GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Complexul Balnear Cozia, Corp Hotel Oltul 3* din Căciulata, o alegere peste așteptări!
Am hotărât în timp ce ne dezechipam de echipamentul de schi, să anulăm rezervarea din Obarsia Lotrului și să mergem la Căciulata. De pe drum am sunat la dispeceratul de cazare al Complexului Balnear Cozia să întreb dacă au camere libere la Hotelul Oltul 3*, și am avut noroc.
Noi figuram în baza de date cu o rezervare făcută împreună cu prietenii noștri de vineri până duminică la Hotelul Cozia. Am solicitat, dacă este disponibilitate să ne cazăm de miercuri până duminică la H. Oltul și să anulăm camera noastră rezervată la H. Cozia.
Să vă lămuresc un pic cum este cu cazarea.
Complexul Balnear Cozia este compus din trei corpuri clasificate la categoria 3 stele: H. Oltul, H. Cozia, H. Căciulata.
În general, dacă sunați și cereți să fiți cazați la H. Oltul, veți fi informați că nu sunt locuri, numai la H. Cozia. Prietenul nostru care s-a ocupat de cazare nu a reușit să facă rezervări pentru trei camere, numai la H. Cozia, el a sunat cu două săptămâni înainte. Se găsesc greu camere libere la H. Oltul (el a mai fost cazat la H. Oltul și H. Cozia și ne-a recomandat H. Oltul pentru ca se intra direct din hotel la Aqua Parc Cozia). Noi solicitând camera de miercurea, am avut noroc și am stat la H. Oltul iar prietenii noștri au stat la H. Cozia.
Tariful camerelor este același la ambele corpuri și camerele sunt identice. În prețul cazării a intrat cardul valoric de masă, intrarea gratuită la ștrandul hotelului Oltul și la ștrandul cu apă termala Aqua Parc Cozia, pentru care am primit brățări de acces.
La Hotelul Căciulata, tarifele de cazare sunt mai mari, dar condițiile sunt identice din câte am aflat de la dispeceratul de cazare.
Parcarea
La intrarea în Complexul Balnear Cozia, este o barieră în dreptul căreia se află un automat care eliberează un tichet pe care trebuie să îl prezentați la recepție. De la recepție am primit un card "Acces Parcare Călimănești-Căciulata", pentru parcarea păzită, contra sumei de 3 lei/ zi, care în ziua plecării a trebuit să îl predăm.
Recepția Hotelului Oltul este una modernă, cu bar de zi, cu serviciu de informații, cu un lobby foarte mare și luminos cu tavan și un perete din sticlă, modern amenajat, cu fotolii, televizoare mari Lcd, cu plante decorative, cu mese. În partea opusă recepției sunt amenajate locuri mai discrete, intime, cu fotolii și mese.
Corpul Oltul dispune de 238 de camere cu pat matrimonial și twin și 8 apartamente.
De aici se poate intra în restaurant si în Aqua Strandul Cozia.
Camera
Noi am plătit pentru o noapte de cazare în camera dublă, 208 lei, din care 90 lei erau pentru masă, iar intrarea la Aqua Parc Cozia a fost gratuită.
Aceasta ofertă avantajoasa este valabilă până în data de 27 aprilie 2018.
Daca se vine la strand fara a fi cazati la Compexul Balnear Cozia, trebuie sa platiti pentru intrare 20 lei/zi adultii si 10 lei/zi copiii, si este cu intrare unica.
La H. Oltul nu există camere cu trei locuri. Trebuie plătit un pat suplimentar. Noi am solicitat unul pentru copil. Tariful a fost de 52 lei/ noapte, din care 22 lei au fost pentru masă și a beneficiat de intrarea gratuită în ștrandul Aqua Parc Cozia.
Camera în care am stat noi (nr. 319) a fost la etajul al treilea, a fost liniște, foarte cald, a trebuit să dormim cu geamul deschis. Toate camerele au balcon, un plus pentru fumători.
Camera complet renovată, arată foarte bine, cu mochetă roșie pe jos, cu paturi twin am avut noi, cu saltele excepțional de comode, cu noptiere, veioze, tv lcd cu programe prin cablu, WiFi, minibar, răcitor- nu frigider, două fotolii cu măsuță, telefon, suport pentru bagaje, un blat mare cu sertare este amplasat pe lungimea camerei și cu o oglindă mare.
Patul suplimentar pe care l-am solicitat este un pat mare, cu tăblie! , nu am mai văzut modelul acela, ne-a spus camerista că sunt noi, cu saltea comodă.
Holul este mobilat cu un dulap mare cu rafturi și cu umerașe si cu un cuier.
