ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.06.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 10.03.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
NOV-2012
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 40 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 10 MIN

Camere cu mini-hamam personal

TIPĂREȘTE

Am ales hotelul dintr-o listă scurtă recomandată de o agenție de turism. I-am cerut hoteluri bune de 4 stele în zona istorică. Ne opriserăm la 2, iar diferența dintre ele, în afară de amplasare, pe care nu aveam cum să o judec, era în rezumat următoarea: unul avea centru spa, celălalt avea „turkish bath” în baie (numai la unele camere). Ca să nu fim prea ispitiți de piscină și să avem și timp de plimbări, mai ales că stăteam doar 3 nopți, am ales hotelul cu hamam în cameră, Ottoman Park. Nu mai fuseserăm niciodată în Istanbul, nici în Turcia, de aceea v-am istorisit criteriul destul de arbitrar după care am ales hotelul.

Apropo de amplasare, ar fi fost bine să scrie pe orice site care vorbește despre Istanbul și pe orice ghid tipărit, cu litere ca pentru miopi: „Atenție, oraș în pantă! ”. După hartă părea în regulă, hotelul era la 600 m de Moscheea Albastră (Sultanahmet), la vreo 400 m de stația de tramvai de la Marele Bazar (abia la fața locului am constatat că nu avea rost deplasarea către stația respectivă din cauza marii diferențe de nivel, mai repede ajungeai direct la stația de la Sultanahmet), aproape de țărm, cu vedere la Marmara, mai detaliat de atît nu puteam analiza cu informațiile pe care le aveam. Acum pot spune că aș prefera un hotel situat chiar în zona Sf. Sofia (Ayasofya) – Sultanahmet, pe lîngă linia de tramvai.

Ottoman Park e amplasat într-un cartier rezidențial - muncitoresc (și oarecum semi-industrial, multe clădiri găzduind tot soiul de mici afaceri din zona textile – încălțăminte – accesorii, ca: ateliere de imprimat tricouri, războaie de țesut, ateliere de cizmărie), la două străzi de Șoseaua Kennedy, care vine de la aeroport și bordează întreg litoralul sudic al metropolei, în lungul căreia este instalată și calea ferată pe care trec trenurile suburbane atît de franțuzește botezate Banliyö (notă: am văzut și magazine de mezeluri denumite Şarküteri – la început mi s-a părut chiar amuzant, nu mă așteptam ca limba turcă să aibă împrumuturi din franceză, mai ales în domeniul gastronomic, unde sigur că francezii sînt etalonul, dar nici turcii nu pot spune că nu au o cuisine a lor, și nici în domeniul transporturilor, unde aș vedea drept maeștrii pe nemți sau englezi; se vede treaba că, oricît de mare imperiu ar fi fost (încă) în secolul 19, au adoptat cu plăcere cultura franceză, sau părți din ea, ca și Rusia rivală, în care aristocrații conversau în franțuzește).

Cartierul se numește Kadırga, iar hotelul este pe strada cu același nume, Kadırga Limanı Caddesi, vizavi de un mic parc bine îngrijit și de Muzeul de Fotografie Istanbul Lîngă hotel este și o baie turcească ne-turistică, iar peste drum, după un mic parcurs printre străduțe, în 5 minute, ajungi pe malul Mării Marmara, amenajat cu peluze, bănci, alei, terenuri de sport, care în serile de weekend, poate și în cele din cursul săptămînii, e un loc preferat de localnici pentru plimbări și petrecut vremea în aer liber, eventual la pescuit. Mici întreprinzători organizează pe plan local tir la baloane agățate pe dig, mici terase cu băuturi și gustări, totul în jurul unor furgonete din care descarcă mesele, scaunele și produsele dimineața și în care le încarcă seara înapoi. Peisaj comercial turcesc atît de familiar și bucureștenilor anilor 90. Noi am depășit perioada, pe cînd la turci se vede treaba că ține de specific, nu de un moment al dezvoltării economiei. Micul comerciant este, cred, una din rețetele turcilor pentru a asigura o pîine tuturor. De altfel și centrul este plin de „ambulanți”, care uneori se mai ascund de poliție, bănuiesc într-o joacă de-a „hai să ne facem că vă controlăm”. I-am văzut precipitîndu-se spre un colț al pieței, cu cărucioarele lor pline de rodii sau pe care odihneau samovarele (termenul turcesc nu îl cunosc) din care vindeau salep, în vreme ce poliția intra prin alt colț, după care toată lumea își vedea de treabă în continuare.

