stele max — scris în 12.06.23 de GEORGEMM din BUCURESTI - nu recomandă
- Aug.2022 Dacă doriți sa va păstrați turiștii în România, investiți în servicii, faceti-i fericiți mai întâi pe turiști. Altfel, veți pierde teren din ce în ce mai mult — scris în 15.08.22 de ux126713 din CRAIOVA - nu recomandă
- Jul.2022 Hotel Palace, Baile Govora - Dezastru — scris în 02.08.22 de adi_dana1 din TULCEA
- Aug.2020 Hotel Palace, Baile Govora, de evitat!!! 3 stele maxim!!! — scris în 14.08.20 de alinal din BUCURESTI - nu recomandă