Baia
Este mare, cu cabina de duș, cu un pres la ieșire, cu prosoape mari și mici albe și prosoape albastre pentru ștrand, cu uscător de păr, săpun lichid, căști de baie, hârtie igienică.
Ștrandul Oltul
Hotelul dispune de un ștrand modern, cu apă termală cu temperatura de cca. 37,5 °C, accesul se face pe baza brățărilor primite de la recepție.
Ștrandul Oltul are bazine atât în interior cât și în exterior.
În interior, sunt două bazine mari cu jacuzzi și căderi de apă tip cascadă pentru masaj, cu dușuri cu dozator de gel de duș, uscătoare de păr fixate în perete, cabine de schimb, cu seifuri pentru păstrat obiecte de valoare.
Aici sunt anunțuri pentru programări la masaj (25lei/30 min.), la saună (5lei/15 min. / capacitate max. 4 persoane), minipiscine cu hidromasaj (5 lei/15 min. / capacitate 5 persoane).
Un bar vă servește cu băuturi, cafea, ceai.
În exterior este un bazin mare cu masaj tip cascadă și un alt bazin mai mic cu hidromasaj tip jacuzzi si căderi de apă tip cascadă.
În acest bazin coboară trei tobogane mari cu apă.
Senzația este foarte plăcută, să stai afară, pe malul Oltului, să îl vezi cum curge cu viteză, să dârdâi de frig și într-o secundă să treci la căldura relaxantă din bazinul cu apă termală... noi am prins și 4°C afară, am stat și pe ploaie în bazinul cu apă caldă, interesante experiențele, când fugi din bazinul cu apă caldă prin aerul rece de afară!... și nu ne-am răcit chiar dacă tremuram de frig, ca iarna.
Restaurantele
Nu se poate lua masa pe baza cardului valoric de masa decât la restaurantul hotelului în care ești cazat. Noi fiind grup, am luat masa împreună la ambele restaurante. Mâncarea este foarte gustoasă în ambele, diferența dintre restaurante este atmosfera.
La restaurantul H. Cozia există formație de muzică și este o atmosferă de petrecere ca la nuntă. Toată lumea dansează: sârbe, hore, muzică disco, muzică populară toate interpretate foarte frumos de solista formației (am dansat pe melodia BZN - Blue Eyes, ce surpriză în repertoriul formației!). Am înțeles că doar la sfârșitul săptămânii este formație.
La restaurantul H. Oltul nu este muzică.
Dacă doriți să încercați ambele restaurante, se poate plăti consumația, nu trebuie să fiți cazați la hotelul restaurantului.
Prețurile sunt mici, mâncarea delicioasă, locurile la mese se ocupă repede, chelnerii sunt mulți, fug săracii dintr-un colț în altul, dar cu toate acestea, trebuie să așteptați destul de mult până este pregătit felul comandat.
Programul restaurantului este afișat pe ușa restaurantului: micul dejun între orele 7:00-9:00; Dejunul: 12:30-15:00; Cina 18:30-21:00. Se poate rămâne în restaurant și după ora 22.
În momentul în care vi se ia comanda la restaurant trebuie să înmânati cardul de masă pe care l-ați primit după ce ați achitat cazarea. Acest card valoric de masă este încărcat cu suma aferentă nopților de cazare, adică 90 lei/ cameră/ zi pentru două persoane. După ce sunteți sunteți cu sortimentele comandate, primiți bonul de casă și se calculează automat soldul la zi. Puteți astfel să vă organizați consumația în funcție de banii pe care îi mai aveți pe card.
Teoretic nu ar mai trebui bani pentru masă, noi am sărit în două zile peste micul dejun care mi se pare scump, pentru că am adus de acasă ce ne trebuia, am mai cumpărat de la alimentară pâine, fructe și iaurturi.
La prânz, sunt în meniul foarte diversificat, 16 feluri de supe și ciorbe cu preț cuprins între 4 lei (supa crema de legume) și 10 lei (ciorbă de burtă).
O ofertă bogată este și pentru felul doi: șapte preparate din pește (păstrăv, șalău), 13 specialități din pui, multe feluri din vită și porc. Am făcut fotografii la meniu ca să vă puteți face o idee despre oferta restaurantului Oltul.
Eu am luat păstrăv la grătar (10 lei/100gr.) cu smântână și mujdei de usturoi, a fost foarte bun.
În ziua în care am mâncat la restaurantul Cozia, trei persoane am plătit 120 lei pentru trei porții de pește Goujon de șalău 15 lei, cu smântână și mujdei (3 lei) și desert trei de papanași cu dulceață și smântână (10 lei/ porție), apă și suc.
Important:
Trebuie sa fiți atenți că în ultima zi, camera trebuie predată la ora 12, nu veți mai putea consuma suma rămasă pe card pentru prânz care este de la ora 12:30. Cardul devine nefuncțional după ora 12.