Împrejurimile, mai ales străzile care urcă spre Bazar, arată destul de oriental, și sînt populate de localnici, copii care se joacă, cărăuși, nu au un aspect prea turistic. Străzile care duc spre centru și cele care duc spre mare sînt mult mai aspectuoase și îngrijite. Peste tot întîlnești locuințe tipice, de lemn, unele bine întreținute, altele de-a dreptul ruinate, ca și clădiri de piatră, multe abandonate, atît de balcanic – levantino – otomane, încît te duc cu gîndul la orice oraș de coastă, între Constanța și Liban, potrivite pentru un decor pentru „Toate pînzele sus” (chiar dacă unele sînt din secolul 20).

Strada pe care e hotelul e frumoasă, străjuită de platani seculari, parcul de vizavi este bine întreținut, curat, iar în cartier, nefiind multe hoteluri și mulți turiști în zonă, putem fi martorii vieții de zi cu zi a localnicilor: turci stînd la ceai sau cafea în pragul magazinelor, zornăitul zarurilor într-o cutie de table la o terasă în parcul de vizavi, hamali grăbiți, furgonete care aprovizionează, puști care le ghidează la parcare etc. În preajmă este și o moschee, care asigură fondul sonor specific și atît de pitoresc (la 6 dimineața era o încîntare să auzi chemarea la rugăciune, în vreme ce vizavi marea încă nu se ghicea în întuneric, căci în noiembrie zorile vin mai tîrziu), și o biserică ortodoxă, în care am încercat să intrăm duminică, dar fie nu am găsit ușa, fie am găsit-o și era închisă (biserica era într-o curte, intrarea era prin altă parte, noi am dibuit o poartă, dar care era închisă – ori mai era altă ușă, la care nu am ajuns, ori biserica era închisă). În fața hotelului sînt cîteva locuri de parcare, cred că, dacă veniți cu mașina, se poate rezerva un loc.

Dar: orice deplasare spre centru presupunea un urcuș, mai lung sau mai scurt. La taxiuri am renunțat după drumul de la aeroport, cînd am văzut că pe unele străduțe te poți bloca realmente minute bune, așa că ne-a rămas opțiunea per pedes. Fie înspre Moscheea Albastră (Sultanahmet), trecînd pe lîngă Moscheea Sokollu Mehmet Pașa, urcînd pieziș numai vreo 30 m diferență de nivel, plimbare lejeră, sau, o plimbare puțin mai lungă, apucînd pe lîngă Küçük Ayasofya Camii, adică moscheea Sf. Sofia Mică, fostă biserică ortodoxă bizantină, apoi pe strada cu același nume, cu cafenele și magazine de artizanat, și ieșind pe lîngă Muzeul Mozaicului și Bazarul Arasta tot în piața Sultanahmet, fie înspre Marele Bazar, plimbare care debuta descurajant cu urcarea pieptiș a unui șir de trepte și continua, tot pieptiș, pe străzile ce ieșeau în fine la linia de tramvai, vizavi de Marele Bazar. Pînă aici sînt vreo 50 m diferență de nivel, abordați frontal. Dacă de acolo continuam plimbarea către malul celălalt al peninsulei, trecînd pe la Moscheea lui Soliman (Süleymaniye Camii) și coborînd la podul Galata, se chema că urcaserăm și coborîserăm un deal, iar înapoi aveam iar de urcat pînă la 50 m și de coborît. Fiindcă în fiecare zi am revenit la hotel cel puțin o dată, ca să ne odihnim, sau să ne schimbăm, sau să lăsăm cumpărăturile, se poate spune că am făcut mișcare cel puțin conform cu prescripțiile furnizate de CNA în pauzele publicitare de la televizor.

Ca să concluzionez în ce privește amplasarea, pentru că introducerea riscă să fie mai lungă decît restul mesajului, la scara întregului Istanbul hotelul e foarte bine situat. Dar, fiind pretențios și cîrcotaș, trebuie să nuanțez foarte clar și să aduc în discuție toate amănuntele. Sigur că, dacă mă uit la dimensiunile orașului, nu văd altă zonă în care să fi preferat să se situeze hotelul (nici măcar Istiklal – Taksim). Avînd în vedere distanțele și faptul că transportul public nu e chiar așa comod, în ciuda eforturilor vizibile ale autorităților, un hotel mai departe de centru ar însemna mult prea mult timp pierdut pe drumuri. Dar, odată restrînsă opțiunea la perimetrul Sultanahmet – Bazar – Galata, hotelul suferă prin amplasarea la nivelul mării. Ar fi fost mai bine să fie mai aproape de Sf. Sofia.

