ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.11.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 02.01.17
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
NOV-2017
DURATA: 5 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 8

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
0.00%
Sub orice critică
CAZARE [camere etc]:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
25.00%
Foarte nemulțumit
CADRUL NATURAL:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
12.50%
Extrem de nemulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
25.00%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Reclamă mincinoasă pe site-ul complexului hotelier. Plus izvoare minerale dispărute sub Ştrandul Oltul

TIPĂREȘTE

Pe site-ul calimanesti-caciulata.ro, care este site-ul complexului care include şi Hotel Oltul, la rubrica "Piscina Oltul", se găsesc de mult timp următoarele informaţii:

"Facilitati: Piscine interioare si exterioare dotate cu tobogane, instalaţii moderne de hidroterapie, jeturi de apă, jacuzzi şi sauna"

şi

"Program: Luni-Duminica: 09:00-21:00".

În realitate, în perioada luni 30.10.2017 - vineri 03.11.2017, piscinele Oltul au fost închise şi din câte zicea "gura lumii", de obicei în cursul săptămânii le ţin închise şi le deschid doar în week-end.

E vorba de perioada relativ recentă, că am mai fost anul ăsta în primăvară şi în 2016 şi nu au făcut aşa ceva, deşi au mai avut o tentativă să le închidă o săptămână întreagă în iunie 2016, dar au renunţat că a făcut lumea scandal.

Precizez că piscinele Oltul NU sunt utilizate nici pentru tratamente. În acest scop sunt blocate piscinele Cozia din acelaşi complex de 3 hoteluri.

Astfel, din cele 20 de piscine în aer liber şi interioare cu care se laudă pe site complexul Cozia - Căciulata - Oltul, în realitate au fost disponibile în cursul săptămânii doar cele din Aqua Park.

În sezonul rece, pentru persoanele care nu sunt amatoare de sporturi extreme precum baia în aer liber la câteva grade peste zero, asta înseamnă concret doar piscinele interioare, adică: două piscine utilizabile pentru înot şi hidromasaj, două pentru bebe, două tobogane şi încă un bazin de mică adâncime pentru hidromasaj. Toate astea pentru un complex de hoteluri (Căciulata, Oltul, Cozia) cu cca. 1200 de locuri de cazare toate ocupate (în principal de pensionari), plus clienţi din afară.

Deşi se laudă cu saunele de la piscinele Oltul şi Cozia, în realitate ambele au fost, întreaga perioadă sus-menţionată, inaccesibile publicului. Nu a existat nicio saună disponibilă în tot complexul - un alt serviciu oferit pe site şi în realitate indisponibil.

Cât [***] managerial să cheltuieşti ca să amenajezi saune şi apoi să nu le deschizi nici măcar turiştilor dispuşi să plătească preţul destul de piperat!

Mai mult, în incinta Aqua Park a fost frig din cauza instalaţiei prea puternice de aer condiţionat şi a curentului pe care cred că au grijă să-l întretină angajaţii pentru confortul termic propriu (ei fiind uscaţi şi îmbrăcaţi, le este cald). Apa a fost pe deasupra rece pentru o apă presupus termală şi mizerabilă: apă verde ca de baltă mirosind a baltă (nu a sulf!).

Deşi Aqua Park-ul conţine singurele piscine disponibile, iar programul este până la ora 21.00, de la 19.30 angajaţii se apucă de curăţenie, printre turişti, sugerându-le practic să plece mai repede.

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns probleme menţionate mai sus, de data asta mâncarea a fost şi ea proastă şi servirea la masă mai proastă ca înainte. De fapt, am constatat un declin general al calităţii serviciilor faţă de anul anterior, în pofida unei renovări pur cosmetice - au schimbat în camere paturile dar nu mocheta şi restul mobilierului. Au renovat şi zona recepţiei. Singurul plus a fost că parcă nu mai miroase urât în camere.

De dragul apelor termale, m-am pus din nou în postura de solicitant faţă de acest complex balnear încremenit în timp, cunoscându-le atitudinea faţă de turişti. În alte dăţi despre care am mai scris pe AFA, per ansamblu consider că am ieşit pe plus, bălăceala în apele termale compensând deficienţele resursei umane a complexului. Însă de data asta m-am fript - am petrecut o vacanţă de cinci zile de nervi şi disconfort şi am plecat uşurat că s-a terminat.

La complexul Oltul - Cozia - Căciulata, turistul nu este client (nu mai vorbim de "stăpân"!) ci solicitant sau petent, iar ei nu sunt furnizori de servicii turistice ci functionari turistici. Direcţiunea decide ce servicii, dintre cele anunţate pe site, sunt disponibile solicitanţilor şi ce servicii nu sunt disponibile.

Deciziile direcţiunii nu se motivează! Ocazional, direcţiunea informează solicitanţii, prin afişare la sediul instituţiei, indisponibilitatea unor servicii precum nefuncţionarea piscinelor. Dar nu mereu: după prima zi, luni 30 oct., nu doar piscinele ci şi hârtia pentru anunţuri a devenit indisponibilă, iar solicitanţii s-au informat direct de la uşile încuiate şi recepţionerele derutate, capabile doar să se încurce în minciuni gen "igienizare" sau programul diferit în sezonul rece, program care evident nu le era cunoscut când au pretextat igienizarea.

---

"Excentricităţile" conduitei operatorului acestui complex balnear depăşesc competenţele ANPC.

Acest complex balnear, în anul 2016, şi-a extins ştrandul Oltul (cel pe care l-au ţinut închis acum) peste izvoarele Cozia 2,3 şi 4.

Aceste trei izvoare minerale cu proprietăţi curative se aflau în spatele hotelurilor Oltul şi Căciulata, între acestea şi Olt. Am să anexez acestui articol o documentare fotografică privind aceste izvoare.

Clădirea izvoarelor şi aducţiunea de apă e clar că au fost demolate şi peste ele s-a extins ştrandul.

Acum nu ştiu dacă au fost distruse doar instalaţiile sau şi izvoarele minerale propriu-zise - resurse naturale - care NU APARŢIN hotelierilor ci DOMENIULUI PUBLIC AL STATULUI.


[fb]
---
Trimis de cod_gabriel in 04.11.17 01:48:31
Validat / Publicat: 04.11.17 10:20:39
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CĂLIMĂNEŞTI-CĂCIULATA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1577 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cod_gabriel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Izvoarele minerale terapeutice Cozia 2,3 şi 4, în spatele hotelului Căciulata, demolate şi acoperite de Ştrandul Oltul.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7650 PMA (din 9 voturi)

ECOURI la acest review

1 ecouri scrise, până acum

cod_gabrielAUTOR REVIEW
[12.01.20 14:07:41]
»

La acest articol scris în urmă cu doi ani, aș vrea să vin cu precizarea că am revenit în 2019 iar izvoarele minerale despre care am scris - de fapt instalația de la care se poate aproviziona lumea - erau mutate în afara ștrandului, lăngă hotel. Probabil în momentul în care am fost în 2017 nu era gata lucrarea.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cod_gabriel
Alte impresii din această RUBRICĂOltul Hotel / Complex Cozia [Căciulata]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057332992553711 sec
    ecranul dvs: 1 x 1