De asemenea trebuie să aveți grijă și la ștrand, să nu depășiți ora 12 în ziua plecarii, pentru că va trebui să achitați. Noi am stat în ștrandul Aqua Parc Cozia până la ora 11:20 în ziua plecării.
La acest hotel veți întâlni multe persoane mai învârstă venite la tratament pentru ca aici se afla o bază de tratament foarte mare ale cărei ape minerale și termominerale au fost folosite de mai bine de 2000 de ani.
Peisajul care se poate admira din bazinele exterioare, este foarte frumos!
Oferta este foarte bună, condițiile de cazare foarte bune, mobilierul este nou și identic în toate cele trei corpuri, mâncarea gustoasă și foarte diversificată la prețuri mici, personalul foarte amabil, curatenie, la toate acestea s-au adăugat intrări nelimitate în ștrandul cu apă termală Aqua Parc Cozia care este foarte curat și bine întreținut... ce mai, o ofertă excepțională care merită să fie promovată si incercata!
Trimis de Dana2008 in 06.04.18 06:28:36
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CĂLIMĂNEŞTI-CĂCIULATA.
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.26651200 N, 24.31929600 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Foarte interesant. Mulțumim pentru detalii. De mult vrem să ajungem și noi acolo. Acum stim mai multe
@ungureanica: Bună!
Multumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!
Vă sfătuiesc să vă grăbiți să ajungeți acolo până în data dd 27 aprilie ca să bbeneficiați de parchetul pe care le-a avut și noi.
Călătorii plăcute!
Distracție plăcută la Caciulata dacă alegeți să mergeți acolo!
Strandul aqua Cozia s-a deschis doar de vineri, sa întrebați când faceti rezervarea.
@Dana2008: Nu-mi imaginam ca-i asa frumos acolo!
Nu stiu de ce, da-mi imaginam ca-i tare urat acolo!
Mi-ai schimbat perspectiva!
@Zoazore: Nu ești singura care asociază stațiunea balneara cu o imagine urâtă, cu ceva dărăpănat ce se propagă în prezent aducând cu sine ruinele trecutului.
Nici eu nu am fost încântată când a venit soțul cu propunerea de a merge la Caciulata la băi termale de ziua lui, împreună cu prietenii de la seviuciu care au mai fost și au fost foarte mulțumiți.
Concluzia este că l-am întrebat aseară pe soțul meu dacă nu mai mergem câteva zile până în 27 aprilie cât este valabilă oferta de care am beneficiat când am fost în martie... îți dai seama că dacă nu îmi plăcea foarte mult, nu vroiam să mă reîntorc!
Merită! totul este nou, modern, curat, de calitate iar peisajul este superb.
Ce bine ar fi dacă toate stațiunile balneare vechi s-ar moderniza... uite și la Sovata s-a investit mult, stațiunea are o altă față... ce frumos ar fi să avem și la Herculane o stațiune modernă și în multe alte locuri din țară.
Călătorii plăcute!... poți merge la Caciulata are să îți placă dacă iubești băile termale.
@nicole33: Mulțumesc frumos pentru vizită, superbonus și aprecieri!
@Dana2008: Ooff, dac-ar depinde de mine, as avea o rulota, nu o casa!
Om trai si om vedea! Multumesc mult-mult!
Sa aveti Sarbatori Pascale pline cu lumina, pace, bucurii si soare!
@Zoazore: ha!!! ha! ???? rulote.
Paste fericit! ????
@Dana2008: Si voua, prieteni dragi, Sarbatori Pascale binecuvantate, pline cu lumina, liniste si sanatate!
Cum ai reusit sa faci rezervare? Eu sun de cateva zile la ei, dar nu raspunde nimeni...
@veraalexe: Bună! Iti trimit mesaj personal cu nr de teltelefon.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2023 Stațiune excelenta pentru fizioterapie — scris în 18.06.23 de Teodoreanu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2023 Informează -te — scris în 06.01.23 de ux128094 din SLăTIOARA [OT] - nu recomandă
- Jul.2022 Vacanta la Cozia — scris în 28.07.22 de Ely Dinu din ILFOV- SNAGOV - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Weekend cu familia! — scris în 18.04.22 de ux124245 din PLOIEșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Mici problem dar de ajuns sa te enerveze! — scris în 18.10.21 de Livere din BUCUREşTI - nu recomandă
- Aug.2021 Un concediu dezastruos!!! — scris în 26.08.21 de ux122212 din FăGăRAş [BV] - nu recomandă
- Mar.2021 Zona cu pesisaje frumoase, cazare dezastruoasa — scris în 01.04.21 de Flori Sasu din BUCUREșTI - nu recomandă