Evident că sînt și multe obiective care sînt departe de hotel, cum ar fi patriarhia și alte vestigii bizantine din zona zidurilor, sau Taksim, Galata, partea asiatică etc. Cine cunoaște deja orașul și nu îl mai interesează obiectivele „de bază”, din Sultanahmet, poate prefera alte cartiere, dar pentru noi, la prima vizită, situarea la 10 minute de mers pe jos de „kilometrul zero” a fost „aproape perfectă”. De-ar fi fost orașul mai nivelat...

Camerele sînt foarte confortabile. Sînt 3 categorii de camere, clasificate după suprafață, vedere și dotări. Noi am ales o cameră mare, cu vedere la mare și cu baie turcească. Camerele din celelate categorii probabil suferă la capitolul priveliște, dar cred că patul, așternuturile și curățenia sînt aceleași. Salteaua și alternuturile sînt comode, ai noptiere, veioze, măsuță de scris, fotolii la fereastră, prize suficiente, halat de baie, papuci, în baie, cum am spus, un mini-hamam personal, cu bănci de marmură, vas de apă, „canciocul” de rigoare (vasul rotund pentru turnat apă pe corp), săpun tradițional și cîrpe tradiționale de hamam. Toaleta are și funcție de bideu.

Serviciile sînt bune, e greu de dat o notă mai mică decît 10, pentru că cele cîteva cerințe, cum ar fi să ne cheme un taxi sau să aibă grijă de bagaje, au fost îndeplinite cum se cuvine, camera era curată, nu ne-a agresat nimeni prin hotel, deci totul a fost în regulă, demn de 100%. Noi anunțaserăm că ne aniversăm căsătoria, așa că ne-au decorat ușa de la cameră și patul cu inimioare și alte „gablonțuri” similare și ne-au oferit un platou cu fructe și o sticlă de vin roșu din partea hotelului. Există și room-service, dar nu am apelat la el.

Restaurantul hotelului este la ultimul etaj, o practică des întîlnită în Istanbul, din, bănuiesc, două motive: priveliște și separarea clientelei de „iureșul” străzii (în felul acesta se obține o atmosferă mai liniștită). Restaurantul are mese în interior și exterior, se numește Tabbah și servește preparate turcești prezentate modern. Din comoditate am mîncat de mai multe ori aici, am stat și seara tîrziu la ultimul pahar, atmosfera e tihnită chiar dacă sînt mai multe mese ocupate, servirea e bună, berea e Efes, au cafea turcească, așa că recomand localul chiar și celor care nu sînt cazați în hotel, dacă îi apucă foamea sau setea prin preajmă. Veți avea parte de mîncare gustoasă, priveliște minunată și liniște.

Micul dejun este la înălțimea așteptărilor, ba chiar dincolo de ele (dude confiate nu mai mîncasem, pentru mine dudele sînt gustare de ieșit în parc și cățărat în pomi, nu credeam că cineva pierde vremea să le culeagă în mod organizat, deși cred că o dulceață de dude ar fi foarte bună). Au tot ce trebuie la capitolul bufet rece, mezeluri, legume, fructe, iaurturi, cereale, dulciuri turcești (mult zahăr), măsline, bufet cald, plus, la cerere, omletă preparată pe loc și, contra cost, sucuri proaspăt stoarse, vreo 5 varietăți (portocale, rodii și nu mai știu ce). Din păcate, cînd am avut poftă, nu aveau rodii, așa că le scad 5% pentru asta.

La capitolul relaxare punctez maxim, cartierul este liniștit, patul comod, hotelul primitor, ai toate premisele să îți liniștești nervii.

În concluzie, recomand acest hotel, mai ales pentru ineditul băilor cu hamam și cu rezervele față de amplasare arătate mai sus. Eu, personal, cred că la o viitoare vizită voi încerca un hotel mai la altitudine, de pildă chiar „fratele” lui Ottoman Park – Ottoman Imperial, care e situat chiar lîngă zidurile Sf. Sofia și beneficiază și de un excelent restaurant cu specific otoman – Matbah, unde vă recomand să luați cina într-o seară


[fb]
---
Trimis de abancor in 28.06.13 23:07:06
Validat / Publicat: 29.06.13 07:59:16
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3074 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (abancor); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P26 Pe terasa restaurantului, seara.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23600 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 40.29 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    12 ecouri scrise, până acum

    ania
    [29.06.13 09:42:35]
    »

    Foarte interesant. Merita retinut acest hotel.

    Felicitari pentru alegerea ta si pentru review.

    Ne poti spune si pretul cazarii?

    makuy*
    [29.06.13 14:58:19]
    »

    Superb review! Merită toate PMA!

    Mă gândeam, acolo, în P04, în dreptul omului cu pantaloni albi și haină neagră, cum poate să intre șoferul în mașina aceea? Incredibil, modul de parcare. Oare, în Turcia, toate mașinile sunt zgâriate?

    TraianS
    [29.06.13 16:49:00]
    »

    Foarte interesant review si hotel.

    Ce le-a mai trecut prin cap, sa fac hamam in camera. Chestia de pe tavan era dus? Ati incercat totusi si un hamam adevarat?

    Ma gandisem initial ca arata mai mult ca un "steam room", dar geamurile nu sunt destul de inalte. Piatra era fierbinte? Un hamam fara piatra fierbinte, nu prea e hamam. Interesant oricum. Cred ca da bine la turisti.

    @makuy

    De obicei parcarile prin zona asta au un paznic sau un valet, care e expert la a baga cat mai multe masini intr-un spatiu foarte mic. Stie cam care e ordinea la iesire si le parcheaza una dupa alta. De obicei are cheile la toate masinile si le manevreaza cum vrea el. Ca sa o scoata pe cea despre care vorbesti, le scoate intai pe cele din partea in care e volanul, ca sa poata deschida usa.

    Eu nu prea m-as baga cu masina pe acolo. Felicitari tuturor curajosilor care o fac.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    makuy*
    [29.06.13 17:45:33]
    »

    @TraianS: Mulțumesc pentru răspuns. Nu știam.

    Totuși, nici eu nu m-aș încumeta cu mașina pe acolo

    abancorAUTOR REVIEW
    [29.06.13 22:30:54]
    »

    Mulţumesc pentru mesaje!

    Preţul nu ştiu cît e de relevant, pentru că e dependent de agenţia unde faci rezervarea şi de perioada din an. De pildă m-am uitat de curiozitate acum cîteva zile pe booking pentru weekendul ăsta: erau nişte preţuri de am crezut că nu văd bine, 4 cifre (în euro) pentru 3 nopţi. Probabil a fost sau este ceva eveniment în oraş.

    Noi am avut următoarea ofertă anul trecut: în noiembrie, de joi pînă duminică, pentru 3 nopţi, 280 / 350 / 415 euro pentru cele 3 tipuri de camere. Anul ăsta, în aceeaşi perioadă (noiembrie), pe booking văd că sînt tarife aproape duble. Ştiu că booking nu e cea mai ieftină agenţie, dar la repezeală nu am unde să caut preţuri în altă parte.

    Hamamul era, cum zici, Traiane, pentru turişti. Piatra nu era încălzită, în rest semăna cu ce am văzut prin filme (mai puţin masa de masaj): o bancă pe care stai, înfăşurat în ştergarul ăla "ecosez" şi o cuvă de marmură, fără scurgere, pe care o umpli cu apă caldă din care iei cu un vas metalic şi torni pe tine în neştire. Mai exista şi o mănuşă - burete, săpun natural... cam atît. Ăla de sus e duş, foarte mişto, efect tip ploaie. Era şi duş "de mînă".

    La hamam de-adevăratelea n-am fost, din lipsă de timp. Era pe lista lungă, mă gîndisem că ar fi fost potrivit spre seară, dar am acordat prioritate unei mese otomane la restaurantul pomenit în ultimul paragraf şi unui tur cu autobuzul pînă în Asia, aşa că n-am mai avut timp şi de hamam. Oricum, înaintea lui, pe listă era un spectacol de dansuri populare şi / sau dervişi la un centru al dansului (nu mai reţin acum numele), şi nici de ăla nu am avut timp. Iar din 3 seri, prima a fost pierdută, deoarece şoferul care ne-a luat de la aeroport s-a rătăcit şi am făcut 2 ore în loc de 40 minute pînă la hotel, unde am ajuns după ora 20, aşa că ne-am mulţumit cu o bere pe terasa restaurantului, nemaifiind vreme de ieşit în oraş.

    abancorAUTOR REVIEW
    [23.04.14 12:22:22]
    »

    Ziceam în review că:

    peste drum, după un mic parcurs printre străduțe, în 5 minute, ajungi pe malul Mării Marmara, amenajat cu peluze, bănci, alei, terenuri de sport

    Nu mai e valabil. Am revenit de curînd din Istanbul, am fost cazat la alt hotel, dar tot în zonă, și am observat că întreg litoralul de aici e un mare șantier. Se construiește un tunel rutier pe sub gura Bosforului, care va fi gata în octombrie 2016. La acel moment va fi a 4-a traversare a Bosforului, pentru că prin mai 2015 se va da în folosință al 3-lea pod peste Bosfor, care e și el în construcție, aproape de ieșirea în Marea Neagră. Construiesc turcii de te sperii! Ba mai au în plan și un canal între Marmara și Marea Neagră, ca să scoată traficul greu de pe Bosfor!

    Dacă vă interesează mai multe despre tunel http://en. wikipedia.org/wiki/Eurasia_Tunnel

    Probabil după darea în folosință a tunelului se va reface parcul pe porțiunea de țărm rămasă neafectată. Pe moment, șantierul e foarte puțin zgomotos (dar se muncește încontinuu), iar ca efect viitor, probabil traficul va crește destul de mult pe șoseaua Kennedy (cea din lungul mării).

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    calatorul
    [26.11.16 10:10:03]
    »

    @abancor: INteresant hotel, am stat si eu in zona la un hotel similar doar pentru o noapte, eram cu treaba, nu am rezervat eu si nu tin minte nici numele hotelului. Frumos, elegant, dar nu asa interesant si cu oferta de hamam inclusa, merita retinut, desi am vazut si ce inseamna cartierul din spatele SultanAhmet, spre celebrul Fanar.

    Iar zona e interesanta si placuta, daca nu ai de trambalat bagaje cu tine prea des. Frumoase si convingatoare poze, multumim pentru relatare.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    abancorAUTOR REVIEW
    [27.11.16 17:20:04]
    »

    Da, zona e îngrijită, liniștită, dar e cam limita exterioară a ceea ce s-ar putea numi „cazare în zona Sultanahmet”. Ai de mers 10 minute pînă la o stație de tramvai.

    De preferat e să alegi unul dintre multele hoteluri situate în vecinătate, într-o zonă mult mai aproape de Moscheea Albastră, pe pitoreasca stradă Küçük Ayasofya.

    Singurul avantaj al acestui hotel față de cele multe (și mici) de pe K. A., care sînt mai bine amplasate, pare să fie mărimea camerelor și a hotelului în sine.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    calatorul
    [27.11.16 17:32:45]
    »

    @abancor: Adevarat, si eu am gasit camere mari in hotelul din zona, ce m/a uimit cel mai mult insa a fost altceva pentru mine, aflat atunci pentru prima data in Turcia. In sifonierul/dulapul de haine am gasit o carpeta, un mic covoras, a carui utilizare am inteles/o abia dupa oarece mirare, dupa care am descoperit, ca pretutindeni, si semnul care marca directia spre Mecca. PEntru ca, desigur, covorasul era o piesa la fel de necesara turistului aflat pe drum, ca si halatul si papucii de baie, doar ca asta era in scopuri mult mai spirituale. Deh, fiecare cu simtirile sale.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    abancorAUTOR REVIEW
    [27.11.16 17:47:18]
    »

    Interesant!

    Eu am fost în Turcia numai de 2 ori, ambele în Istanbul, și fie nu am găsit, fie nu am căutat prea atent, vreun asemenea covoraș.

    Acum mă întreb dacă cumva era pe undeva și un semn către Mecca. Ar fi mai ușor de ratat decît prezența unui covoraș, pentru că poate fi un ornament discret, pe care nu l-am băgat în seamă.

    Am mai fost în țări islamice, dar numai în Amman am stat la hotel, însă nu mai știu ce era prin dulapuri.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    calatorul
    [27.11.16 18:56:31]
    »

    @abancor: Tocmai directia catre Mecca am gasit/o in fiecare camera in care am stat, dar daca era ceva normal intr. un hotel vechi si clasic, cel mai neobisnuit a fost in modernul Ibis din Istanbul.

    Am gasit semnul si la Canakkale, si la Kusadasi, cel mai vizibil intr/un vechi Caravanserai despre care am vorbit pe AFA si unde deja nu m/a mai mirat covorasul din dulap. Dar in modernul Ibis de langa aeroport, langa Novotel, am fost foarte mirat sa dau de semn postat pe mobilierul nou si universal al camerei, identic la Viena, Paris, Florenta sau Budapesta, orase in care am locuit la Ibis.

    INteresant la cele doua vechi hoteluri turcesti, unul din Istanbul si celalalt din Kusadasi, a fost si faptul ca nu aveau numere la camere, ci nume, la ultimul am adaugat poze cu usile camerelor in relatare.

    Mai departe in Orient nu am mers, si acum nici nu imi mai propun, caci sunt prea multe salve de tun.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    abancorAUTOR REVIEW
    [27.11.16 20:04:19]
    »

    Așa m-am gîndit și eu, semnul ăla pesemne era pe undeva, pare să fie regulă prezența sa, dar nu l-am remarcat eu.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    abancor, ania, calatorul, makuy*

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05987286567688 sec
    ecranul dvs: 1 x 1